Vesti -

Na pjenu od mora niče šest hotela

Budva -- Crnogorska metropola turizma biće uskoro bogatija za šest hotela. Za pet novih hotela u Budvi sprovodi se procedura dobijanja dozvola, a jedan se već gradi.

Izvor: Vijesti
Podeli

Starobudvanska porodica Ivanović, sinovi nekadašnjeg gradonačelnika Budve Miroslava Ivanovića, i osnivači firme INC, zatražili su izdavanje građevinske dozvole za gradnju luksuznog hotela sa četiri zvezdice, na mestu kultnog budvanskog kafea "Hemingvej" u samom starogradskom jezgru, pišu "Vijesti".

Zahteve za izdavanje građevinske dozvole podneli su i Budvanin Milo Božović, inače dugogodišnji prvi čovek Nove srpske demokratije. Njegova porodica je vlasnik najatraktivnijeg zemljišnog kompleksa uz samu obalu, naspram otvorenih šankova "Paris" i "Trokadero" i on tu namerava da gradi hotel.

I Nebojša Petković, čija je porodica vlasnik atraktivnih parcela na samoj "pjeni od mora", takođe namerava da gradi hotel visoke kategorije, koji će imati slične gabarite.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je Božoviću i Petkoviću potvrdu da ispunjava urbanističko-tehničke uslove, prvi papir u proceduri dobijanja građevinske dozvole.

Na samo sto metara dalje, pored apartmanskog kompleksa "Tre canne", predstavnici porodice Filotić dobili su građevinsku dozvolu te započeli gradnju hotelskog kompleksa.

Osim toga, izgradnju luksuznog malog hotela u naselju Gospoština na samoj Jadranskoj magistrali privodi kraju dugogodišnji ugostitelj Đuro Tičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.