Palma: Obećavam aerodrom, a radosna vest je...

Jagodina -- Jagodina će imati aerodrom i Vazduhoplovnu akademiju, a početkom novembra biće otvorena Fabrika aviona, kaže predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dušan Aničić
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

"Danas je prestiž u svetu imati aerodrom. Međutim, nije samo dovoljno imati aerodrom - to ćemo imati - obećavam za četiri godine i na naš aerodrom će moći da slete avioni do 90 putnika", rekao je Marković na svečanoj sednici Skupštine grada povodom 17. oktobra Dana oslobođenja Jagodine od fašizma u Drugom svetskom ratu.

"I da vam kažem jednu radosnu vest, od 5. do 10. novembra otvaramo fabriku aviona u Jagodini. Oprema se seli iz Kraljeva u Jagodinu i biće zaposleno 100 mladih radnika", rekao je Marković.

Naš plan je da za nekoliko godina ovde bude i Vazduhoplovna akademija da iz celog sveta dolaze ovde studenti na obuku da se obučavaju da voze avione.

Na taj način i grad će imati korist, tako što će ti budući piloti stanovati u Jagodin, a po pravilu su studenti iz bogatih porodica iz celog sveta, kaže on.

Kada je reč o Fabrici aviona, obezbedili smo njivu za izgradnju fabrike aviona, pored aerodroma, na Štipljanskom putu, a trenutno lokacija Fabrike za izgradnju aviona nalazi se u krugu bivšeg "Plavog ključa".

Vesti

strana 1 od 9364 idi na stranu