Biz - B92.net

Ferera: Smederevo nema dovoljno kvalitetan čelik za nas

U Srbiji se proizvodi oko dve trećine delova za fiat 500L, ali kad se govori o njegovoj vrednosti manje od 50 odsto. Ranije smo mogli, ali danas ne možemo da proizvedemo ni motor, ni menjač, a ni čelik iz smederevske železare nije odgovarajućeg kvaliteta.

Mijat Lakićević, Novi magazin
Pošaljite komentar
 1. Pa zasto gospodo iz fiata ne ulozite oko 150 miliona u liniju za galvanizaciju???Dobijali bi lim za te pare plus bi vam posle i niza cena bila...hocete da drzava ulozi da bi vi kupovali kvalitetan i jeftin lim od nas....e pa nece moci gospodo italijani!!!
  (železarac, 4. novembar 2013 21:07)

  Zato sto to nije njihov poso. Mozes odmah reci istoricaru da ti usadi novo srce.
  (ZokiTamnava, 9. novembar 2013 16:33)

  # Link komentara

 2. 1. Zatvoriti beskorisnu železaru.
  2. Srušiti je.
  (MM, 9. novembar 2013 16:32)

  # Link komentara

 3. @železarac

  Уведели да не би могли да исплате улагање ни за 20 година... Железарац.
  (Перица, 7. novembar 2013 17:52)

  # Link komentara

 4. @Hocu i ja nesto iz budzeta! Da Bog da i ti KAO I MI U ŽELEZARI živiš na budžetu! Hahahaaa ... Bilo kako bilo informiši se malo iz prve ruke, a ne iz žute štampe, možda ti krene u životu!!!
  (LazaSD, 6. novembar 2013 16:08)

  # Link komentara

 5. @zelezarac

  Tako je zelezarac, kazi im ! I primaj i dalje platu iz budzeta od reketiranih poreskih obveznika ! Bezobrazni su Italijani, nece da uloze 150 miliona da bi ti dovukao svoje kraljevsko du.. da bi jeo burek na radnom mestu !
  (Hocu i ja nesto iz budzeta !, 5. novembar 2013 12:31)

  # Link komentara

 6. Pa zasto gospodo iz fiata ne ulozite oko 150 miliona u liniju za galvanizaciju???Dobijali bi lim za te pare plus bi vam posle i niza cena bila...hocete da drzava ulozi da bi vi kupovali kvalitetan i jeftin lim od nas....e pa nece moci gospodo italijani!!!
  (železarac, 4. novembar 2013 21:07)

  # Link komentara

 7. U Srbiji i Kragujevcu desio se FIAT. To je dobro. Međutim, naši politikanti na vlasti i opoziciji su gomila nesposobnih i priučenih za sve i svašta i velike firme imaju problem sa njima. Ne sa narodom. Kako to izgleda na primeru Kragujevca? Evo, pitajte gradonačelnika Verka i običnog građanina kako bi izgledao Kragujevac da kojim slučajem FIAT napusti ovaj grad? Kako bi Kragujevac izgledao možete videti ako odete do ulice koja se nalazi pored blokirane autobuske stanice. Najblaže rečeno: HOROR! Stotinu putnika čeka autobuse koji staju na ulici da prime i iskrcaju putnike pored potpuno bahatih i bezobraznih taksista, haos koji pokazuje kakvi su to ljudi koji vladaju ovim gradom. Kada jednog dana FIAT napusti ovaj grad razlog može biti samo jedan - nesposobni politikanti!
  p.s. da sa Kragujevcem mnogo šta nije u redu pokazuje već skoro prazan TC Roda i TC Plaza koja već ima napuštene lokale. Prazne lokale u centru grada ne treba ni brojati...
  (Arsen iz Šumadije, 4. novembar 2013 20:05)

  # Link komentara

 8. Covek vrlo razumno i iskreno zvuci. Mi bi sve hteli da on sad izrecituje ko zna kakve hvalospeve o Srbiji, srpskim radnicima, smislu poslovanja u Srbiji. U sustini je pozitivno sto fabrika radi, sto nije gora od drugih, pa ce nadamo se imati smisla i da dalje postoji.

  Da su se u medjuvremenu otvorile jos tri fabrike automobila u Srbiji privucene odlicnim iskustvom Fiata, bas i nisu. Znaci, to je sta je, samo da ne bude gore.
  (drekavac, 4. novembar 2013 15:24)

  # Link komentara

 9. Banana Republic kao i obicno zakazala na svakom koraku na koji se obavezala.
  (Vladek, 1. novembar 2013 16:44)

  # Link komentara