Šta nude banke u Nedelji štednje?

Beograd -- Drugu godinu zaredom, Nedelju štednje na prelazu oktobra u novembar ne obeležava nadmetanje banaka u što većoj kamati.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Ja sam steknuo 10000€, odneo u banku, deponovao i podigao potpuno pokriveni kredit na isti iznos. Kamata je 5%, znaci za 5 godina, na koliko sam ja uzeo kredit placam ukupnu kamatu od samo 1280€ tj vracam 11280€. Nema euroribora, nema straha od pucanja banke jer ti imas kintu kod sebe, nema nista. Rata mi je 188€, nije mnogo. Ako uspem da isplatim kredit otkucava se i onih deponovanih 10000 i onda je to znacajna cifrica.
  (Nije lose za razmisliti., 31. oktobar 2012 23:01)

  # Link komentara

 2. Ulažite u akcije ili ostale hartije od vrednosti. Proverite šta je Trader, kako funkcioniše trgovina i dobićete mnogo više. Ne znam zašto bi neko dao pare banci koja će kupovati hartije od vrednosti.
  (Vlada, 31. oktobar 2012 22:44)

  # Link komentara

 3. Maglu.
  (Vlada, 31. oktobar 2012 22:40)

  # Link komentara

 4. Štedim od 2007. god. Sve do 2010. godine Narodna banka je sve banke oslobađala obaveze polaganja obavezne devizne rezerve na depozite prikupljene u nedelji štednje. Međutim, dolaskom guvernera Šoškića, politika Nrodne banke se menja. Štediše su odjednom postale problem za stabilnost bankarskog sistema. Guverner Šoškić je prošle godine pozvao banke da postignu ‚‚džentlmenski sporazum" po kome će štedišama ponuditi kamatu ne veću od 5 %. Banke su uglavnom poštovale ovu preporuku, ali je bilo moguće pregovarati oko kamate i natezati se sa kojekakvim bankarskim menadžerima itd. ( ja sam npr. oročio novac na 6,8% ). Moja preporuka je sledeća: otiđite lično u poslovnice sledećih banaka ( PBB, Findomestic, NLB, EFG, Alpha, Pireus i AIK ) i porazgovarajte u svakoj banci sa nekim ko je zadužen za štednju. Siguran sam da će vam tražiti broj telefona uz izgovor da treba da se konsultuju sa centralom u Beogradu i da će pokušati da ‚‚izboksuju" bolje uslove. Tražite da vam odštampaju plan isplate depozita, kako bi na papiru imali sve što vam trenutno nude, a onda taj papir pokažite u drugoj banci i pitajte imaju li neku bolju ponudu za vas. Nema razloga za žurbu. Oni će vas sigurno zvati i nuditi vam nešto bolje. Meni se dešavalo da mi lik iz jedne banke uzme i kopira plan isplate depozita koji je napravila druga banka i da taj papir mejlom šalje u centralu. Ljudi. . .samo polako, opušteno i ne žurite.Bankarima je potreban naš novac. Daće oni više samo da nas zadrže u svom sistemu.
  (Saša73, 31. oktobar 2012 21:04)

  # Link komentara

 5. Tvoje pare, ove godine, u moj dzep !
  (Jorgovanka, 31. oktobar 2012 18:17)

  # Link komentara

 6. Vrlo, vrlo, vrlo loše ponude...
  Mislim da će mnogi ovoga puta odlučiti da ne rizikuju.
  Loša opšta situacija u bankarskom sektoru, vrlo vrlo loša situacija u privredi i društvu - a kamate na štednju sve manje i manje. Kao fol skoro sve banke su poslušale savet NBS da ne povećavaju kamate na štednju (radi stabilizacije bankarskog sektora), ali u isto vreme ne spuštaju i kamate na plasmane i kredite... Posledica svega toga je da su neke banke, medju njima i dve najveće (inteza i komercijalna) imale veće i bolje ponude na štednju pre mesec - dva, i sada su u mesecu štednju čak i SMANJILE kamate na štednju!!!
  Vrlo licemerno!
  Nažalost može im se. Ali zato moje novce više neće videti...
  (clemens, 31. oktobar 2012 17:42)

  # Link komentara

 7. Ja sam podigao evre sa stednje i kupio akcije Nisa. Dividenda se predvidja da ce biti oko 5% cene akcija plus cena akcija ce biti 3x veca kroz 5-6 godina.
  (zato sto sam pametan, 31. oktobar 2012 17:34)

  # Link komentara

 8. Veliki rizik za male pare
  (Nesa, 31. oktobar 2012 17:09)

  # Link komentara