Triglav kupio Kopaonik osiguranje

Beograd -- Slovenački Triglav kupio je 95 odsto akcija beogradskog Kopaonik osiguranja. Triglav će za Kopaonik platiti 17,5 miliona evra.

Izvor: B92
Podeli

U ponudi za preuzimanje cena jedne akcije je bila 27,3 evra. Prosečna cena akcija Kopaonik osiguranja u trgovanju na Beogradskoj berzi u poslednja nekoliko meseca bila je oko 2.000 dinara, a knjigovodstvena vrednost akcije tog preduzeća je 958,86 dinara.

U vlasništvu pravnih lica bilo je 83,2 odsto akcija Kopaonika, a najveći akcionar, sa 22 odsto akcija, bio je Atlas sistem.

Predsednik nadzornog odbora Triglava Damjan Mihevc rekao je, prilikom objavljivanja ponude za preuzimanje, da će Kopaonik doneti njegovoj kompaniji 3 do 4 procenta udela na tržištu i da je to način da se uđe na tržište osiguranja u Srbiji.     

Ukupna vrednost Kopaonik osiguranja procenjena je na 628 miliona dinara. Kopaonik osiguranje je na šestom mestu od 19 osiguravajućih društava u Srbiji sa prošlogodišnjom premijom od 11 miliona evra.

Osiguranje Triglav, koje je dostavilo ponudu i za kupovinu novosadskog DDOR-a, ima stogodišnju tradiciju i trenutno je jedna od vodećih osiguravajućih kuća u Sloveniji. Njegova ukupna prošlogodišnja premija iznosila je preko 620 miliona evra. Triglav je prisutan i u Češkoj, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Srbija

Nakon Mobtela i Mobija, Telenor!

„Korisnik Telenorove GSM mreže nije trenutno dostupan, molimo pozovite kasnije“, kaže snimljeni ženski glas ukoliko pozovete nekoga ko je nedostupan na 063 mreži. Novo ime i logo su prve uočljive promene nakon dolaska skandinavskih investitora.

Srbija četvrtak 31.08. 17:51 Komentara: 0

Deltina "podrška" vlasnicima Novosti

Srpska kompanija Delta finansijski je podržala preduzeća koja su kupila većinski paket akcija kompanije Novosti, ali nije vlasnički povezana s njima, izjavila je potpredsednica tog holdinga Milka Forcan.

Srbija četvrtak 31.08. 17:12 Komentara: 0

30 miliona evra iz NIP za Kraljevo

Opština Kraljevo je iz Nacionalnog investicionog plana dobila 30 miliona evra, potvrdio je menadžer kraljevačke opštine Jovan Nešović i dodao da su u kratkom periodu Projektnom centru ministarstva finansija Srbije poslata 24 projekta iz svih sektora predviđenih Planom.

Srbija četvrtak 31.08. 16:59 Komentara: 0

Borba protiv inflacije

Beograd -- Posle višegodišnjih muka sa inflacijom iz Narodne banke stižu uveravanja da će inflacija do kraja godine biti ispod 10 odsto.

Srbija četvrtak 31.08. 11:56 Komentara: 0
strana 1 od 7 idi na stranu