Subota, 12.07.2014.

18:30

Krstić u dve vlade, kraće od godinu

<a href="http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&amp;mm=07&amp;dd=12&amp;nav_id=875911" class="text-link" target= "_blank">Lazar Krstić, koji je danas podneo ostavku, bio je ministar finansija u dve srpske vlade, ali na toj funkciji nije sastavio ni godinu dana. </a>

Izvor: B92

Krstiæ u dve vlade, kraæe od godinu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

gaspar

pre 9 godina

Hvala ovom mladom covek za sve sto je uradio za ovu zemlju!!!Pokusao je kao ekspert da pomogne, ali nazalost ljudski zivoti nisu samo brojke...

Ivan

pre 9 godina

Biografija Kristica koja je izneta ovde je poprilicno prenaduvana... Nema sumnje da je bio dobar student na Jejlu ali daleko od toga da je bio medju najbolim. Ko zna Americke univerzitete zna da se tamo najteze upisati, i da oni tesko daju lose ocene tako da ima dosta studenata kao Krstic. Drugo stipendija koju je on dobio je pomoc za studente iz zemalja 3eg sveta ne nagradna stipendija. Trece on je u McKinsey-u u New York-u bio samo godinu dana od 6 godina u McKinsey-u a pre toga se zaposlio i radio u lokalnoj kancelariji (gde je radio i praksu). Radio je dosta i u lokalu I ziveo u Srbiji. On dakle nije strucnjak iz New York-a nego je covek iz lokala koji je presao u inostranstvo. To takodje znaci da kad je unajmljen on nije prosao tesku selekciju u McKinsey-u u Americi (gde bi bilo jos puno kandidata kao on, vec isao linijom manjeg otpora gde je mongo lakse proci kad ti biografija strci zbog stranog fakulteta). Cetvrto on nikada nije radio u finansijskom sektoru. Problem je stop nasi mediji ne proveravaju cinjenice vec samo prenose sta im se servers, tako da se nadam de ce ovaj komentar razjasniti stvari.

x

pre 9 godina

Vučiću stidim se što sam glasao za tebe jer ovo što radiš vređa inteligenciju i zdrav razum svih tvojih glasača.(steva, 12. jul 2014 22:09)

Ovaj ko ima zdrav razum nije mu verovao ni pre, ni posle izbora. Čovek je nesposobni licemer! Za samo 2 godine je država vraćena 20 godina unazad.

Sve je jasno

pre 9 godina

Farsa. Kao i Vulinova ostavka oko Kosova. Evo njega opet u vladi za neki mesec kada bude rekonstrukcija. Kakvo podcenjivanje naroda. Samo da prevare radnike oko novih zakona.

mz

pre 9 godina

ostavku je trebao da podnese ne zbog "neslaganja" (možeš misliti), nego zbog toga što je fiskalni deficit dupliran u odnosu na Cvetkovićevu Vladu, što smo se zadužili za godinu dana za 4 milijarde $ (kao za 4 godine Cvetkovićeve Vlade), što kao ministar finansija pravi rebalanse već u martu (da nije tužno bilo bi smešno), što su mu javne finansije u potpunom haosu, što je za prethodnih godinu dana investicija bilo 600miliona evra, a od 2000 na ovamo je prosek 2milijarde)... Cvetkovića nisam mogao da smislim, ali ništa, ništa ne može trenutnom stanju da se poredi. Ovo sa ovim naprednjačkim Vladama neće na dobro da izađe.

Pepi

pre 9 godina

Nemojte da kudite coveka. On je ekonomista i on samo cifre i brojke gleda. Sto se tice otpustanja 160000 radnika to i nije tako cudno. Dolazim iz provincije i mnogo godina unazad svaki predsednik opstine je bar desetak zaposlio. Ranije je kostalo 5000 maraka a danas 10000 evra. Toliko ih ima da stolove dele i morali su da zakupe prostorije od vojnog odseka.
Ista stvar je i sa domom zdravlja, samo se jure i kriju a pacijenti cekaju
Pozzz

batrganje ispred provalije

pre 9 godina

Srbija je bila pred bankrotom u leto 2012.Tto su i sami DS "eksperti" obelodanili kada je postalo ocigledno da se vlada u kojoj ce oni biti stozer ne moze tako lako formirati. Vec tada se govorilo da u septembru nece biti para za plate i penzije,da dolazi isplata kamata za kredite i da je budzet prazan. Sve ovo sto radi Vucic bukvalno je batrganje ispred provalije. Do kada ce ono trajati ne mogu da procenim, ali mu zarad svih nas zelim da nas od te provalije odmakne bar jedan jedini korak.

bezimena

pre 9 godina

@amikus
Aha, povukao se od odgovornosti, ali su mu se osladila visoka primanja koja će sada, kao nepotrebni i neodgovorni šatro "savetnik" da ima!
Da je pošten otišao bi da se negde bavi svojim poslom, i ne bi zaseo na državne jasle. Ali, dotični sebe ne smatra jednim od državnih činovnika za čije se otpuštanje zalaže....bolne reforme propagira za nižu kastu, taman posla da one pogode nedodirljive, kao on.
Farsa koju AV priredjuje je smešna i providna. SNS&co ima zadatak da izgura priznanje Kosova, rasproda ovo malo "porodične srebrnine" što je preostalo, i potom kupi pinkle za vjeke vjekova.

vule 011

pre 9 godina

Gospodin Krstic mozda jeste ekspert za ekonomiju ali ovde u Srbiji treba mnogo vise od eksperta da bi se izbalansiralo i prezivelo.Praksa i teorija su mnogo razlicite stvari.

posteno, dosledno, odgovorno

pre 9 godina

Lane, kako su ga iz miloste nazvali pojedini mediji kada je stupio na duznost, je itekako svestan cinjenice da ono sto je ostalo posle dvanaest godina demokratskih reformi moze da se spasi s jedne strane restriktivnom stednjom i smanjivanjem rashoda, a sa druge intenziviranjem proizvodnje i privlacenjem investicija. Investitora ima malo, ne zbog toga sto su na vlasti naprednjaci, vec zbog toga sto je trziste zapadnog kapitala presahlo, a one koji zele da dodju u Srbiju pojedini politicari -arijevci prozivaju zbog vere, boje koze ili geografskog porekla. Zato nam je preostala samo drasticna stednja.

Aleksandar

pre 9 godina

ovo što radiš vređa inteligenciju i zdrav razum svih tvojih glasača.
(steva, 12. jul 2014 22:09)

Čudno, ja bih mogao da se zakunem da oni koji su u stanju da glasaju za ove i ovakve političare - imaju deficit zdravog razuma a bo'me i inteligencije.

Mameti

pre 9 godina

Ne bih se iznenadio da nam se dragi Mlađan Dinkić vrati u vladu. Naš premijer osim velikih obećanja nema ni volje ni znanja da sprovede reforme o kojima klapara već dve godine. Po definiciji reforme su bolne i nepopularne, ali je ovo prvi put u poslednjih 30 godina da je kod nas sazrela misao da se moramo reformisati. Sazrela je kod svih osim naših političara, a Vučić je najglasniji među njima, jer su svi neodgovorni populisti. Ehh Đinđiću koliko nam fališ!

O!

pre 9 godina

Jedan pametan mlad čovek može puno da postigne ali ipak mora imati bar malo radnog iskustva. Dovesti nekoga sa prestižne skole kao sto je Jejl, ali bez radnog iskustva, i onda ga okružiti megatrendovcima, dati mu najvažnije ministarstvo u jeku nezapamčene krize i previranja, i očekivati nekakav ekonomski preporod je smešno i naivno. U stvari, miriše na političku smicalicu... U politici nema fer pleja na žalost.

Realan

pre 9 godina

Jos od pocetka devedesetih u Smederevu je vlast ista kao i u drzavi a ni jedno od 27 (i slovima dvadesetsedam) preduzeca, poput fabrike kompresora, fabrike zeleznickih vozila, poljoprivrednog kombinata Godomin, gradjevinskih firmi Zmaj, 16. oktobar, drvnopreradjivacke firme Buducnost, ugostiteljskog preduzeca Jedinstvo, trgovinska firma Dunav... nije ozivelo niti ce ikada jer su ih pokrali oni koji menjaju stranke kao gace a danas su isti ti ponovo na vlasti, na direktorskim funkcijama... nista u tom gradu nije privatizovano jer nema sta osim oronulih zgrada i jalove zemlje da se privatizuje. Pored toga, 1999. se dovukao poveci broj "interno raseljenih" sa punim koferima para i pozaglavljivalo u gradskoj upravi, policiji, vodovodu, komunalcu, bolnici, skolama i sve to placa grad koji ne radi!? Ali nije ni to najstrasnije... Gradonacelnica Smedereva, novopridosla clanica vladajuce nam organizacije, osudjena je na 15 meseci zatvora!!! A onaj homo patetikus se kune u borbu protiv korupcije i kriminala!? Molim nekoga od novinara sa b92 (ukoliko jos uvek postoje ljudi koji su nas svojom hrabroscu plenili devedesetih) da obradi temu Smedereva jer smatram da je taj grad primer stanja u vlasti i drzavi uopste!

Swedenonline

pre 9 godina

Nije Krstic nista kriv,covek je dao ostavku jer ne moze da ispuni sve i to je to...posteno sto se mene tice.Za ovu bedu samo mozemo da se zahvalimo DS-u!
(Bara, 12. jul 2014 19:21)

Znaci DS vam kriv, oni vas nasankali? E ako su i neka su, pozlatilo im se!!!!

dare

pre 9 godina

Ali znate zasto je ovo vredjanje svih nas?jer oni jedan drugom bacaju kosku a ovaj podnosi ostavku?pa cekaj, jel ste ok pa mozete da resite stvari bez ostavke ili niste,pa on daje ostavku jer ne postoji razumevanje od strane premijera.totalno nam vredjaju razum...

mare

pre 9 godina

Moje skromno misljenje je da se rad velikog eksperta ne ogleda u tome da toliko stegne kais, da narod poumire od gladi za tri godine. Pa svakome je jasno, cak i meni koji nisam ekonomski ekpsert, da nam je potrebna velika stednja. Ali veliki maher se ogleda valjda u nekom balansu, da se snadje, da premosti, a ne da zavrne sve slavine, pa umirite polako... Ovo pak sto radi Vucic, to nije to "premoscavanje", vec strah od izgladnelog naroda. Mi nemamo tog "mahera" koji nam je potreban...

Sassuolo

pre 9 godina

Najmladji ministar u istoriji Srbije, ostace upamcen kao covek koji je davao neizmernu snagu ali, nazalost, za njegove ideje Srbija je zakasnila jedno 5-6 godina.

dp

pre 9 godina

Kao i svaki mlad covek... Razumem ga. Posteno. Nemoze da sprovede ekonomiju zbog politike... Politika je mnoge strucnjake ubila u ovoj zemlji...

Јоаким

pre 9 godina

@zeljko - Lazar, Radulovic i Kora jedini ekonomisti koje sam cenio u vladi.

Да ли би био љубазан да са нама поделиш разлоге због чега си их ценио? Које су то резултате поменути, икада, постигли да би заслужили да их ценимо? Мени се не јавља.

bice bolje...

pre 9 godina

Ne trebaju nam strucnjaci koji ce po ledjima naroda i privrede da sprovode reforme. Za ovog decka mi smo obicna statistika, treba videti koje su druge opcije, ovo poskupljenje struje i smanjenje penzija bilo bi samoubistvo, a otpustanja u javnom sektoru to svakako da.

David

pre 9 godina

Reforme ne postoje to je samo farsa, sjaši kurta uzjaši murta, bogate se tajkuni oko SNSa,dok narod skapava, e to su Vučićeve reforme, sada sa ovim skreće pažnju sa katastrofalnih zakona koje su usvojili o radu

Kreker

pre 9 godina

Krstić je mlad i pametan čovek. Za ovo kratko vreme je definitivno mnogo uradio za našu zemlju, a to treba ceniti. On će i dalje sarađivati sa Vladom Srbije, a to je najbitnije.

FanFan LALA

pre 9 godina

Ovo nije vreme slabih ni onih koji nisu na reformskom kursu.Krstić pokušava da kaže da je nešto po knjiški tako i da samo to daje rezultat,međutim ni narod nije stvar prema kojoj se može ponašati bezosećajno,mora u svakom programu da postoji i deo socijalnog programa.

ex sns

pre 9 godina

Ma kakav on crni expert,ljudi o cemu pisete,zavrsio Bk kod Karica??!
Pustite te gluposti,ne vredi pisljiva boba,da nesto vredi pa valjda bi napravio karijeru u Usa??!

Kosta Radović

pre 9 godina

Što se čudite što je podneo ostavku?Jednostavno možda čovek misli da ne može više da da od sebe nego što je do sada dao. Pošteno je da odstupi nego da ostane i dalje u vladi i da muči i sebe i one oko sebe.

Bara

pre 9 godina

Nije Krstic nista kriv,covek je dao ostavku jer ne moze da ispuni sve i to je to...posteno sto se mene tice.Za ovu bedu samo mozemo da se zahvalimo DS-u!

Sassuolo

pre 9 godina

Najmladji ministar u istoriji Srbije, ostace upamcen kao covek koji je davao neizmernu snagu ali, nazalost, za njegove ideje Srbija je zakasnila jedno 5-6 godina.

Kosta Radović

pre 9 godina

Što se čudite što je podneo ostavku?Jednostavno možda čovek misli da ne može više da da od sebe nego što je do sada dao. Pošteno je da odstupi nego da ostane i dalje u vladi i da muči i sebe i one oko sebe.

Kreker

pre 9 godina

Krstić je mlad i pametan čovek. Za ovo kratko vreme je definitivno mnogo uradio za našu zemlju, a to treba ceniti. On će i dalje sarađivati sa Vladom Srbije, a to je najbitnije.

David

pre 9 godina

Reforme ne postoje to je samo farsa, sjaši kurta uzjaši murta, bogate se tajkuni oko SNSa,dok narod skapava, e to su Vučićeve reforme, sada sa ovim skreće pažnju sa katastrofalnih zakona koje su usvojili o radu

Bara

pre 9 godina

Nije Krstic nista kriv,covek je dao ostavku jer ne moze da ispuni sve i to je to...posteno sto se mene tice.Za ovu bedu samo mozemo da se zahvalimo DS-u!

mare

pre 9 godina

Moje skromno misljenje je da se rad velikog eksperta ne ogleda u tome da toliko stegne kais, da narod poumire od gladi za tri godine. Pa svakome je jasno, cak i meni koji nisam ekonomski ekpsert, da nam je potrebna velika stednja. Ali veliki maher se ogleda valjda u nekom balansu, da se snadje, da premosti, a ne da zavrne sve slavine, pa umirite polako... Ovo pak sto radi Vucic, to nije to "premoscavanje", vec strah od izgladnelog naroda. Mi nemamo tog "mahera" koji nam je potreban...

ex sns

pre 9 godina

Ma kakav on crni expert,ljudi o cemu pisete,zavrsio Bk kod Karica??!
Pustite te gluposti,ne vredi pisljiva boba,da nesto vredi pa valjda bi napravio karijeru u Usa??!

dp

pre 9 godina

Kao i svaki mlad covek... Razumem ga. Posteno. Nemoze da sprovede ekonomiju zbog politike... Politika je mnoge strucnjake ubila u ovoj zemlji...

bice bolje...

pre 9 godina

Ne trebaju nam strucnjaci koji ce po ledjima naroda i privrede da sprovode reforme. Za ovog decka mi smo obicna statistika, treba videti koje su druge opcije, ovo poskupljenje struje i smanjenje penzija bilo bi samoubistvo, a otpustanja u javnom sektoru to svakako da.

Јоаким

pre 9 godina

@zeljko - Lazar, Radulovic i Kora jedini ekonomisti koje sam cenio u vladi.

Да ли би био љубазан да са нама поделиш разлоге због чега си их ценио? Које су то резултате поменути, икада, постигли да би заслужили да их ценимо? Мени се не јавља.

FanFan LALA

pre 9 godina

Ovo nije vreme slabih ni onih koji nisu na reformskom kursu.Krstić pokušava da kaže da je nešto po knjiški tako i da samo to daje rezultat,međutim ni narod nije stvar prema kojoj se može ponašati bezosećajno,mora u svakom programu da postoji i deo socijalnog programa.

Realan

pre 9 godina

Jos od pocetka devedesetih u Smederevu je vlast ista kao i u drzavi a ni jedno od 27 (i slovima dvadesetsedam) preduzeca, poput fabrike kompresora, fabrike zeleznickih vozila, poljoprivrednog kombinata Godomin, gradjevinskih firmi Zmaj, 16. oktobar, drvnopreradjivacke firme Buducnost, ugostiteljskog preduzeca Jedinstvo, trgovinska firma Dunav... nije ozivelo niti ce ikada jer su ih pokrali oni koji menjaju stranke kao gace a danas su isti ti ponovo na vlasti, na direktorskim funkcijama... nista u tom gradu nije privatizovano jer nema sta osim oronulih zgrada i jalove zemlje da se privatizuje. Pored toga, 1999. se dovukao poveci broj "interno raseljenih" sa punim koferima para i pozaglavljivalo u gradskoj upravi, policiji, vodovodu, komunalcu, bolnici, skolama i sve to placa grad koji ne radi!? Ali nije ni to najstrasnije... Gradonacelnica Smedereva, novopridosla clanica vladajuce nam organizacije, osudjena je na 15 meseci zatvora!!! A onaj homo patetikus se kune u borbu protiv korupcije i kriminala!? Molim nekoga od novinara sa b92 (ukoliko jos uvek postoje ljudi koji su nas svojom hrabroscu plenili devedesetih) da obradi temu Smedereva jer smatram da je taj grad primer stanja u vlasti i drzavi uopste!

mz

pre 9 godina

ostavku je trebao da podnese ne zbog "neslaganja" (možeš misliti), nego zbog toga što je fiskalni deficit dupliran u odnosu na Cvetkovićevu Vladu, što smo se zadužili za godinu dana za 4 milijarde $ (kao za 4 godine Cvetkovićeve Vlade), što kao ministar finansija pravi rebalanse već u martu (da nije tužno bilo bi smešno), što su mu javne finansije u potpunom haosu, što je za prethodnih godinu dana investicija bilo 600miliona evra, a od 2000 na ovamo je prosek 2milijarde)... Cvetkovića nisam mogao da smislim, ali ništa, ništa ne može trenutnom stanju da se poredi. Ovo sa ovim naprednjačkim Vladama neće na dobro da izađe.

Ivan

pre 9 godina

Biografija Kristica koja je izneta ovde je poprilicno prenaduvana... Nema sumnje da je bio dobar student na Jejlu ali daleko od toga da je bio medju najbolim. Ko zna Americke univerzitete zna da se tamo najteze upisati, i da oni tesko daju lose ocene tako da ima dosta studenata kao Krstic. Drugo stipendija koju je on dobio je pomoc za studente iz zemalja 3eg sveta ne nagradna stipendija. Trece on je u McKinsey-u u New York-u bio samo godinu dana od 6 godina u McKinsey-u a pre toga se zaposlio i radio u lokalnoj kancelariji (gde je radio i praksu). Radio je dosta i u lokalu I ziveo u Srbiji. On dakle nije strucnjak iz New York-a nego je covek iz lokala koji je presao u inostranstvo. To takodje znaci da kad je unajmljen on nije prosao tesku selekciju u McKinsey-u u Americi (gde bi bilo jos puno kandidata kao on, vec isao linijom manjeg otpora gde je mongo lakse proci kad ti biografija strci zbog stranog fakulteta). Cetvrto on nikada nije radio u finansijskom sektoru. Problem je stop nasi mediji ne proveravaju cinjenice vec samo prenose sta im se servers, tako da se nadam de ce ovaj komentar razjasniti stvari.

x

pre 9 godina

Vučiću stidim se što sam glasao za tebe jer ovo što radiš vređa inteligenciju i zdrav razum svih tvojih glasača.(steva, 12. jul 2014 22:09)

Ovaj ko ima zdrav razum nije mu verovao ni pre, ni posle izbora. Čovek je nesposobni licemer! Za samo 2 godine je država vraćena 20 godina unazad.

Swedenonline

pre 9 godina

Nije Krstic nista kriv,covek je dao ostavku jer ne moze da ispuni sve i to je to...posteno sto se mene tice.Za ovu bedu samo mozemo da se zahvalimo DS-u!
(Bara, 12. jul 2014 19:21)

Znaci DS vam kriv, oni vas nasankali? E ako su i neka su, pozlatilo im se!!!!

Aleksandar

pre 9 godina

ovo što radiš vređa inteligenciju i zdrav razum svih tvojih glasača.
(steva, 12. jul 2014 22:09)

Čudno, ja bih mogao da se zakunem da oni koji su u stanju da glasaju za ove i ovakve političare - imaju deficit zdravog razuma a bo'me i inteligencije.

dare

pre 9 godina

Ali znate zasto je ovo vredjanje svih nas?jer oni jedan drugom bacaju kosku a ovaj podnosi ostavku?pa cekaj, jel ste ok pa mozete da resite stvari bez ostavke ili niste,pa on daje ostavku jer ne postoji razumevanje od strane premijera.totalno nam vredjaju razum...

O!

pre 9 godina

Jedan pametan mlad čovek može puno da postigne ali ipak mora imati bar malo radnog iskustva. Dovesti nekoga sa prestižne skole kao sto je Jejl, ali bez radnog iskustva, i onda ga okružiti megatrendovcima, dati mu najvažnije ministarstvo u jeku nezapamčene krize i previranja, i očekivati nekakav ekonomski preporod je smešno i naivno. U stvari, miriše na političku smicalicu... U politici nema fer pleja na žalost.

Mameti

pre 9 godina

Ne bih se iznenadio da nam se dragi Mlađan Dinkić vrati u vladu. Naš premijer osim velikih obećanja nema ni volje ni znanja da sprovede reforme o kojima klapara već dve godine. Po definiciji reforme su bolne i nepopularne, ali je ovo prvi put u poslednjih 30 godina da je kod nas sazrela misao da se moramo reformisati. Sazrela je kod svih osim naših političara, a Vučić je najglasniji među njima, jer su svi neodgovorni populisti. Ehh Đinđiću koliko nam fališ!

Sve je jasno

pre 9 godina

Farsa. Kao i Vulinova ostavka oko Kosova. Evo njega opet u vladi za neki mesec kada bude rekonstrukcija. Kakvo podcenjivanje naroda. Samo da prevare radnike oko novih zakona.

bezimena

pre 9 godina

@amikus
Aha, povukao se od odgovornosti, ali su mu se osladila visoka primanja koja će sada, kao nepotrebni i neodgovorni šatro "savetnik" da ima!
Da je pošten otišao bi da se negde bavi svojim poslom, i ne bi zaseo na državne jasle. Ali, dotični sebe ne smatra jednim od državnih činovnika za čije se otpuštanje zalaže....bolne reforme propagira za nižu kastu, taman posla da one pogode nedodirljive, kao on.
Farsa koju AV priredjuje je smešna i providna. SNS&co ima zadatak da izgura priznanje Kosova, rasproda ovo malo "porodične srebrnine" što je preostalo, i potom kupi pinkle za vjeke vjekova.

batrganje ispred provalije

pre 9 godina

Srbija je bila pred bankrotom u leto 2012.Tto su i sami DS "eksperti" obelodanili kada je postalo ocigledno da se vlada u kojoj ce oni biti stozer ne moze tako lako formirati. Vec tada se govorilo da u septembru nece biti para za plate i penzije,da dolazi isplata kamata za kredite i da je budzet prazan. Sve ovo sto radi Vucic bukvalno je batrganje ispred provalije. Do kada ce ono trajati ne mogu da procenim, ali mu zarad svih nas zelim da nas od te provalije odmakne bar jedan jedini korak.

Pepi

pre 9 godina

Nemojte da kudite coveka. On je ekonomista i on samo cifre i brojke gleda. Sto se tice otpustanja 160000 radnika to i nije tako cudno. Dolazim iz provincije i mnogo godina unazad svaki predsednik opstine je bar desetak zaposlio. Ranije je kostalo 5000 maraka a danas 10000 evra. Toliko ih ima da stolove dele i morali su da zakupe prostorije od vojnog odseka.
Ista stvar je i sa domom zdravlja, samo se jure i kriju a pacijenti cekaju
Pozzz

posteno, dosledno, odgovorno

pre 9 godina

Lane, kako su ga iz miloste nazvali pojedini mediji kada je stupio na duznost, je itekako svestan cinjenice da ono sto je ostalo posle dvanaest godina demokratskih reformi moze da se spasi s jedne strane restriktivnom stednjom i smanjivanjem rashoda, a sa druge intenziviranjem proizvodnje i privlacenjem investicija. Investitora ima malo, ne zbog toga sto su na vlasti naprednjaci, vec zbog toga sto je trziste zapadnog kapitala presahlo, a one koji zele da dodju u Srbiju pojedini politicari -arijevci prozivaju zbog vere, boje koze ili geografskog porekla. Zato nam je preostala samo drasticna stednja.

vule 011

pre 9 godina

Gospodin Krstic mozda jeste ekspert za ekonomiju ali ovde u Srbiji treba mnogo vise od eksperta da bi se izbalansiralo i prezivelo.Praksa i teorija su mnogo razlicite stvari.

gaspar

pre 9 godina

Hvala ovom mladom covek za sve sto je uradio za ovu zemlju!!!Pokusao je kao ekspert da pomogne, ali nazalost ljudski zivoti nisu samo brojke...

Bara

pre 9 godina

Nije Krstic nista kriv,covek je dao ostavku jer ne moze da ispuni sve i to je to...posteno sto se mene tice.Za ovu bedu samo mozemo da se zahvalimo DS-u!

David

pre 9 godina

Reforme ne postoje to je samo farsa, sjaši kurta uzjaši murta, bogate se tajkuni oko SNSa,dok narod skapava, e to su Vučićeve reforme, sada sa ovim skreće pažnju sa katastrofalnih zakona koje su usvojili o radu

Sassuolo

pre 9 godina

Najmladji ministar u istoriji Srbije, ostace upamcen kao covek koji je davao neizmernu snagu ali, nazalost, za njegove ideje Srbija je zakasnila jedno 5-6 godina.

Kreker

pre 9 godina

Krstić je mlad i pametan čovek. Za ovo kratko vreme je definitivno mnogo uradio za našu zemlju, a to treba ceniti. On će i dalje sarađivati sa Vladom Srbije, a to je najbitnije.

Јоаким

pre 9 godina

@zeljko - Lazar, Radulovic i Kora jedini ekonomisti koje sam cenio u vladi.

Да ли би био љубазан да са нама поделиш разлоге због чега си их ценио? Које су то резултате поменути, икада, постигли да би заслужили да их ценимо? Мени се не јавља.

Kosta Radović

pre 9 godina

Što se čudite što je podneo ostavku?Jednostavno možda čovek misli da ne može više da da od sebe nego što je do sada dao. Pošteno je da odstupi nego da ostane i dalje u vladi i da muči i sebe i one oko sebe.

ex sns

pre 9 godina

Ma kakav on crni expert,ljudi o cemu pisete,zavrsio Bk kod Karica??!
Pustite te gluposti,ne vredi pisljiva boba,da nesto vredi pa valjda bi napravio karijeru u Usa??!

FanFan LALA

pre 9 godina

Ovo nije vreme slabih ni onih koji nisu na reformskom kursu.Krstić pokušava da kaže da je nešto po knjiški tako i da samo to daje rezultat,međutim ni narod nije stvar prema kojoj se može ponašati bezosećajno,mora u svakom programu da postoji i deo socijalnog programa.

bice bolje...

pre 9 godina

Ne trebaju nam strucnjaci koji ce po ledjima naroda i privrede da sprovode reforme. Za ovog decka mi smo obicna statistika, treba videti koje su druge opcije, ovo poskupljenje struje i smanjenje penzija bilo bi samoubistvo, a otpustanja u javnom sektoru to svakako da.

dp

pre 9 godina

Kao i svaki mlad covek... Razumem ga. Posteno. Nemoze da sprovede ekonomiju zbog politike... Politika je mnoge strucnjake ubila u ovoj zemlji...

mare

pre 9 godina

Moje skromno misljenje je da se rad velikog eksperta ne ogleda u tome da toliko stegne kais, da narod poumire od gladi za tri godine. Pa svakome je jasno, cak i meni koji nisam ekonomski ekpsert, da nam je potrebna velika stednja. Ali veliki maher se ogleda valjda u nekom balansu, da se snadje, da premosti, a ne da zavrne sve slavine, pa umirite polako... Ovo pak sto radi Vucic, to nije to "premoscavanje", vec strah od izgladnelog naroda. Mi nemamo tog "mahera" koji nam je potreban...

vule 011

pre 9 godina

Gospodin Krstic mozda jeste ekspert za ekonomiju ali ovde u Srbiji treba mnogo vise od eksperta da bi se izbalansiralo i prezivelo.Praksa i teorija su mnogo razlicite stvari.

Pepi

pre 9 godina

Nemojte da kudite coveka. On je ekonomista i on samo cifre i brojke gleda. Sto se tice otpustanja 160000 radnika to i nije tako cudno. Dolazim iz provincije i mnogo godina unazad svaki predsednik opstine je bar desetak zaposlio. Ranije je kostalo 5000 maraka a danas 10000 evra. Toliko ih ima da stolove dele i morali su da zakupe prostorije od vojnog odseka.
Ista stvar je i sa domom zdravlja, samo se jure i kriju a pacijenti cekaju
Pozzz

posteno, dosledno, odgovorno

pre 9 godina

Lane, kako su ga iz miloste nazvali pojedini mediji kada je stupio na duznost, je itekako svestan cinjenice da ono sto je ostalo posle dvanaest godina demokratskih reformi moze da se spasi s jedne strane restriktivnom stednjom i smanjivanjem rashoda, a sa druge intenziviranjem proizvodnje i privlacenjem investicija. Investitora ima malo, ne zbog toga sto su na vlasti naprednjaci, vec zbog toga sto je trziste zapadnog kapitala presahlo, a one koji zele da dodju u Srbiju pojedini politicari -arijevci prozivaju zbog vere, boje koze ili geografskog porekla. Zato nam je preostala samo drasticna stednja.

batrganje ispred provalije

pre 9 godina

Srbija je bila pred bankrotom u leto 2012.Tto su i sami DS "eksperti" obelodanili kada je postalo ocigledno da se vlada u kojoj ce oni biti stozer ne moze tako lako formirati. Vec tada se govorilo da u septembru nece biti para za plate i penzije,da dolazi isplata kamata za kredite i da je budzet prazan. Sve ovo sto radi Vucic bukvalno je batrganje ispred provalije. Do kada ce ono trajati ne mogu da procenim, ali mu zarad svih nas zelim da nas od te provalije odmakne bar jedan jedini korak.

gaspar

pre 9 godina

Hvala ovom mladom covek za sve sto je uradio za ovu zemlju!!!Pokusao je kao ekspert da pomogne, ali nazalost ljudski zivoti nisu samo brojke...

O!

pre 9 godina

Jedan pametan mlad čovek može puno da postigne ali ipak mora imati bar malo radnog iskustva. Dovesti nekoga sa prestižne skole kao sto je Jejl, ali bez radnog iskustva, i onda ga okružiti megatrendovcima, dati mu najvažnije ministarstvo u jeku nezapamčene krize i previranja, i očekivati nekakav ekonomski preporod je smešno i naivno. U stvari, miriše na političku smicalicu... U politici nema fer pleja na žalost.

dare

pre 9 godina

Ali znate zasto je ovo vredjanje svih nas?jer oni jedan drugom bacaju kosku a ovaj podnosi ostavku?pa cekaj, jel ste ok pa mozete da resite stvari bez ostavke ili niste,pa on daje ostavku jer ne postoji razumevanje od strane premijera.totalno nam vredjaju razum...

Realan

pre 9 godina

Jos od pocetka devedesetih u Smederevu je vlast ista kao i u drzavi a ni jedno od 27 (i slovima dvadesetsedam) preduzeca, poput fabrike kompresora, fabrike zeleznickih vozila, poljoprivrednog kombinata Godomin, gradjevinskih firmi Zmaj, 16. oktobar, drvnopreradjivacke firme Buducnost, ugostiteljskog preduzeca Jedinstvo, trgovinska firma Dunav... nije ozivelo niti ce ikada jer su ih pokrali oni koji menjaju stranke kao gace a danas su isti ti ponovo na vlasti, na direktorskim funkcijama... nista u tom gradu nije privatizovano jer nema sta osim oronulih zgrada i jalove zemlje da se privatizuje. Pored toga, 1999. se dovukao poveci broj "interno raseljenih" sa punim koferima para i pozaglavljivalo u gradskoj upravi, policiji, vodovodu, komunalcu, bolnici, skolama i sve to placa grad koji ne radi!? Ali nije ni to najstrasnije... Gradonacelnica Smedereva, novopridosla clanica vladajuce nam organizacije, osudjena je na 15 meseci zatvora!!! A onaj homo patetikus se kune u borbu protiv korupcije i kriminala!? Molim nekoga od novinara sa b92 (ukoliko jos uvek postoje ljudi koji su nas svojom hrabroscu plenili devedesetih) da obradi temu Smedereva jer smatram da je taj grad primer stanja u vlasti i drzavi uopste!

Swedenonline

pre 9 godina

Nije Krstic nista kriv,covek je dao ostavku jer ne moze da ispuni sve i to je to...posteno sto se mene tice.Za ovu bedu samo mozemo da se zahvalimo DS-u!
(Bara, 12. jul 2014 19:21)

Znaci DS vam kriv, oni vas nasankali? E ako su i neka su, pozlatilo im se!!!!

Aleksandar

pre 9 godina

ovo što radiš vređa inteligenciju i zdrav razum svih tvojih glasača.
(steva, 12. jul 2014 22:09)

Čudno, ja bih mogao da se zakunem da oni koji su u stanju da glasaju za ove i ovakve političare - imaju deficit zdravog razuma a bo'me i inteligencije.

Mameti

pre 9 godina

Ne bih se iznenadio da nam se dragi Mlađan Dinkić vrati u vladu. Naš premijer osim velikih obećanja nema ni volje ni znanja da sprovede reforme o kojima klapara već dve godine. Po definiciji reforme su bolne i nepopularne, ali je ovo prvi put u poslednjih 30 godina da je kod nas sazrela misao da se moramo reformisati. Sazrela je kod svih osim naših političara, a Vučić je najglasniji među njima, jer su svi neodgovorni populisti. Ehh Đinđiću koliko nam fališ!

Sve je jasno

pre 9 godina

Farsa. Kao i Vulinova ostavka oko Kosova. Evo njega opet u vladi za neki mesec kada bude rekonstrukcija. Kakvo podcenjivanje naroda. Samo da prevare radnike oko novih zakona.

bezimena

pre 9 godina

@amikus
Aha, povukao se od odgovornosti, ali su mu se osladila visoka primanja koja će sada, kao nepotrebni i neodgovorni šatro "savetnik" da ima!
Da je pošten otišao bi da se negde bavi svojim poslom, i ne bi zaseo na državne jasle. Ali, dotični sebe ne smatra jednim od državnih činovnika za čije se otpuštanje zalaže....bolne reforme propagira za nižu kastu, taman posla da one pogode nedodirljive, kao on.
Farsa koju AV priredjuje je smešna i providna. SNS&co ima zadatak da izgura priznanje Kosova, rasproda ovo malo "porodične srebrnine" što je preostalo, i potom kupi pinkle za vjeke vjekova.

mz

pre 9 godina

ostavku je trebao da podnese ne zbog "neslaganja" (možeš misliti), nego zbog toga što je fiskalni deficit dupliran u odnosu na Cvetkovićevu Vladu, što smo se zadužili za godinu dana za 4 milijarde $ (kao za 4 godine Cvetkovićeve Vlade), što kao ministar finansija pravi rebalanse već u martu (da nije tužno bilo bi smešno), što su mu javne finansije u potpunom haosu, što je za prethodnih godinu dana investicija bilo 600miliona evra, a od 2000 na ovamo je prosek 2milijarde)... Cvetkovića nisam mogao da smislim, ali ništa, ništa ne može trenutnom stanju da se poredi. Ovo sa ovim naprednjačkim Vladama neće na dobro da izađe.

x

pre 9 godina

Vučiću stidim se što sam glasao za tebe jer ovo što radiš vređa inteligenciju i zdrav razum svih tvojih glasača.(steva, 12. jul 2014 22:09)

Ovaj ko ima zdrav razum nije mu verovao ni pre, ni posle izbora. Čovek je nesposobni licemer! Za samo 2 godine je država vraćena 20 godina unazad.

Ivan

pre 9 godina

Biografija Kristica koja je izneta ovde je poprilicno prenaduvana... Nema sumnje da je bio dobar student na Jejlu ali daleko od toga da je bio medju najbolim. Ko zna Americke univerzitete zna da se tamo najteze upisati, i da oni tesko daju lose ocene tako da ima dosta studenata kao Krstic. Drugo stipendija koju je on dobio je pomoc za studente iz zemalja 3eg sveta ne nagradna stipendija. Trece on je u McKinsey-u u New York-u bio samo godinu dana od 6 godina u McKinsey-u a pre toga se zaposlio i radio u lokalnoj kancelariji (gde je radio i praksu). Radio je dosta i u lokalu I ziveo u Srbiji. On dakle nije strucnjak iz New York-a nego je covek iz lokala koji je presao u inostranstvo. To takodje znaci da kad je unajmljen on nije prosao tesku selekciju u McKinsey-u u Americi (gde bi bilo jos puno kandidata kao on, vec isao linijom manjeg otpora gde je mongo lakse proci kad ti biografija strci zbog stranog fakulteta). Cetvrto on nikada nije radio u finansijskom sektoru. Problem je stop nasi mediji ne proveravaju cinjenice vec samo prenose sta im se servers, tako da se nadam de ce ovaj komentar razjasniti stvari.