CarGo dobio zabranu oglašavanja

Udruženje građana CarGo dobilo je zabranu oglašavanja i traži da se tim povodom oglasi REM.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 26.03.2019.

14:55

CarGo dobio zabranu oglašavanja
Foto: CARGO

Tom merom kompaniji CarGo Tećnologies zabranjuje se oglašavanje na televizijama, bilbordima, ledovima i ostalim reklamnim prostorima, a zabranu je donela tržišna inspekcija Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Direktor kompanije Vuk Guberinić ocenio je da time, nakon jučerašnjih "dugih cevi, interventne brigade i pokušaja sklanjanja sa ulica", CarGo pokušavaju da sklone i sa televizija i reklamnih prostora na otvorenom.

"Dokle ide pritisak države na jednu domaću kompaniju? Zahtevamo od nezavisnih regulatornih tela, kao što je REM da reaguju, pošalju dopis i zaustave progon koji se dešava nad domaćim kompanijama", poručuje CarGo u saopštenju dostavljenom medijima, uz opasku da je reč o "nezapamćenom lovu na veštice", koji mora biti zaustavljen.

Guberinić napominje da je inspekcijski nadzor pokrenut na osnovu rešenja dobijenog od Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za javni prevoz i Sektora za auto taksi prevoz i da CarGo ulaže žalbu na rešenje, ali da ona ne odlaže njegovo izvršenje.

U saopštenju podseća da je CarGo Tećnologies firma koja je razvila i koja iznajmljuje softver, da nema zaposlene vozače i da se ne bavi javnim prevozom i dodao da je aplikacija CarGo dostupna na korišćenje isključivo članovima Udruženja građana "CarGo" i da niko ko nije član ne može koristiti aplikaciju, niti zatražiti inovativnu pomoć na putu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: