Za dva dana do poslovnog znanja!

Promo

Izvor: B92

Utorak, 05.03.2019.

09:40

Default images

U doba digitalne komunikacije, kada su mladima pristupačni različiti sadržaji kroz samo jedan klik, postavlja se pitanje da li smo im plasirali kvalitetan sadržaj kako bi “sutra” bili u prilici da steknu poslovno iskustvo. Nakon završenog školovanja svi tražimo posao, ali kompanije uglavnom traže osobe koje već imaju određeno radno iskustvo i tu dolazi do problema.
Foto: Promo
Prvi put u Beogradu i Novom Sadu biće održan dvodnevni program, koji ima za cilj da omogući osobama bez poslovnog iskustva da razumeju od čega se proces poslovanja sastoji, nezavisno od delatnosti kojom se određena kompanija bavi.

“Ono od čega se sastoji poslovanje svake kompanije, treba da podelimo sa osobama bez radnog iskustva, kako bismo im olakšali put ka sticanju istog”, kaže Ana Mirković koja je osmislila dvodnevni program “Uvod u poslovanje”.

“Kako da izdate fakturu, koja je razlika između predračuna i računa, kako da koristite Excel, šta je to APR, za šta je zaduženo računovodstvo, kakva je uloga banke u svakodnevnom poslovanju, zašto nam banka šalje izvode, kako se pravi ponuda, zašto je najbolje praviti je u Excel-u i zašto je važno konvertovati je u PDF pre slanja, kako da napišete jasno strukturiran Email, zašto je važan naslov i potpis u Email-u, kako da komunicirate na sastanku i šta je to marketing. Sve su to stvari koje se podrazumevaju da ih znamo, a osobe bez poslovnog iskustva nisu imale priliku da ih nauče.
Foto: Promo
Takođe, nisu imale priliku da vide šta je to dobro, a šta loše sastavljena ponuda, niti da čuju kakav nivo komunikacije se od njih očekuje”, dodaje Ana i naglašava da je kroz svoje desetogodišnje radno iskustvo stekla utisak da ljudima nedostaje određen nivo poslovne komunikacije i strukturiranosti u poslovanju.

Video o programu možete pogledati OVDE.

Ovaj program može biti koristan mladim ljudima koji završavaju školovanje, ali i svima onima koji bi voleli da pokrenu svoj “biznis“. Takođe, ženama koje su nakon školovanja postale majke i nisu imale priliku da steknu radno iskustvo, kao i kompanijama koje zapošljavaju osobe bez radnog iskusva - mogu uštedeti svoje vreme i poslati ih na dvodnevnu obuku. Program je vrlo koncizan i namenjen je početnicima.

Datume održavanja programa možete videti OVDE.

S obzirom da se poslovanje svake kompanije, bila ona velika ili mala, zasniva na osnovnim stvarima, koje treba da znamo nezavisno od fakulteta za koji smo se opredelili, poželjno je da pre zaposlenja savladamo upravo te “osnovne stvari“ kako bismo na razgovor za posao išli sa više samopouzdanja.

Za prijavu i detalje o programu “Uvod u poslovanje“ posetite website www.uvoduposlovanje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: