Biz - B92.net

Dug Fonda za lekove 20 mlrd. dinara

Beograd -- Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) dugovaće farmaceutskim kućama oko 20 milijardi dinara do kraja godine.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Cak i tako unosan fond kakav je fond za zdravstvenu zastitu ima svoje dno kada je odnos prema njemu bolesno rasipnicki.
  Tenderi, javne nabavke, kadriranja, vakcine itd. i svi su srecni. I ministarstvo zdravlja i ministri bivsi i sadasnji i framaceutske kuce i G17+ koji drzi resor zdravlja...
  Samo gradjani vise zdravstvenu zastitu nemaju, ali to nije bitno, jer ko je procitao tekst dobro shvatio je da se ekipa ne istice losu zdravstvenu zastitu vec trazi jos novca, da se igranka nastavi.
  (neocortex, 16. novembar 2011 16:16)

  # Link komentara

 2. Mozda bi mogao neko da napise tekst o tome kako vec par meseci nema svih lekova za hemioterapiju? Malo, malo pa nema nekog leka. Pa se terapije pomeraju, sto ce reci da i nemaju nekog efekta. Ko to ima pravo da uvozi lekove, ko mu je i zasto dao to ekskluzivno pravo, ispitajte malo.
  (Jelena, 16. novembar 2011 16:05)

  # Link komentara

 3. `pa da zdravstvo je pred slomom ali su zato pojedinci u tom sistemu prepuni kao brodovi,kuce automobili tuce stanova i ko zna koliko novca na razlicitim racunima.Ajde prestanite da od nas bar pojedinaca ako i ne od svog naroda pravite debilcine.Uzmite im to sto su oni svima nama uzeli prodajte na trzistu pa vratite deo opljackanog narodnog-drzavnoga novca u sistem i videcete kako ce odmah biti bolje i nama i drzavi i zdravstvu.Vrlo jednostavno i vec u istoriji vidjeno.
  (buki, 16. novembar 2011 15:33)

  # Link komentara

 4. 5.5 miliona evra avans za uvoz vakcina koje cekaju unistavanje u Torlaku,5 miliona evra avansno placen projekat za rekontrukciju KC Srbije kojeg nema,avansno placen uvoz vozila hitne pomoci kojima ne mogu uci u trag,avansno placena rekonstrukcija KBC Dragisa Misovic koja se urusava zbog "propusta i pozara"....Sve je to jedna ekipa u belom radila,samo jos da saznamo imena partijskih "drugova".
  (Tamara, 16. novembar 2011 15:11)

  # Link komentara

 5. a sutra o penzionerima

  naravno da 300e nije dovoljno za osiguranje kada su prihodi lekara su mnogo veci.

  kolika god da se napravi osnovica-lobistima ce biti mala
  (deda mraz ne postoji, 16. novembar 2011 14:48)

  # Link komentara

 6. Pa nije cudo sto toliko duguju a i sami su krivi. Sad i da hoces da kupis neki lek za svoje pare u apoteci ti traze recept. Pa kad vec izgubim tri ili cetiri dana (u najboljem slucaju) na zakazivanje i posetu lekaru i trazenje tog recepta, ne pada mi na pamet da idem kod privatnika da ga kupim. Mislim da te sve propise smislja neko ko bas nema neku sirinu u razmisljanju. Pa se onda cude sto toliko moraju da plate dobavljacima lekova. Mislim da neciji licni interes prevazilazi mogucnosti ove zemlje.
  (Komentator, 16. novembar 2011 14:47)

  # Link komentara

 7. Izvinete a gde su pare koje su moji roditelji uplaćivali 40 godina u fond zdravstva a gde su pare koje ja uplaćujem već 15 godina u istom fondu a gde su pare svih onih koji su uplaćivali toliki novac u taj isti fond.
  Evo predloga ajde da budemo demokrate pa da se svima koji su uplaćivali novac u fond zdravstva lepo kroz godine ukamati i vrati,onda ćemo plaćati u privatnim klinikama sve zdravstvene usluge.Demokratski zar ne.
  Još nešto kampanju protiva samostalnog kupovanja antibiotika koju su vodili nei mediji zaista je sramna,moj slučaj:1 dan 3-4 sata čekanja na pregled.
  2 dan 2-3 sata čekanja u lanboratoriji
  3 dan 3-4 sata čekanja da izabrani lekar pregledan nalaz laboratorije i prepiše terapiju IZVINTE PA KOJI POSLODAVAC ĆE TRPETI TOLIKO ODSUSTVA SA POSLA, I NARAVNO DA ĆEMO SE SAMI LEČITI šta dugo možemo u ovako organizovanom zdravstvu.Onda se neko čudi što svi pokušavaju da pobegnu iz zemlje.
  (Vladica, 16. novembar 2011 14:44)

  # Link komentara