Svet 0

10.04.2024.

19:29

Evropske i američke akcije pale

Evropski berzanski indeks STOXX 600 je danas pao za 0,33 odsto nakon što su objavljeni podaci o martovskoj stopi inflacije u Sjedinjenim Američkim Državama koja je viša nego što se očekivalo.

Izvor: Tanjug

Evropske i američke akcije pale
ddd

Podeli:

Američke akcije su takođe reagovale padom na objavu najnovijih podataka o inflaciji, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Indeks Dow Jones je pao za 470 poena, odnosno za 1,2 odsto, indeks S&P 500 za 1,1 odsto, Nasdaq za jedan odsto.

Rezultat je uništio sve nade da će američka centralna banka FED smanjiti kamatne stope već u maju, izjavio je šef istraživanja fiksinih kamata u kompaniji Kvilter Čeviot, Ričard Karter.

Prema njegovom mišljenju, FED će tražiti pouzdane podatke o padu inflacije u SAD pre nego što se odluči na smanjenje kamatnih stopa.

Inflacija u Sjedinjenim Američkim Državama je u martu porasla sa februarskih 3,2 odsto na 3,5 odsto, objavila je danas američka Kancelarija za statistiku rada (BLS).

Tržišta su očekivala nižu martovsku inflaciju od 3,4 odsto, a ona je sada najviša od septembra 2023, navodi se na sajtu te organizacije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: