Za "Uzmi račun i pobedi" stiglo 2,8 miliona koverata; Mali otkrio kada će biti prvo izvlačenje

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će drugo izvlačenje za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi” biti održano u subotu, 28. novembra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, elenathewise
Foto: Depositphotos, elenathewise

Naveo je da je do danas stiglo 2,8 miliona koverata.

Mali je podsetio da nagradna igra podrazumeva da građani treba da prikupe i pošalju na određenu adresu 10 fiskalnih računa ili slipova. Podsetio je da je cilj nagradne igre je da se podigne svest kod građana da treba da uzimaju račun i da je to u njihovom interesu.

Mali je u Skupštini Srbije, gde je u toku rasprava o setu poreskih zakona, najavio da će se do kraja godine pred poslanicima naći novi Zakon o fiskalizaciji, kojim se uvodi novi način obračuna fiskalnih računa.

“Imaćemo kase koje će u stvarnom vremenu davati podatke Poreskoj upravi koliko je računa plaćeno, koliko je računa izdato i automatski će se obračunavati iznos poreza. To je veoma važno”, rekao je Mali i dodao da se sprovođenje zakona očekuje od 1. januara 2022.godine.

On je objasnio da privrednici neće imati trošak i da je država u budžetu za 2021. godinu obezbedila novac kojim će se pokriti trošak unapređenja sistema fiskalnih kasa.

Prema njegovim rečima, u prvom kvartalu 2021.godine u Skupštini Srbije treba da se nađe i Zakon o e-fakturama, čija će primena, kaže, početi takođe 1. januara 2022.godine.

Kako je rekao, više neće biti papirnih faktura i PDV će moći istog dana da se vraća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 181 idi na stranu