Četvrtak, 31.10.2013.

20:00

Srbija vrata za Emirate ka EU?

Srbija računa na neočekivan savez sa UAE da unapredi svoju poljoprivredu, oživi vojnu proizvodnju i dobije neophodno jeftinije finansiranje, piše Rojters.

Izvor: Beta

Srbija vrata za Emirate ka EU? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Someone

pre 10 godina

logika


E Ajde dodji malo u Nemacku,da vidis sta ima Arapa-pa smucio bi ti se zivot,a ti iz Emirata nece doci u Srbiju nebrini - jer Mi nemamo ni desetinu od Onog sto oni imaju

Lale

pre 10 godina

Jedno pitanje: da li iko sa gramom mozga veruje da su se Arapi ovako naprasno zainteresovali za Srbiju samo zato sto se Vucic sprijateljio sa Velikim vezirom (seikom,ili koja god da mu je funkcija)? Ej bre,Arapi,isti oni koji imaju vekove iskustva u trgovini i kupljenju kajmaka,su resili da izruce pare u tamo neku Srbiju jer su zgotivili nekog politicara?? I to onog sto je svojevremeno trazio da se ubije 100 muslimana za svakog nastradalog Srbina.

Marko

pre 10 godina

Ljudi, svakom ko je i malo upucen zna da je stratesko opredeljenje UAE, nihovih komsija poput Katara, Bahreina,..visokomercijalni turizam , tj. turizam za bogate.
Stoga oni i vode agresivni marketing u bogatim zemljama.
Primeri su ManCity i PSG gde su ulozili nekoliko milijardi dolara u svrhu reklamiranja.
Ovo sa nasom zemljom im vise sluzi za zabavu i igru.
Jer, ne zaboravite, i bogati vole da se igraju, pogotovu onda kada ih to nista ne kosta, sto je kod nas slucaj!

fiji

pre 10 godina

Kako ste negativni ili ne zelite dobro. Mozete se podsmehivati nasem stanju, ali ovaj tekst je uradio Rojters, a ne Srbin/Srpkinja.

Milutin M.

pre 10 godina

Žao mi što ne živim u Srbiji. Vrata za Kinu, vrata za Emirate, vrata za Rusiju... Možda je problem što s vratima uvijek možeš zalupiti. Uvijek vrata, a nikad neki skupocjeni komad namještaja.

nesto se valja iza brda

pre 10 godina

Od kad udjose ovi iz Emirata "na mala vrata" Vucicu su zatvorena vrata kod celnika Evropske unije....Cudi me da to nije niko primetio.....

Goran

pre 10 godina

@Marko

Svako koristi ono sto ima, Srbija ima sta da ponudi Emiratima, Emirati imaju interes za to i obostrana win win situacija. A to sto su investicije iz arapskog sveta, kakve veze ima, za jednu zemlju je upravo prednost diverzifikacija investicija (tj. ne racunati samo na Italiju, Nemacku i Rusiju).

zuta pčela

pre 10 godina

Sta ce biti kad Vucic izgubi izbore a stari drparosi se ponovo docepaju vlasti. Ocerupace sve ono sto je uradjeno za vreme Vucica pa i same Arape. Ostace slike ko sa Marsa, bedna i gladna raja.
(zuta osa, 1. novembar 2013 10:17)

A kako to Vučić može da izgubi izbore kad on radi sve u ime "naroda" i za "narodno dobro" ?! Zar ne kažete kako je narodu dobro, pa evo i ti reče "ono što je urađeno za vreme Vučića", pa ako je to toliko urađeno, zašto bismo ga onda menjali ????! Jedino ako to nisu "potemkinova sela" ?! Reci konkretno šta je to urađeno pa sad nije "slika Marsa" ?! Evo struja otišla gore, komunalije otišle gore, hrana otišla gore (evo juče ponovo poskupiše i viršle), porezi otišli gore.....kažeš, biće gladna i bedna raja, a da nije to već sad ???!!!!

Marko

pre 10 godina

Pametni ovi iz UAE.
Iskoristice nas kao trojanski konj da bi "usli" u Evropu.
Nas su izabrali jer verovatno niko drugi nije pristao na ovu ulogu i na bednu nadoknadu koju nude za ovu ulogu!

janja

pre 10 godina

Sta ce biti kad Vucic izgubi izbore a stari drparosi se ponovo docepaju vlasti. Ocerupace sve ono sto je uradjeno za vreme Vucica pa i same Arape. Ostace slike ko sa Marsa, bedna i gladna raja.
(zuta osa, 1. novembar 2013 10:17)
A zašto bi Vučić izgubio izbore kad ga narod naprosto obožava? I zašto bi se drparoši ponovo dočepali vlasti kad je narod sve shvatio, sklonio ih, doveo bolje koje već onoliko voli - a kako i ne bi!? A da ti, zuta oso, ne prizivaš izbore, a? Mislim, stig'o nalog iz centrale da krenete sa botovanjem na temu izbora, jelte? Pa jeste, rejting se vrtoglavo srozava... treba požuriti.
Hvala na odgovorima, ne sumnjam da će ih biti... ahaaa!

zuta osa

pre 10 godina

Sta ce biti kad Vucic izgubi izbore a stari drparosi se ponovo docepaju vlasti. Ocerupace sve ono sto je uradjeno za vreme Vucica pa i same Arape. Ostace slike ko sa Marsa, bedna i gladna raja.

Mita

pre 10 godina

@darija
Pretera ga...Nije tako,a sto se tice saradnje sa Emiratima,ili bilo kim drugim,posebno ako se radi na povecanju posla ili zaposlenja,samo bi idiot bio protiv...

logika

pre 10 godina

Iza svega ovoga se krije prodaja zemlje Arapima, prodaja nekretnina i sl. Za 10 godina ocekujte bar 500000 Arapa u Srbiji...mi ocigledno ne mozemo bez okupatora...podanicki mentalitet i prodani vlastodrzci vode srpski narod u nestanak!!!

Coco Bill

pre 10 godina

Samo da se ucvrsti dobar sistem i onda po gasu!Jaci zakon,vece kazne...korupcija zdravo!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Crni Bombarder, 31. oktobar 2013 22:40)

A kako to da učvrstiš "dobar sistem" i "korupciji zdravo" kad oni traže da sve bude bez javnih tendera i uopšte bez bilo kakvih zakonskih procedura koji važe u jednoj državi ?! Objasni mi ovo molim te ?! Uzgred zar ne pljuvaše DS "kako je sve radio bez javnih tendera", a vaš "obožavani" je "izračunao" da je Srbija zbog toga izgubila milijardu dolara ???!!!

nisu u pravu

pre 10 godina

Nisu u pravu ovi oz Rojtersa.
Radi nas Mesija po svim osnovama na nasem natalitetu.Kod njih kad nam se uvale, od petoro dece pa na vise.Ima da nas bude onoliko.

sve ce doci na naplatu

pre 10 godina

Tek ce ovaj narod koji se nije pomerio iz svog sela da vidi koliko ce Srbiju kostati ovi "velicanstveni" poduhvati Vucica.
Price o zelji Arapa da pomognu Srbiji su bajke za malu decu.Ko ih ne zna skupo bi ih platio.Ima da nas okupiraju gore nego nekad Turci.

dovla

pre 10 godina

"Navodi se sporazum o ulaganju 40 miliona dolara aviokompanije Etihad u srpski JAT ervejz"

Etihad nije ulozio 40 mil nego je dao kredit Srbiji i Vlada je polozila drzavne garancije za taj kredit, tako da je Jat ili kako se vec sad zove, i dalje na drzavnim jaslama.

Nikola: strucnjak za psihijatriju i knjizevnost

pre 10 godina

B92: Za Emirate, pak, nova veza sa Srbijom nudi ulaz na mala vrata u Evropsku uniju kojoj Beograd želi da se pridruži..


Majko bozja, totalno propali, ekonomski na dnu dna, nikome vise vazni (osim kao trziste za slovenacke i hrvatske proizvode), mi i dalje, sa nekim urodjenim, genetskim kompleksom o sopstvenoj velicini tvrdimo svakodnevno da smo lider u regionu (skoro u svemu), lokomotiva zapadnog Balkana, tocak zamajac za sve drugr na Balkanu itd.itd. Sada postajemo polako "mala vrata" (a zasto ne odmah velika ?) za EU, za sve one koji su u prijateljskim vezama sa nama. Cesto smo mogli da citamo da je Rusija vrlo zainteresovana da Srbija postane EU clan jer bi to za Rusiju znacio otvoren prozor (ovoga puta samo prozor a ne vrata) ka EU. Kako god da okrenes Srbija je nezaobilazna, kako za Balkan tako i ocigledno celi svet. Jos nismo ni poceli pregovore sa EU o pristupanju a vec se osecamo kao clanovi iako to nikada necemo postati (ni kroz 10, ni kroz 20 god.) ne bude mo li zvanicno priznali Kosovo.
Dusa srpskog coveka, celog naroda je slucaj za Zigmunda Frojda ili bar Fjodora Dostojevskog.

Vlatko

pre 10 godina

Pa Srbija je uvek bila vrata, prvo Turcima u 14, a sada arapima u 21 veku. U celoj prici najgore je to sto se kroz nju uglavnom ulazilo i izlazilo, odnosno gazilo i kako su nasi preci prolazili u tom gazenju. Pa bivali su izgazeni, nekad smrvljeni, dakle uglavnom lose, ali, pojedinci dobro.

bizMismeni, kontraverzni tajkuni....

pre 10 godina

Srbija je na dobrom mestu i primamljiva je za investitore, to treba dobro iskoristiti
(Sanja, 31. oktobar 2013 21:56)
I do sada su mnogi Srbiju koristili kao odskočnu dasku, za bogaćenje i ličnu promociju! Prekinimo tu praksu za dobro nacije!

Makedonac

pre 10 godina

Stvarno verujete u ovo da ste vrata Emirata u Europi ? Oni znaju samo sta se krije iza investicije u RS, mi mozemo samo nagagjati

Ovo ''vrata europe'' je isto sto i Srbija faktor stabinosti i slicnih glupih politickih fraza.

Lale

pre 10 godina

A to što je Vučića u emirate odveo Dinkić to nikom ništa. Tačnije Dinkićeva supruga je otvorila ta vrata. Zato ga je i ostavio u onom odboru kad ga je Dačić izbacio iz vlade.

bojan

pre 10 godina

Jes, mi im samo trebamo da bi usli u evropu. Jak smo ti mi factor. Imaju para koliko hoce i nece, mogu da rade sirom sveta sta ima se prohte...
Boze, ko li smislja ovakve gluposti?
(Goran, 31. oktobar 2013 23:27)

ovi iz rojtersa. a po tvom komentaru rekao bi da smatras da si pametniji od ovih iz rojtersa...

NEBO

pre 10 godina

Ostali smo bili sami i odbaceni. Nismo mogli ni smeli da verujemo ni zapadu ni Rusiji. Nismo znali ko nas kome prodaje. U Emiratima smo nasli para da tancujemo zajedno. Nije najidealnije, ali preko njih postizemo da budemo zapazeni i uzeti u obzir ozniljnije. Sada imamo EU, Ameriku i Rusiju koje nam se vise nude nego pre. Neko se setio da nas vrati u svet od znacaja i da imamo nadu. Sami i bez tudjeg novca nismo mogli. Koliko smo mali dobro smo i prosli. Jos uvek imamo svoje zlatne koke: telekom, vodu, rudnike, naucene ljude, infrastrukturu koja se da oporaviti i obnoviti... Imamo smele i prakticne planove, ako smo slozni, gde bi nam kraj bio. Emiratima hvala sto su videli u nama partnera, a mogli su se bilo kome drugom dodvoriti samo da su zvecnuli svojim dukatima. Ovo je za vas bio spas u zadnji cas.

Sin po materi

pre 10 godina

Godinama čitam vesti poput ove, koje se uvek odnose na budućnost, i to svetlu, a ako primetite, sve vesti koje se odnose na sadašnjost su sumorne. Samo stezanja finansijskog kaiša, otpuštanja, povećanje poreza, nasumični tj sporadični kriminal na ulicama svakih par dana ili nedelja sve jedno, i pad realnih zarada. Ali kada čitamo vesti o budućnosti uvek su neke lepe najave. Kako sada ne doživljavamo one lepe vesti od pre par godina?

persa

pre 10 godina

"Emirati smatraju da je bolje da sada ulože novac nego da čekaju, rekao je jedan diplomata iz Persijskog zaliva koji nije želeo da mu se navede ime. Kada se ulaže u EU postoje javne nabavke, procedure, regulatorne prepreke, dok je poslovanje sa Srbijom sada mnogo lakše, dodao je taj diplomata."

Evo ovako oni nas vide. Ne postoje ni procedure, ni regulatorne prepreke,javne nabavke ne važe za emire,daš keš i sve može - hotel na Kopaoniku ispod cene, pola Vojvodine na izvolte, i ko će znati šta sve još. A nama rekli atraktivna destinacija za investicije. Naivna Srbijo!

kako to lako zvuci

pre 10 godina

Samo da se ucvrsti dobar sistem i onda po gasu!Jaci zakon,vece kazne...korupcija zdravo!!!
(Crni Bombarder, 31. oktobar 2013 22:40)
Haha, "samo". To "ucvrscivanje" ce trajati bar 30-40 godina (verovatno i duplo duze)

Goran

pre 10 godina

Jes, mi im samo trebamo da bi usli u evropu. Jak smo ti mi factor. Imaju para koliko hoce i nece, mogu da rade sirom sveta sta ima se prohte...
Boze, ko li smislja ovakve gluposti?

srki

pre 10 godina

...ma koji razlog bio neka je...ko hoce sa nama napred u buducnost zbog nase dece...ovo je fantasticna prica I prilika...napred narode...ziveli...hvala Vucicu...faca bre....

Goran

pre 10 godina

Jes, mi im samo trebamo da bi usli u evropu. Jak smo ti mi factor. Imaju para koliko hoce i nece, mogu da rade sirom sveta sta ima se prohte...
Boze, ko li smislja ovakve gluposti?

kako to lako zvuci

pre 10 godina

Samo da se ucvrsti dobar sistem i onda po gasu!Jaci zakon,vece kazne...korupcija zdravo!!!
(Crni Bombarder, 31. oktobar 2013 22:40)
Haha, "samo". To "ucvrscivanje" ce trajati bar 30-40 godina (verovatno i duplo duze)

srki

pre 10 godina

...ma koji razlog bio neka je...ko hoce sa nama napred u buducnost zbog nase dece...ovo je fantasticna prica I prilika...napred narode...ziveli...hvala Vucicu...faca bre....

persa

pre 10 godina

"Emirati smatraju da je bolje da sada ulože novac nego da čekaju, rekao je jedan diplomata iz Persijskog zaliva koji nije želeo da mu se navede ime. Kada se ulaže u EU postoje javne nabavke, procedure, regulatorne prepreke, dok je poslovanje sa Srbijom sada mnogo lakše, dodao je taj diplomata."

Evo ovako oni nas vide. Ne postoje ni procedure, ni regulatorne prepreke,javne nabavke ne važe za emire,daš keš i sve može - hotel na Kopaoniku ispod cene, pola Vojvodine na izvolte, i ko će znati šta sve još. A nama rekli atraktivna destinacija za investicije. Naivna Srbijo!

dovla

pre 10 godina

"Navodi se sporazum o ulaganju 40 miliona dolara aviokompanije Etihad u srpski JAT ervejz"

Etihad nije ulozio 40 mil nego je dao kredit Srbiji i Vlada je polozila drzavne garancije za taj kredit, tako da je Jat ili kako se vec sad zove, i dalje na drzavnim jaslama.

Makedonac

pre 10 godina

Stvarno verujete u ovo da ste vrata Emirata u Europi ? Oni znaju samo sta se krije iza investicije u RS, mi mozemo samo nagagjati

Ovo ''vrata europe'' je isto sto i Srbija faktor stabinosti i slicnih glupih politickih fraza.

Sin po materi

pre 10 godina

Godinama čitam vesti poput ove, koje se uvek odnose na budućnost, i to svetlu, a ako primetite, sve vesti koje se odnose na sadašnjost su sumorne. Samo stezanja finansijskog kaiša, otpuštanja, povećanje poreza, nasumični tj sporadični kriminal na ulicama svakih par dana ili nedelja sve jedno, i pad realnih zarada. Ali kada čitamo vesti o budućnosti uvek su neke lepe najave. Kako sada ne doživljavamo one lepe vesti od pre par godina?

logika

pre 10 godina

Iza svega ovoga se krije prodaja zemlje Arapima, prodaja nekretnina i sl. Za 10 godina ocekujte bar 500000 Arapa u Srbiji...mi ocigledno ne mozemo bez okupatora...podanicki mentalitet i prodani vlastodrzci vode srpski narod u nestanak!!!

sve ce doci na naplatu

pre 10 godina

Tek ce ovaj narod koji se nije pomerio iz svog sela da vidi koliko ce Srbiju kostati ovi "velicanstveni" poduhvati Vucica.
Price o zelji Arapa da pomognu Srbiji su bajke za malu decu.Ko ih ne zna skupo bi ih platio.Ima da nas okupiraju gore nego nekad Turci.

Nikola: strucnjak za psihijatriju i knjizevnost

pre 10 godina

B92: Za Emirate, pak, nova veza sa Srbijom nudi ulaz na mala vrata u Evropsku uniju kojoj Beograd želi da se pridruži..


Majko bozja, totalno propali, ekonomski na dnu dna, nikome vise vazni (osim kao trziste za slovenacke i hrvatske proizvode), mi i dalje, sa nekim urodjenim, genetskim kompleksom o sopstvenoj velicini tvrdimo svakodnevno da smo lider u regionu (skoro u svemu), lokomotiva zapadnog Balkana, tocak zamajac za sve drugr na Balkanu itd.itd. Sada postajemo polako "mala vrata" (a zasto ne odmah velika ?) za EU, za sve one koji su u prijateljskim vezama sa nama. Cesto smo mogli da citamo da je Rusija vrlo zainteresovana da Srbija postane EU clan jer bi to za Rusiju znacio otvoren prozor (ovoga puta samo prozor a ne vrata) ka EU. Kako god da okrenes Srbija je nezaobilazna, kako za Balkan tako i ocigledno celi svet. Jos nismo ni poceli pregovore sa EU o pristupanju a vec se osecamo kao clanovi iako to nikada necemo postati (ni kroz 10, ni kroz 20 god.) ne bude mo li zvanicno priznali Kosovo.
Dusa srpskog coveka, celog naroda je slucaj za Zigmunda Frojda ili bar Fjodora Dostojevskog.

Lale

pre 10 godina

A to što je Vučića u emirate odveo Dinkić to nikom ništa. Tačnije Dinkićeva supruga je otvorila ta vrata. Zato ga je i ostavio u onom odboru kad ga je Dačić izbacio iz vlade.

Coco Bill

pre 10 godina

Samo da se ucvrsti dobar sistem i onda po gasu!Jaci zakon,vece kazne...korupcija zdravo!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Crni Bombarder, 31. oktobar 2013 22:40)

A kako to da učvrstiš "dobar sistem" i "korupciji zdravo" kad oni traže da sve bude bez javnih tendera i uopšte bez bilo kakvih zakonskih procedura koji važe u jednoj državi ?! Objasni mi ovo molim te ?! Uzgred zar ne pljuvaše DS "kako je sve radio bez javnih tendera", a vaš "obožavani" je "izračunao" da je Srbija zbog toga izgubila milijardu dolara ???!!!

Vlatko

pre 10 godina

Pa Srbija je uvek bila vrata, prvo Turcima u 14, a sada arapima u 21 veku. U celoj prici najgore je to sto se kroz nju uglavnom ulazilo i izlazilo, odnosno gazilo i kako su nasi preci prolazili u tom gazenju. Pa bivali su izgazeni, nekad smrvljeni, dakle uglavnom lose, ali, pojedinci dobro.

bizMismeni, kontraverzni tajkuni....

pre 10 godina

Srbija je na dobrom mestu i primamljiva je za investitore, to treba dobro iskoristiti
(Sanja, 31. oktobar 2013 21:56)
I do sada su mnogi Srbiju koristili kao odskočnu dasku, za bogaćenje i ličnu promociju! Prekinimo tu praksu za dobro nacije!

NEBO

pre 10 godina

Ostali smo bili sami i odbaceni. Nismo mogli ni smeli da verujemo ni zapadu ni Rusiji. Nismo znali ko nas kome prodaje. U Emiratima smo nasli para da tancujemo zajedno. Nije najidealnije, ali preko njih postizemo da budemo zapazeni i uzeti u obzir ozniljnije. Sada imamo EU, Ameriku i Rusiju koje nam se vise nude nego pre. Neko se setio da nas vrati u svet od znacaja i da imamo nadu. Sami i bez tudjeg novca nismo mogli. Koliko smo mali dobro smo i prosli. Jos uvek imamo svoje zlatne koke: telekom, vodu, rudnike, naucene ljude, infrastrukturu koja se da oporaviti i obnoviti... Imamo smele i prakticne planove, ako smo slozni, gde bi nam kraj bio. Emiratima hvala sto su videli u nama partnera, a mogli su se bilo kome drugom dodvoriti samo da su zvecnuli svojim dukatima. Ovo je za vas bio spas u zadnji cas.

zuta pčela

pre 10 godina

Sta ce biti kad Vucic izgubi izbore a stari drparosi se ponovo docepaju vlasti. Ocerupace sve ono sto je uradjeno za vreme Vucica pa i same Arape. Ostace slike ko sa Marsa, bedna i gladna raja.
(zuta osa, 1. novembar 2013 10:17)

A kako to Vučić može da izgubi izbore kad on radi sve u ime "naroda" i za "narodno dobro" ?! Zar ne kažete kako je narodu dobro, pa evo i ti reče "ono što je urađeno za vreme Vučića", pa ako je to toliko urađeno, zašto bismo ga onda menjali ????! Jedino ako to nisu "potemkinova sela" ?! Reci konkretno šta je to urađeno pa sad nije "slika Marsa" ?! Evo struja otišla gore, komunalije otišle gore, hrana otišla gore (evo juče ponovo poskupiše i viršle), porezi otišli gore.....kažeš, biće gladna i bedna raja, a da nije to već sad ???!!!!

nisu u pravu

pre 10 godina

Nisu u pravu ovi oz Rojtersa.
Radi nas Mesija po svim osnovama na nasem natalitetu.Kod njih kad nam se uvale, od petoro dece pa na vise.Ima da nas bude onoliko.

bojan

pre 10 godina

Jes, mi im samo trebamo da bi usli u evropu. Jak smo ti mi factor. Imaju para koliko hoce i nece, mogu da rade sirom sveta sta ima se prohte...
Boze, ko li smislja ovakve gluposti?
(Goran, 31. oktobar 2013 23:27)

ovi iz rojtersa. a po tvom komentaru rekao bi da smatras da si pametniji od ovih iz rojtersa...

nesto se valja iza brda

pre 10 godina

Od kad udjose ovi iz Emirata "na mala vrata" Vucicu su zatvorena vrata kod celnika Evropske unije....Cudi me da to nije niko primetio.....

Milutin M.

pre 10 godina

Žao mi što ne živim u Srbiji. Vrata za Kinu, vrata za Emirate, vrata za Rusiju... Možda je problem što s vratima uvijek možeš zalupiti. Uvijek vrata, a nikad neki skupocjeni komad namještaja.

Marko

pre 10 godina

Pametni ovi iz UAE.
Iskoristice nas kao trojanski konj da bi "usli" u Evropu.
Nas su izabrali jer verovatno niko drugi nije pristao na ovu ulogu i na bednu nadoknadu koju nude za ovu ulogu!

Lale

pre 10 godina

Jedno pitanje: da li iko sa gramom mozga veruje da su se Arapi ovako naprasno zainteresovali za Srbiju samo zato sto se Vucic sprijateljio sa Velikim vezirom (seikom,ili koja god da mu je funkcija)? Ej bre,Arapi,isti oni koji imaju vekove iskustva u trgovini i kupljenju kajmaka,su resili da izruce pare u tamo neku Srbiju jer su zgotivili nekog politicara?? I to onog sto je svojevremeno trazio da se ubije 100 muslimana za svakog nastradalog Srbina.

janja

pre 10 godina

Sta ce biti kad Vucic izgubi izbore a stari drparosi se ponovo docepaju vlasti. Ocerupace sve ono sto je uradjeno za vreme Vucica pa i same Arape. Ostace slike ko sa Marsa, bedna i gladna raja.
(zuta osa, 1. novembar 2013 10:17)
A zašto bi Vučić izgubio izbore kad ga narod naprosto obožava? I zašto bi se drparoši ponovo dočepali vlasti kad je narod sve shvatio, sklonio ih, doveo bolje koje već onoliko voli - a kako i ne bi!? A da ti, zuta oso, ne prizivaš izbore, a? Mislim, stig'o nalog iz centrale da krenete sa botovanjem na temu izbora, jelte? Pa jeste, rejting se vrtoglavo srozava... treba požuriti.
Hvala na odgovorima, ne sumnjam da će ih biti... ahaaa!

Marko

pre 10 godina

Ljudi, svakom ko je i malo upucen zna da je stratesko opredeljenje UAE, nihovih komsija poput Katara, Bahreina,..visokomercijalni turizam , tj. turizam za bogate.
Stoga oni i vode agresivni marketing u bogatim zemljama.
Primeri su ManCity i PSG gde su ulozili nekoliko milijardi dolara u svrhu reklamiranja.
Ovo sa nasom zemljom im vise sluzi za zabavu i igru.
Jer, ne zaboravite, i bogati vole da se igraju, pogotovu onda kada ih to nista ne kosta, sto je kod nas slucaj!

Someone

pre 10 godina

logika


E Ajde dodji malo u Nemacku,da vidis sta ima Arapa-pa smucio bi ti se zivot,a ti iz Emirata nece doci u Srbiju nebrini - jer Mi nemamo ni desetinu od Onog sto oni imaju

zuta osa

pre 10 godina

Sta ce biti kad Vucic izgubi izbore a stari drparosi se ponovo docepaju vlasti. Ocerupace sve ono sto je uradjeno za vreme Vucica pa i same Arape. Ostace slike ko sa Marsa, bedna i gladna raja.

Mita

pre 10 godina

@darija
Pretera ga...Nije tako,a sto se tice saradnje sa Emiratima,ili bilo kim drugim,posebno ako se radi na povecanju posla ili zaposlenja,samo bi idiot bio protiv...

fiji

pre 10 godina

Kako ste negativni ili ne zelite dobro. Mozete se podsmehivati nasem stanju, ali ovaj tekst je uradio Rojters, a ne Srbin/Srpkinja.

Goran

pre 10 godina

@Marko

Svako koristi ono sto ima, Srbija ima sta da ponudi Emiratima, Emirati imaju interes za to i obostrana win win situacija. A to sto su investicije iz arapskog sveta, kakve veze ima, za jednu zemlju je upravo prednost diverzifikacija investicija (tj. ne racunati samo na Italiju, Nemacku i Rusiju).

srki

pre 10 godina

...ma koji razlog bio neka je...ko hoce sa nama napred u buducnost zbog nase dece...ovo je fantasticna prica I prilika...napred narode...ziveli...hvala Vucicu...faca bre....

Goran

pre 10 godina

Jes, mi im samo trebamo da bi usli u evropu. Jak smo ti mi factor. Imaju para koliko hoce i nece, mogu da rade sirom sveta sta ima se prohte...
Boze, ko li smislja ovakve gluposti?

NEBO

pre 10 godina

Ostali smo bili sami i odbaceni. Nismo mogli ni smeli da verujemo ni zapadu ni Rusiji. Nismo znali ko nas kome prodaje. U Emiratima smo nasli para da tancujemo zajedno. Nije najidealnije, ali preko njih postizemo da budemo zapazeni i uzeti u obzir ozniljnije. Sada imamo EU, Ameriku i Rusiju koje nam se vise nude nego pre. Neko se setio da nas vrati u svet od znacaja i da imamo nadu. Sami i bez tudjeg novca nismo mogli. Koliko smo mali dobro smo i prosli. Jos uvek imamo svoje zlatne koke: telekom, vodu, rudnike, naucene ljude, infrastrukturu koja se da oporaviti i obnoviti... Imamo smele i prakticne planove, ako smo slozni, gde bi nam kraj bio. Emiratima hvala sto su videli u nama partnera, a mogli su se bilo kome drugom dodvoriti samo da su zvecnuli svojim dukatima. Ovo je za vas bio spas u zadnji cas.

bojan

pre 10 godina

Jes, mi im samo trebamo da bi usli u evropu. Jak smo ti mi factor. Imaju para koliko hoce i nece, mogu da rade sirom sveta sta ima se prohte...
Boze, ko li smislja ovakve gluposti?
(Goran, 31. oktobar 2013 23:27)

ovi iz rojtersa. a po tvom komentaru rekao bi da smatras da si pametniji od ovih iz rojtersa...

kako to lako zvuci

pre 10 godina

Samo da se ucvrsti dobar sistem i onda po gasu!Jaci zakon,vece kazne...korupcija zdravo!!!
(Crni Bombarder, 31. oktobar 2013 22:40)
Haha, "samo". To "ucvrscivanje" ce trajati bar 30-40 godina (verovatno i duplo duze)

zuta osa

pre 10 godina

Sta ce biti kad Vucic izgubi izbore a stari drparosi se ponovo docepaju vlasti. Ocerupace sve ono sto je uradjeno za vreme Vucica pa i same Arape. Ostace slike ko sa Marsa, bedna i gladna raja.

janja

pre 10 godina

Sta ce biti kad Vucic izgubi izbore a stari drparosi se ponovo docepaju vlasti. Ocerupace sve ono sto je uradjeno za vreme Vucica pa i same Arape. Ostace slike ko sa Marsa, bedna i gladna raja.
(zuta osa, 1. novembar 2013 10:17)
A zašto bi Vučić izgubio izbore kad ga narod naprosto obožava? I zašto bi se drparoši ponovo dočepali vlasti kad je narod sve shvatio, sklonio ih, doveo bolje koje već onoliko voli - a kako i ne bi!? A da ti, zuta oso, ne prizivaš izbore, a? Mislim, stig'o nalog iz centrale da krenete sa botovanjem na temu izbora, jelte? Pa jeste, rejting se vrtoglavo srozava... treba požuriti.
Hvala na odgovorima, ne sumnjam da će ih biti... ahaaa!

Lale

pre 10 godina

A to što je Vučića u emirate odveo Dinkić to nikom ništa. Tačnije Dinkićeva supruga je otvorila ta vrata. Zato ga je i ostavio u onom odboru kad ga je Dačić izbacio iz vlade.

Makedonac

pre 10 godina

Stvarno verujete u ovo da ste vrata Emirata u Europi ? Oni znaju samo sta se krije iza investicije u RS, mi mozemo samo nagagjati

Ovo ''vrata europe'' je isto sto i Srbija faktor stabinosti i slicnih glupih politickih fraza.

logika

pre 10 godina

Iza svega ovoga se krije prodaja zemlje Arapima, prodaja nekretnina i sl. Za 10 godina ocekujte bar 500000 Arapa u Srbiji...mi ocigledno ne mozemo bez okupatora...podanicki mentalitet i prodani vlastodrzci vode srpski narod u nestanak!!!

sve ce doci na naplatu

pre 10 godina

Tek ce ovaj narod koji se nije pomerio iz svog sela da vidi koliko ce Srbiju kostati ovi "velicanstveni" poduhvati Vucica.
Price o zelji Arapa da pomognu Srbiji su bajke za malu decu.Ko ih ne zna skupo bi ih platio.Ima da nas okupiraju gore nego nekad Turci.

Goran

pre 10 godina

@Marko

Svako koristi ono sto ima, Srbija ima sta da ponudi Emiratima, Emirati imaju interes za to i obostrana win win situacija. A to sto su investicije iz arapskog sveta, kakve veze ima, za jednu zemlju je upravo prednost diverzifikacija investicija (tj. ne racunati samo na Italiju, Nemacku i Rusiju).

Marko

pre 10 godina

Pametni ovi iz UAE.
Iskoristice nas kao trojanski konj da bi "usli" u Evropu.
Nas su izabrali jer verovatno niko drugi nije pristao na ovu ulogu i na bednu nadoknadu koju nude za ovu ulogu!

fiji

pre 10 godina

Kako ste negativni ili ne zelite dobro. Mozete se podsmehivati nasem stanju, ali ovaj tekst je uradio Rojters, a ne Srbin/Srpkinja.

dovla

pre 10 godina

"Navodi se sporazum o ulaganju 40 miliona dolara aviokompanije Etihad u srpski JAT ervejz"

Etihad nije ulozio 40 mil nego je dao kredit Srbiji i Vlada je polozila drzavne garancije za taj kredit, tako da je Jat ili kako se vec sad zove, i dalje na drzavnim jaslama.

Mita

pre 10 godina

@darija
Pretera ga...Nije tako,a sto se tice saradnje sa Emiratima,ili bilo kim drugim,posebno ako se radi na povecanju posla ili zaposlenja,samo bi idiot bio protiv...

Lale

pre 10 godina

Jedno pitanje: da li iko sa gramom mozga veruje da su se Arapi ovako naprasno zainteresovali za Srbiju samo zato sto se Vucic sprijateljio sa Velikim vezirom (seikom,ili koja god da mu je funkcija)? Ej bre,Arapi,isti oni koji imaju vekove iskustva u trgovini i kupljenju kajmaka,su resili da izruce pare u tamo neku Srbiju jer su zgotivili nekog politicara?? I to onog sto je svojevremeno trazio da se ubije 100 muslimana za svakog nastradalog Srbina.

persa

pre 10 godina

"Emirati smatraju da je bolje da sada ulože novac nego da čekaju, rekao je jedan diplomata iz Persijskog zaliva koji nije želeo da mu se navede ime. Kada se ulaže u EU postoje javne nabavke, procedure, regulatorne prepreke, dok je poslovanje sa Srbijom sada mnogo lakše, dodao je taj diplomata."

Evo ovako oni nas vide. Ne postoje ni procedure, ni regulatorne prepreke,javne nabavke ne važe za emire,daš keš i sve može - hotel na Kopaoniku ispod cene, pola Vojvodine na izvolte, i ko će znati šta sve još. A nama rekli atraktivna destinacija za investicije. Naivna Srbijo!

Coco Bill

pre 10 godina

Samo da se ucvrsti dobar sistem i onda po gasu!Jaci zakon,vece kazne...korupcija zdravo!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Crni Bombarder, 31. oktobar 2013 22:40)

A kako to da učvrstiš "dobar sistem" i "korupciji zdravo" kad oni traže da sve bude bez javnih tendera i uopšte bez bilo kakvih zakonskih procedura koji važe u jednoj državi ?! Objasni mi ovo molim te ?! Uzgred zar ne pljuvaše DS "kako je sve radio bez javnih tendera", a vaš "obožavani" je "izračunao" da je Srbija zbog toga izgubila milijardu dolara ???!!!

nisu u pravu

pre 10 godina

Nisu u pravu ovi oz Rojtersa.
Radi nas Mesija po svim osnovama na nasem natalitetu.Kod njih kad nam se uvale, od petoro dece pa na vise.Ima da nas bude onoliko.

Milutin M.

pre 10 godina

Žao mi što ne živim u Srbiji. Vrata za Kinu, vrata za Emirate, vrata za Rusiju... Možda je problem što s vratima uvijek možeš zalupiti. Uvijek vrata, a nikad neki skupocjeni komad namještaja.

Marko

pre 10 godina

Ljudi, svakom ko je i malo upucen zna da je stratesko opredeljenje UAE, nihovih komsija poput Katara, Bahreina,..visokomercijalni turizam , tj. turizam za bogate.
Stoga oni i vode agresivni marketing u bogatim zemljama.
Primeri su ManCity i PSG gde su ulozili nekoliko milijardi dolara u svrhu reklamiranja.
Ovo sa nasom zemljom im vise sluzi za zabavu i igru.
Jer, ne zaboravite, i bogati vole da se igraju, pogotovu onda kada ih to nista ne kosta, sto je kod nas slucaj!

bizMismeni, kontraverzni tajkuni....

pre 10 godina

Srbija je na dobrom mestu i primamljiva je za investitore, to treba dobro iskoristiti
(Sanja, 31. oktobar 2013 21:56)
I do sada su mnogi Srbiju koristili kao odskočnu dasku, za bogaćenje i ličnu promociju! Prekinimo tu praksu za dobro nacije!

Nikola: strucnjak za psihijatriju i knjizevnost

pre 10 godina

B92: Za Emirate, pak, nova veza sa Srbijom nudi ulaz na mala vrata u Evropsku uniju kojoj Beograd želi da se pridruži..


Majko bozja, totalno propali, ekonomski na dnu dna, nikome vise vazni (osim kao trziste za slovenacke i hrvatske proizvode), mi i dalje, sa nekim urodjenim, genetskim kompleksom o sopstvenoj velicini tvrdimo svakodnevno da smo lider u regionu (skoro u svemu), lokomotiva zapadnog Balkana, tocak zamajac za sve drugr na Balkanu itd.itd. Sada postajemo polako "mala vrata" (a zasto ne odmah velika ?) za EU, za sve one koji su u prijateljskim vezama sa nama. Cesto smo mogli da citamo da je Rusija vrlo zainteresovana da Srbija postane EU clan jer bi to za Rusiju znacio otvoren prozor (ovoga puta samo prozor a ne vrata) ka EU. Kako god da okrenes Srbija je nezaobilazna, kako za Balkan tako i ocigledno celi svet. Jos nismo ni poceli pregovore sa EU o pristupanju a vec se osecamo kao clanovi iako to nikada necemo postati (ni kroz 10, ni kroz 20 god.) ne bude mo li zvanicno priznali Kosovo.
Dusa srpskog coveka, celog naroda je slucaj za Zigmunda Frojda ili bar Fjodora Dostojevskog.

zuta pčela

pre 10 godina

Sta ce biti kad Vucic izgubi izbore a stari drparosi se ponovo docepaju vlasti. Ocerupace sve ono sto je uradjeno za vreme Vucica pa i same Arape. Ostace slike ko sa Marsa, bedna i gladna raja.
(zuta osa, 1. novembar 2013 10:17)

A kako to Vučić može da izgubi izbore kad on radi sve u ime "naroda" i za "narodno dobro" ?! Zar ne kažete kako je narodu dobro, pa evo i ti reče "ono što je urađeno za vreme Vučića", pa ako je to toliko urađeno, zašto bismo ga onda menjali ????! Jedino ako to nisu "potemkinova sela" ?! Reci konkretno šta je to urađeno pa sad nije "slika Marsa" ?! Evo struja otišla gore, komunalije otišle gore, hrana otišla gore (evo juče ponovo poskupiše i viršle), porezi otišli gore.....kažeš, biće gladna i bedna raja, a da nije to već sad ???!!!!

Sin po materi

pre 10 godina

Godinama čitam vesti poput ove, koje se uvek odnose na budućnost, i to svetlu, a ako primetite, sve vesti koje se odnose na sadašnjost su sumorne. Samo stezanja finansijskog kaiša, otpuštanja, povećanje poreza, nasumični tj sporadični kriminal na ulicama svakih par dana ili nedelja sve jedno, i pad realnih zarada. Ali kada čitamo vesti o budućnosti uvek su neke lepe najave. Kako sada ne doživljavamo one lepe vesti od pre par godina?

Vlatko

pre 10 godina

Pa Srbija je uvek bila vrata, prvo Turcima u 14, a sada arapima u 21 veku. U celoj prici najgore je to sto se kroz nju uglavnom ulazilo i izlazilo, odnosno gazilo i kako su nasi preci prolazili u tom gazenju. Pa bivali su izgazeni, nekad smrvljeni, dakle uglavnom lose, ali, pojedinci dobro.

nesto se valja iza brda

pre 10 godina

Od kad udjose ovi iz Emirata "na mala vrata" Vucicu su zatvorena vrata kod celnika Evropske unije....Cudi me da to nije niko primetio.....

Someone

pre 10 godina

logika


E Ajde dodji malo u Nemacku,da vidis sta ima Arapa-pa smucio bi ti se zivot,a ti iz Emirata nece doci u Srbiju nebrini - jer Mi nemamo ni desetinu od Onog sto oni imaju