"Spremam se za to i želim da privučemo još nemačkih investitora, važno pisanje FT o Srbiji"

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića sutra u Minhenu čeka, prema njegovim rečima, jedan od najnapornijih radnih dana.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 13.02.2020.

19:19

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ/bb

Kako je rekao, on će punih 16 sati, skoro do ponoći, imati važne sastanke u okviru Bezbednosne konferencije, i dodao da je smisao svih tih sastanaka, pored ostalog, što vode percepciji Srbije kao zemlje povoljnog poslovnog ambijenta i atraktivne destinacije za investitore.

Vučić je u izjavi novinarima najavio, tako, da će učestvovati na panelu na kome će verovatno biti i albanski predstavnici sa KiM, ali i da će pokušati da privuče nove nemačke investitore u našu zemlju.

Panel sa nemačkim investitorima će, kaže, biti od fantastičnog značaja za našu zemlju, a organizovan je uz podršku Vofganga Išingera.

"Spremam se za to i želim da privučemo još nemačkih investitora. Išinger, koji je politička legenda Nemačke i koji ima ogroman ugled u Nemačkoj, je pozvao te investitore da dođu i da Srbija predstavi sebe kao investicionu destinaciju. Da to radite na Minhenskom bezbednosnom forumu, to je od ogromnog značaja."

Predsednik Srbije ističe da je to velika čast i prilika.

Imaćemo i panel na koji će doći veliki broj međunarodnih predstavnika i političara.

"Verujem da će biti i albanski predstavnici sa KiM, tako da videćemo kako će tu da teku razgovori i kakve će ideje nekih drugih ljudi da budu."

Vučić kaže da će imati sastanak sa ministrom spoljnih poslova Kine, što je neverovatna čast za Srbiju, pošto on ima veliki broj zahteva za bilateralu, ali Srbija će biti među zemljama koja će imati sastanak i zahvalio je kineskim prijateljima.

Dodao je da će sutra u 22.15 sati uveče imati sastanak sa američkim senatorima, ali i da će sutra imati sastanke sa nemačkim poslanicima CDU.

"Predstavljamo našu politiku i borimo se za interese Srbije", rekao je Vučić i istakao da se tako stvara i prezentuje povoljan poslovni ambijent koji prepoznaju strane kompanije, poput nemačke kompanije Brose.

Najavio je tako da će za nekoliko dana biti postavljen kamen temeljac za Brose u Pančevu, što će, ističe, biti fabrika sa najvećim platama u Srbiji od, u proseku, 1.900 evra. Vučić je rekao da je za nas strahovito važno to što su svi mogli da pročitaju u Fajnenšel tajmsu o "munjevitom ekonomskom rastu" Srbije.

"To nam popravlja prilike ovde. Hoćemo da dovedemo sve u Srbiju, da dalje napredujemo sa investicijama, da otvaramo granice u regionu i prema Evropi", rekao je Vučić novinarima u Minhenu.

On je naveo da je njegova ideja da za nekoliko godina ne bude granica prema Evropi, da nemamo granice iz Srbije prema Mađarskoj, Hrvatskoj, Severnoj Makedoniji, Albaniji, BiH.

"Ako to uspemo, bićemo slobodni i ekonomski jači više nego ikada."

Za to su potrebni mir i stabilnost, ponovio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: