Rekonstrukcija centra Niša sredinom godine - ovako će izgledati VIDEO

Početak radova na Trgu kralja Milana u Nišu, koji bi trebalo da koštaju oko dva miliona evra u gradskom Sekretarijatu za investicije najavljuju za sredinu 2019.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2019.

14:17

Rekonstrukcija centra Niša sredinom godine - ovako će izgledati VIDEO
Foto: screenshot/youtube

Ipak, Tvrđavski most na Nišavi na rekonstrukciju će morati još da čeka, jer zbog loše dokumentacije, za njega i dalje nema građevinske dozvole.

Popločavanje bordo granitnim pločama samog centra Niša, kao i prostora ispred Gradske kuće i “bugarskog parkinga”, koji će biti zatvoreni za saobraćaj, predviđeno je višemilionskom javnom nabavkom. Izvođač bi konačno trebalo da bude poznat 5. marta, pišu Južne vesti.

Sekretar Sekretarijata za investicije Vanča Dimitrov kaže da bi radovi mogli da počnu kada tender bude sproveden, odnosno sredinom godine.

Ipak, Tvrđavski most na Nišavi, čija je rekonstrukcija takođe predviđena ovim projektom, na novi izgled će morati još da čeka. Razlog je to što za njega još nema građevinske dozvole.

Dimitrov objašnjava da je zahtev za dozvolu odbijen zbog proceduralnih stvari i da će javna nabavka za most biti raspisana tek nakon dobijanja dozvole.

"Javna nabavka je odvojena za most. Ona još nije puštena. Odvojena je jer će se na mostu raditi neki drugi radovi, koji su specifični i nisu baš vezani za radove na Trgu. To što nije usaglašeno će da bude usaglašeno. Recimo, licencu nisu predložili i još neke proceduralne stvari. Kad bude izdata građevinska dozvola, biće raspisana javna nabavka", ističe Dimitrov.

Inače, posebnom javnom nabavkom biće izgrađena i fontana u obliku krsta na sadašnjem parkingu kraj Nišave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: