Srbija

Petak, 28.09.2018.

19:07

"Biće sve više posla, u novoj fabrici 1.100"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u Nišu da će u našoj zemlji biti sve bolji uslovi za život građana i sve više posla.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

Vučić je nakon sastanka sa gradonačnikom Niša Darkom Bulatovicem, predsednicima opština i načelnicima Pčinjskog, Jablaničkog, Topličkog, Pirotskog i Nišavskog okruga, rekao da će dati punu podršku za još brži razvoj tog dela zemlje.

Rekao je da je veoma zadovoljan današnjim otvaranjem fabrike Cumtobel u Nišu, gde će raditi 1.100 radnika.

"U Cumtobelu će raditi 10 odsto inženjera. Sutra ćemo otvoriti fabriku Imi, gde će raditi 500 inženjera. Ponosan sam što je u Nišu nezaposlenost smanjena sa 36.000 na 25.000 ljudi. I dalje moramo da se borimo i spustimo još više", rekao je on.

Vučić kaže da je imao sastanak i sa predstavnicima kompanija Ciđin i Nevesun i podsetio da će Ciđin do kraja godine preuzeti RTB Bor, kao i da ta kineska kompanija kupuje prava na istraživanje bakra i zlata na nalazištu Čukaru Peki kod Bora od kanadske kompanije Nevsun.

Vučić ističe da će udeo rudarstva biti pet odsto BDP-a zemlja.

Bor i Majdnapek imaće mnogo više novca, a i u borskom i zaječarskom okrugu će biti realizovani infrastrukturni radovi.

"Na sastanku smo se dogovorili da pružimo punu podršku", rekao je Vučić.

Vučić navodi da će RTB Bor proizvoditi 250.000 tona katodnog bakra i sedam tona zlata godišnje, kao i da ćemo po proizvodnji bakra biti treća zemlja u Evropi posle Nemačke i Poljske.

"To je ogorman podstrek za istok Srbije, mnogo će da znači za nase okruge i opstanak naših ljudi. Iz ovog dela Srbije imamo najveći odliv stanovništava u zapadnoevropske zemelje. Nadam se da će biti još veća primanja i mnogo više novca za naše građane i opštine.Stvaraćemo sve bolje i bolje uslove i posla će biti sve više", dodao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

20 h

Podeli: