Biz - B92.net

Menadžeri: Loša ocena za Poresku

Poreska uprava Srbije prednjači na listi državnih institucija koje su dobile loše ocene menadžera, kažu iz nevladine organizacije Mreža za poslovnu politiku.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Radio sam malo po svetu ali takve lenjivce kao sto su ovi iz poreske uprave nigde ne videh. Zapadnjaci imaju izraz 'vizantijski neuredjeno'. Jedan pravi kafkijanski polusvet bez koga bi zivot u Srbiji svakako bio kvalitetniji
  (Dodjite sutra pred kraj radnog vremena, 10. septembar 2014 18:05)

  # Link komentara

 2. Danas otisao po papir za upis deteta u vrtic. Cekam sedam dana a neka salterusa mi kaze da nije spremno jer direktorka nije potpisala iako je naruceno i receno mi da ce biti gotovo danas. Direktorka je zauzeta danas. Verovatno je bila zauzeta svih sedam dana? Mozda ce joj neko 'otkriti' faximil? Samo pogled na prostoriju i zaposlene u PU dovoljan je da se zakljuci da oni nisu tu zbog gradjana vec samo zbog plata. Kolike god da su - nezasluzene su. Poreska sluzba bas kao i sudovi su toliko nekorisni da bismo mogli da ih ukinemo na 5 godina.,ili da ih pretvorimo u propale trzne centre
  (Poreska uprava Zvezdare u 14h, 10. septembar 2014 17:59)

  # Link komentara

 3. Znate kako... Ja sam za to da se porezi placaju, i da se sankcionise njihovo izbegavanje, kao u svakoj normalnoj zemlji. Ali ako nam finansijska stabilnost drzave zaista zavisi od toga da li je neka kafana izdala gostu fiskalni racun... Onda bolje da odmah batalimo tu pricu sa "Drzavom Srbijom" i lepo pocnemo sve ispocetka.

  Ko zna, mozda sledeci put se krene od naplate poreza Simpu i ostalih firmi sa 1000+ zaposlenih koje 15 godina ni dinara poreza nisu platile.
  (M.R., 10. septembar 2014 14:41)

  # Link komentara

 4. a kada ce rezultati provere izdavanja fiskalnih računa i prijava zaposlenih na splavovima koji rade samo posle 24h? Ljudi rade totalno slobodno kucaju fiskalne račune i nemaju zaposlene, a svako jutro izniose pare u džakovima! I još naplate piće u proseku oko 500 do 600 dinara! Za njih nema kontrole? Inspektori možda nisu plaćeni za prekovremeni rad? U tim kontrolama bi zaradili plate za celu opštinsku upravu za celu jednu godinu!
  (mi5, 10. septembar 2014 13:28)

  # Link komentara

 5. Pa mislim da je objektivno. Tih pet organa koji su "prošli" otprilike i jesu jedini koji to zaslužuju.
  (direktor, 10. septembar 2014 12:13)

  # Link komentara

 6. Bilo je logično da u društvu dobrih budu Šabić i Janković i Savet Verice Barać. Preostalo dvoje za mene su iznenađenje ali.. dobro,svaka čast.
  (Salex, 10. septembar 2014 11:59)

  # Link komentara

 7. Tako je to u državi koja je tu samo radi sebe a ne zbog naš...
  (Mrmot, 10. septembar 2014 11:50)

  # Link komentara

 8. Cekaj, pa zar ima neka drzavna institucija koja je dobila prelaznu ocenu.....
  P.S. Svima - " Sedi, jedan" .....
   (I nula je mnogo, 10. septembar 2014 11:26)

  # Link komentara