Vesti -

Detalji ugovora Crne Gore i kompanije Bel za dva kupljena helikoptera

Podgorica -- Kompanija Bell Textron saopštila je juče da je sa VVCG potpisan kupoprodajni ugovor za dve letelice tipa Bell 505.

Izvor: TangoSix, Živojin Banković
Podeli
Foto: Depositphotos, martinspurny
Foto: Depositphotos, martinspurny

One će, kako je navedeno, služiti za obuku crnogorskih vojnih pilota.

Osim helikoptera, sporazumom je predviđeno da Bell u Francuskoj obezbedi obuku tri pilota, dok će u akademiji Bell Training Academy Fort Worth u Teksasu biti obučeno i osam pripadnika tehničkog sastava, piše portal Tangosiks

. Takođe, saopšteno je i da će helikopteri biti isporučeni iz Belovog servisnog centra koji se nalazi u Pragu.

Helikopteri Bell 505 biće proizvedeni u kompaniji Bell Textron Kanada odnosno u njenom pogonu u Mirabelu, u Kvebeku. Ovu prodaju je omogućila Kanadska komercijalna korporacija putem ugovora sklopljenog između vlada.

Iz kompanije Bel navode da model Bell 505 Jet Ranger X nastavlja da ima veliki uspeh u Evropi i ostalim delovima sveta.

U helikopteru se nalazi visokotehnološka pilotska kabina prilagodljivog dizajna koja letelicu čini izuzetno konkurentnom što se tiče troškova, ujedno i sposobnu za bilo koji izazov, piše portal. Sa integrisanom najnovijim paketom avionike Garmin i dvokanalnim sistemom kontrole motora FADEC (Full Authority Digital Engine Control), letelica pruža povećanu situacionu svest i bezbednost, omogućavajući pilotima da se usredsrede na obuku.

Sa brzinom od 232 kilometara na čas i korisnim teretom od 680 kilograma, Bell 505 je konstruisan da bude bezdedan i lak za letenje pružajući značajnu korist klijentu.

Konstrukcija letelice koja je osmišljena po želji i potrebi kupca, u prvi plan stavlja bezbednost, karakteristike i pristupačnost, spajajući proverene sisteme sa naprednom tehnologijom i elegantnim modernim dizajnom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.