"Beograd nastavlja tradiciju najviših zgrada": Od palate Albanija, Beograđanke do Kule Beograd

Beograd -- Tržni centar "Galerija" sa svojih 300.000 kvadratnih metara predstavlja najveći objekat tog tipa na na Balkanu, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Izvor: B92, RTS
Podeli
Foto: Depositphotos, bellena
Foto: Depositphotos, bellena

On je samo deo onoga što je urađeno u Beogradu na vodi, naveo je Vesić u Jutarnjem programu RTS.

"Pre sedam godina ovde je bila močvara, železničke šine, ljudi su živeli u vagonima i bez kanalizacije, a ko je pokušao da prođe biciklističkom stazom često je bio meta napada pasa lutalica. Od tada do danas, zahvaljujući viziji Aleksandra Vučića dobili smo najveći građevinski projekat u Evropi, vredan 3,5 milijardi evra. I to nije samo šoping mol, već na tom prostoru niče i Kula 'Beograd', najviša na Balkanu koja će biti završena na jesen iduće godine i tako će Beograd nastaviti tradiciju najviših zgrada, od palate "Albanija", preko 'Beograđanke' do Kule 'Beograd", kazao je Vesić, prenosi Beoinfo.

On je podsetio na na gradilištu Beograda na vodi trenutno radi 2800 radnika, da je do danas prodato 768 stanova a da se grade još 2484 stana.

"Pored izgradnje stanova treba pomenuti i Sava promenadu koju je uredio investitor Beograda na vodi. Grad je uredio prostor od Beton hale do Brankovog mosta, a novi izgled dobili su i Hercegovačka ulica, Savski trg, Bulevar Vudro Vilsona i centralni park. Taj deo grada postaje prostor za sve Beograđane i pokazuje koliko se naš grad ubrzano menja i gradi", kazao je Vesić.

Vesić je najavio i nastavak zoniranja na Novom Beogradu, podsetivši da je taj posao obavljen u blokovima 21 i 22.

"Pre nego što nastavimo moramo elektronski uneti sve površine, taj posao je već u toku i biće više parking mesta. Zone štite građane koji žive u njima, one znače uvođenje reda baš kao što je i Oko sokolovo to učinilo u centru grada", istakao je Goran Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 172 idi na stranu