Utorak, 29.10.2013.

18:07

Lidl stiže i u Rakovicu

Prva zvanična potvrda o izgradnji supermarketa Lidl u Beogradu stiže iz opštine Rakovica. Radovi će, kako pišu Večernje novosti, početi do kraja 2014.

Izvor: B92

Lidl stiže i u Rakovicu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Student

pre 10 godina

Ja sam za to da prva Lidl prodavnica nosi ime "Car Dusan Silni" ili mozda "MIlos Obilic" i da to bude neradni dan u celooojjj Srbiji.

Hr

pre 10 godina

Roba iz Lidla je dno dna.
Nikada i nigdje ne kupujem u Lidlu. U D, A, Hr samo sirotinja kupuje u njima. Kvaliteta robe je očajna, a po dućanu je razbacano sve zbrdazdola.

Dali je Cola iz Slovačke bolje kvalitete od Coca Cole ili no name pivo bolje od Pilsner Urquella?
Ne hvala.

Gradjanin

pre 10 godina

Idealna lokacija za Lidl je Batajnica!
(Stanovnik Batajnice, 30. oktobar 2013 10:13)

Prijatelju Lidl je prodavnica a ne hipermarket - velicine nekadasnjih "Pekabeta".

cojle

pre 10 godina

Smarate više sa lidlom i vestima...počinje gradnja do kraja 2014.!!!

Javite kada više otvore te radnje!

2 godine ih najavljujete već!

Posmatrac

pre 10 godina

Batalite alkohol,cigarete i druge gluposti....na koji mesec i otputujte malo do Austrije da vidite sta sve postoji "sa one strane zida" a onda necete biti u tolikoj euforiji zbog jedne prodavnice-tako je u pitanju je prodavnica a ne hipermarket. Uopste se ne cudim sto se narod sakrivao od smrtonosnog pomracenja sunca kada ih nista osim velikog "srpskog cara" Sulejmana nista drugo ne zanima.

Nikola

pre 10 godina

Auuuu, pa ljudi vi ste vec pali u trans zbog Lidla. Svest nacije je na nizem stepenu nego sto je bio pre 300 godina. Zamislite da Tesco, Billa i jos poneko dodje u Srbiju pa to bi bilo opstenarodno ludiloooo.

D.POPOVIC

pre 10 godina

Prema onome sto sam cuo od gastarbajtera, Lidl je sebe nasao u ponudi jeftine i nekvalitetne robe za fukaru. Umesto njega, vise bih voleo Merkator na 5000-6000 kvm + najmanje 120 lokala razlicitih velicina namenjenih prodaji kvalitetne tehnicke robe, IT opreme, garderobe, sportske opreme, igracaka, obuce, kafice, poslasticarnice, palacinkarnice, turisticke agencije, riblje restorane i restorane domace kuhinje, zabavne sadrzaje. Drugim recima, zeleo bih kombinaciju TC Merkator i TC Usce na Novom Beogradu.

Putnik

pre 10 godina

Po komentarima vidim da mnogi nisu mrdnulidalje od svoje opstine ali zato znaju sve i razumeju se u sve. Lidl ne pravi hipermarkete vec prodavnice neke da kazem normalne velicine, da je sve u njemu "besplatno" to bas i nije ali zato kada su snizenja\akcije onda je to ono pravo. Npr. u Austriji sam bio pre mesec dana i "Billa" je bilo poprilicno povoljnija od Lidla a inace u "nizerazrednim" zemljama kao sto su Ceska,Poljsa,Madjarska,Hrvatska.... cene istih proizvoda u Lidlu su znacajno vise nego u Austriji i Nemackoj a posto je Srbija "Meka" za trgovce onda ne cekujte mnogo.

ivankooo

pre 10 godina

Lidl u Slovackoj je definitivno najjeftiniji i ima najkvalitetnije proizvode. A kafa Eclipse je ekstra, ja je pijem svakodnevno i nemam nikakvih problema. Proizvodi su jeftiniji za oko 20% u poredjenju sa slicnim u Srbiji... Nadajmo se da ce cene bii slicne kao ovde.

Ivan

pre 10 godina

Lidl iskljucivo prodaje svoju robnu marku proizvedenu u Nemackoj-Madjarskoj-Austriji,domacih proizvoda nece biti,sa time ni nasa industrija nece zaradjivati,zbog besparice kupovna moc pasti,i pitam se koji novac cete trositi? Novac mora da se vrti u domacem krugu,ako ga budemo izbacivali iz zemlje a sve pod izgovorom "tamo je jeftinije" osudili smo sebe na propast! kada novac nestane "investitori" ce se spakovati pa kljuc u bravu,a osiromasena raja ce se opet uhvatiti motke pa u njive! ako ostane koj komad zemlje jer i to ide na rasprodaju. Roba u Lidlu je izlozena na paletna mesta,znaci nema sortiranja po rafovima,sto u mnogome smanjuje radnu snagu,ne znam koliko to radnih mesta ocekujete pa se radujete?

mia

pre 10 godina

juhuuuuuu stize Lidl! Jedva cekam, gde god da bude u Beogradu kupujem samo kod njih.Ovo je divna vest. Mozda krenem da ucim i nemacki jer kod nemaca je bolje raditi nego kod grka. Gde god da smo bili Grcka, Brisel, Berlin... samo smo kupovali kod njih, cim krenem u neku zemlju prvo pogledam na netu da li u tom gradu ima Lidl i uzmem adresu.

NN

pre 10 godina

Otvorice oni lokale kada nadju dovoljno lokacija i zavrse nadasve cuvenu papirologiju za svaku od lokacija. Verovatno bi odavno oni i resili sve lokacije da ne trose godine oko papira.

Obzirom da u Beogradu sa okolinom zivi oko 1.6 miliona stanovnika Srbije (aprox. 20% populacije Srbije), pretpostavljam da ce broj lokala po gradovima biti srazmeran tome. Ipak je interes samog Lidla da ima lokale u gusce naseljenim oblastima.

serviser

pre 10 godina

Jedino sto me interesuje je da li ce da se prodaje njihov Weissbier po ceni kao u Nemackoj. 6 flasa ispod 2 Evra. Ako toga ne bude bilo, dzabe su krecili !
(Ljubitelj, 29. oktobar 2013 21:02)
Bas tako. Ja sam sad u Grckoj kupovao u Lidlu par puta. Cak sam nesto malo I kuci poneo. Imaju onaj krem u teglama 750gr za 1,99 eura. Ako ovde bude mnogo vise od 230-250 dinara onda je sve to foliranje.

Roki Resnik

pre 10 godina

Još jedna vrlo bombastična vest, ali vest koja će se možda u budućnosti pretvoriti u javu a možda i neće. Ako se tek krajem 2014.godine krene sa radovima ceo projekat možda bude gotov 2016.godine. To bi bilo lepo, ali ono što je vrlo interesantno je da iz Rakovice nikako ne stižu vesti o tome da je opštinska kasa potpuno prazna i da zaposlenima kasni plata 2,3 meseca i da opština ne plaća nikakve račune. Bilo bi dobra kada bi se neki novinari koji se bave istraživačkim novinarstvom pozabavili tim problemom i kako bi se ustanovilo gde su nestale pare iz kase gradske opštine Rakovica i zašto je to jedina opština u Srbiji, predvođena članom predsedništva SNS g.Miličkovićem, u kojoj kasne plate i koja neredovno servisira tekuće račune i sve druge obaveze.

Mao Molina

pre 10 godina

Velika zasluga Miska Milickovica iz Rakovice....i njegovog kadra....možeš misliti....nije vama jasno koji su to likovi....kroz Rakovicu bolje uragan da je prošao....

Marija-Buje

pre 10 godina

@ohmajgajde - ne brinite, vrlo brzo ćete se uvjeriti da će zahvaljujući Lidlu cijene u ostalih 10 supermarketa pasti najmanje 20 posto, a i nakon toga ovi će biti najjeftiniji. Onda će krenuti kampanja protiv Lidla, a sve usmjereno na nedovoljno šarene police ili paranoične kvazi-patriote koji su zapravo botovi postojećih trgovačkih centara. Ne brinite, Lidl donosi niže cijene za istu ili čak višu kvalitetu od koje ste navikli. Bila sam sumnjičava, a danas moja obitelj troši najmanje 25-30% manje na prehranu zahvaljujući što Lidlu, što konkurentnosti koja je natjerala druge da snize cijene. Pokleknuo je čak i najbahatiji i najskuplji - Todorić! :)

saša

pre 10 godina

uskoro u Beogradu ponovo Hiper Cort,tacnu lokaciju ne mogu da vam kazem,ali vam obecavamo najnize cene,raznovrsnu ponudu...hipermarket ce se prostirati na 6000kvadrata prodajnog prostora

Gerolsteiner

pre 10 godina

Imam prilicno jak osecaj da ce Lidl za mnoge biti u izvesnom smislu razocarenje. Pre svega to je jedan diskont-lanac i nije nikakav hipermarket za koji obicno treba najmanje 5000 m2 prodajne povrsine ili supermarket koji ima bar 2000 m2 povrsinu. Lidl prodaje svoju diskontnu robu na povrsinama izmedju 1000 - 1300 m2 i to bas nije nesto veliko ni spektakularno. U njegov trgovacki koncept spada i svodjenje radne snage na minimum minimuma kako bi se trosak na zaposlene smanjio do maksimuma, o nekom znacajnom otvaranju radnih mesta ne treba imati nikakvih preteranih iluzija. U njegovim prodavnicama nema ni traga od luksuza sve je podredjeno svojoj jedinoj svrhi - prodaji, po principu uzmi ili ostavi. Dakle svi koji ocekuju nesto spektakularno i jos nevidjeno ili cak nekakvo dobrotvorno drustvo, ostace razocarani. Lidl ce sigurno naci u Srbiji svoj krug musterija, jedino je pitanje da li ce taj krug biti dovoljno velik da bi se isplatilo dalje investiranje a tim i konkurentska utakmica sa etabiliranim trgovcima, od cega bi kupci van svake sumnje, direktno profitirali.

Bolero

pre 10 godina

Drago mi je sto od svih beogradskih opstina lidl dolazi bas u moju opstinu. Ovakva jedna invensticija puno ce znaciti Rakovici. Vise maxi nece moci da drzi monopol i da diktira cene.

Ljubitelj

pre 10 godina

Jedino sto me interesuje je da li ce da se prodaje njihov Weissbier po ceni kao u Nemackoj. 6 flasa ispod 2 Evra. Ako toga ne bude bilo, dzabe su krecili !

banat

pre 10 godina

A sto nema izjave nekog iz Lidla? Oni su lepo rekli da natenane kupuju lokacije, da ce ih graditi i otvoriti odjednom. Ovde imamo situaciju da je neko iz opstine novinarima preneo jednu tacnu informaciju (o kupljenoj lokaciji) i jednu insinuaciju (kada ce biti otvorena prodavnica). Lidl nije nigde poceo da gradi i nije zapoceo ni pripremni proces. Znaci, pre 2015. nece sigurno nista otvoriti, a verovatnija je 2016.

Danijel

pre 10 godina

@Divjak

Lidl je odlican i ne sumnjam da ce u Srbiji biti povoljan sa cenama. Sto pre otvori objekte bice bolje za potrosace, sadasnje stanje duopola je potrosacima najlosija opcija.

nbgd

pre 10 godina

Ni slucajno ne kupujte instant kafu branda Lidl (Eclipse) jer cete dan provesti u toaletu.
(Megatronman, 29. oktobar 2013 20:06)

bice da imate neki problem druge vrste...pijem plavu i povremeno zutu eclipse kafu vec godinu dana...i odlicna je, nemacke proizvodnje

Nidža Rakovica

pre 10 godina

Bilo bi zaista lepo kada bi se sve ovo obistinilo. Ali da tada ima još dosta vremena a u Rakovici ima gomila tekućih problema o kojima na žalost novine ništa ne pišu. Naime, opština Rakovica je jedina opština u Srbiji u kojima zaposlenima kasni plata sada već puna 3 meseca. Od dolaska na vlast predsednika opštine g.Miličkovića, inače člana predsedništva SNS, u toj opštini nikako ne cvetaju ruže. Bilo bi lepo da se malo i o tome piše

Rajko

pre 10 godina

Svaka cast opstini Rakovica koja je uspela da dovede jednog takvog investitora. To za opstinu mnogo znaci,nova radna mesta, moci ce jeftinije da se kupuje, sredice se infrastruktura...

Lidl I GMO pravila

pre 10 godina

Pa verovatno bas zbog Lidla ide najava liberalizacije prodaje GMO primesa u hrani. Pa eto neka nam jefitinih preradjevina. Dobro dosli

kakva vest takav i komentar

pre 10 godina

Evo Lidl stize,
sve je blize i blize.
Deda Mraz ce doci,
kroz nas vrtic proci,
obradovace svu decu,
dace im zeku i mecu.

Deda Prda

pre 10 godina

@Megatronman
"Ni slucajno ne kupujte instant kafu branda Lidl (Eclipse) jer cete dan provesti u toaletu."

Daj Boze da se i meni posreci !

Danijel

pre 10 godina

Stanovnik sam Rakovice i ova vest me je bas obradovala. Konacno cemo dobiti jedan hipermarket koji ima najpovoljnije cene i koji ce biti konkurencija ostalima. Pritom zaposlice se odredjeni broj ljudi sto je isto prekopotrebno.Svaka cast opstini sto je uspela jedan takav market da dovede.

Ohmajgade

pre 10 godina

Jeeeee, još jedan supermarket dolazi, posle dosadašnjih 10 ili koliko već, ovaj će sigurno da deli proizvode skoro besplatno, pa će da bije po prstima ako nećeš da uzmeš.
Mislim, kakva je ovo vest, dolazi strani trgovinski lanac, i to će prodavati iste stvari koje postojeći već prodajum i po sličnim cenama. Ništa posebno.

muamua

pre 10 godina

kaba jeste hiper marketi su van gradova ali tesko da ce bilo sta raditi sto je dalje od tempa metroa itd koji su se vec pozicionirali na svakih 5km od centra tako da jedino ako se donese odluka i izmeste se ovi hipermarketi ali to tesko...taj lidl moze da me vidi samo na 5km pre pancevackog i 5km posle ili 5km od novog mosta zemun borca...

kaba

pre 10 godina

Da ali svuda veliki hipermarketi su van gradova a ne u samom gradu. Bojim se da ce to pozvatarati sve male piljare mnogo ljudi ostaje bez posla. Dosao je i Delez pa su cene vece nego kod drugih.Sta ce da prodaju i ko ce da ih kontrolise?

Milijan

pre 10 godina

Pored Lidla- Beogradu, Nišu , Novom Sadu,Kragujevcu Čačku, Subotici, Pančevu i svim iole većim gradovima u Srbiji potrebna su bar još 5-6 poznatijih trgovinskih lanaca kako bi razbili nezvanični kartel Delez-a i ( Idea + Mercator-Rodic), odnosno blaže rečeno duopol. Potrošači mogu biti samo na dobitku, jer će se konkurencija pojačati i dovesti do smanjenja trgovačkih marži koje za sada iznose od 15-40% na prehrambenim proizvodima i čak preko 50 % na pojedinim neprehrambenim što je stvarno previše.To bi trebalo dovesti dalje i do smanjenja maloprodajnih cena.

Zarko

pre 10 godina

A sutra ce Jelena Krstic iz Lidl Supermarketa Srbija da kaze da ce prvi biti sagradjen u Grockoj. Molim urednike ovog sajta da postede citaoce ovakvih informacija! Kada vidimo placeve i bagere mozemo da komentarisemo sta,kako,gde,cene,zaposlenja i ostalo. Hvala.

muamua

pre 10 godina

meni je najbolja idea kojA se gradi preko puta sledecih ulica u borci...licke,kninske krajine,narodnog fronta itd itd ulice koje su naseljene izbeglicama iz zemlje iz koje idea dolazi

Bolero

pre 10 godina

Drago mi je sto od svih beogradskih opstina lidl dolazi bas u moju opstinu. Ovakva jedna invensticija puno ce znaciti Rakovici. Vise maxi nece moci da drzi monopol i da diktira cene.

Danijel

pre 10 godina

Stanovnik sam Rakovice i ova vest me je bas obradovala. Konacno cemo dobiti jedan hipermarket koji ima najpovoljnije cene i koji ce biti konkurencija ostalima. Pritom zaposlice se odredjeni broj ljudi sto je isto prekopotrebno.Svaka cast opstini sto je uspela jedan takav market da dovede.

muamua

pre 10 godina

meni je najbolja idea kojA se gradi preko puta sledecih ulica u borci...licke,kninske krajine,narodnog fronta itd itd ulice koje su naseljene izbeglicama iz zemlje iz koje idea dolazi

Rajko

pre 10 godina

Svaka cast opstini Rakovica koja je uspela da dovede jednog takvog investitora. To za opstinu mnogo znaci,nova radna mesta, moci ce jeftinije da se kupuje, sredice se infrastruktura...

kakva vest takav i komentar

pre 10 godina

Evo Lidl stize,
sve je blize i blize.
Deda Mraz ce doci,
kroz nas vrtic proci,
obradovace svu decu,
dace im zeku i mecu.

Zarko

pre 10 godina

A sutra ce Jelena Krstic iz Lidl Supermarketa Srbija da kaze da ce prvi biti sagradjen u Grockoj. Molim urednike ovog sajta da postede citaoce ovakvih informacija! Kada vidimo placeve i bagere mozemo da komentarisemo sta,kako,gde,cene,zaposlenja i ostalo. Hvala.

Milijan

pre 10 godina

Pored Lidla- Beogradu, Nišu , Novom Sadu,Kragujevcu Čačku, Subotici, Pančevu i svim iole većim gradovima u Srbiji potrebna su bar još 5-6 poznatijih trgovinskih lanaca kako bi razbili nezvanični kartel Delez-a i ( Idea + Mercator-Rodic), odnosno blaže rečeno duopol. Potrošači mogu biti samo na dobitku, jer će se konkurencija pojačati i dovesti do smanjenja trgovačkih marži koje za sada iznose od 15-40% na prehrambenim proizvodima i čak preko 50 % na pojedinim neprehrambenim što je stvarno previše.To bi trebalo dovesti dalje i do smanjenja maloprodajnih cena.

Marija-Buje

pre 10 godina

@ohmajgajde - ne brinite, vrlo brzo ćete se uvjeriti da će zahvaljujući Lidlu cijene u ostalih 10 supermarketa pasti najmanje 20 posto, a i nakon toga ovi će biti najjeftiniji. Onda će krenuti kampanja protiv Lidla, a sve usmjereno na nedovoljno šarene police ili paranoične kvazi-patriote koji su zapravo botovi postojećih trgovačkih centara. Ne brinite, Lidl donosi niže cijene za istu ili čak višu kvalitetu od koje ste navikli. Bila sam sumnjičava, a danas moja obitelj troši najmanje 25-30% manje na prehranu zahvaljujući što Lidlu, što konkurentnosti koja je natjerala druge da snize cijene. Pokleknuo je čak i najbahatiji i najskuplji - Todorić! :)

Danijel

pre 10 godina

@Divjak

Lidl je odlican i ne sumnjam da ce u Srbiji biti povoljan sa cenama. Sto pre otvori objekte bice bolje za potrosace, sadasnje stanje duopola je potrosacima najlosija opcija.

kaba

pre 10 godina

Da ali svuda veliki hipermarketi su van gradova a ne u samom gradu. Bojim se da ce to pozvatarati sve male piljare mnogo ljudi ostaje bez posla. Dosao je i Delez pa su cene vece nego kod drugih.Sta ce da prodaju i ko ce da ih kontrolise?

Nidža Rakovica

pre 10 godina

Bilo bi zaista lepo kada bi se sve ovo obistinilo. Ali da tada ima još dosta vremena a u Rakovici ima gomila tekućih problema o kojima na žalost novine ništa ne pišu. Naime, opština Rakovica je jedina opština u Srbiji u kojima zaposlenima kasni plata sada već puna 3 meseca. Od dolaska na vlast predsednika opštine g.Miličkovića, inače člana predsedništva SNS, u toj opštini nikako ne cvetaju ruže. Bilo bi lepo da se malo i o tome piše

Mao Molina

pre 10 godina

Velika zasluga Miska Milickovica iz Rakovice....i njegovog kadra....možeš misliti....nije vama jasno koji su to likovi....kroz Rakovicu bolje uragan da je prošao....

Ohmajgade

pre 10 godina

Jeeeee, još jedan supermarket dolazi, posle dosadašnjih 10 ili koliko već, ovaj će sigurno da deli proizvode skoro besplatno, pa će da bije po prstima ako nećeš da uzmeš.
Mislim, kakva je ovo vest, dolazi strani trgovinski lanac, i to će prodavati iste stvari koje postojeći već prodajum i po sličnim cenama. Ništa posebno.

Ljubitelj

pre 10 godina

Jedino sto me interesuje je da li ce da se prodaje njihov Weissbier po ceni kao u Nemackoj. 6 flasa ispod 2 Evra. Ako toga ne bude bilo, dzabe su krecili !

nbgd

pre 10 godina

Ni slucajno ne kupujte instant kafu branda Lidl (Eclipse) jer cete dan provesti u toaletu.
(Megatronman, 29. oktobar 2013 20:06)

bice da imate neki problem druge vrste...pijem plavu i povremeno zutu eclipse kafu vec godinu dana...i odlicna je, nemacke proizvodnje

Gerolsteiner

pre 10 godina

Imam prilicno jak osecaj da ce Lidl za mnoge biti u izvesnom smislu razocarenje. Pre svega to je jedan diskont-lanac i nije nikakav hipermarket za koji obicno treba najmanje 5000 m2 prodajne povrsine ili supermarket koji ima bar 2000 m2 povrsinu. Lidl prodaje svoju diskontnu robu na povrsinama izmedju 1000 - 1300 m2 i to bas nije nesto veliko ni spektakularno. U njegov trgovacki koncept spada i svodjenje radne snage na minimum minimuma kako bi se trosak na zaposlene smanjio do maksimuma, o nekom znacajnom otvaranju radnih mesta ne treba imati nikakvih preteranih iluzija. U njegovim prodavnicama nema ni traga od luksuza sve je podredjeno svojoj jedinoj svrhi - prodaji, po principu uzmi ili ostavi. Dakle svi koji ocekuju nesto spektakularno i jos nevidjeno ili cak nekakvo dobrotvorno drustvo, ostace razocarani. Lidl ce sigurno naci u Srbiji svoj krug musterija, jedino je pitanje da li ce taj krug biti dovoljno velik da bi se isplatilo dalje investiranje a tim i konkurentska utakmica sa etabiliranim trgovcima, od cega bi kupci van svake sumnje, direktno profitirali.

Lidl I GMO pravila

pre 10 godina

Pa verovatno bas zbog Lidla ide najava liberalizacije prodaje GMO primesa u hrani. Pa eto neka nam jefitinih preradjevina. Dobro dosli

ivankooo

pre 10 godina

Lidl u Slovackoj je definitivno najjeftiniji i ima najkvalitetnije proizvode. A kafa Eclipse je ekstra, ja je pijem svakodnevno i nemam nikakvih problema. Proizvodi su jeftiniji za oko 20% u poredjenju sa slicnim u Srbiji... Nadajmo se da ce cene bii slicne kao ovde.

Deda Prda

pre 10 godina

@Megatronman
"Ni slucajno ne kupujte instant kafu branda Lidl (Eclipse) jer cete dan provesti u toaletu."

Daj Boze da se i meni posreci !

banat

pre 10 godina

A sto nema izjave nekog iz Lidla? Oni su lepo rekli da natenane kupuju lokacije, da ce ih graditi i otvoriti odjednom. Ovde imamo situaciju da je neko iz opstine novinarima preneo jednu tacnu informaciju (o kupljenoj lokaciji) i jednu insinuaciju (kada ce biti otvorena prodavnica). Lidl nije nigde poceo da gradi i nije zapoceo ni pripremni proces. Znaci, pre 2015. nece sigurno nista otvoriti, a verovatnija je 2016.

saša

pre 10 godina

uskoro u Beogradu ponovo Hiper Cort,tacnu lokaciju ne mogu da vam kazem,ali vam obecavamo najnize cene,raznovrsnu ponudu...hipermarket ce se prostirati na 6000kvadrata prodajnog prostora

muamua

pre 10 godina

kaba jeste hiper marketi su van gradova ali tesko da ce bilo sta raditi sto je dalje od tempa metroa itd koji su se vec pozicionirali na svakih 5km od centra tako da jedino ako se donese odluka i izmeste se ovi hipermarketi ali to tesko...taj lidl moze da me vidi samo na 5km pre pancevackog i 5km posle ili 5km od novog mosta zemun borca...

Ivan

pre 10 godina

Lidl iskljucivo prodaje svoju robnu marku proizvedenu u Nemackoj-Madjarskoj-Austriji,domacih proizvoda nece biti,sa time ni nasa industrija nece zaradjivati,zbog besparice kupovna moc pasti,i pitam se koji novac cete trositi? Novac mora da se vrti u domacem krugu,ako ga budemo izbacivali iz zemlje a sve pod izgovorom "tamo je jeftinije" osudili smo sebe na propast! kada novac nestane "investitori" ce se spakovati pa kljuc u bravu,a osiromasena raja ce se opet uhvatiti motke pa u njive! ako ostane koj komad zemlje jer i to ide na rasprodaju. Roba u Lidlu je izlozena na paletna mesta,znaci nema sortiranja po rafovima,sto u mnogome smanjuje radnu snagu,ne znam koliko to radnih mesta ocekujete pa se radujete?

cojle

pre 10 godina

Smarate više sa lidlom i vestima...počinje gradnja do kraja 2014.!!!

Javite kada više otvore te radnje!

2 godine ih najavljujete već!

Posmatrac

pre 10 godina

Batalite alkohol,cigarete i druge gluposti....na koji mesec i otputujte malo do Austrije da vidite sta sve postoji "sa one strane zida" a onda necete biti u tolikoj euforiji zbog jedne prodavnice-tako je u pitanju je prodavnica a ne hipermarket. Uopste se ne cudim sto se narod sakrivao od smrtonosnog pomracenja sunca kada ih nista osim velikog "srpskog cara" Sulejmana nista drugo ne zanima.

Roki Resnik

pre 10 godina

Još jedna vrlo bombastična vest, ali vest koja će se možda u budućnosti pretvoriti u javu a možda i neće. Ako se tek krajem 2014.godine krene sa radovima ceo projekat možda bude gotov 2016.godine. To bi bilo lepo, ali ono što je vrlo interesantno je da iz Rakovice nikako ne stižu vesti o tome da je opštinska kasa potpuno prazna i da zaposlenima kasni plata 2,3 meseca i da opština ne plaća nikakve račune. Bilo bi dobra kada bi se neki novinari koji se bave istraživačkim novinarstvom pozabavili tim problemom i kako bi se ustanovilo gde su nestale pare iz kase gradske opštine Rakovica i zašto je to jedina opština u Srbiji, predvođena članom predsedništva SNS g.Miličkovićem, u kojoj kasne plate i koja neredovno servisira tekuće račune i sve druge obaveze.

mia

pre 10 godina

juhuuuuuu stize Lidl! Jedva cekam, gde god da bude u Beogradu kupujem samo kod njih.Ovo je divna vest. Mozda krenem da ucim i nemacki jer kod nemaca je bolje raditi nego kod grka. Gde god da smo bili Grcka, Brisel, Berlin... samo smo kupovali kod njih, cim krenem u neku zemlju prvo pogledam na netu da li u tom gradu ima Lidl i uzmem adresu.

Putnik

pre 10 godina

Po komentarima vidim da mnogi nisu mrdnulidalje od svoje opstine ali zato znaju sve i razumeju se u sve. Lidl ne pravi hipermarkete vec prodavnice neke da kazem normalne velicine, da je sve u njemu "besplatno" to bas i nije ali zato kada su snizenja\akcije onda je to ono pravo. Npr. u Austriji sam bio pre mesec dana i "Billa" je bilo poprilicno povoljnija od Lidla a inace u "nizerazrednim" zemljama kao sto su Ceska,Poljsa,Madjarska,Hrvatska.... cene istih proizvoda u Lidlu su znacajno vise nego u Austriji i Nemackoj a posto je Srbija "Meka" za trgovce onda ne cekujte mnogo.

Nikola

pre 10 godina

Auuuu, pa ljudi vi ste vec pali u trans zbog Lidla. Svest nacije je na nizem stepenu nego sto je bio pre 300 godina. Zamislite da Tesco, Billa i jos poneko dodje u Srbiju pa to bi bilo opstenarodno ludiloooo.

D.POPOVIC

pre 10 godina

Prema onome sto sam cuo od gastarbajtera, Lidl je sebe nasao u ponudi jeftine i nekvalitetne robe za fukaru. Umesto njega, vise bih voleo Merkator na 5000-6000 kvm + najmanje 120 lokala razlicitih velicina namenjenih prodaji kvalitetne tehnicke robe, IT opreme, garderobe, sportske opreme, igracaka, obuce, kafice, poslasticarnice, palacinkarnice, turisticke agencije, riblje restorane i restorane domace kuhinje, zabavne sadrzaje. Drugim recima, zeleo bih kombinaciju TC Merkator i TC Usce na Novom Beogradu.

Gradjanin

pre 10 godina

Idealna lokacija za Lidl je Batajnica!
(Stanovnik Batajnice, 30. oktobar 2013 10:13)

Prijatelju Lidl je prodavnica a ne hipermarket - velicine nekadasnjih "Pekabeta".

serviser

pre 10 godina

Jedino sto me interesuje je da li ce da se prodaje njihov Weissbier po ceni kao u Nemackoj. 6 flasa ispod 2 Evra. Ako toga ne bude bilo, dzabe su krecili !
(Ljubitelj, 29. oktobar 2013 21:02)
Bas tako. Ja sam sad u Grckoj kupovao u Lidlu par puta. Cak sam nesto malo I kuci poneo. Imaju onaj krem u teglama 750gr za 1,99 eura. Ako ovde bude mnogo vise od 230-250 dinara onda je sve to foliranje.

Student

pre 10 godina

Ja sam za to da prva Lidl prodavnica nosi ime "Car Dusan Silni" ili mozda "MIlos Obilic" i da to bude neradni dan u celooojjj Srbiji.

NN

pre 10 godina

Otvorice oni lokale kada nadju dovoljno lokacija i zavrse nadasve cuvenu papirologiju za svaku od lokacija. Verovatno bi odavno oni i resili sve lokacije da ne trose godine oko papira.

Obzirom da u Beogradu sa okolinom zivi oko 1.6 miliona stanovnika Srbije (aprox. 20% populacije Srbije), pretpostavljam da ce broj lokala po gradovima biti srazmeran tome. Ipak je interes samog Lidla da ima lokale u gusce naseljenim oblastima.

Hr

pre 10 godina

Roba iz Lidla je dno dna.
Nikada i nigdje ne kupujem u Lidlu. U D, A, Hr samo sirotinja kupuje u njima. Kvaliteta robe je očajna, a po dućanu je razbacano sve zbrdazdola.

Dali je Cola iz Slovačke bolje kvalitete od Coca Cole ili no name pivo bolje od Pilsner Urquella?
Ne hvala.

Nidža Rakovica

pre 10 godina

Bilo bi zaista lepo kada bi se sve ovo obistinilo. Ali da tada ima još dosta vremena a u Rakovici ima gomila tekućih problema o kojima na žalost novine ništa ne pišu. Naime, opština Rakovica je jedina opština u Srbiji u kojima zaposlenima kasni plata sada već puna 3 meseca. Od dolaska na vlast predsednika opštine g.Miličkovića, inače člana predsedništva SNS, u toj opštini nikako ne cvetaju ruže. Bilo bi lepo da se malo i o tome piše

Ohmajgade

pre 10 godina

Jeeeee, još jedan supermarket dolazi, posle dosadašnjih 10 ili koliko već, ovaj će sigurno da deli proizvode skoro besplatno, pa će da bije po prstima ako nećeš da uzmeš.
Mislim, kakva je ovo vest, dolazi strani trgovinski lanac, i to će prodavati iste stvari koje postojeći već prodajum i po sličnim cenama. Ništa posebno.

Mao Molina

pre 10 godina

Velika zasluga Miska Milickovica iz Rakovice....i njegovog kadra....možeš misliti....nije vama jasno koji su to likovi....kroz Rakovicu bolje uragan da je prošao....

Gerolsteiner

pre 10 godina

Imam prilicno jak osecaj da ce Lidl za mnoge biti u izvesnom smislu razocarenje. Pre svega to je jedan diskont-lanac i nije nikakav hipermarket za koji obicno treba najmanje 5000 m2 prodajne povrsine ili supermarket koji ima bar 2000 m2 povrsinu. Lidl prodaje svoju diskontnu robu na povrsinama izmedju 1000 - 1300 m2 i to bas nije nesto veliko ni spektakularno. U njegov trgovacki koncept spada i svodjenje radne snage na minimum minimuma kako bi se trosak na zaposlene smanjio do maksimuma, o nekom znacajnom otvaranju radnih mesta ne treba imati nikakvih preteranih iluzija. U njegovim prodavnicama nema ni traga od luksuza sve je podredjeno svojoj jedinoj svrhi - prodaji, po principu uzmi ili ostavi. Dakle svi koji ocekuju nesto spektakularno i jos nevidjeno ili cak nekakvo dobrotvorno drustvo, ostace razocarani. Lidl ce sigurno naci u Srbiji svoj krug musterija, jedino je pitanje da li ce taj krug biti dovoljno velik da bi se isplatilo dalje investiranje a tim i konkurentska utakmica sa etabiliranim trgovcima, od cega bi kupci van svake sumnje, direktno profitirali.

banat

pre 10 godina

A sto nema izjave nekog iz Lidla? Oni su lepo rekli da natenane kupuju lokacije, da ce ih graditi i otvoriti odjednom. Ovde imamo situaciju da je neko iz opstine novinarima preneo jednu tacnu informaciju (o kupljenoj lokaciji) i jednu insinuaciju (kada ce biti otvorena prodavnica). Lidl nije nigde poceo da gradi i nije zapoceo ni pripremni proces. Znaci, pre 2015. nece sigurno nista otvoriti, a verovatnija je 2016.

Deda Prda

pre 10 godina

@Megatronman
"Ni slucajno ne kupujte instant kafu branda Lidl (Eclipse) jer cete dan provesti u toaletu."

Daj Boze da se i meni posreci !

Lidl I GMO pravila

pre 10 godina

Pa verovatno bas zbog Lidla ide najava liberalizacije prodaje GMO primesa u hrani. Pa eto neka nam jefitinih preradjevina. Dobro dosli

muamua

pre 10 godina

meni je najbolja idea kojA se gradi preko puta sledecih ulica u borci...licke,kninske krajine,narodnog fronta itd itd ulice koje su naseljene izbeglicama iz zemlje iz koje idea dolazi

Danijel

pre 10 godina

Stanovnik sam Rakovice i ova vest me je bas obradovala. Konacno cemo dobiti jedan hipermarket koji ima najpovoljnije cene i koji ce biti konkurencija ostalima. Pritom zaposlice se odredjeni broj ljudi sto je isto prekopotrebno.Svaka cast opstini sto je uspela jedan takav market da dovede.

kaba

pre 10 godina

Da ali svuda veliki hipermarketi su van gradova a ne u samom gradu. Bojim se da ce to pozvatarati sve male piljare mnogo ljudi ostaje bez posla. Dosao je i Delez pa su cene vece nego kod drugih.Sta ce da prodaju i ko ce da ih kontrolise?

muamua

pre 10 godina

kaba jeste hiper marketi su van gradova ali tesko da ce bilo sta raditi sto je dalje od tempa metroa itd koji su se vec pozicionirali na svakih 5km od centra tako da jedino ako se donese odluka i izmeste se ovi hipermarketi ali to tesko...taj lidl moze da me vidi samo na 5km pre pancevackog i 5km posle ili 5km od novog mosta zemun borca...

kakva vest takav i komentar

pre 10 godina

Evo Lidl stize,
sve je blize i blize.
Deda Mraz ce doci,
kroz nas vrtic proci,
obradovace svu decu,
dace im zeku i mecu.

saša

pre 10 godina

uskoro u Beogradu ponovo Hiper Cort,tacnu lokaciju ne mogu da vam kazem,ali vam obecavamo najnize cene,raznovrsnu ponudu...hipermarket ce se prostirati na 6000kvadrata prodajnog prostora

nbgd

pre 10 godina

Ni slucajno ne kupujte instant kafu branda Lidl (Eclipse) jer cete dan provesti u toaletu.
(Megatronman, 29. oktobar 2013 20:06)

bice da imate neki problem druge vrste...pijem plavu i povremeno zutu eclipse kafu vec godinu dana...i odlicna je, nemacke proizvodnje

Rajko

pre 10 godina

Svaka cast opstini Rakovica koja je uspela da dovede jednog takvog investitora. To za opstinu mnogo znaci,nova radna mesta, moci ce jeftinije da se kupuje, sredice se infrastruktura...

Milijan

pre 10 godina

Pored Lidla- Beogradu, Nišu , Novom Sadu,Kragujevcu Čačku, Subotici, Pančevu i svim iole većim gradovima u Srbiji potrebna su bar još 5-6 poznatijih trgovinskih lanaca kako bi razbili nezvanični kartel Delez-a i ( Idea + Mercator-Rodic), odnosno blaže rečeno duopol. Potrošači mogu biti samo na dobitku, jer će se konkurencija pojačati i dovesti do smanjenja trgovačkih marži koje za sada iznose od 15-40% na prehrambenim proizvodima i čak preko 50 % na pojedinim neprehrambenim što je stvarno previše.To bi trebalo dovesti dalje i do smanjenja maloprodajnih cena.

Ivan

pre 10 godina

Lidl iskljucivo prodaje svoju robnu marku proizvedenu u Nemackoj-Madjarskoj-Austriji,domacih proizvoda nece biti,sa time ni nasa industrija nece zaradjivati,zbog besparice kupovna moc pasti,i pitam se koji novac cete trositi? Novac mora da se vrti u domacem krugu,ako ga budemo izbacivali iz zemlje a sve pod izgovorom "tamo je jeftinije" osudili smo sebe na propast! kada novac nestane "investitori" ce se spakovati pa kljuc u bravu,a osiromasena raja ce se opet uhvatiti motke pa u njive! ako ostane koj komad zemlje jer i to ide na rasprodaju. Roba u Lidlu je izlozena na paletna mesta,znaci nema sortiranja po rafovima,sto u mnogome smanjuje radnu snagu,ne znam koliko to radnih mesta ocekujete pa se radujete?

Danijel

pre 10 godina

@Divjak

Lidl je odlican i ne sumnjam da ce u Srbiji biti povoljan sa cenama. Sto pre otvori objekte bice bolje za potrosace, sadasnje stanje duopola je potrosacima najlosija opcija.

D.POPOVIC

pre 10 godina

Prema onome sto sam cuo od gastarbajtera, Lidl je sebe nasao u ponudi jeftine i nekvalitetne robe za fukaru. Umesto njega, vise bih voleo Merkator na 5000-6000 kvm + najmanje 120 lokala razlicitih velicina namenjenih prodaji kvalitetne tehnicke robe, IT opreme, garderobe, sportske opreme, igracaka, obuce, kafice, poslasticarnice, palacinkarnice, turisticke agencije, riblje restorane i restorane domace kuhinje, zabavne sadrzaje. Drugim recima, zeleo bih kombinaciju TC Merkator i TC Usce na Novom Beogradu.

mia

pre 10 godina

juhuuuuuu stize Lidl! Jedva cekam, gde god da bude u Beogradu kupujem samo kod njih.Ovo je divna vest. Mozda krenem da ucim i nemacki jer kod nemaca je bolje raditi nego kod grka. Gde god da smo bili Grcka, Brisel, Berlin... samo smo kupovali kod njih, cim krenem u neku zemlju prvo pogledam na netu da li u tom gradu ima Lidl i uzmem adresu.

Hr

pre 10 godina

Roba iz Lidla je dno dna.
Nikada i nigdje ne kupujem u Lidlu. U D, A, Hr samo sirotinja kupuje u njima. Kvaliteta robe je očajna, a po dućanu je razbacano sve zbrdazdola.

Dali je Cola iz Slovačke bolje kvalitete od Coca Cole ili no name pivo bolje od Pilsner Urquella?
Ne hvala.

Zarko

pre 10 godina

A sutra ce Jelena Krstic iz Lidl Supermarketa Srbija da kaze da ce prvi biti sagradjen u Grockoj. Molim urednike ovog sajta da postede citaoce ovakvih informacija! Kada vidimo placeve i bagere mozemo da komentarisemo sta,kako,gde,cene,zaposlenja i ostalo. Hvala.

Bolero

pre 10 godina

Drago mi je sto od svih beogradskih opstina lidl dolazi bas u moju opstinu. Ovakva jedna invensticija puno ce znaciti Rakovici. Vise maxi nece moci da drzi monopol i da diktira cene.

Marija-Buje

pre 10 godina

@ohmajgajde - ne brinite, vrlo brzo ćete se uvjeriti da će zahvaljujući Lidlu cijene u ostalih 10 supermarketa pasti najmanje 20 posto, a i nakon toga ovi će biti najjeftiniji. Onda će krenuti kampanja protiv Lidla, a sve usmjereno na nedovoljno šarene police ili paranoične kvazi-patriote koji su zapravo botovi postojećih trgovačkih centara. Ne brinite, Lidl donosi niže cijene za istu ili čak višu kvalitetu od koje ste navikli. Bila sam sumnjičava, a danas moja obitelj troši najmanje 25-30% manje na prehranu zahvaljujući što Lidlu, što konkurentnosti koja je natjerala druge da snize cijene. Pokleknuo je čak i najbahatiji i najskuplji - Todorić! :)

Putnik

pre 10 godina

Po komentarima vidim da mnogi nisu mrdnulidalje od svoje opstine ali zato znaju sve i razumeju se u sve. Lidl ne pravi hipermarkete vec prodavnice neke da kazem normalne velicine, da je sve u njemu "besplatno" to bas i nije ali zato kada su snizenja\akcije onda je to ono pravo. Npr. u Austriji sam bio pre mesec dana i "Billa" je bilo poprilicno povoljnija od Lidla a inace u "nizerazrednim" zemljama kao sto su Ceska,Poljsa,Madjarska,Hrvatska.... cene istih proizvoda u Lidlu su znacajno vise nego u Austriji i Nemackoj a posto je Srbija "Meka" za trgovce onda ne cekujte mnogo.

Ljubitelj

pre 10 godina

Jedino sto me interesuje je da li ce da se prodaje njihov Weissbier po ceni kao u Nemackoj. 6 flasa ispod 2 Evra. Ako toga ne bude bilo, dzabe su krecili !

ivankooo

pre 10 godina

Lidl u Slovackoj je definitivno najjeftiniji i ima najkvalitetnije proizvode. A kafa Eclipse je ekstra, ja je pijem svakodnevno i nemam nikakvih problema. Proizvodi su jeftiniji za oko 20% u poredjenju sa slicnim u Srbiji... Nadajmo se da ce cene bii slicne kao ovde.

Posmatrac

pre 10 godina

Batalite alkohol,cigarete i druge gluposti....na koji mesec i otputujte malo do Austrije da vidite sta sve postoji "sa one strane zida" a onda necete biti u tolikoj euforiji zbog jedne prodavnice-tako je u pitanju je prodavnica a ne hipermarket. Uopste se ne cudim sto se narod sakrivao od smrtonosnog pomracenja sunca kada ih nista osim velikog "srpskog cara" Sulejmana nista drugo ne zanima.

Nikola

pre 10 godina

Auuuu, pa ljudi vi ste vec pali u trans zbog Lidla. Svest nacije je na nizem stepenu nego sto je bio pre 300 godina. Zamislite da Tesco, Billa i jos poneko dodje u Srbiju pa to bi bilo opstenarodno ludiloooo.

Roki Resnik

pre 10 godina

Još jedna vrlo bombastična vest, ali vest koja će se možda u budućnosti pretvoriti u javu a možda i neće. Ako se tek krajem 2014.godine krene sa radovima ceo projekat možda bude gotov 2016.godine. To bi bilo lepo, ali ono što je vrlo interesantno je da iz Rakovice nikako ne stižu vesti o tome da je opštinska kasa potpuno prazna i da zaposlenima kasni plata 2,3 meseca i da opština ne plaća nikakve račune. Bilo bi dobra kada bi se neki novinari koji se bave istraživačkim novinarstvom pozabavili tim problemom i kako bi se ustanovilo gde su nestale pare iz kase gradske opštine Rakovica i zašto je to jedina opština u Srbiji, predvođena članom predsedništva SNS g.Miličkovićem, u kojoj kasne plate i koja neredovno servisira tekuće račune i sve druge obaveze.

Gradjanin

pre 10 godina

Idealna lokacija za Lidl je Batajnica!
(Stanovnik Batajnice, 30. oktobar 2013 10:13)

Prijatelju Lidl je prodavnica a ne hipermarket - velicine nekadasnjih "Pekabeta".

serviser

pre 10 godina

Jedino sto me interesuje je da li ce da se prodaje njihov Weissbier po ceni kao u Nemackoj. 6 flasa ispod 2 Evra. Ako toga ne bude bilo, dzabe su krecili !
(Ljubitelj, 29. oktobar 2013 21:02)
Bas tako. Ja sam sad u Grckoj kupovao u Lidlu par puta. Cak sam nesto malo I kuci poneo. Imaju onaj krem u teglama 750gr za 1,99 eura. Ako ovde bude mnogo vise od 230-250 dinara onda je sve to foliranje.

NN

pre 10 godina

Otvorice oni lokale kada nadju dovoljno lokacija i zavrse nadasve cuvenu papirologiju za svaku od lokacija. Verovatno bi odavno oni i resili sve lokacije da ne trose godine oko papira.

Obzirom da u Beogradu sa okolinom zivi oko 1.6 miliona stanovnika Srbije (aprox. 20% populacije Srbije), pretpostavljam da ce broj lokala po gradovima biti srazmeran tome. Ipak je interes samog Lidla da ima lokale u gusce naseljenim oblastima.

cojle

pre 10 godina

Smarate više sa lidlom i vestima...počinje gradnja do kraja 2014.!!!

Javite kada više otvore te radnje!

2 godine ih najavljujete već!

Student

pre 10 godina

Ja sam za to da prva Lidl prodavnica nosi ime "Car Dusan Silni" ili mozda "MIlos Obilic" i da to bude neradni dan u celooojjj Srbiji.