Promo

Utorak, 26.09.2023.

10:20

Pobedničkom timu se veruje: Biljana Radulović duže od dve decenije u Mozzartu gradi poverenje

Deo je Mozzarta od prve ideje, prvog uplatnog mesta, prvih zaposlenih. Biljana Radulović, na poziciji menadžera za odnose i brigu o zaposlenima, vodi računa da svi na posao dolaze sa osmehom na licu, baš kao što ona to čini već 22 godine.

Izvor: B92

Pobedničkom timu se veruje: Biljana Radulović duže od dve decenije u Mozzartu gradi poverenje
Foto: Mozzart

Za to vreme kompanija je porasla od prvog uplatnog mesta do mreže razgranate na više kontinenata, a porasla su i Biljina znanja, iskustva i sposobnosti. Raslo je i poverenje zaposlenih u poslodavca, tim i kolege, a Biljina uloga u tome je nezamenljiva. Radila je na razvoju kompanijskih vrednosti od samog početka, pa ih sada sa lakoćom prenosi na zaposlene kako bi svi podjednako verovali u Mozzartov pobednički tim.

Šta izdvaja Mozzart kao poslodavca?

Ideje koje guraju kompaniju napred od samog starta, inspirativno i motivišuće radno okruženje, uvek jasna misija i vizija. Nagrađivanje rada, predanosti i inovativnosti. Odnos poštovanja i uvažavanja, posvećenost i efikasnost, učenje i razvoj, timski rad – ove vrednosti se istinski žive u Mozzartu. Moram posebno da istaknem ono na šta smo najponosniji – istinski osećaj poštovanja i brige o zaposlenima. Prepoznatljivi smo po 38-časovnoj radnoj nedelji koju smo uveli još 2020. godine, a naši zaposleni to veoma cene. Tu su i brojni drugi benefiti, poput privatnog zdravstvenog osiguranja za gotovo 3.000 zaposlenih. Mozzart se dodatno izdvaja poslovanjem na više kontinenata, pa samim tim i prilikama za razvoj karijere i sticanje novih znanja na različitim meridijanima. Na kraju, ono što zaposleni najčešće ističu – osećaj sigurnosti i poverenja, to što smo lideri na tržištu, ali i društveno odgovorni, i kao poslodavac, i kao kompanija.

Šta je najbitnije da bi se izgradio odnos lojalnosti i poverenja između zaposlenih i poslodavca?

Foto: Mozzart
Samo značenje reči lojalnost - iskrenost, ispravnost, poštenje, govori koji su temelji za stvaranje takvog odnosa. Doslednost u građenju poverenja sa zaposlenima nije najbrži ni najlakši put, ali je svakako jedini ispravan. Lojalnost se ne meri isključivo godinama staža u kompaniji. Ona se gradi tako što se ne stavlja fokus isključivo na učinak, već na ljude koji iza njega stoje. To postižemo redovnim praćenjem potreba, uslova i motivacije, ali i tako što pokazujemo zaposlenima koliko cenimo njihovu posvećenost, proaktivnost i trud.

Koliko je transparentnost važna u komunikaciji sa zaposlenima?

Ukoliko poruka koju prenosimo nije u skladu sa realnim stanjem, to nije održivo, jer su danas sve informacije lako dostupne i nedoslednosti se brzo uoče. Implementacija uspešne strategije brendiranja poslodavca kreće od procena trenutnog iskustva i zadovoljstva. Dakle, krećemo od realne slike sa ciljem da uvek budemo u korak sa trendovima ili, još bolje, da ih postavljamo. Konstantno komuniciramo sa zaposlenima o tome šta utiče na njihovo zadovoljstvo, posvećenost, motivaciju i šta treba da se unapredi, promeni... Isto tako prepoznajemo objektivne okolnosti koje mogu da utiču na nezadovoljstvo i manjak motivacije, produktivnosti i angažovanja zaposlenih. Bitno je da ih vidimo, slušamo i čujemo. Razvijanje odnosa je dvosmerna komunikacija i ona mora biti transparentna kako bismo zajednički ostvarivali ciljeve i postizali uspehe. Ukoliko želite pobednike u svom timu, morate negovati pobednički stil komunikacije. A pobedničkom timu se i veruje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: