Slovenci se ponašali kao Švajcarci

Ljubljana -- Jože Colarič, predsednik Uprave Krke kaže da je kriza u Sloveniji počela pre dve decenije - "kada su se osećali kao socijalna Švajcarska".

Izvor: Poslovni dnevnik
Pošaljite komentar
 1. Kolko se vi brinite za Sloveniju so je nepotrebno , samo 20 godina posle odcepljivanje od bifse YU , u Sloveniju nijedno dete trece neneracije nezna ni rec srpski-hrvatski zato sto se taj jezik nit se upotreblja a nit se vise moze uciti u skolama jer nepostoji ucenja srpskihihrvatski jezik u skolama vise. pod dva :nit kome zanima za Srbiju , u Sloveniju im zanima kuda ce za letovanje i kuda ce na zimovanje , sto su jako prilubljene topla kraja kao Indija Tailand ili Brazil ...
  (dani, 1. januar 2012 22:01)

  # Link komentara

 2. Ne znam zasto Srbija toliko pise o Sloveniji, dok Slovenija ako napise mozda jednu vest za Srbiju tokom godine, i ako gledajuci realnost Slovenija moze mesecno pisati preko 1000 clanaka vezane za Srbiju sto se tice Kriminala, korupcije, siromstva..ITD. Radim u Sloveniji Ljubljani i ja dobijam 1200 Eura mesecnog primanja, sto su cetri plate u Srbiji. Sloveniju ne zanima kako vi zivite i koliko zaradjivate pa makar dobijali i 2000 Eura, Sloveniju vise zanima kako Swajcarska, Nemacka, Engleska resavaju svoje probleme, dve decenije od ocepljenja Yugoslavije, 70% ljudi je zaboravilo da je ikada pripadalo toj zemlji Yugoslaviji dok u Srbiji od 90-tih do danas nista se nije promenilo, ostali ste u mestu sto je jako zalostno.Dobro se vidi ko umire od gladi, zbog zadrzavanja nekog nacionalizma.
  (Ljubljana, 1. januar 2012 21:44)

  # Link komentara

 3. Uprkos svemu,ja samo mogu da napišem,svaka čast Slovenci,napravili ste efikasnu državu,pa se pokazalo da jeste bili u pravu kada ste tražili redefinisanje odnosa u biv.SFRJ !
  (ex demokrata 1, 31. decembar 2011 10:17)

  # Link komentara

 4. @bob: nadam se da ce i nas prestati da obavestavaju , u ovom obimu, sta se desava u Sloveniji i gde ce Slovenci na zimovanje letovanje ili sta god, jer je to za nas nije relevantno, bar nista relevantnije od desavanja u Ceskoj i Slovackoj. Taj prostor treba popuniti drustvenim, ekonomskim i politickim vestima iz Afrike , koja je Eldorado, i Juzne Amerike. Kina je jos od Marka Pola zanimljiva tako da je nju suvisno pominjati.
  (EU, 31. decembar 2011 10:06)

  # Link komentara

 5. "Kao najveći problem Slovenaca ističe taj da "uvek očekuju da će neko napraviti nešto umesto njih"."

  Nije to ništa. Prosečni Srbin smatra da neko drugi MORA da napravi nešto umesto njega.
  (sumorni, 31. decembar 2011 09:00)

  # Link komentara

 6. ****** Nemacku privredu su izgradili stranci.I?Ne vidim zasto nekome smetaju Bosanci u Sloveniji?!Kod nas koliko vidim najbolje uspevaju sovinizam&nacionalizam.To nam je nazalost najbolji izvozni artikal,pogotovu u blizoj okolini.Necemo se mi popraviti i sutra da udjemo u EU.
  (The Clash, 31. decembar 2011 07:52)

  # Link komentara

 7. @ EU
  da vam odgovorim u Slo ima vrlo malo vesti o Srb ali ima više iz razvijenog dela EU recimo iz nemacke iz istog razloga kao vesti o Slo u Srbiji naime i u Slo volimo da citamo kako recimo i u zapadni EU ne cvataju ruze dakle i oni imaju probleme nismo samo mi(Slo) u problemima
  (bob, 30. decembar 2011 22:33)

  # Link komentara

 8. Da upravo tako. Uvek smo o slovencima imali pogresno misljenje. Nadam se da ce ih ova kriza otrezniti.
   (zemunac, 30. decembar 2011 22:16)

  # Link komentara

 9. I hoće. Bosanci kojih u Sloveniji ima više nego Slovenaca
   (dare, 30. decembar 2011 20:42)

  # Link komentara

 10. Kako se stvari menjaju ... do pre par godina su se ponosili ovim istim stvarima koje ovaj covek kritikuje ... bezbolna (izbegnuta) privatizacija je dosla na naplatu..
  Samo je kolicina vesti o Sloveniji za tako malu i politicki marginalnu zemlju preterana - interesuje me da li i u Sloveniji objavljuju svkog dana 10 ekonomskih vesti iz Srbije ? Ipak mi imamo svoju valutu za razliku od njih
  (EU, 30. decembar 2011 20:27)

  # Link komentara