Petak, 03.02.2012.

16:41

Dinkić: Rade po zakonu nagraditi ih

Predsednik URS Mlađan Dinkić rekao je da će se taj politički savez savez zalagati da se nagrade firme koje poštuju zakone i plaćaju poreze i doprinose.

Izvor: Beta

Dinkiæ: Rade po zakonu nagraditi ih IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Troml

pre 12 godina

Dinkić: Rade po zakonu nagraditi ih........
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......a onima koji rade mimo zakona,
dajte golu plaču bez ikakvih dodataka!

Berkut

pre 12 godina

Nagraditi nekog jer poštuje zakon ???????
Pa valjda je normalno da se poštuje, za to ne treba nagraditi.
Treba kazniti onog ko ne poštuje zakon...kud ovo ide ?

Vesna Petrović

pre 12 godina

Znamo mi da firme koje posluju dobro i uspevaju da plate porez i ostale državne dađžbine za vlasnike imaju prijatelje sadašnjeg režima. Za poštene i politički neutralne male preduzetnike nema mesta u poslovnoj trci na prostoru Srbije.

Nikola

pre 12 godina

Ja ne verujem!
Daj onda da nagradimo sve gradjane koji ne krse zakone?
A sam Dinkic je uveo PDV i placanje po fakturama a ne po naplati, sta sada, kao to ne valja pa ce on opet da uvede red?
Opet ne verujem!

ostali samo metalni dugmici

pre 12 godina

Privrednici,privreda...
Porez ne placaju privrednici,a oni koji redovno placaju,ne trebaju ni oni,a ko ce?
Gradjani preko komunalija i trgovacke korpe?
Ovaj Dinkic odlepio,a ovim pokazuje da sistem poreza kakav je napravio nista ne valja.
Al si ga udesio,svaka cast.

janika

pre 12 godina

Nije istina sto je rekao > Drzava ne kaznjava firme koje ne placaju poreze i doprinose ,a samim tim to je kao i da ih nagradjuje.S druge strane firme koje sve uplacuju,njih drzavni organi vrebaju na svakom cosku ne bi li ih uhvatili za bilo sta, pa automatski naplatili sto sta.

Redovni

pre 12 godina

Normalno je da se doprinosi i porezi plaćaju redovno i ne vidim razlog za nagrađivanje.A što Poreska uprava i ostali nadležni ne rade svoj posao, pa postoje i oni koji ne plaćaju to je druga stvar.Nego da nam drug Mladen isplati one akcije, što nam duguje.

Realista

pre 12 godina

Da pogadjam? Nagrada za postovanje zakona ce biti 1000evra u akcijama javnih preduzeca? ...nesto je debelo trulo u drzavi Srbiji....

mrvica

pre 12 godina

Da su politicari spremni na sve u predizbornoj kampanji govori i ova, najblaze receno, "cudna izjava".Pa valjda je normalno da sva preduzeca placaju poreze i doprinose?!Valjda je normalno da svi placamo poreze,po raznim osnovama.Zamislite da u Nemackoj izadje Angela Merkel i da ovakvu izjavu.Ovako ispolitizovane i tendenciozne izjave oslikavaju "beznadje" politicke scene Srbije!

Tazo

pre 12 godina

Da se nagradjuju firme koje postuju zakon !? Hahahaha, pa nije zakon stvar izbora! Zamisli recimo da se svi vozaci koji voze primereno nagradjuju zato sto postuju pravila? Ili da vas nagrade zato sto ste platili u prodavnici za svu robu koju ste uzeli, haha. Ovaj covek ce reci sve sto zelite da cujete, jer zvuci lepo, ali glupo do iznemoglosti. Bar ja tako citam njegove izjave jer sam dugo van Srbije i nekako nisam navikao na ovaj razmazeni tretman nekoga ko postuje zakon.

Vlasko

pre 12 godina

Mozete biti cinicni u svojim komentarima koliko god hocete,ali Dinkic je pored Djilasa jedini koji moze da realizuje svoje ideje ne obaziruci se na dokone dezurne diskuntante.Hajde vi prozvani raspalite po minusima.A sto se tice cenzusa,ne brinite.Rezultat URS-a bice izrazen dvocifrenim brojem.Ko ce da se kladi?

URS 50%+1

pre 12 godina

Ljudi pa on je svestan da nema snage da kazni lopove ali kada bi sam formirao vladu ja mislim da bi nas podigao na noge za dve godine. Iskreno zao mi je sto nije jaci!

Pošteni privatnik

pre 12 godina

Najbolji poklon bio bi ukidanje nelojalne konkurencije tj, firmi koje duguju i državi i drugima a kojima niko ništa ne može (neće). Takođe treba uvesti funkcionalan sistem naplate potraživanja.

dosadnomi

pre 12 godina

smesno i tuzno.. zar iko ko radi po zakanu treba da se nagradjuje? radi svoj posao kako treba i cao zdravo, one koje ga ne postuju kazniti, a zna se kome ide nagrada... budalastina, ne verujem da je ovo rekao, strasno

Pera

pre 12 godina

Samo napred! Jedva cekam da predjem ulicu na semaforu, ili prodjem na zeleno, i ne zutom trakom, sa sve vezanim pojasom, pa da stanem pored policije i da im uzmem 5 hiljada.

Usput budi receno, zaduzeni smo preko glave, a time cemo smanjiti prihode budzeta, sto vodi deficitu, sto vodi daljem zaduzivanju. Sjajno...

Milos

pre 12 godina

bice nagradjene rothschildove korporacije, banke i osiguravajuca drustva. Male domace firme ce i dalje biti nemilosrdno kaznjavane. ocemo li jos dugo ovo trpeti ili cemo ustati?

ex demokrata 1

pre 12 godina

Neverovatno,mnogo bi bolje bilo da oni koji plaćaju globu državi bar jednom godišnje dobiju izveštaj ( KAO U NEMAčKOJ ) o tome gde su tačno njihove pare utrošene !!!
Ovaj je čovek demagog,imam utisak da nema pojma ni o čemu nego samo lupa ko Maxim po diviziji !!!

Rade

pre 12 godina

U razvijenim zemljama zapada postije slične uredbe ili zakoni što veoma inspirišu na ulaganje u firmu ili zapošlajvanje novih radnika. Važno je da kapital funkcioniše , da se kreće. Nadam se da će dobri domaćini u Srbiji glasati za URS jer ozbiljlan preporod Srbije možemo očekivati tek sa Dinkićem na čelu vlade Srbije.

icon

pre 12 godina

Prekasno...bas zatvaram radnju posle 17god...ja sam već dobio svoju nagradu za pošteno poslovanje..bankrotirao sam ,ali hvala vam baš ste... izvinite ali ne mogu naći pravu reč...Nemojte da mi date ništa samo mi vratite sad sve pare za penzijsko osiguranje šta sam dao za tih 17god i to bez kamate snaćiću se i sa iznosom koji sam uplatio kamatu možete slobodno potrošiti na reprezentaciju ili na izbore...

нико не мисли као приватник ...

pre 12 godina

Радници имају права докле год фирма послује позитивно. Ако фирма губи из месеца у месец, њена дужност је да те раднике отпусти. Где је ту угрожено право? Један радник власника кошта у просеку од 700 ди 1500 евра месечно. Довољно је три месеца да се не плати 10 радника и фирма оде у сто хиљада дуга ...

kriza kapitalizma

pre 12 godina

Hvala Dinkicu, nemojte da nagradjujete nikoga sto postuje zakone, placa poreze,itd.
Ako hocete da nam pomognete, evo vam dva zadatka:

1.Pozabavite se monopolima koje ste omogucili na trzistu vasom ekonomskom politikom!Naterajte njih da prvo plate zaostale poreze....
a posle videcemo!
Adresa: Centar za velike poreske obveznike

2.Proverite koliko je firmi osnovano u toku vaseg poslednjeg mandata koje su u prvoj godini poslovanja ostvarile promet od npr. 100 miliona din. Bas neki profitabilni longterm biznisi!!!!
Adrese: razne!
(da li stvarno postoje partijsko/tajkunske filijale, kao sto se prica?)

Uzgred, sta bi sa "secom propisa"??

Unapred se zahvaljujemo!

Milkičica Mica

pre 12 godina

A kada ćete nagraditi jadne radnike koji su zbog neuspelih privatizacija završili poniženi na ulici, a koji su po zakonu radili i ostvarili neka prava koja im zakonom pripadaju?

Lud, zbunjen, normalnih nema....

pre 12 godina

Dragi Mladjo
Ni ja od pocetka ove godine ni jednom nisam prekrsio zakon: nista nisam ukrao, nikog nisam prebio, nisam cak ni ulicu presao na crveno! Ovakvo ponasanje za mene je simptomaticno, vrlo cesto ga ponavljam.
Kako drzava stalno kaznjava (barem prica kako se trudi, nisam bas siguran i da joj uspeva!) one koji krse zakon, ja mislim da bi meni pripadala jedna mala nagradica jer ja ne krsim zakon. Nagradica moze u vidu mesta u nekom UO ili pak zaposlenja u nekoj od bezbroj agencija koje ste osnovali (meni kao nezaposlenom bi to jako znacilo). Zadovoljio bih se i sa 1000 evra (ali ipak u kesu, ne u akcijama, razumeces zasto.
Zeleo bih da, ovim putem, pozovem i druge gradjane (verujem da nas jos ima, skrivenih, zamuklih i ponizenih), koji nisu prekrsili zakon da se prikljuce ovoj inicijativi jer smatram da bi to bio pravi nacin da se nase drustvo vrati istinskim vrednostima.
Predlazem da, ukoliko potraznja bude veca, drzava, preko neke agencije napravi cenovnik: onaj ko ne prebije nikog godisnje 100 evra, onaj ko ne odzepari nikog 50 evra... Mislim da ne moram ni da navodim visestruku korist koju bi drzava i drustvo imali od ovakvog pristupa.
Srdacno,
bivsi glasac

novica

pre 12 godina

Zlo i naopako! Gde si bio od 2000? Tvoja stranka je jedina neprekidno učestvovala u vlasti u prokletih 12 godina imao si vremena i za takve projekte i decentralizaciju i ostale šarene laže koje serviraš ovom naivnoom narodu a sve po sistemu: Kad je mogao Cobi mogu i ja! Nadam se da će proraditi ta trunka savesti.

Trim

pre 12 godina

Dinkic napravio sistem,organizovao ga,a sad mu nevalja.Dakle Dinkic sve sto je radilo,je sve unistio preko G17+ (ups) i sad kao nije dobro.
Mladjo odlicno si nas razbucao,kad si zatvorio Beo Banku,zato je nisi likvidirao?

obi van

pre 12 godina

"da nagrade one koji postuju zakone"? ?? a kako bi bilo da se kaznjavaju oni koji ne postuju zakone? Valjda je zato izmisljen i zakon. Brilijantan um zaista

RanGo

pre 12 godina

JAO NAOPAKOOO DOKLE BRE DOKLEEEEEEE!...trebate da kaznjavate one koje ne rade po zakonu a ne ovako....pa sigurno ne mozete da date tom sto ce raditi po zakonu onoliko koliko on moze da uzme da ne radi po zakonu...i sta mislite sta ce izabrati?

samo tetki da odnesem lek

pre 12 godina

da se nagrade oni koji postuju zakon? pa zakon i postoji da se postuje (barem je tako u sredjenoj drzavi) i to bez ikakvih nagrada a onaj ko ga krsi da bude adekbatno 'nagradjen'! sad se i ne cudim kako si uspeo da upropastis domace banke i finansije kad ti mozak razmislja na ovaj nacin!!!

obi van

pre 12 godina

"da nagrade one koji postuju zakone"? ?? a kako bi bilo da se kaznjavaju oni koji ne postuju zakone? Valjda je zato izmisljen i zakon. Brilijantan um zaista

Milkičica Mica

pre 12 godina

A kada ćete nagraditi jadne radnike koji su zbog neuspelih privatizacija završili poniženi na ulici, a koji su po zakonu radili i ostvarili neka prava koja im zakonom pripadaju?

Tazo

pre 12 godina

Da se nagradjuju firme koje postuju zakon !? Hahahaha, pa nije zakon stvar izbora! Zamisli recimo da se svi vozaci koji voze primereno nagradjuju zato sto postuju pravila? Ili da vas nagrade zato sto ste platili u prodavnici za svu robu koju ste uzeli, haha. Ovaj covek ce reci sve sto zelite da cujete, jer zvuci lepo, ali glupo do iznemoglosti. Bar ja tako citam njegove izjave jer sam dugo van Srbije i nekako nisam navikao na ovaj razmazeni tretman nekoga ko postuje zakon.

samo tetki da odnesem lek

pre 12 godina

da se nagrade oni koji postuju zakon? pa zakon i postoji da se postuje (barem je tako u sredjenoj drzavi) i to bez ikakvih nagrada a onaj ko ga krsi da bude adekbatno 'nagradjen'! sad se i ne cudim kako si uspeo da upropastis domace banke i finansije kad ti mozak razmislja na ovaj nacin!!!

RanGo

pre 12 godina

JAO NAOPAKOOO DOKLE BRE DOKLEEEEEEE!...trebate da kaznjavate one koje ne rade po zakonu a ne ovako....pa sigurno ne mozete da date tom sto ce raditi po zakonu onoliko koliko on moze da uzme da ne radi po zakonu...i sta mislite sta ce izabrati?

icon

pre 12 godina

Prekasno...bas zatvaram radnju posle 17god...ja sam već dobio svoju nagradu za pošteno poslovanje..bankrotirao sam ,ali hvala vam baš ste... izvinite ali ne mogu naći pravu reč...Nemojte da mi date ništa samo mi vratite sad sve pare za penzijsko osiguranje šta sam dao za tih 17god i to bez kamate snaćiću se i sa iznosom koji sam uplatio kamatu možete slobodno potrošiti na reprezentaciju ili na izbore...

Milos

pre 12 godina

bice nagradjene rothschildove korporacije, banke i osiguravajuca drustva. Male domace firme ce i dalje biti nemilosrdno kaznjavane. ocemo li jos dugo ovo trpeti ili cemo ustati?

Trim

pre 12 godina

Dinkic napravio sistem,organizovao ga,a sad mu nevalja.Dakle Dinkic sve sto je radilo,je sve unistio preko G17+ (ups) i sad kao nije dobro.
Mladjo odlicno si nas razbucao,kad si zatvorio Beo Banku,zato je nisi likvidirao?

kriza kapitalizma

pre 12 godina

Hvala Dinkicu, nemojte da nagradjujete nikoga sto postuje zakone, placa poreze,itd.
Ako hocete da nam pomognete, evo vam dva zadatka:

1.Pozabavite se monopolima koje ste omogucili na trzistu vasom ekonomskom politikom!Naterajte njih da prvo plate zaostale poreze....
a posle videcemo!
Adresa: Centar za velike poreske obveznike

2.Proverite koliko je firmi osnovano u toku vaseg poslednjeg mandata koje su u prvoj godini poslovanja ostvarile promet od npr. 100 miliona din. Bas neki profitabilni longterm biznisi!!!!
Adrese: razne!
(da li stvarno postoje partijsko/tajkunske filijale, kao sto se prica?)

Uzgred, sta bi sa "secom propisa"??

Unapred se zahvaljujemo!

Lud, zbunjen, normalnih nema....

pre 12 godina

Dragi Mladjo
Ni ja od pocetka ove godine ni jednom nisam prekrsio zakon: nista nisam ukrao, nikog nisam prebio, nisam cak ni ulicu presao na crveno! Ovakvo ponasanje za mene je simptomaticno, vrlo cesto ga ponavljam.
Kako drzava stalno kaznjava (barem prica kako se trudi, nisam bas siguran i da joj uspeva!) one koji krse zakon, ja mislim da bi meni pripadala jedna mala nagradica jer ja ne krsim zakon. Nagradica moze u vidu mesta u nekom UO ili pak zaposlenja u nekoj od bezbroj agencija koje ste osnovali (meni kao nezaposlenom bi to jako znacilo). Zadovoljio bih se i sa 1000 evra (ali ipak u kesu, ne u akcijama, razumeces zasto.
Zeleo bih da, ovim putem, pozovem i druge gradjane (verujem da nas jos ima, skrivenih, zamuklih i ponizenih), koji nisu prekrsili zakon da se prikljuce ovoj inicijativi jer smatram da bi to bio pravi nacin da se nase drustvo vrati istinskim vrednostima.
Predlazem da, ukoliko potraznja bude veca, drzava, preko neke agencije napravi cenovnik: onaj ko ne prebije nikog godisnje 100 evra, onaj ko ne odzepari nikog 50 evra... Mislim da ne moram ni da navodim visestruku korist koju bi drzava i drustvo imali od ovakvog pristupa.
Srdacno,
bivsi glasac

ex demokrata 1

pre 12 godina

Neverovatno,mnogo bi bolje bilo da oni koji plaćaju globu državi bar jednom godišnje dobiju izveštaj ( KAO U NEMAčKOJ ) o tome gde su tačno njihove pare utrošene !!!
Ovaj je čovek demagog,imam utisak da nema pojma ni o čemu nego samo lupa ko Maxim po diviziji !!!

dosadnomi

pre 12 godina

smesno i tuzno.. zar iko ko radi po zakanu treba da se nagradjuje? radi svoj posao kako treba i cao zdravo, one koje ga ne postuju kazniti, a zna se kome ide nagrada... budalastina, ne verujem da je ovo rekao, strasno

нико не мисли као приватник ...

pre 12 godina

Радници имају права докле год фирма послује позитивно. Ако фирма губи из месеца у месец, њена дужност је да те раднике отпусти. Где је ту угрожено право? Један радник власника кошта у просеку од 700 ди 1500 евра месечно. Довољно је три месеца да се не плати 10 радника и фирма оде у сто хиљада дуга ...

Pošteni privatnik

pre 12 godina

Najbolji poklon bio bi ukidanje nelojalne konkurencije tj, firmi koje duguju i državi i drugima a kojima niko ništa ne može (neće). Takođe treba uvesti funkcionalan sistem naplate potraživanja.

novica

pre 12 godina

Zlo i naopako! Gde si bio od 2000? Tvoja stranka je jedina neprekidno učestvovala u vlasti u prokletih 12 godina imao si vremena i za takve projekte i decentralizaciju i ostale šarene laže koje serviraš ovom naivnoom narodu a sve po sistemu: Kad je mogao Cobi mogu i ja! Nadam se da će proraditi ta trunka savesti.

Pera

pre 12 godina

Samo napred! Jedva cekam da predjem ulicu na semaforu, ili prodjem na zeleno, i ne zutom trakom, sa sve vezanim pojasom, pa da stanem pored policije i da im uzmem 5 hiljada.

Usput budi receno, zaduzeni smo preko glave, a time cemo smanjiti prihode budzeta, sto vodi deficitu, sto vodi daljem zaduzivanju. Sjajno...

mrvica

pre 12 godina

Da su politicari spremni na sve u predizbornoj kampanji govori i ova, najblaze receno, "cudna izjava".Pa valjda je normalno da sva preduzeca placaju poreze i doprinose?!Valjda je normalno da svi placamo poreze,po raznim osnovama.Zamislite da u Nemackoj izadje Angela Merkel i da ovakvu izjavu.Ovako ispolitizovane i tendenciozne izjave oslikavaju "beznadje" politicke scene Srbije!

URS 50%+1

pre 12 godina

Ljudi pa on je svestan da nema snage da kazni lopove ali kada bi sam formirao vladu ja mislim da bi nas podigao na noge za dve godine. Iskreno zao mi je sto nije jaci!

Rade

pre 12 godina

U razvijenim zemljama zapada postije slične uredbe ili zakoni što veoma inspirišu na ulaganje u firmu ili zapošlajvanje novih radnika. Važno je da kapital funkcioniše , da se kreće. Nadam se da će dobri domaćini u Srbiji glasati za URS jer ozbiljlan preporod Srbije možemo očekivati tek sa Dinkićem na čelu vlade Srbije.

janika

pre 12 godina

Nije istina sto je rekao > Drzava ne kaznjava firme koje ne placaju poreze i doprinose ,a samim tim to je kao i da ih nagradjuje.S druge strane firme koje sve uplacuju,njih drzavni organi vrebaju na svakom cosku ne bi li ih uhvatili za bilo sta, pa automatski naplatili sto sta.

Nikola

pre 12 godina

Ja ne verujem!
Daj onda da nagradimo sve gradjane koji ne krse zakone?
A sam Dinkic je uveo PDV i placanje po fakturama a ne po naplati, sta sada, kao to ne valja pa ce on opet da uvede red?
Opet ne verujem!

Realista

pre 12 godina

Da pogadjam? Nagrada za postovanje zakona ce biti 1000evra u akcijama javnih preduzeca? ...nesto je debelo trulo u drzavi Srbiji....

Redovni

pre 12 godina

Normalno je da se doprinosi i porezi plaćaju redovno i ne vidim razlog za nagrađivanje.A što Poreska uprava i ostali nadležni ne rade svoj posao, pa postoje i oni koji ne plaćaju to je druga stvar.Nego da nam drug Mladen isplati one akcije, što nam duguje.

Berkut

pre 12 godina

Nagraditi nekog jer poštuje zakon ???????
Pa valjda je normalno da se poštuje, za to ne treba nagraditi.
Treba kazniti onog ko ne poštuje zakon...kud ovo ide ?

ostali samo metalni dugmici

pre 12 godina

Privrednici,privreda...
Porez ne placaju privrednici,a oni koji redovno placaju,ne trebaju ni oni,a ko ce?
Gradjani preko komunalija i trgovacke korpe?
Ovaj Dinkic odlepio,a ovim pokazuje da sistem poreza kakav je napravio nista ne valja.
Al si ga udesio,svaka cast.

Vesna Petrović

pre 12 godina

Znamo mi da firme koje posluju dobro i uspevaju da plate porez i ostale državne dađžbine za vlasnike imaju prijatelje sadašnjeg režima. Za poštene i politički neutralne male preduzetnike nema mesta u poslovnoj trci na prostoru Srbije.

Vlasko

pre 12 godina

Mozete biti cinicni u svojim komentarima koliko god hocete,ali Dinkic je pored Djilasa jedini koji moze da realizuje svoje ideje ne obaziruci se na dokone dezurne diskuntante.Hajde vi prozvani raspalite po minusima.A sto se tice cenzusa,ne brinite.Rezultat URS-a bice izrazen dvocifrenim brojem.Ko ce da se kladi?

Troml

pre 12 godina

Dinkić: Rade po zakonu nagraditi ih........
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......a onima koji rade mimo zakona,
dajte golu plaču bez ikakvih dodataka!

Rade

pre 12 godina

U razvijenim zemljama zapada postije slične uredbe ili zakoni što veoma inspirišu na ulaganje u firmu ili zapošlajvanje novih radnika. Važno je da kapital funkcioniše , da se kreće. Nadam se da će dobri domaćini u Srbiji glasati za URS jer ozbiljlan preporod Srbije možemo očekivati tek sa Dinkićem na čelu vlade Srbije.

URS 50%+1

pre 12 godina

Ljudi pa on je svestan da nema snage da kazni lopove ali kada bi sam formirao vladu ja mislim da bi nas podigao na noge za dve godine. Iskreno zao mi je sto nije jaci!

Pera

pre 12 godina

Samo napred! Jedva cekam da predjem ulicu na semaforu, ili prodjem na zeleno, i ne zutom trakom, sa sve vezanim pojasom, pa da stanem pored policije i da im uzmem 5 hiljada.

Usput budi receno, zaduzeni smo preko glave, a time cemo smanjiti prihode budzeta, sto vodi deficitu, sto vodi daljem zaduzivanju. Sjajno...

obi van

pre 12 godina

"da nagrade one koji postuju zakone"? ?? a kako bi bilo da se kaznjavaju oni koji ne postuju zakone? Valjda je zato izmisljen i zakon. Brilijantan um zaista

Tazo

pre 12 godina

Da se nagradjuju firme koje postuju zakon !? Hahahaha, pa nije zakon stvar izbora! Zamisli recimo da se svi vozaci koji voze primereno nagradjuju zato sto postuju pravila? Ili da vas nagrade zato sto ste platili u prodavnici za svu robu koju ste uzeli, haha. Ovaj covek ce reci sve sto zelite da cujete, jer zvuci lepo, ali glupo do iznemoglosti. Bar ja tako citam njegove izjave jer sam dugo van Srbije i nekako nisam navikao na ovaj razmazeni tretman nekoga ko postuje zakon.

RanGo

pre 12 godina

JAO NAOPAKOOO DOKLE BRE DOKLEEEEEEE!...trebate da kaznjavate one koje ne rade po zakonu a ne ovako....pa sigurno ne mozete da date tom sto ce raditi po zakonu onoliko koliko on moze da uzme da ne radi po zakonu...i sta mislite sta ce izabrati?

novica

pre 12 godina

Zlo i naopako! Gde si bio od 2000? Tvoja stranka je jedina neprekidno učestvovala u vlasti u prokletih 12 godina imao si vremena i za takve projekte i decentralizaciju i ostale šarene laže koje serviraš ovom naivnoom narodu a sve po sistemu: Kad je mogao Cobi mogu i ja! Nadam se da će proraditi ta trunka savesti.

Milkičica Mica

pre 12 godina

A kada ćete nagraditi jadne radnike koji su zbog neuspelih privatizacija završili poniženi na ulici, a koji su po zakonu radili i ostvarili neka prava koja im zakonom pripadaju?

Trim

pre 12 godina

Dinkic napravio sistem,organizovao ga,a sad mu nevalja.Dakle Dinkic sve sto je radilo,je sve unistio preko G17+ (ups) i sad kao nije dobro.
Mladjo odlicno si nas razbucao,kad si zatvorio Beo Banku,zato je nisi likvidirao?

Milos

pre 12 godina

bice nagradjene rothschildove korporacije, banke i osiguravajuca drustva. Male domace firme ce i dalje biti nemilosrdno kaznjavane. ocemo li jos dugo ovo trpeti ili cemo ustati?

dosadnomi

pre 12 godina

smesno i tuzno.. zar iko ko radi po zakanu treba da se nagradjuje? radi svoj posao kako treba i cao zdravo, one koje ga ne postuju kazniti, a zna se kome ide nagrada... budalastina, ne verujem da je ovo rekao, strasno

ex demokrata 1

pre 12 godina

Neverovatno,mnogo bi bolje bilo da oni koji plaćaju globu državi bar jednom godišnje dobiju izveštaj ( KAO U NEMAčKOJ ) o tome gde su tačno njihove pare utrošene !!!
Ovaj je čovek demagog,imam utisak da nema pojma ni o čemu nego samo lupa ko Maxim po diviziji !!!

samo tetki da odnesem lek

pre 12 godina

da se nagrade oni koji postuju zakon? pa zakon i postoji da se postuje (barem je tako u sredjenoj drzavi) i to bez ikakvih nagrada a onaj ko ga krsi da bude adekbatno 'nagradjen'! sad se i ne cudim kako si uspeo da upropastis domace banke i finansije kad ti mozak razmislja na ovaj nacin!!!

Vlasko

pre 12 godina

Mozete biti cinicni u svojim komentarima koliko god hocete,ali Dinkic je pored Djilasa jedini koji moze da realizuje svoje ideje ne obaziruci se na dokone dezurne diskuntante.Hajde vi prozvani raspalite po minusima.A sto se tice cenzusa,ne brinite.Rezultat URS-a bice izrazen dvocifrenim brojem.Ko ce da se kladi?

kriza kapitalizma

pre 12 godina

Hvala Dinkicu, nemojte da nagradjujete nikoga sto postuje zakone, placa poreze,itd.
Ako hocete da nam pomognete, evo vam dva zadatka:

1.Pozabavite se monopolima koje ste omogucili na trzistu vasom ekonomskom politikom!Naterajte njih da prvo plate zaostale poreze....
a posle videcemo!
Adresa: Centar za velike poreske obveznike

2.Proverite koliko je firmi osnovano u toku vaseg poslednjeg mandata koje su u prvoj godini poslovanja ostvarile promet od npr. 100 miliona din. Bas neki profitabilni longterm biznisi!!!!
Adrese: razne!
(da li stvarno postoje partijsko/tajkunske filijale, kao sto se prica?)

Uzgred, sta bi sa "secom propisa"??

Unapred se zahvaljujemo!

Lud, zbunjen, normalnih nema....

pre 12 godina

Dragi Mladjo
Ni ja od pocetka ove godine ni jednom nisam prekrsio zakon: nista nisam ukrao, nikog nisam prebio, nisam cak ni ulicu presao na crveno! Ovakvo ponasanje za mene je simptomaticno, vrlo cesto ga ponavljam.
Kako drzava stalno kaznjava (barem prica kako se trudi, nisam bas siguran i da joj uspeva!) one koji krse zakon, ja mislim da bi meni pripadala jedna mala nagradica jer ja ne krsim zakon. Nagradica moze u vidu mesta u nekom UO ili pak zaposlenja u nekoj od bezbroj agencija koje ste osnovali (meni kao nezaposlenom bi to jako znacilo). Zadovoljio bih se i sa 1000 evra (ali ipak u kesu, ne u akcijama, razumeces zasto.
Zeleo bih da, ovim putem, pozovem i druge gradjane (verujem da nas jos ima, skrivenih, zamuklih i ponizenih), koji nisu prekrsili zakon da se prikljuce ovoj inicijativi jer smatram da bi to bio pravi nacin da se nase drustvo vrati istinskim vrednostima.
Predlazem da, ukoliko potraznja bude veca, drzava, preko neke agencije napravi cenovnik: onaj ko ne prebije nikog godisnje 100 evra, onaj ko ne odzepari nikog 50 evra... Mislim da ne moram ni da navodim visestruku korist koju bi drzava i drustvo imali od ovakvog pristupa.
Srdacno,
bivsi glasac

нико не мисли као приватник ...

pre 12 godina

Радници имају права докле год фирма послује позитивно. Ако фирма губи из месеца у месец, њена дужност је да те раднике отпусти. Где је ту угрожено право? Један радник власника кошта у просеку од 700 ди 1500 евра месечно. Довољно је три месеца да се не плати 10 радника и фирма оде у сто хиљада дуга ...

Realista

pre 12 godina

Da pogadjam? Nagrada za postovanje zakona ce biti 1000evra u akcijama javnih preduzeca? ...nesto je debelo trulo u drzavi Srbiji....

ostali samo metalni dugmici

pre 12 godina

Privrednici,privreda...
Porez ne placaju privrednici,a oni koji redovno placaju,ne trebaju ni oni,a ko ce?
Gradjani preko komunalija i trgovacke korpe?
Ovaj Dinkic odlepio,a ovim pokazuje da sistem poreza kakav je napravio nista ne valja.
Al si ga udesio,svaka cast.

Pošteni privatnik

pre 12 godina

Najbolji poklon bio bi ukidanje nelojalne konkurencije tj, firmi koje duguju i državi i drugima a kojima niko ništa ne može (neće). Takođe treba uvesti funkcionalan sistem naplate potraživanja.

mrvica

pre 12 godina

Da su politicari spremni na sve u predizbornoj kampanji govori i ova, najblaze receno, "cudna izjava".Pa valjda je normalno da sva preduzeca placaju poreze i doprinose?!Valjda je normalno da svi placamo poreze,po raznim osnovama.Zamislite da u Nemackoj izadje Angela Merkel i da ovakvu izjavu.Ovako ispolitizovane i tendenciozne izjave oslikavaju "beznadje" politicke scene Srbije!

icon

pre 12 godina

Prekasno...bas zatvaram radnju posle 17god...ja sam već dobio svoju nagradu za pošteno poslovanje..bankrotirao sam ,ali hvala vam baš ste... izvinite ali ne mogu naći pravu reč...Nemojte da mi date ništa samo mi vratite sad sve pare za penzijsko osiguranje šta sam dao za tih 17god i to bez kamate snaćiću se i sa iznosom koji sam uplatio kamatu možete slobodno potrošiti na reprezentaciju ili na izbore...

Redovni

pre 12 godina

Normalno je da se doprinosi i porezi plaćaju redovno i ne vidim razlog za nagrađivanje.A što Poreska uprava i ostali nadležni ne rade svoj posao, pa postoje i oni koji ne plaćaju to je druga stvar.Nego da nam drug Mladen isplati one akcije, što nam duguje.

janika

pre 12 godina

Nije istina sto je rekao > Drzava ne kaznjava firme koje ne placaju poreze i doprinose ,a samim tim to je kao i da ih nagradjuje.S druge strane firme koje sve uplacuju,njih drzavni organi vrebaju na svakom cosku ne bi li ih uhvatili za bilo sta, pa automatski naplatili sto sta.

Nikola

pre 12 godina

Ja ne verujem!
Daj onda da nagradimo sve gradjane koji ne krse zakone?
A sam Dinkic je uveo PDV i placanje po fakturama a ne po naplati, sta sada, kao to ne valja pa ce on opet da uvede red?
Opet ne verujem!

Vesna Petrović

pre 12 godina

Znamo mi da firme koje posluju dobro i uspevaju da plate porez i ostale državne dađžbine za vlasnike imaju prijatelje sadašnjeg režima. Za poštene i politički neutralne male preduzetnike nema mesta u poslovnoj trci na prostoru Srbije.

Berkut

pre 12 godina

Nagraditi nekog jer poštuje zakon ???????
Pa valjda je normalno da se poštuje, za to ne treba nagraditi.
Treba kazniti onog ko ne poštuje zakon...kud ovo ide ?

Troml

pre 12 godina

Dinkić: Rade po zakonu nagraditi ih........
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......a onima koji rade mimo zakona,
dajte golu plaču bez ikakvih dodataka!