Vesti -

Ponuda skupa, izgradnja hangara za helikoptere obustavljena

Podgorica -- Ministarstvo odbrane Crne Gore obustavilo je postupak javne nabavke izgradnje hangara za "bel" helikoptere na vojnom aerodromu "Knjaz Danilo" u Podgorici.

Izvor: Vijesti
Podeli
Foto: Depositphotos, martinspurny
Foto: Depositphotos, martinspurny

Odluka je doneta zbog visoke cene u iznosu od oko 2,13 miliona evra (s uračunatim PDV-om) koju je za taj posao ponudila danilovgradska firma "Met&Alu Plast", pišu Vijesti.

Procenjena vrednost nabavke, oglašene 8. juna ove godine, bila je 1,8 miliona evra s uračunatim porezom na dodatu vrednost. Danilovgradska firma je jedini ponuđač na tenderu koji je trajao do 28. jula.

Zainteresovani ponuđač, ukoliko se bude protivio ovoj odluci Ministarstva odbrane, može da se žali Komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, u roku od 10 dana nakon uručenja.

Tri bel helikoptera, američke proizvodnje, dopremljena su u Crnu Goru, tokom aprila i septembra 2018. godine. Kupljeni su kroz kreditni aranžman od oko 30 miliona evra.

Tada je iz crnogorske vlade saopšteno da će letelice biti angažovane u misijama traganja i spašavanja, kao i za razne vrste medicinskih evakuacija, te da će unaprediti kapacitete za reagovanje u vanrednim situacijama, nivo bezbednosti turista.

Ugovori o nabavci još dva "bela" potpisani su ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.