Cene eksplodirale - za sve je kriv Đokovićev potez?

Za mnoge varošice po Srbiji, ali i ne samo po našoj zemlji, nikad se verovatno ne bi toliko ni čulo, da na njihovoj "teritoriji" zemlju nisu kupile poznate ličnosti, bilo da su sportisti, glumci, estrada... Poslednjih godina svedoci smo sve više primera koji govore da javne ličnosti sve češće grade, ne samo vikendice, nego i domove za svakodnevni život po opštinama nadomak Beograda i Novog Sada.

Moj kvadrat

Izvor: Blic

Petak, 14.01.2022.

13:26

Cene eksplodirale - za sve je kriv Đokovićev potez?
Ilustracija: Tendo/Shutterstock

Fruška Gora se tako pokazala kao najpopularnija, ali ništa manje u fokus nisu došle ni vojvođanske varošice mimo ove planine.

Tako se može reći i da potencijal opštine Pavlovci mnogima nije bio toliko poznat, sve dok Novak Đoković nije odlučio da baš u ovom mestu kupi plac i sagradi kuću. Nakon ovog njegovog poteza, mnogi su ovu vojvođansku varošicu sa 6 đaka upravo odabrali za svoju oazu. I takve odluke napravile su od Pavlovaca varošicu gde je danas gotovo nemoguće naći slobodan pedalj zemlje koji je u prodaji. U međuvremenu naravno povećana je i cena, piše Blic.

"U poređenju sa sličnim gradovima u svetu cena nekretnina u Beogradu precenjena"

"Tačno 510.000 evra za ceo plac, odnosno 2.217 evra po aru. Plac je udaljen oko 60 metara od obale Pavlovačkog jezera. Ima nešto više od 2 hektara. U okruženju se nalaze vile naših poznatih košarkaša, tenisera i fudbalera", jedan je od trenutnih aktivnih oglasa.

Mesna zajednica Pavlovci je jedno od najmanjih mesta u opštini Ruma, u kojoj živi svega 390 stanovnika. U naselju ima oko 175 domaćinstava, sa tri člana u proseku. Do Beograda je mesto udaljeno 69 kilometara, od Novog Sada 46 kilometara, Rume oko sedam...

Pavlovci su poznati i po i Pavlovačkom jezeru, poznatijem pod nazivom Kudoš. Datira iz 1983. godine, i dužine je 400 metra. Na levoj strani jezera smešteno je nekoliko ugostiteljskih objekata, a Novakova vila ima izgrađen prilaz baš do obale Pavlovačkog jezera.

Planirate kupovinu nekretnine? Možda bi trebalo da se strpite još dve godine

U poslednje vreme, situacija je takva da je sve više zainteresovanih za kupovinu zemlje ili nekretnine u Pavlovcima, ali ipak svi žele da prođu što jeftinije. Iako to u poslednje vreme nije moguće s obzirom da je potražnja za nekretninama i placevima sve veća, a ponuda sve manja, samim tim i cene su skočile - sa 500 evra i na 2.000 i više.

Meštani se nadaju da će ovaj trend rasta u njihovo mesto nastaviti. Jer, kako kažu, to stvara brojne povoljnosti i za one koji tu žive i za varošicu. Broj radnih mesta će biti sve veći, a i nadaju se i povećanju prirodnog priraštaja, jer u ovo selu ima svega 6 đaka koji pohađaju školu od prvog do četvrtog razreda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: