Šire se ulazni pravci u Beograd

Beograd -- Elaborat za PDR dela Zrenjaninskog puta koji je stavljen na rani javni uvid predviđa proširenje te saobraćajnice.

Izvor: eKapija
Podeli
Foto: EPA Laurent Gillieron
Foto: EPA Laurent Gillieron

Tome se žitelji Borče već izvesno vreme i nadaju. Međutim, osim ovog ulaznog pravca u Beograd sa severne strane i ostalim saobraćajnicama na ulazu u prestonicu potrebno je povećanje kapaciteta, kako bi se smanjile gužve.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju potvrdili su za eKapiju da je tako nešto u planu za Surčinski i Batajnički put, dok za sada nisu planirane aktivnosti na Avalskom i Smederevskom putu.

"Direkcija sprovodi aktivnosti na realizaciji Vojvođanske i Surčinske ulice od saobraćajnice T-6 do autoputske obilaznice u skladu sa Planom detaljne regulacije za ulice Vojvođansku i Surčinsku od saobraćajnice T-6 do autoputske obilaznice - I faza, od saobraćajnice T6 do saobraćajnice koja povezuje predmetni saobraćajni pravac sa aerodromom Nikola Tesla", navodi se u ogovoru Direkcije.

Direkcija je, kako dodaju pred Republičkim geodetskim zavodom pokrenula postupke deobe i sprovođenja promena u katastru u cilju formiranja građevinskih parcela.

Po okončanju postupaka u RGZ-u steći će se osnov za formiranje elaborata za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa i sprovođenje daljih aktivnosti u cilju izgradnje Surčinskog puta.

Kada je reč o Batajničkom, odnosno Starom novosadskom drumu, tokom 2020. godine Direkcija planira pokretanje javne nabavke za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju Batajničkog puta sa infrastrukturom u dužini od oko 2.000 m na delu od Ciglane ka naselju Batajnica.

"U prethodnom periodu u nadležnoj službi za katastar nepokretnosti sprovedeni su postupci formiranja građevinske parcele za proširenje Batajničkog puta, a trenutno su u toku aktivnosti na rešavanju imovinsko pravnih odnosa na trasi saobraćajnice", kažu iz Direkcije i dodaju da programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta nisu planirane aktivnosti na realizaciji Avalskog i Smederevskog puta.

strana 1 od 175 idi na stranu