Branko Radujko predsednik UO GSP-a

Odlukom Skupštine grada Beograda, dosadašnji generalni direktor Telekom Srbije Branko Radujko imenovan je za predsednika Upravnog odbora GSP-a.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 12.07.2012.

12:20

Default images

Sa te funkcije odbornici skupštine grada razrešili su dosadašnjeg predsednika UO Bojana Bovana, koji je podneo ostavku.

Kako se obrazlaže, odluka o postavljanju Branka Radujka na čelo Upravnog odbora GSP-a doneta je kao sastavni deo mera u cilju restrukturiranja i transformacije najvećeg gradskog prevoznika iz gubitaša u profitabilno preduzeće.

GSP već godinama beleži gubitke u poslovanju, pa se očekuje da će u restrukturiranju akcenat bude na optimizaciji poslovnih procesa i racionalizaciji poslovanja. Kako saznajemo, Radujko na poziciji predsednika UO neće primati novčanu nadoknadu.

Branka Radujka je krajem 2007. godine tadašnja Vlada Srbije koju su činili DS i DSS imenovala na mesto generalnog direkotra Telekoma Srbije, gde je zamenio dotadašnjeg direkotra Draška Petrovića.

Radujko je diplomirani je pravnik, rođen je u Kninu 1974. godine. Karijeru je počeo kao pripravnik u advokatskoj kancelariji, a potom radio u međunarodnom humanitarnom sektoru. Bio je savetnik pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića i šef kabineta premijera Zorana Živkovića. Predsednik Srbije Boris Tadić postavio ga je 2004. godine za specijalnog savetnika zaduženog za regionalnu politiku, a od juna 2006. je generalni sekretar predsednika Republike.

Član je Demokratske stranke, Srpske asocijacije menadžera i Saveta Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. U toku je sednica Skupštine grada Beograda na kojoj odbornici raspravljaju o rebalansu gradskog budžeta. Istovremeno su doneli odluke o imenovanju novih uprava u gradskim javnim preduzećima.

Odlukom Supštine Beograda vršilac dužnosti direktora Beograd puta biće Goran Aleksić.

Razrešen je direktor Hipodroma Beograd Boris Ivković, kao i direktor Javnog preduzeća za uredjenje, korišćenje i održavanje "Ada Ciganlija" Zoran Gajić koji je podneo ostavku na lični zahtev.

Odbornici su razrešili dužnosti i v.d direktora Gradskog stambenog Danila Vuksanovića, a na njegovo mesto imenovan je Veselin Marković.

Sa mesta predsednika Upravnog odbora Infostana razrešen je Goran Bujić, a na tu funkciju imenovan je Bojan Milić.

Razrešen je dužnosti i predsednik Upravnog odbora Beograd puta Dejan Stefanović, a na to mesto imenovan je Vladimir Jezdimirović.

Na mesto dosadašnjeg predsednika Upravnog odbora Gradskog stambenog Dejana Živkovića imenovan je Dejan Bulajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: