Subota, 05.05.2012.

12:55

Kako do besplatnih akcija Telekoma?

Građani Srbije moći će da prodaju svoje akcije „Telekoma" za 2 nedelje, kada se očekuje da će ova kompanija izaći na Beogradsku berzu.

Izvor: Novosti

Kako do besplatnih akcija Telekoma? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

thealmaabaz@gmail.com

pre 11 godina

Kaki ste mi slatki vi sto vam zao za nas radnike sto dobijamo malo vise od vas, kao da se radi o milionima... Rad je podcenjen, najradije bih kao i 98 posto gradjana, sedela kod kuce i cekala Socijalu, nego me ebe drustveni status, nisam kreten pa moram da radim. Pozdrav svim kolegama..

Bahtija Krujezi

pre 11 godina

Zasto bi se podelile akcije.Sto drzava od tih para neotkupi stanove kod Delta sitija,pa ih izdaje po nizoj ceni i sa tim novcem pravilno pokrivati neke probleme,a ne prodati i podeliti ,i potrositi.kakav socijalni mir.pa dokle tako vise.

Babin_zub

pre 11 godina

Nepravda je sto ce 39000 zaposlenih i bivsih zaposlenih dobiti 200 eur po godini staza. Nisu zasluzili vise od 50, a i to bi im bilo puno. Zaposleni su preko veze, radili su u monopolskoj firmi opusteno, bili privilegovani na razne nacine i imali uvek veliku platu (dosta vecu od onog sto privredjuju) zahvaljujuci monopolizmu i tome sto je to bila drzavna firma.

Ta informacija koliko ce oni para dobiti se do kraja cuvala kao "zmija noge" i objavljena je tek sad kada je sve gotovo. Odgovornih za ovu nepravdu (kradju) nece biti (na zalost).
(NS, 7. maj 2012 13:30)

Ok,neka je sve to tacno.A na osnovu cega ces ti,koji nikad nista u toj firmi,niti u ostalim(NIS,Aerodrom...)nisi radio ni doprinosio njihovom razvitku i odrzavanju,dobiti akcije?
A sto se visine akcija tice,znas li koliko su dobili radnici Hemofarma,pivara,cementara,Knjaz Milosa?Od tih para su kupovali stanove,kola,otvarali sopstvene firme i opet ostavili štek za crne dane.
Budi srecan sto si bilo sta dobio,jer ja ti ne bih dao ni prebijenu paru,vec od tog novca otvorio nova radna mesta u proizvodnji,a ne kupovao socijalni mir kao ovi danas sto rade.Kad se jednog jutra probudimo shvaticemo da smo bespovratno u ...

NS

pre 11 godina

Nepravda je sto ce 39000 zaposlenih i bivsih zaposlenih dobiti 200 eur po godini staza. Nisu zasluzili vise od 50, a i to bi im bilo puno. Zaposleni su preko veze, radili su u monopolskoj firmi opusteno, bili privilegovani na razne nacine i imali uvek veliku platu (dosta vecu od onog sto privredjuju) zahvaljujuci monopolizmu i tome sto je to bila drzavna firma.

Ta informacija koliko ce oni para dobiti se do kraja cuvala kao "zmija noge" i objavljena je tek sad kada je sve gotovo. Odgovornih za ovu nepravdu (kradju) nece biti (na zalost).

Бојан

pre 11 godina

Било би фино да неко од медија обради до детаља могућности које грађани имају са овим - у смислу не само стихијске продаје акција и узимање неке сиротиње, већ и како купити нпр на берзи или директ (ако је могуће) од пријатеља и познаника и родбине; шта се добија ако се има више акција итд итд
Много итд, а мало информација. Све се сведе на ПРОДАЈТЕ.
И онда се појаве ликови попут Мишковића и одједном имају 10-15-20 или колико већ процената од Телекома и осталих компанија.

Phill

pre 11 godina

@ZAKON
Da, to sto ostane je neto profit i nije tacno da moraju da podele profit akcionarima, to odredjuje skupstina akcionara na kraju poslovne godine. Deo profita ili ceo profit moze zavrsiti kao nerasporedjena dobit- zavisi od toga da li menadzment ubedi akcionare da ima dobre investicione projekte koji ce im uvecati dobitke narednih godina.

stock broker

pre 11 godina

Posle 20god.rada na "pravoj"berzi meni nista nije jasno
ko kontrolise stock
ko odredjuje cenu?
da li je to ipo?
od cega ce isplacivati ljud iz kog fonda?
Mislila sam da sam videla sve moguce prevar ali ovaku nisam
To tako neko odlucio da podeli sirotinji po 30 E i zavrsi posao

ad

pre 11 godina

Pa drugacije je bilo za nis i aerodrom jer je imao zakonski rok od 6 meseci do kad moraju da ti isplate odredjenu sumu. Ovde nema toga, ponudicemo svi cenu oko 60,70e i cekacemo da nam neko kupi akcije a to moze da potraje godinama..

Zoran M.

pre 11 godina

Zakon RS propisuje kako izgledaju određeni formulari, dokumeni pa i akcije. Postavlja se pitanje kakve sam ja akcije dobio ako ih nemam onakve kako propisuje Zakon RS, već su one deponovane negde virtuelno u nekom kompjuteru Poštanske štedionice koja će za koju godinu možda u likvidaciju ili prodaju?

Ne jurite, strpite se koji dan

pre 11 godina

Evo ovako. Kao i do sada, kada su se delile akcije Nisa i Aerodroma, cim krene prodaja, odete do neke poste sto je ranije moguce i napravite kilometarski red. Date akcije na prodaju a posto ce zbog velike potraznje i guzve cena akcija momentalno pasti-necete moci da ih prodate. Onda posle par dana opet stanete u red da opozovete taj nalog za prodaju. Kad prodje 2 do 3 dana ponovo stanete u kilometarski red da date novi nalog po nizoj ceni jer ce cena zbog velike potraznje i dalje padati. Posle toga....

temida

pre 11 godina

ЗА ЖАРКА
Колико имате акција можете сазнати ако одете на сајт http://www.priv.rs/Besplatne+akcije/131/Provera+statusa+nosilaca+prava+besplatnih+akcija.shtml укуцате Ваш ЈМБГ и добијете листу свих бесплатних акција које сте добили од приватизације

čeko

pre 11 godina

@žarko Šta si od akcija dobio možeš da proveriš na http://www.priv.rs ,pa na -Provera statusa nosilaca prava besplatnih akcija- upišeš matični br.(JMBG) prezime, srednje ime i ime, i dobićeš imformaciju šta si do sada dobio.
Tu je samo ono što si dobio(tj. što smo svi dobili), nepiše da li si prodao te akcije ili ne.

Status naloga za prodaju možeš ovde takodje da proveriš (tj. ako si dao nalog za prodaju na berzi za neke akcije, možeš proveriti da li je realizovan i po kojoj ceni). Za ovo ti treba JMBG i serijski broj naloga za prodaju.
To je ovako uprošćeno do informacija što možeš da dobiješ.

mr

pre 11 godina

@Жарко
на сајту Агенције за приватизацију-
http://www.priv.rs/Agencija+za+privatizaciju/103/Besplatne+akcije.shtml имате могућноста да видите "бројно стање" ваших акција, треба вам ЈМБГ и број оне пријаве-добили сте је када сте се пријавили у Пошти...а ја би питао некога: могу ли се купити акције од другог грађанина али ван берзе? Неки уговор или тако нешто...?

predrag

pre 11 godina

Ja sam juce u posti na vrlo lak nacin prodao NIS-ove akcije,i jednu tu Aerdroma.Samo se pokaze licna karta,potpisu tri stavke i to je to-cena Nis-ovih akcija je 640 dinara,a aerdroma 460 dinara,i novac se dobija za 7 dana.

Sandman

pre 11 godina

Milijardu akcija Telekoma po 2.27 evra za akciju ispada da Telekom vredi 2.27 milijardi evra, a nisu mogli da prodaju 51% vrednosti za vise do 950 miliona koliko su nudili Austrijanci. U ovoj krizi nema sanse da neko nudi vise i nema sanse da ostane ta cena akcije. Mora ici dole. Ovo je vestacki naduvano. Treba cekati da padne i pratiti desavanja na Berzi i kupovati malo po malo. Da bi kupovali akcije najbolje je otvoriti namenski racun za trgovinu akcijama u nekoj banci koja je broker-diler na berzi. To je jednostavno uciniti. Kad to zavrsite, mozete trgovati akcijama. Kako trgovati? Odete u banku i kazete da bi hteli da kupiti npr. 5 akcija Telekoma po ceni od 200 dinara. Oni ispisu nalog i to se u najkracem mogucem roku odradi. Platicete minimalnu proviziju. Listu brokera-dilera mozete videti na sajtu beogradske berze. Ne prodajte akcije Telekoma. Kupujte malo po malo. Isplatice vam se kasnije, a i to je pravi nacin da svojoj deci obezbedite sigurniju buducnost jer tako stedite po malo, a nemate mogucnost da orocite veci iznos. U svako doba mozete te akcije prodati kad vam cena odgovara...

Đomla

pre 11 godina

''Kako do besplatnih akcija Telekoma''? Tako što se učlaniš u partiju koja juče i danas bahato krši predizbornu (šatro) tišinu! Eto kako!

O.M.G

pre 11 godina

ovo je isti tekst,koji se pod različitim senzacionalnim naslovima objavljuje već mesecima,najavljujući iz dana u dan,istorijski dan kada će gradjani moći da prodaju akcije,a da se i dalje taj dan ne zna,osim što postoji slučajno nagadjanje ,da bi taj eventualni dan,inače prekretnica u našim životima,mogao biti,ali sasvim slučajno pred drugi.......

kile

pre 11 godina

Ljudi ne dozvolite da vas ovi prevare ,pogledajte sta nam rade .Pred prvi krug izbora prebacili akcije na racun gradjana , sto bi maLA deca rekla kobajagi,akcije nemogu da se realizuju pre 14 dana opet pred izbore.Ko je ovde lud

JaFreelancer.com

pre 11 godina

@Zarko: Mozes u posti da podignes potvrdu o vlasnistvu nad akcijama. Slicno je i kad ih kupujes. Kod svog brokera ces dobiti potvrdu nakon realizovanog naloga.

ZAKON

pre 11 godina

POŠTO SAM SAZNAO DA SAM AKCIONAR. HOĆU SVOJU DIVIDENDU. CEO PROFIT MORATE DA PODELITE AKCIONARIMA. SAMO DA KAŽEM DA JE PROFIT ONAJ DEO OSTATKA KAD SE OD BRTO DOBITI ODUZMU POREZI I INVESTICIONA ULAGANJA. OSTATAK PROFITA MORATE DA PODELITE AKCIONARIMA.

Miki

pre 11 godina

Na sajtu agencije za privatizaciju postoji mogucnost uvida u portfelj akcija, ukuca se JMBG i ime i prezime i izadje uglavnom isto za sve, 5 akcija Nisa, 1 aerodrom beograd, telekom i ostatak je recimo 7 akcija iz portfelja Akcijskog fonda Srbije. Eto to su jedine informacije koje se mogu naci.

Zapadna Srbija

pre 11 godina

Nesto nisam razumeo. Da li bivsi i sadasnji radnici Telekoma dobijaju 200e po godini staza u Telekomu ili bez obzira gde su zaradili isti?

Sandra

pre 11 godina

Pravu vrednost tih akcija ce tek odrediti berza...i vrednos akcija, ako je verovati ekonomskim analiticarima, ce se povecati. Moja odluka je da ne zurim sa prodajom. Otkupicu od mame i tate i brata i plus moje. Cekam da skoci vrednost i da uzmem vise. I do sad sam funkcionisala bez tih nepredvidjenih para.

Ko čeka, dočeka

pre 11 godina

Besplatne akcije Telekoma Srbija već su dodeljene građanima, prema JMBG. Prvih dana po izlasku na berzu, tržišna vrednost akcije će najverovatnije maksimalno pasti, jer će biti velika ponuda. Tako, ko planira da "uzme" 70-ak evra, neće ih dobiti, jer kada se uzme u obzir enormna ponuda, provizija brokera (Poštanske štedionice) i porez, isplaćena suma biće gotovo prepolovljena u odnosu na nominalnu vrednost. Akcije Telekoma sada ne treba prodavati, već kupovati (naravno, ko ima viška keša).

macado7

pre 11 godina

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha,vi i dalje mislite da smo mi budale,hvala vam na saradnji ovih prethodnih godina ali mene necete prevariti vise NIKADA???!!
P.S.Odavno nisam cuo bolji vic,hahahahahahahahahahahahahaha.

Жарко

pre 11 godina

И шта би на крају? Где је одговор на наслов текста? Како ја могу до својих акција? И уопште како ја могу да проверим стање на свом рачуну на коме сам примио акције, од НИС-а, ЈАТ-а, те неке Авио-агенције, и сада од Телекома? Где? Како? Где је овде истраћивачко новинарство и информисаност грађанства? Када ја то не могу да закључим и докучим, шта ће тек неки мученик, пољопривредник да ради? Срамота за нерад.
Да ли би неко од читалаца био љубазан да ме просветли и саопшти ми како ја могу тачно и прецизно да сазнам структуру својих акција које поседујем?
Хвала унепред.

Snotra

pre 11 godina

Kakav kretenizam. Dele besplatne akcije a Telekom nije na bezi. Juce kada sam procitala vest da dobijamo besplatne akcije Telekoma otisla sam na sajt beogradske berze iiiiiiiiii tamo nema telekoma. Sta onda dele? Bezvredne papirice. Da li je ovo marketinski trik u predizbornoj cutnji?

Ko čeka, dočeka

pre 11 godina

Besplatne akcije Telekoma Srbija već su dodeljene građanima, prema JMBG. Prvih dana po izlasku na berzu, tržišna vrednost akcije će najverovatnije maksimalno pasti, jer će biti velika ponuda. Tako, ko planira da "uzme" 70-ak evra, neće ih dobiti, jer kada se uzme u obzir enormna ponuda, provizija brokera (Poštanske štedionice) i porez, isplaćena suma biće gotovo prepolovljena u odnosu na nominalnu vrednost. Akcije Telekoma sada ne treba prodavati, već kupovati (naravno, ko ima viška keša).

Жарко

pre 11 godina

И шта би на крају? Где је одговор на наслов текста? Како ја могу до својих акција? И уопште како ја могу да проверим стање на свом рачуну на коме сам примио акције, од НИС-а, ЈАТ-а, те неке Авио-агенције, и сада од Телекома? Где? Како? Где је овде истраћивачко новинарство и информисаност грађанства? Када ја то не могу да закључим и докучим, шта ће тек неки мученик, пољопривредник да ради? Срамота за нерад.
Да ли би неко од читалаца био љубазан да ме просветли и саопшти ми како ја могу тачно и прецизно да сазнам структуру својих акција које поседујем?
Хвала унепред.

Snotra

pre 11 godina

Kakav kretenizam. Dele besplatne akcije a Telekom nije na bezi. Juce kada sam procitala vest da dobijamo besplatne akcije Telekoma otisla sam na sajt beogradske berze iiiiiiiiii tamo nema telekoma. Sta onda dele? Bezvredne papirice. Da li je ovo marketinski trik u predizbornoj cutnji?

macado7

pre 11 godina

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha,vi i dalje mislite da smo mi budale,hvala vam na saradnji ovih prethodnih godina ali mene necete prevariti vise NIKADA???!!
P.S.Odavno nisam cuo bolji vic,hahahahahahahahahahahahahaha.

predrag

pre 11 godina

Ja sam juce u posti na vrlo lak nacin prodao NIS-ove akcije,i jednu tu Aerdroma.Samo se pokaze licna karta,potpisu tri stavke i to je to-cena Nis-ovih akcija je 640 dinara,a aerdroma 460 dinara,i novac se dobija za 7 dana.

stock broker

pre 11 godina

Posle 20god.rada na "pravoj"berzi meni nista nije jasno
ko kontrolise stock
ko odredjuje cenu?
da li je to ipo?
od cega ce isplacivati ljud iz kog fonda?
Mislila sam da sam videla sve moguce prevar ali ovaku nisam
To tako neko odlucio da podeli sirotinji po 30 E i zavrsi posao

ZAKON

pre 11 godina

POŠTO SAM SAZNAO DA SAM AKCIONAR. HOĆU SVOJU DIVIDENDU. CEO PROFIT MORATE DA PODELITE AKCIONARIMA. SAMO DA KAŽEM DA JE PROFIT ONAJ DEO OSTATKA KAD SE OD BRTO DOBITI ODUZMU POREZI I INVESTICIONA ULAGANJA. OSTATAK PROFITA MORATE DA PODELITE AKCIONARIMA.

kile

pre 11 godina

Ljudi ne dozvolite da vas ovi prevare ,pogledajte sta nam rade .Pred prvi krug izbora prebacili akcije na racun gradjana , sto bi maLA deca rekla kobajagi,akcije nemogu da se realizuju pre 14 dana opet pred izbore.Ko je ovde lud

Ne jurite, strpite se koji dan

pre 11 godina

Evo ovako. Kao i do sada, kada su se delile akcije Nisa i Aerodroma, cim krene prodaja, odete do neke poste sto je ranije moguce i napravite kilometarski red. Date akcije na prodaju a posto ce zbog velike potraznje i guzve cena akcija momentalno pasti-necete moci da ih prodate. Onda posle par dana opet stanete u red da opozovete taj nalog za prodaju. Kad prodje 2 do 3 dana ponovo stanete u kilometarski red da date novi nalog po nizoj ceni jer ce cena zbog velike potraznje i dalje padati. Posle toga....

Đomla

pre 11 godina

''Kako do besplatnih akcija Telekoma''? Tako što se učlaniš u partiju koja juče i danas bahato krši predizbornu (šatro) tišinu! Eto kako!

O.M.G

pre 11 godina

ovo je isti tekst,koji se pod različitim senzacionalnim naslovima objavljuje već mesecima,najavljujući iz dana u dan,istorijski dan kada će gradjani moći da prodaju akcije,a da se i dalje taj dan ne zna,osim što postoji slučajno nagadjanje ,da bi taj eventualni dan,inače prekretnica u našim životima,mogao biti,ali sasvim slučajno pred drugi.......

Бојан

pre 11 godina

Било би фино да неко од медија обради до детаља могућности које грађани имају са овим - у смислу не само стихијске продаје акција и узимање неке сиротиње, већ и како купити нпр на берзи или директ (ако је могуће) од пријатеља и познаника и родбине; шта се добија ако се има више акција итд итд
Много итд, а мало информација. Све се сведе на ПРОДАЈТЕ.
И онда се појаве ликови попут Мишковића и одједном имају 10-15-20 или колико већ процената од Телекома и осталих компанија.

Babin_zub

pre 11 godina

Nepravda je sto ce 39000 zaposlenih i bivsih zaposlenih dobiti 200 eur po godini staza. Nisu zasluzili vise od 50, a i to bi im bilo puno. Zaposleni su preko veze, radili su u monopolskoj firmi opusteno, bili privilegovani na razne nacine i imali uvek veliku platu (dosta vecu od onog sto privredjuju) zahvaljujuci monopolizmu i tome sto je to bila drzavna firma.

Ta informacija koliko ce oni para dobiti se do kraja cuvala kao "zmija noge" i objavljena je tek sad kada je sve gotovo. Odgovornih za ovu nepravdu (kradju) nece biti (na zalost).
(NS, 7. maj 2012 13:30)

Ok,neka je sve to tacno.A na osnovu cega ces ti,koji nikad nista u toj firmi,niti u ostalim(NIS,Aerodrom...)nisi radio ni doprinosio njihovom razvitku i odrzavanju,dobiti akcije?
A sto se visine akcija tice,znas li koliko su dobili radnici Hemofarma,pivara,cementara,Knjaz Milosa?Od tih para su kupovali stanove,kola,otvarali sopstvene firme i opet ostavili štek za crne dane.
Budi srecan sto si bilo sta dobio,jer ja ti ne bih dao ni prebijenu paru,vec od tog novca otvorio nova radna mesta u proizvodnji,a ne kupovao socijalni mir kao ovi danas sto rade.Kad se jednog jutra probudimo shvaticemo da smo bespovratno u ...

temida

pre 11 godina

ЗА ЖАРКА
Колико имате акција можете сазнати ако одете на сајт http://www.priv.rs/Besplatne+akcije/131/Provera+statusa+nosilaca+prava+besplatnih+akcija.shtml укуцате Ваш ЈМБГ и добијете листу свих бесплатних акција које сте добили од приватизације

Zapadna Srbija

pre 11 godina

Nesto nisam razumeo. Da li bivsi i sadasnji radnici Telekoma dobijaju 200e po godini staza u Telekomu ili bez obzira gde su zaradili isti?

Zoran M.

pre 11 godina

Zakon RS propisuje kako izgledaju određeni formulari, dokumeni pa i akcije. Postavlja se pitanje kakve sam ja akcije dobio ako ih nemam onakve kako propisuje Zakon RS, već su one deponovane negde virtuelno u nekom kompjuteru Poštanske štedionice koja će za koju godinu možda u likvidaciju ili prodaju?

Sandman

pre 11 godina

Milijardu akcija Telekoma po 2.27 evra za akciju ispada da Telekom vredi 2.27 milijardi evra, a nisu mogli da prodaju 51% vrednosti za vise do 950 miliona koliko su nudili Austrijanci. U ovoj krizi nema sanse da neko nudi vise i nema sanse da ostane ta cena akcije. Mora ici dole. Ovo je vestacki naduvano. Treba cekati da padne i pratiti desavanja na Berzi i kupovati malo po malo. Da bi kupovali akcije najbolje je otvoriti namenski racun za trgovinu akcijama u nekoj banci koja je broker-diler na berzi. To je jednostavno uciniti. Kad to zavrsite, mozete trgovati akcijama. Kako trgovati? Odete u banku i kazete da bi hteli da kupiti npr. 5 akcija Telekoma po ceni od 200 dinara. Oni ispisu nalog i to se u najkracem mogucem roku odradi. Platicete minimalnu proviziju. Listu brokera-dilera mozete videti na sajtu beogradske berze. Ne prodajte akcije Telekoma. Kupujte malo po malo. Isplatice vam se kasnije, a i to je pravi nacin da svojoj deci obezbedite sigurniju buducnost jer tako stedite po malo, a nemate mogucnost da orocite veci iznos. U svako doba mozete te akcije prodati kad vam cena odgovara...

Sandra

pre 11 godina

Pravu vrednost tih akcija ce tek odrediti berza...i vrednos akcija, ako je verovati ekonomskim analiticarima, ce se povecati. Moja odluka je da ne zurim sa prodajom. Otkupicu od mame i tate i brata i plus moje. Cekam da skoci vrednost i da uzmem vise. I do sad sam funkcionisala bez tih nepredvidjenih para.

NS

pre 11 godina

Nepravda je sto ce 39000 zaposlenih i bivsih zaposlenih dobiti 200 eur po godini staza. Nisu zasluzili vise od 50, a i to bi im bilo puno. Zaposleni su preko veze, radili su u monopolskoj firmi opusteno, bili privilegovani na razne nacine i imali uvek veliku platu (dosta vecu od onog sto privredjuju) zahvaljujuci monopolizmu i tome sto je to bila drzavna firma.

Ta informacija koliko ce oni para dobiti se do kraja cuvala kao "zmija noge" i objavljena je tek sad kada je sve gotovo. Odgovornih za ovu nepravdu (kradju) nece biti (na zalost).

ad

pre 11 godina

Pa drugacije je bilo za nis i aerodrom jer je imao zakonski rok od 6 meseci do kad moraju da ti isplate odredjenu sumu. Ovde nema toga, ponudicemo svi cenu oko 60,70e i cekacemo da nam neko kupi akcije a to moze da potraje godinama..

Phill

pre 11 godina

@ZAKON
Da, to sto ostane je neto profit i nije tacno da moraju da podele profit akcionarima, to odredjuje skupstina akcionara na kraju poslovne godine. Deo profita ili ceo profit moze zavrsiti kao nerasporedjena dobit- zavisi od toga da li menadzment ubedi akcionare da ima dobre investicione projekte koji ce im uvecati dobitke narednih godina.

mr

pre 11 godina

@Жарко
на сајту Агенције за приватизацију-
http://www.priv.rs/Agencija+za+privatizaciju/103/Besplatne+akcije.shtml имате могућноста да видите "бројно стање" ваших акција, треба вам ЈМБГ и број оне пријаве-добили сте је када сте се пријавили у Пошти...а ја би питао некога: могу ли се купити акције од другог грађанина али ван берзе? Неки уговор или тако нешто...?

čeko

pre 11 godina

@žarko Šta si od akcija dobio možeš da proveriš na http://www.priv.rs ,pa na -Provera statusa nosilaca prava besplatnih akcija- upišeš matični br.(JMBG) prezime, srednje ime i ime, i dobićeš imformaciju šta si do sada dobio.
Tu je samo ono što si dobio(tj. što smo svi dobili), nepiše da li si prodao te akcije ili ne.

Status naloga za prodaju možeš ovde takodje da proveriš (tj. ako si dao nalog za prodaju na berzi za neke akcije, možeš proveriti da li je realizovan i po kojoj ceni). Za ovo ti treba JMBG i serijski broj naloga za prodaju.
To je ovako uprošćeno do informacija što možeš da dobiješ.

Miki

pre 11 godina

Na sajtu agencije za privatizaciju postoji mogucnost uvida u portfelj akcija, ukuca se JMBG i ime i prezime i izadje uglavnom isto za sve, 5 akcija Nisa, 1 aerodrom beograd, telekom i ostatak je recimo 7 akcija iz portfelja Akcijskog fonda Srbije. Eto to su jedine informacije koje se mogu naci.

JaFreelancer.com

pre 11 godina

@Zarko: Mozes u posti da podignes potvrdu o vlasnistvu nad akcijama. Slicno je i kad ih kupujes. Kod svog brokera ces dobiti potvrdu nakon realizovanog naloga.

Bahtija Krujezi

pre 11 godina

Zasto bi se podelile akcije.Sto drzava od tih para neotkupi stanove kod Delta sitija,pa ih izdaje po nizoj ceni i sa tim novcem pravilno pokrivati neke probleme,a ne prodati i podeliti ,i potrositi.kakav socijalni mir.pa dokle tako vise.

thealmaabaz@gmail.com

pre 11 godina

Kaki ste mi slatki vi sto vam zao za nas radnike sto dobijamo malo vise od vas, kao da se radi o milionima... Rad je podcenjen, najradije bih kao i 98 posto gradjana, sedela kod kuce i cekala Socijalu, nego me ebe drustveni status, nisam kreten pa moram da radim. Pozdrav svim kolegama..

Snotra

pre 11 godina

Kakav kretenizam. Dele besplatne akcije a Telekom nije na bezi. Juce kada sam procitala vest da dobijamo besplatne akcije Telekoma otisla sam na sajt beogradske berze iiiiiiiiii tamo nema telekoma. Sta onda dele? Bezvredne papirice. Da li je ovo marketinski trik u predizbornoj cutnji?

macado7

pre 11 godina

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha,vi i dalje mislite da smo mi budale,hvala vam na saradnji ovih prethodnih godina ali mene necete prevariti vise NIKADA???!!
P.S.Odavno nisam cuo bolji vic,hahahahahahahahahahahahahaha.

Жарко

pre 11 godina

И шта би на крају? Где је одговор на наслов текста? Како ја могу до својих акција? И уопште како ја могу да проверим стање на свом рачуну на коме сам примио акције, од НИС-а, ЈАТ-а, те неке Авио-агенције, и сада од Телекома? Где? Како? Где је овде истраћивачко новинарство и информисаност грађанства? Када ја то не могу да закључим и докучим, шта ће тек неки мученик, пољопривредник да ради? Срамота за нерад.
Да ли би неко од читалаца био љубазан да ме просветли и саопшти ми како ја могу тачно и прецизно да сазнам структуру својих акција које поседујем?
Хвала унепред.

Ko čeka, dočeka

pre 11 godina

Besplatne akcije Telekoma Srbija već su dodeljene građanima, prema JMBG. Prvih dana po izlasku na berzu, tržišna vrednost akcije će najverovatnije maksimalno pasti, jer će biti velika ponuda. Tako, ko planira da "uzme" 70-ak evra, neće ih dobiti, jer kada se uzme u obzir enormna ponuda, provizija brokera (Poštanske štedionice) i porez, isplaćena suma biće gotovo prepolovljena u odnosu na nominalnu vrednost. Akcije Telekoma sada ne treba prodavati, već kupovati (naravno, ko ima viška keša).

NS

pre 11 godina

Nepravda je sto ce 39000 zaposlenih i bivsih zaposlenih dobiti 200 eur po godini staza. Nisu zasluzili vise od 50, a i to bi im bilo puno. Zaposleni su preko veze, radili su u monopolskoj firmi opusteno, bili privilegovani na razne nacine i imali uvek veliku platu (dosta vecu od onog sto privredjuju) zahvaljujuci monopolizmu i tome sto je to bila drzavna firma.

Ta informacija koliko ce oni para dobiti se do kraja cuvala kao "zmija noge" i objavljena je tek sad kada je sve gotovo. Odgovornih za ovu nepravdu (kradju) nece biti (na zalost).

Bahtija Krujezi

pre 11 godina

Zasto bi se podelile akcije.Sto drzava od tih para neotkupi stanove kod Delta sitija,pa ih izdaje po nizoj ceni i sa tim novcem pravilno pokrivati neke probleme,a ne prodati i podeliti ,i potrositi.kakav socijalni mir.pa dokle tako vise.

Babin_zub

pre 11 godina

Nepravda je sto ce 39000 zaposlenih i bivsih zaposlenih dobiti 200 eur po godini staza. Nisu zasluzili vise od 50, a i to bi im bilo puno. Zaposleni su preko veze, radili su u monopolskoj firmi opusteno, bili privilegovani na razne nacine i imali uvek veliku platu (dosta vecu od onog sto privredjuju) zahvaljujuci monopolizmu i tome sto je to bila drzavna firma.

Ta informacija koliko ce oni para dobiti se do kraja cuvala kao "zmija noge" i objavljena je tek sad kada je sve gotovo. Odgovornih za ovu nepravdu (kradju) nece biti (na zalost).
(NS, 7. maj 2012 13:30)

Ok,neka je sve to tacno.A na osnovu cega ces ti,koji nikad nista u toj firmi,niti u ostalim(NIS,Aerodrom...)nisi radio ni doprinosio njihovom razvitku i odrzavanju,dobiti akcije?
A sto se visine akcija tice,znas li koliko su dobili radnici Hemofarma,pivara,cementara,Knjaz Milosa?Od tih para su kupovali stanove,kola,otvarali sopstvene firme i opet ostavili štek za crne dane.
Budi srecan sto si bilo sta dobio,jer ja ti ne bih dao ni prebijenu paru,vec od tog novca otvorio nova radna mesta u proizvodnji,a ne kupovao socijalni mir kao ovi danas sto rade.Kad se jednog jutra probudimo shvaticemo da smo bespovratno u ...

Zapadna Srbija

pre 11 godina

Nesto nisam razumeo. Da li bivsi i sadasnji radnici Telekoma dobijaju 200e po godini staza u Telekomu ili bez obzira gde su zaradili isti?

stock broker

pre 11 godina

Posle 20god.rada na "pravoj"berzi meni nista nije jasno
ko kontrolise stock
ko odredjuje cenu?
da li je to ipo?
od cega ce isplacivati ljud iz kog fonda?
Mislila sam da sam videla sve moguce prevar ali ovaku nisam
To tako neko odlucio da podeli sirotinji po 30 E i zavrsi posao

ZAKON

pre 11 godina

POŠTO SAM SAZNAO DA SAM AKCIONAR. HOĆU SVOJU DIVIDENDU. CEO PROFIT MORATE DA PODELITE AKCIONARIMA. SAMO DA KAŽEM DA JE PROFIT ONAJ DEO OSTATKA KAD SE OD BRTO DOBITI ODUZMU POREZI I INVESTICIONA ULAGANJA. OSTATAK PROFITA MORATE DA PODELITE AKCIONARIMA.

predrag

pre 11 godina

Ja sam juce u posti na vrlo lak nacin prodao NIS-ove akcije,i jednu tu Aerdroma.Samo se pokaze licna karta,potpisu tri stavke i to je to-cena Nis-ovih akcija je 640 dinara,a aerdroma 460 dinara,i novac se dobija za 7 dana.

ad

pre 11 godina

Pa drugacije je bilo za nis i aerodrom jer je imao zakonski rok od 6 meseci do kad moraju da ti isplate odredjenu sumu. Ovde nema toga, ponudicemo svi cenu oko 60,70e i cekacemo da nam neko kupi akcije a to moze da potraje godinama..

thealmaabaz@gmail.com

pre 11 godina

Kaki ste mi slatki vi sto vam zao za nas radnike sto dobijamo malo vise od vas, kao da se radi o milionima... Rad je podcenjen, najradije bih kao i 98 posto gradjana, sedela kod kuce i cekala Socijalu, nego me ebe drustveni status, nisam kreten pa moram da radim. Pozdrav svim kolegama..

kile

pre 11 godina

Ljudi ne dozvolite da vas ovi prevare ,pogledajte sta nam rade .Pred prvi krug izbora prebacili akcije na racun gradjana , sto bi maLA deca rekla kobajagi,akcije nemogu da se realizuju pre 14 dana opet pred izbore.Ko je ovde lud

Бојан

pre 11 godina

Било би фино да неко од медија обради до детаља могућности које грађани имају са овим - у смислу не само стихијске продаје акција и узимање неке сиротиње, већ и како купити нпр на берзи или директ (ако је могуће) од пријатеља и познаника и родбине; шта се добија ако се има више акција итд итд
Много итд, а мало информација. Све се сведе на ПРОДАЈТЕ.
И онда се појаве ликови попут Мишковића и одједном имају 10-15-20 или колико већ процената од Телекома и осталих компанија.

Đomla

pre 11 godina

''Kako do besplatnih akcija Telekoma''? Tako što se učlaniš u partiju koja juče i danas bahato krši predizbornu (šatro) tišinu! Eto kako!

Zoran M.

pre 11 godina

Zakon RS propisuje kako izgledaju određeni formulari, dokumeni pa i akcije. Postavlja se pitanje kakve sam ja akcije dobio ako ih nemam onakve kako propisuje Zakon RS, već su one deponovane negde virtuelno u nekom kompjuteru Poštanske štedionice koja će za koju godinu možda u likvidaciju ili prodaju?

Miki

pre 11 godina

Na sajtu agencije za privatizaciju postoji mogucnost uvida u portfelj akcija, ukuca se JMBG i ime i prezime i izadje uglavnom isto za sve, 5 akcija Nisa, 1 aerodrom beograd, telekom i ostatak je recimo 7 akcija iz portfelja Akcijskog fonda Srbije. Eto to su jedine informacije koje se mogu naci.

Sandman

pre 11 godina

Milijardu akcija Telekoma po 2.27 evra za akciju ispada da Telekom vredi 2.27 milijardi evra, a nisu mogli da prodaju 51% vrednosti za vise do 950 miliona koliko su nudili Austrijanci. U ovoj krizi nema sanse da neko nudi vise i nema sanse da ostane ta cena akcije. Mora ici dole. Ovo je vestacki naduvano. Treba cekati da padne i pratiti desavanja na Berzi i kupovati malo po malo. Da bi kupovali akcije najbolje je otvoriti namenski racun za trgovinu akcijama u nekoj banci koja je broker-diler na berzi. To je jednostavno uciniti. Kad to zavrsite, mozete trgovati akcijama. Kako trgovati? Odete u banku i kazete da bi hteli da kupiti npr. 5 akcija Telekoma po ceni od 200 dinara. Oni ispisu nalog i to se u najkracem mogucem roku odradi. Platicete minimalnu proviziju. Listu brokera-dilera mozete videti na sajtu beogradske berze. Ne prodajte akcije Telekoma. Kupujte malo po malo. Isplatice vam se kasnije, a i to je pravi nacin da svojoj deci obezbedite sigurniju buducnost jer tako stedite po malo, a nemate mogucnost da orocite veci iznos. U svako doba mozete te akcije prodati kad vam cena odgovara...

JaFreelancer.com

pre 11 godina

@Zarko: Mozes u posti da podignes potvrdu o vlasnistvu nad akcijama. Slicno je i kad ih kupujes. Kod svog brokera ces dobiti potvrdu nakon realizovanog naloga.

mr

pre 11 godina

@Жарко
на сајту Агенције за приватизацију-
http://www.priv.rs/Agencija+za+privatizaciju/103/Besplatne+akcije.shtml имате могућноста да видите "бројно стање" ваших акција, треба вам ЈМБГ и број оне пријаве-добили сте је када сте се пријавили у Пошти...а ја би питао некога: могу ли се купити акције од другог грађанина али ван берзе? Неки уговор или тако нешто...?

Ne jurite, strpite se koji dan

pre 11 godina

Evo ovako. Kao i do sada, kada su se delile akcije Nisa i Aerodroma, cim krene prodaja, odete do neke poste sto je ranije moguce i napravite kilometarski red. Date akcije na prodaju a posto ce zbog velike potraznje i guzve cena akcija momentalno pasti-necete moci da ih prodate. Onda posle par dana opet stanete u red da opozovete taj nalog za prodaju. Kad prodje 2 do 3 dana ponovo stanete u kilometarski red da date novi nalog po nizoj ceni jer ce cena zbog velike potraznje i dalje padati. Posle toga....

Sandra

pre 11 godina

Pravu vrednost tih akcija ce tek odrediti berza...i vrednos akcija, ako je verovati ekonomskim analiticarima, ce se povecati. Moja odluka je da ne zurim sa prodajom. Otkupicu od mame i tate i brata i plus moje. Cekam da skoci vrednost i da uzmem vise. I do sad sam funkcionisala bez tih nepredvidjenih para.

O.M.G

pre 11 godina

ovo je isti tekst,koji se pod različitim senzacionalnim naslovima objavljuje već mesecima,najavljujući iz dana u dan,istorijski dan kada će gradjani moći da prodaju akcije,a da se i dalje taj dan ne zna,osim što postoji slučajno nagadjanje ,da bi taj eventualni dan,inače prekretnica u našim životima,mogao biti,ali sasvim slučajno pred drugi.......

čeko

pre 11 godina

@žarko Šta si od akcija dobio možeš da proveriš na http://www.priv.rs ,pa na -Provera statusa nosilaca prava besplatnih akcija- upišeš matični br.(JMBG) prezime, srednje ime i ime, i dobićeš imformaciju šta si do sada dobio.
Tu je samo ono što si dobio(tj. što smo svi dobili), nepiše da li si prodao te akcije ili ne.

Status naloga za prodaju možeš ovde takodje da proveriš (tj. ako si dao nalog za prodaju na berzi za neke akcije, možeš proveriti da li je realizovan i po kojoj ceni). Za ovo ti treba JMBG i serijski broj naloga za prodaju.
To je ovako uprošćeno do informacija što možeš da dobiješ.

temida

pre 11 godina

ЗА ЖАРКА
Колико имате акција можете сазнати ако одете на сајт http://www.priv.rs/Besplatne+akcije/131/Provera+statusa+nosilaca+prava+besplatnih+akcija.shtml укуцате Ваш ЈМБГ и добијете листу свих бесплатних акција које сте добили од приватизације

Phill

pre 11 godina

@ZAKON
Da, to sto ostane je neto profit i nije tacno da moraju da podele profit akcionarima, to odredjuje skupstina akcionara na kraju poslovne godine. Deo profita ili ceo profit moze zavrsiti kao nerasporedjena dobit- zavisi od toga da li menadzment ubedi akcionare da ima dobre investicione projekte koji ce im uvecati dobitke narednih godina.