Akcenat na podsticanju izvoza: Veliki potencijal saradnje Ugande i Srbije

U Predsedničkoj rezidenciji u Entebeu, održan je Forum trgovinskih predstavnika Ugande u organizaciji Komiteta za izvoz i industrijski razvoj (PACEID).

Izvor: B92

Sreda, 29.03.2023.

10:55

Akcenat na podsticanju izvoza: Veliki potencijal saradnje Ugande i Srbije
Ilustracija: Depositphotos/wideonet

Akcenat je bio na podsticanju izvoza 13 strateških proizvoda Ugande, poput kafe, avokada, čajeva, ananasa, koji u izuzetnim klimatskim uslovima ovog podneblja dostižu vrhunski kvalitet.

Tom prilikom, u prisustvu predsednika Ugande Joveri Musevenija, predstavika Vlade i poslovne zajednice te istočnoafričke zemlje, Bratislavu Stoiljkoviću je uručen sertifikat čime je ozvaničeno njegovo imenovanje za trgovinskog predstavnika Ugande za jugoistočnu Evropu, prenosi Alo.

Stoiljković predvodi četrnaestočlanu privrednu delegaciju iz Srbije koja ima za cilj jačanje prijateljskih i poslovnih veza između Srbije i Ugande.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: