Povrtari se besni - preti im poništenje duga

Problem star sedam godina tek sad poprima novi razvoj. Povrtarima iz Ruskog Krstura ABC hladnjača isto toliko dugo duguje novac za rod.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 04.06.2017.

16:18

Povrtari se besni - preti im poništenje duga
Foto: Thinkstock

Kako im je već umanjen iznos pre nekoliko godina za 40 odsto, ponovna reorganizacija duga navela ih je da se pobune i ne dozvole da im se ponovo umanji dug novom reorganizacijom za 60 odsto.

Sadnja paprike uveliko u toku, a povrtari iz Ruskog Krstura u novu sezonu sa starim potraživanjima.

Više od jedne decenije ABC food hladnjača ne izmiruje svoje obaveze prema paprikarima iz ovog kraja. Iako je sagrađena isključivo za njih, danas gotovo niko iz ovog mesta sa njom ne sarađuje. Nakon prve reorganizacije, paprikarima je krenula isplata duga podeljena u nekoliko rata.

A potpisao je dokument da je upoznat sa sadržajem predloženog unapred pripremljenog plana druge reorganizacije i da je spremna da pristupi na ročište za glasanje o planu ili da da glas pismenim putem.

Za nekog ko, kako nam je sam telefonskim putem rekao nije nadležan za poslovanje privatnih kompanije na teritoriji opštine čije je on predsednik, postavlja se pitanje zašto je bila potrebna njegova saglasnost.

I upravo ova odluka je izazvala revolt kod oštećenih povrtara iz dva razloga, prvi jer za njega nisu bili obavešteni a drugi jos važniji jer im ovim drugim planom reorganizaciji umanjuje dug za jos 60 odsto.

Dalje od kapije predstavništva ABC hladnjače u Ruskom Krsturu nismo mogli. Upravni odbor izbegava pozive naše televizije a na ulaznim vratima od portira dobijamo informaciju da je ulazak televizijskih ekipa zabranjen.

Prvo ročište je zakazano za 16. jun i ukoliko se usvoji drugi plan reorganizacije ovi povrtari mogu da zaborave na sva potraživanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: