Vlada će izdati hitnu uredbu: Proširuju subvencije, ali i ograničenje cena

Rumunija će od 1. februara proširiti opseg ograničenja cena energije i subvencija za domaćinstva i pojedina mala preduzeća, rekao je premijer Nikolae Čiuka.

Region

Izvor: seenews.com, serbia-energy.eu

Sreda, 19.01.2022.

17:31

Vlada će izdati hitnu uredbu: Proširuju subvencije, ali i ograničenje cena
Foto: lovelyday12/Shutterstock

Vlada će izdati hitnu uredbu kojom će ograničiti cenu električne energije na 0,68 leva (0,14 evra) po kWh, dok će za prirodni gas gornja granica cene biti postavljena na 0,31 leva (0,06 evra) po kWh, rekao je premijer na konferenciji za novinare u ponedeljak uveče nakon sastanka vladajuće koalicije, piše See news.

Vlada će povećati i obim potrošnje na koji se odnose subvencionisane maloprodajne cene, sa 300 kW na 500 kW mesečno.

Uredba o vanrednom stanju biće na snazi od 1. februara do 31. marta, a uticaj na budžetsku potrošnju procenjuje se na 3 milijarde leva (606 miliona evra), prenosi portal Serbia energy.

Osim domaćinstava, od šeme pomoći će imati koristi i bolnice, škole, mala preduzeća i pojedini proizvođači hrane.

Vlada je primenila sličnu šemu za račune za električnu energiju i gas od 1. novembra, od čega je koristi imalo oko 6 miliona domaćinstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: