Utorak, 31.05.2011.

18:38

Tadić: Da ne bude da džabe krečimo

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da podržava decentralizaciju i regionaliziju naše zemlje.

Izvor: Tanjug

Tadiæ: Da ne bude da džabe kreèimo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

бата Мићко

pre 12 godina

U prevodu poruka upućena zahuktalom Mlađi - URS-u je - da malo oladi! Sve je to Mlađo lepo, možeš i neku pesmicu da napišeš, pošto si silno inspirisan URS-om, ali zna se ko je ovom horu dirigent. Za sada si poslat na uvežbavanje tonaliteta, jer falširaš.
Ali, ako je Mlađa ubeđen da lepo peva, a da ga dirigent kinji i izbacuje iz hora takav slavujev glas, mogao bi Mlađa - URS da se u taj hor više i ne vraća i da sve ptice njegove vrste, svi slavuji, napuste ove kolibre koji su umislili da su bolji pevači.
Tako će i melodija tog disharmoničnog hora da umine, slušaoci da odmore uši, jer oni pre svega imaju pravo da sa slušaju pravo i kvalitetno pojanje.

неокречен

pre 12 godina

Зашто барем нисте започели са кречењем ове силне године колико владате?

Moleraj

pre 12 godina

Odavno u Srbiji dzabe krece
.
Setimo se nekadasnje hit reci PRIVATIZACIJA i kako se ona u velikoj vecini slucajeva veoma lose(i po radnikie i po gradove) zavrsila
.
Pre nekoliko godina odredjen broj mesta(Nis, Kragujevac, ...) je dobio status grada pa je u njima izvrsena i dencentralizacija i regionalizacija na vise opstina Rezultat? Povecana budzetska administracija, privreda jos slabija, standard jos manji, ...
.
Srbiji je dosta krecenja! Srbiji su potrebni ozbiljnije promene od krecenja!

Mina

pre 12 godina

Meni DS liči na Mileta protiv tranzicije. Znate ono kad se Mile buni što ima grejanja, jer je navikao kod Slobe da se smrzava. Onda sledi akcija uništavanja kotla i radijatora. To iso radi i DS, uz parolu: "Ima bre da nema ništa". Kako neko podigne glavu, DS ga mlatne lopatom po glavi. Inđija se razvija - Ješić je neposlušan; Zrenjanin se razvija - Knežević je lopov, Dinkić otvara fabrike - nije dobro tako; opštine traže SVOJE novce - DS se plaši da one neće znati da ih troše. Blago narodu kada ima vlast koja ga štiti od njegovog boljitka!

Mila

pre 12 godina

Šta kaže, plaši se da lokalne vlasti neće znati da upravljaju novcem. Pa jeste. Ko može da bude bolji domaćin od naše Vlade?

djolle

pre 12 godina

nadam se da cete prvo da uradite denacionalizaciju, pa tek onda da razmisljate o decentralizaciji - sem ako ne mislite da prenosom vlasnistva drzavne imovine na lokalne samouprave jos vise iskomplikujete problem restitucije nacionalizovane imovine ... i da nam opet pricate kako je to skupo, nemoguce, kako ce to da urusi finansijski sistem zemlje ... a zemlja siromasna, ogranicenih plateznih mogucnosti ...

pravda

pre 12 godina

Mama ga je rodila za sve.Da hapsi,isporucuje,preti Mladicevim pomagacima,porucuje Hagu da ce ga isporucit(a zalba tek predata-on je sud,sta ce nam sud),dolaze pare,bice nam bolje,deli lekcije o finansijama....jel premijer Cvetkovic bolestan? Ko ga menja? Ili ga niko nista ne pita? Ili smo svi mi vec bolesni na celu sa kormilarima?

nikolica

pre 12 godina

bolje bi bilo da primenite postojeće zakone i propise. kod nas se zakoni donose iz populizma a ne da bi se primenjivali. postojećim rešenjima je regulisano kolika sredstva odlaze "lokalnoj samoupravi" - primenite to a nemojte da "kraduckate". neka svaki gradonačelnik analizira i vagne "za i protiv" inicijative G17+ (pogledajte analizu Užica). razmislite još jednom čija je to inicijativa ili ista grupacija može ponovo da vas prevari pa da se posle "izvinjava"

Predrag

pre 12 godina

Jedini finansijski poredak koji vi branite:
sve vise uzimate od od sve veceg broja siromasnih i dajete kriminalnoj i bogatoj eliti.

Jevrosimovic Boban

pre 12 godina

Sto se mene tice ako sav ovaj trud i energija ne budu urodili plodom i mi kao potpisnici peticije shvatmo a nas neko "vazan" zamajava jer mu je frka da izadje na "crtu" jedino resenje ce biti da nas okupe nasi predstavnici pa da pocnemo da krecimo pod hitno! Dakle ja i mojih 515.791 kolega "molera" jedva cekamo da krene "velike krecenje" Srbije!

Jolebre

pre 12 godina

Boga mi dobro ste nas okrečili kad ste već toliko vremena na vlasti. Al' više se neće ići na glasanje, iliti na izbore; ne zato što bojkotujemo izbore, već zapravo, realno gledano, nema dovoljno kvalitetnih kandidata, tj. nema za koga se GLASA.

moler

pre 12 godina

".... da ne bude da smo dzabe krecili"
Ziveo jedan covek sa jako lenjom zenom koja nista nije radila vec je po ceo dan lezala. "Ustani Maro, obuci se, umi se barem Maro"- govorio bi covek zeni. Nista nije vredelo. Razmisljao on, razmisljao sta bi je nateralo da ustane i barem malo sredi kucu i sebe pa se doseti:" Ustani Maro, umi se, dolaze nam gosti", a ona mu odgovori: " A sta ako gosti ne dodju?".

Шумадинац

pre 12 godina

Понело га хапшење генерала Младића па је добио осећај свемоћи и због тога прича да ће доћи боље време, биће пара, чак је рекао да ТРАЖИ (замислите да Тадић сме да каже Унији то) од Уније да изађе са понудом због хапшења, хвали предлоге политичара...ма човек је на седмом небу.
Али ипак су из Владе причали да је тешко Србији, али биће боље(за њих).
Они кажу "ви не живите добро". Не знам, нисам видео да они не живе добро.

Марко

pre 12 godina

Камо среће да сте кречили — скидате и малтер и цигле, где год стигнете.

ex demokrata 1

pre 12 godina

Ne razumem sta znaci finansijski poredak ? Osim ako se ne misli da je to pravilo da se zna ko kome treba pare da daje,ali i inace prvi put u zivotu cujem za takav pojam !?

Mal

pre 12 godina

Vi se zalažete za decentralizaciju, ali u nekom drugom veku. Jasno je. Sada znamo i odakle potiču priče o neisplativosti subvencionisanih radnih mesta. Puno je 5000 evra za jedno radno mesto, ali nije puno 38 000 evra za jedan ministrov sajt? Zašto je skupo otarati radna mesta uz subvencije, kada se taj novac vraća u budžet kroz nekoliko godina. Da li ste svesni kakva je sreća za čoveka koji nije radio dve ili više godina da dobije posao. On će tu platu trošiti, platiće komunalije, kupovaće u prodavnici, taj novac će ostati u državi Srbiji. Kako je to skupo, a nije skupo kad tajfuni, ali i mnogi drugi, registruju firmu na Kipru i svu zaradu iznesu napolje.
I još samo jedno ću da Vas pitam: "Zašto DS nije sprečila Dinkića da ovori banke, a sprečava ga da otvori fabrike?".

Miroslav

pre 12 godina

Au Tadiću kako sa svojim udbašima čuvaš centralizovani sistem pa to je zaista neverovatno. Dokle ćeš bre više da štitiš komunistički režim uspostavljen još '45?

Skywalker

pre 12 godina

,,Ostvariti više procenata na sledećim izborima" Da li ovaj covek zna sta prica? Stranka ce mu, i pored ovako jadne opozicije, na izborima doziveti debakl, a on prica o vise procenata. Bekstvo sa broda koji tone odavno je u punom jeku.

Ivana

pre 12 godina

Koće da podrži Dinkića nego ova vlast, koja nas je godinama uništavala.Obećavao nam je 1000 evra po akciji NIS-a, obećavao nam je otvaranje novih radnih mesta kao i otvaranje novih fabrika.Uništili su nam ekonomiju, privredu, proizvodnju.Uništili su nam sve državne institucije.Doveli su nas do ivice egzistencije.

Laloš

pre 12 godina

Finansijski poredak??? - Kako lepa reč za beskupulozno isisavanje para iz lokalnih zajednica širom Srbije... Šta će centralna vlast kad opštine i gradovi totalno kolabiraju???
Zaduživati se ne može, dostila je 30% BND-a.. a, paaaa ima tata Boris svoje partijske aparatčike po Srbiji pa će zadužiti i opštine i gradove...

živi bili pa vid'li

Milos

pre 12 godina

Predsednik Tadić i njegova stranka na sledećim izborima odlaze u Istoriju, aja molim boga da se pojavi konačno neko normalan, vredan i realan da vodi ovu našu opustelu, poniženu i opljačkanu staricu Srbiju.

mitar

pre 12 godina

Svaka čast, kralju! Jel to rečnik političara? Još malo pa ćeš krenuti sve oko sebe da nazivaš "brate"...

Što se tiče svega ostalog što je izneto - mlaćenje prazne slame.

Kao i uvek.

penelopa

pre 12 godina

dragi nas , voljeni predsednice, cujete li vi ljude...ili vam samo zuji u usima od silnih hvalospeva raznih licemera...ljudi hoce PROMENU koja ce se dogoditi za njih, ne samo za uske partijske cinovnike, amebe i veste kradljivce...a st kazete za beneton, lep je doci na gotovo...mnogo su vam nadobudni mnogi i mngo ocajni mnogi...a traktori na ulici umesto u njivi, mora da su za to takodje drugi rivi...eto i rimuje se!

Nikola

pre 12 godina

Joj kakva vas regionalizacija spopala? Aman nema nas saka jada, nismo mi Amerika.
Ako ste nesposobni da upravljate jedno celinom, vi se sklonite, samo nemojte nas cepkati vise molim vas.
Ako tako nesto uradite za dvadesetak godina ce svo to biti nezavisne drzave garant.
A sta i ja pricam, vi jedan Telekom ne mozete da napravite da bude profitabilan, a kamo li celu drzavu.

D.

pre 12 godina

Pa, Demokratska stranka i Boris Tadić od početka svog mandata do danas izlaze samo sa spiskom lepih želja i neispunjavanjem nijedne od njih. Tadić je džaba krečio, a u to će se uveriti na predstojećim izborima.

Оrdinis

pre 12 godina

То слушам већ 11. годину за редом. Ово ко цртани о Штрумфовима.Оно, води их Велики Ш. а они питају, колико још, каже он, још мало и тако цирка десет минута цртаног. Не знам што ми ово паде на памет али може да користи.

Mickey

pre 12 godina

Jeste da se Tadic nije proslavio, ali za dinkica on je suvo zlato. Svetac! Decentralizacija je samo dinkiceva fora da predje cenzus i ostane na nasoj grbaci jos 4 godine. Ko posle svega veruje Dinkicu zreo je za Lazu Lazarevica. Dinkic je na vlasti od 2000 sto se za Tadica ne moze reci. Tadic je od 2000 do 2004 bio drugoligas DSa. Cak je i Comicka imala vise uticaja od njega. Od 2004 imate vladu kostunica dinkic dok je tadic predsednik sa simbolicnim ovlascenjima. Tek sa ovom vladom Tadic dobija neki znacaj a Dinkic se sad posipa pepelom i sve svaljuje na DS.

acinic

pre 12 godina

Na izborima ste gotovi! To je vas kraj! Nesposobni naprednjaci ce osvojiti vlast ni krivi ni duzni! Kad vas ubedljivo pobede naprednjaci. Od sramote treba da se podavite u moravu! Mislim na demokrate! Mada se oni samo tako zovu. Ne interesuje njih demokratija! Ustvari to ste trebali odavno da uradite! Kada su vam onomad ljudi sekli prste po Srbiji(Novi Pazar).

sasa

pre 12 godina

Ja bih rekao da smo mi vec odavno dzaba krecili. O cemu prica ovaj covek? Srusiti finansijski sistem? Pa sednite i napravite te promene na nacin da se ne srusi finansijski sistem. A ako ne znate kako to da uradite onda se sklonite vec jednom i dajte nekom drugom da to uradi kad vi ne znate. Ovako, na osnovu ove izjave ispada da kada bi se Tadic pitao, ni 1990 godine ne bi doslo do uvodjenja visestranacja jer "kako zaboga uvesti visestranacje a ne srusiti politicki sistem"? Ja ne mogu da verujem da ovaj covek odvaljuje ovakve gluposti a predstavlja se kao privrzen promenama i modernizaciji Srbije. Iz ove izjave se vidi da on nista nije bolji od Milosevica, da je najbolje da SVE ostane kako jeste, nemojmo NISTA da menjamo jer cemo nesto upropastiti. Ovom izjavom je prakticno i anulirao sve Djindjiceve reformatorske pokusaje i sve sto je pokusano da se u ovoj zemlji promeni. NEVEROVATAN LIK koji sto pre treba da se skloni da bi svanulo ovoj zemlji. Ovaj lik sve vise i vise upropascava te ideje i ide u ko zna kom pravcu, svakako ne u pravcu boljitka Srbije.

Strašno

pre 12 godina

Svakom izjavom, svakog dana, on sebe prevaziđe! I kad se nadam da je tu kraj, nema dalje, on iznedri mudrost koja ulazi direktno u anale knjige super-mudrosti koje prosto zrače. Neverovatno. Ali neverovatno...

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Tadić je poručio da političari u Srbiji moraju da budu odgovorni i da ne izlaze u javnost samo sa lepim željama.

******
Pa vi gospodine to gore napisano radite već 6 godina svaki bogovetni dan.Neko u Srbiji ima spržen mozak, ili narod ili vlast na čelu sa vama.

Nole

pre 12 godina

"Ostvariti više procenata na sledećim izborima, a da pri tom srušimo finansijski poredak u zemlji - ja ne znam zašto smo onda krečili"

Kako ga nije sramota da prica o procentima kada su razvalili Srbiju...
Kolubara, Putevi Srbije, Luka Beograd, TC Usce, Ceca, Satelit, Kovacevic, Dulic i Milosavljevic - sajtovi, neustavni kosovski dodatak, sramotne akcize, najnize plate, najskuplje gorivo... nema kraja...
Samo mi nije jasno ko glasa ****...

Zlatko U

pre 12 godina

Gospodine Tadicu, ako ste, konacno, shvatili da je sav dosadasni rad, Vas i Vase stranke, dzaba krecenje, ipak je to neki napredak.

Мегаум

pre 12 godina

Откуд сад то? Ето они се међусобно уцењују и тргују, а ова земља испашта.

Petar Pan

pre 12 godina

Gospodine nama su obećanja Mlađana Dinkića dobro predsednika. Jel i ovo prazno obećanje za kampanju kao što je i bilo 100 evra za akcija?

deda mraz ne postoji

pre 12 godina

decentralizacija je simptom koji pokazuje da u bazi nema vise para, videcete...bice jos gore kada pare budu morale da se zarade.

******

enough is enough

pre 12 godina

danas nam je predsednik mnogo aktivan u medijima... kaze da dolaze bolji dani, da daju pare koliko imaju, ali navodno nemaju, sad i ovo...mislim predsednice da ne treba bas o svemu da dajete svoje misljenje, pogotovo ne na ovako prazan nacin sa mangupskim forama - dzaba ste krecili!!!

Ivan

pre 12 godina

Мислиш, да не буде да си ти џаба кречио? Ајде Боро трчи на снимање "Село гори, а баба се чешља", помињи Новака што више и труди се да и даље имитираш Обаму, добићеш још који промил!

enough is enough

pre 12 godina

danas nam je predsednik mnogo aktivan u medijima... kaze da dolaze bolji dani, da daju pare koliko imaju, ali navodno nemaju, sad i ovo...mislim predsednice da ne treba bas o svemu da dajete svoje misljenje, pogotovo ne na ovako prazan nacin sa mangupskim forama - dzaba ste krecili!!!

Nole

pre 12 godina

"Ostvariti više procenata na sledećim izborima, a da pri tom srušimo finansijski poredak u zemlji - ja ne znam zašto smo onda krečili"

Kako ga nije sramota da prica o procentima kada su razvalili Srbiju...
Kolubara, Putevi Srbije, Luka Beograd, TC Usce, Ceca, Satelit, Kovacevic, Dulic i Milosavljevic - sajtovi, neustavni kosovski dodatak, sramotne akcize, najnize plate, najskuplje gorivo... nema kraja...
Samo mi nije jasno ko glasa ****...

moler

pre 12 godina

".... da ne bude da smo dzabe krecili"
Ziveo jedan covek sa jako lenjom zenom koja nista nije radila vec je po ceo dan lezala. "Ustani Maro, obuci se, umi se barem Maro"- govorio bi covek zeni. Nista nije vredelo. Razmisljao on, razmisljao sta bi je nateralo da ustane i barem malo sredi kucu i sebe pa se doseti:" Ustani Maro, umi se, dolaze nam gosti", a ona mu odgovori: " A sta ako gosti ne dodju?".

Марко

pre 12 godina

Камо среће да сте кречили — скидате и малтер и цигле, где год стигнете.

Шумадинац

pre 12 godina

Понело га хапшење генерала Младића па је добио осећај свемоћи и због тога прича да ће доћи боље време, биће пара, чак је рекао да ТРАЖИ (замислите да Тадић сме да каже Унији то) од Уније да изађе са понудом због хапшења, хвали предлоге политичара...ма човек је на седмом небу.
Али ипак су из Владе причали да је тешко Србији, али биће боље(за њих).
Они кажу "ви не живите добро". Не знам, нисам видео да они не живе добро.

Predrag

pre 12 godina

Jedini finansijski poredak koji vi branite:
sve vise uzimate od od sve veceg broja siromasnih i dajete kriminalnoj i bogatoj eliti.

Ivan

pre 12 godina

Мислиш, да не буде да си ти џаба кречио? Ајде Боро трчи на снимање "Село гори, а баба се чешља", помињи Новака што више и труди се да и даље имитираш Обаму, добићеш још који промил!

Skywalker

pre 12 godina

,,Ostvariti više procenata na sledećim izborima" Da li ovaj covek zna sta prica? Stranka ce mu, i pored ovako jadne opozicije, na izborima doziveti debakl, a on prica o vise procenata. Bekstvo sa broda koji tone odavno je u punom jeku.

Jolebre

pre 12 godina

Boga mi dobro ste nas okrečili kad ste već toliko vremena na vlasti. Al' više se neće ići na glasanje, iliti na izbore; ne zato što bojkotujemo izbore, već zapravo, realno gledano, nema dovoljno kvalitetnih kandidata, tj. nema za koga se GLASA.

Strašno

pre 12 godina

Svakom izjavom, svakog dana, on sebe prevaziđe! I kad se nadam da je tu kraj, nema dalje, on iznedri mudrost koja ulazi direktno u anale knjige super-mudrosti koje prosto zrače. Neverovatno. Ali neverovatno...

Zlatko U

pre 12 godina

Gospodine Tadicu, ako ste, konacno, shvatili da je sav dosadasni rad, Vas i Vase stranke, dzaba krecenje, ipak je to neki napredak.

acinic

pre 12 godina

Na izborima ste gotovi! To je vas kraj! Nesposobni naprednjaci ce osvojiti vlast ni krivi ni duzni! Kad vas ubedljivo pobede naprednjaci. Od sramote treba da se podavite u moravu! Mislim na demokrate! Mada se oni samo tako zovu. Ne interesuje njih demokratija! Ustvari to ste trebali odavno da uradite! Kada su vam onomad ljudi sekli prste po Srbiji(Novi Pazar).

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Tadić je poručio da političari u Srbiji moraju da budu odgovorni i da ne izlaze u javnost samo sa lepim željama.

******
Pa vi gospodine to gore napisano radite već 6 godina svaki bogovetni dan.Neko u Srbiji ima spržen mozak, ili narod ili vlast na čelu sa vama.

sasa

pre 12 godina

Ja bih rekao da smo mi vec odavno dzaba krecili. O cemu prica ovaj covek? Srusiti finansijski sistem? Pa sednite i napravite te promene na nacin da se ne srusi finansijski sistem. A ako ne znate kako to da uradite onda se sklonite vec jednom i dajte nekom drugom da to uradi kad vi ne znate. Ovako, na osnovu ove izjave ispada da kada bi se Tadic pitao, ni 1990 godine ne bi doslo do uvodjenja visestranacja jer "kako zaboga uvesti visestranacje a ne srusiti politicki sistem"? Ja ne mogu da verujem da ovaj covek odvaljuje ovakve gluposti a predstavlja se kao privrzen promenama i modernizaciji Srbije. Iz ove izjave se vidi da on nista nije bolji od Milosevica, da je najbolje da SVE ostane kako jeste, nemojmo NISTA da menjamo jer cemo nesto upropastiti. Ovom izjavom je prakticno i anulirao sve Djindjiceve reformatorske pokusaje i sve sto je pokusano da se u ovoj zemlji promeni. NEVEROVATAN LIK koji sto pre treba da se skloni da bi svanulo ovoj zemlji. Ovaj lik sve vise i vise upropascava te ideje i ide u ko zna kom pravcu, svakako ne u pravcu boljitka Srbije.

Miroslav

pre 12 godina

Au Tadiću kako sa svojim udbašima čuvaš centralizovani sistem pa to je zaista neverovatno. Dokle ćeš bre više da štitiš komunistički režim uspostavljen još '45?

D.

pre 12 godina

Pa, Demokratska stranka i Boris Tadić od početka svog mandata do danas izlaze samo sa spiskom lepih želja i neispunjavanjem nijedne od njih. Tadić je džaba krečio, a u to će se uveriti na predstojećim izborima.

Mal

pre 12 godina

Vi se zalažete za decentralizaciju, ali u nekom drugom veku. Jasno je. Sada znamo i odakle potiču priče o neisplativosti subvencionisanih radnih mesta. Puno je 5000 evra za jedno radno mesto, ali nije puno 38 000 evra za jedan ministrov sajt? Zašto je skupo otarati radna mesta uz subvencije, kada se taj novac vraća u budžet kroz nekoliko godina. Da li ste svesni kakva je sreća za čoveka koji nije radio dve ili više godina da dobije posao. On će tu platu trošiti, platiće komunalije, kupovaće u prodavnici, taj novac će ostati u državi Srbiji. Kako je to skupo, a nije skupo kad tajfuni, ali i mnogi drugi, registruju firmu na Kipru i svu zaradu iznesu napolje.
I još samo jedno ću da Vas pitam: "Zašto DS nije sprečila Dinkića da ovori banke, a sprečava ga da otvori fabrike?".

mitar

pre 12 godina

Svaka čast, kralju! Jel to rečnik političara? Još malo pa ćeš krenuti sve oko sebe da nazivaš "brate"...

Što se tiče svega ostalog što je izneto - mlaćenje prazne slame.

Kao i uvek.

Milos

pre 12 godina

Predsednik Tadić i njegova stranka na sledećim izborima odlaze u Istoriju, aja molim boga da se pojavi konačno neko normalan, vredan i realan da vodi ovu našu opustelu, poniženu i opljačkanu staricu Srbiju.

pravda

pre 12 godina

Mama ga je rodila za sve.Da hapsi,isporucuje,preti Mladicevim pomagacima,porucuje Hagu da ce ga isporucit(a zalba tek predata-on je sud,sta ce nam sud),dolaze pare,bice nam bolje,deli lekcije o finansijama....jel premijer Cvetkovic bolestan? Ko ga menja? Ili ga niko nista ne pita? Ili smo svi mi vec bolesni na celu sa kormilarima?

ex demokrata 1

pre 12 godina

Ne razumem sta znaci finansijski poredak ? Osim ako se ne misli da je to pravilo da se zna ko kome treba pare da daje,ali i inace prvi put u zivotu cujem za takav pojam !?

Laloš

pre 12 godina

Finansijski poredak??? - Kako lepa reč za beskupulozno isisavanje para iz lokalnih zajednica širom Srbije... Šta će centralna vlast kad opštine i gradovi totalno kolabiraju???
Zaduživati se ne može, dostila je 30% BND-a.. a, paaaa ima tata Boris svoje partijske aparatčike po Srbiji pa će zadužiti i opštine i gradove...

živi bili pa vid'li

Оrdinis

pre 12 godina

То слушам већ 11. годину за редом. Ово ко цртани о Штрумфовима.Оно, води их Велики Ш. а они питају, колико још, каже он, још мало и тако цирка десет минута цртаног. Не знам што ми ово паде на памет али може да користи.

Ivana

pre 12 godina

Koće da podrži Dinkića nego ova vlast, koja nas je godinama uništavala.Obećavao nam je 1000 evra po akciji NIS-a, obećavao nam je otvaranje novih radnih mesta kao i otvaranje novih fabrika.Uništili su nam ekonomiju, privredu, proizvodnju.Uništili su nam sve državne institucije.Doveli su nas do ivice egzistencije.

penelopa

pre 12 godina

dragi nas , voljeni predsednice, cujete li vi ljude...ili vam samo zuji u usima od silnih hvalospeva raznih licemera...ljudi hoce PROMENU koja ce se dogoditi za njih, ne samo za uske partijske cinovnike, amebe i veste kradljivce...a st kazete za beneton, lep je doci na gotovo...mnogo su vam nadobudni mnogi i mngo ocajni mnogi...a traktori na ulici umesto u njivi, mora da su za to takodje drugi rivi...eto i rimuje se!

Jevrosimovic Boban

pre 12 godina

Sto se mene tice ako sav ovaj trud i energija ne budu urodili plodom i mi kao potpisnici peticije shvatmo a nas neko "vazan" zamajava jer mu je frka da izadje na "crtu" jedino resenje ce biti da nas okupe nasi predstavnici pa da pocnemo da krecimo pod hitno! Dakle ja i mojih 515.791 kolega "molera" jedva cekamo da krene "velike krecenje" Srbije!

djolle

pre 12 godina

nadam se da cete prvo da uradite denacionalizaciju, pa tek onda da razmisljate o decentralizaciji - sem ako ne mislite da prenosom vlasnistva drzavne imovine na lokalne samouprave jos vise iskomplikujete problem restitucije nacionalizovane imovine ... i da nam opet pricate kako je to skupo, nemoguce, kako ce to da urusi finansijski sistem zemlje ... a zemlja siromasna, ogranicenih plateznih mogucnosti ...

deda mraz ne postoji

pre 12 godina

decentralizacija je simptom koji pokazuje da u bazi nema vise para, videcete...bice jos gore kada pare budu morale da se zarade.

******

Nikola

pre 12 godina

Joj kakva vas regionalizacija spopala? Aman nema nas saka jada, nismo mi Amerika.
Ako ste nesposobni da upravljate jedno celinom, vi se sklonite, samo nemojte nas cepkati vise molim vas.
Ako tako nesto uradite za dvadesetak godina ce svo to biti nezavisne drzave garant.
A sta i ja pricam, vi jedan Telekom ne mozete da napravite da bude profitabilan, a kamo li celu drzavu.

Мегаум

pre 12 godina

Откуд сад то? Ето они се међусобно уцењују и тргују, а ова земља испашта.

Mickey

pre 12 godina

Jeste da se Tadic nije proslavio, ali za dinkica on je suvo zlato. Svetac! Decentralizacija je samo dinkiceva fora da predje cenzus i ostane na nasoj grbaci jos 4 godine. Ko posle svega veruje Dinkicu zreo je za Lazu Lazarevica. Dinkic je na vlasti od 2000 sto se za Tadica ne moze reci. Tadic je od 2000 do 2004 bio drugoligas DSa. Cak je i Comicka imala vise uticaja od njega. Od 2004 imate vladu kostunica dinkic dok je tadic predsednik sa simbolicnim ovlascenjima. Tek sa ovom vladom Tadic dobija neki znacaj a Dinkic se sad posipa pepelom i sve svaljuje na DS.

Mina

pre 12 godina

Meni DS liči na Mileta protiv tranzicije. Znate ono kad se Mile buni što ima grejanja, jer je navikao kod Slobe da se smrzava. Onda sledi akcija uništavanja kotla i radijatora. To iso radi i DS, uz parolu: "Ima bre da nema ništa". Kako neko podigne glavu, DS ga mlatne lopatom po glavi. Inđija se razvija - Ješić je neposlušan; Zrenjanin se razvija - Knežević je lopov, Dinkić otvara fabrike - nije dobro tako; opštine traže SVOJE novce - DS se plaši da one neće znati da ih troše. Blago narodu kada ima vlast koja ga štiti od njegovog boljitka!

Mila

pre 12 godina

Šta kaže, plaši se da lokalne vlasti neće znati da upravljaju novcem. Pa jeste. Ko može da bude bolji domaćin od naše Vlade?

Petar Pan

pre 12 godina

Gospodine nama su obećanja Mlađana Dinkića dobro predsednika. Jel i ovo prazno obećanje za kampanju kao što je i bilo 100 evra za akcija?

nikolica

pre 12 godina

bolje bi bilo da primenite postojeće zakone i propise. kod nas se zakoni donose iz populizma a ne da bi se primenjivali. postojećim rešenjima je regulisano kolika sredstva odlaze "lokalnoj samoupravi" - primenite to a nemojte da "kraduckate". neka svaki gradonačelnik analizira i vagne "za i protiv" inicijative G17+ (pogledajte analizu Užica). razmislite još jednom čija je to inicijativa ili ista grupacija može ponovo da vas prevari pa da se posle "izvinjava"

неокречен

pre 12 godina

Зашто барем нисте започели са кречењем ове силне године колико владате?

бата Мићко

pre 12 godina

U prevodu poruka upućena zahuktalom Mlađi - URS-u je - da malo oladi! Sve je to Mlađo lepo, možeš i neku pesmicu da napišeš, pošto si silno inspirisan URS-om, ali zna se ko je ovom horu dirigent. Za sada si poslat na uvežbavanje tonaliteta, jer falširaš.
Ali, ako je Mlađa ubeđen da lepo peva, a da ga dirigent kinji i izbacuje iz hora takav slavujev glas, mogao bi Mlađa - URS da se u taj hor više i ne vraća i da sve ptice njegove vrste, svi slavuji, napuste ove kolibre koji su umislili da su bolji pevači.
Tako će i melodija tog disharmoničnog hora da umine, slušaoci da odmore uši, jer oni pre svega imaju pravo da sa slušaju pravo i kvalitetno pojanje.

Moleraj

pre 12 godina

Odavno u Srbiji dzabe krece
.
Setimo se nekadasnje hit reci PRIVATIZACIJA i kako se ona u velikoj vecini slucajeva veoma lose(i po radnikie i po gradove) zavrsila
.
Pre nekoliko godina odredjen broj mesta(Nis, Kragujevac, ...) je dobio status grada pa je u njima izvrsena i dencentralizacija i regionalizacija na vise opstina Rezultat? Povecana budzetska administracija, privreda jos slabija, standard jos manji, ...
.
Srbiji je dosta krecenja! Srbiji su potrebni ozbiljnije promene od krecenja!

enough is enough

pre 12 godina

danas nam je predsednik mnogo aktivan u medijima... kaze da dolaze bolji dani, da daju pare koliko imaju, ali navodno nemaju, sad i ovo...mislim predsednice da ne treba bas o svemu da dajete svoje misljenje, pogotovo ne na ovako prazan nacin sa mangupskim forama - dzaba ste krecili!!!

Mickey

pre 12 godina

Jeste da se Tadic nije proslavio, ali za dinkica on je suvo zlato. Svetac! Decentralizacija je samo dinkiceva fora da predje cenzus i ostane na nasoj grbaci jos 4 godine. Ko posle svega veruje Dinkicu zreo je za Lazu Lazarevica. Dinkic je na vlasti od 2000 sto se za Tadica ne moze reci. Tadic je od 2000 do 2004 bio drugoligas DSa. Cak je i Comicka imala vise uticaja od njega. Od 2004 imate vladu kostunica dinkic dok je tadic predsednik sa simbolicnim ovlascenjima. Tek sa ovom vladom Tadic dobija neki znacaj a Dinkic se sad posipa pepelom i sve svaljuje na DS.

Ivana

pre 12 godina

Koće da podrži Dinkića nego ova vlast, koja nas je godinama uništavala.Obećavao nam je 1000 evra po akciji NIS-a, obećavao nam je otvaranje novih radnih mesta kao i otvaranje novih fabrika.Uništili su nam ekonomiju, privredu, proizvodnju.Uništili su nam sve državne institucije.Doveli su nas do ivice egzistencije.

Jolebre

pre 12 godina

Boga mi dobro ste nas okrečili kad ste već toliko vremena na vlasti. Al' više se neće ići na glasanje, iliti na izbore; ne zato što bojkotujemo izbore, već zapravo, realno gledano, nema dovoljno kvalitetnih kandidata, tj. nema za koga se GLASA.

Jevrosimovic Boban

pre 12 godina

Sto se mene tice ako sav ovaj trud i energija ne budu urodili plodom i mi kao potpisnici peticije shvatmo a nas neko "vazan" zamajava jer mu je frka da izadje na "crtu" jedino resenje ce biti da nas okupe nasi predstavnici pa da pocnemo da krecimo pod hitno! Dakle ja i mojih 515.791 kolega "molera" jedva cekamo da krene "velike krecenje" Srbije!

Miroslav

pre 12 godina

Au Tadiću kako sa svojim udbašima čuvaš centralizovani sistem pa to je zaista neverovatno. Dokle ćeš bre više da štitiš komunistički režim uspostavljen još '45?

Skywalker

pre 12 godina

,,Ostvariti više procenata na sledećim izborima" Da li ovaj covek zna sta prica? Stranka ce mu, i pored ovako jadne opozicije, na izborima doziveti debakl, a on prica o vise procenata. Bekstvo sa broda koji tone odavno je u punom jeku.

Mal

pre 12 godina

Vi se zalažete za decentralizaciju, ali u nekom drugom veku. Jasno je. Sada znamo i odakle potiču priče o neisplativosti subvencionisanih radnih mesta. Puno je 5000 evra za jedno radno mesto, ali nije puno 38 000 evra za jedan ministrov sajt? Zašto je skupo otarati radna mesta uz subvencije, kada se taj novac vraća u budžet kroz nekoliko godina. Da li ste svesni kakva je sreća za čoveka koji nije radio dve ili više godina da dobije posao. On će tu platu trošiti, platiće komunalije, kupovaće u prodavnici, taj novac će ostati u državi Srbiji. Kako je to skupo, a nije skupo kad tajfuni, ali i mnogi drugi, registruju firmu na Kipru i svu zaradu iznesu napolje.
I još samo jedno ću da Vas pitam: "Zašto DS nije sprečila Dinkića da ovori banke, a sprečava ga da otvori fabrike?".

pravda

pre 12 godina

Mama ga je rodila za sve.Da hapsi,isporucuje,preti Mladicevim pomagacima,porucuje Hagu da ce ga isporucit(a zalba tek predata-on je sud,sta ce nam sud),dolaze pare,bice nam bolje,deli lekcije o finansijama....jel premijer Cvetkovic bolestan? Ko ga menja? Ili ga niko nista ne pita? Ili smo svi mi vec bolesni na celu sa kormilarima?

Mila

pre 12 godina

Šta kaže, plaši se da lokalne vlasti neće znati da upravljaju novcem. Pa jeste. Ko može da bude bolji domaćin od naše Vlade?

Mina

pre 12 godina

Meni DS liči na Mileta protiv tranzicije. Znate ono kad se Mile buni što ima grejanja, jer je navikao kod Slobe da se smrzava. Onda sledi akcija uništavanja kotla i radijatora. To iso radi i DS, uz parolu: "Ima bre da nema ništa". Kako neko podigne glavu, DS ga mlatne lopatom po glavi. Inđija se razvija - Ješić je neposlušan; Zrenjanin se razvija - Knežević je lopov, Dinkić otvara fabrike - nije dobro tako; opštine traže SVOJE novce - DS se plaši da one neće znati da ih troše. Blago narodu kada ima vlast koja ga štiti od njegovog boljitka!

Petar Pan

pre 12 godina

Gospodine nama su obećanja Mlađana Dinkića dobro predsednika. Jel i ovo prazno obećanje za kampanju kao što je i bilo 100 evra za akcija?

acinic

pre 12 godina

Na izborima ste gotovi! To je vas kraj! Nesposobni naprednjaci ce osvojiti vlast ni krivi ni duzni! Kad vas ubedljivo pobede naprednjaci. Od sramote treba da se podavite u moravu! Mislim na demokrate! Mada se oni samo tako zovu. Ne interesuje njih demokratija! Ustvari to ste trebali odavno da uradite! Kada su vam onomad ljudi sekli prste po Srbiji(Novi Pazar).

Nikola

pre 12 godina

Joj kakva vas regionalizacija spopala? Aman nema nas saka jada, nismo mi Amerika.
Ako ste nesposobni da upravljate jedno celinom, vi se sklonite, samo nemojte nas cepkati vise molim vas.
Ako tako nesto uradite za dvadesetak godina ce svo to biti nezavisne drzave garant.
A sta i ja pricam, vi jedan Telekom ne mozete da napravite da bude profitabilan, a kamo li celu drzavu.

penelopa

pre 12 godina

dragi nas , voljeni predsednice, cujete li vi ljude...ili vam samo zuji u usima od silnih hvalospeva raznih licemera...ljudi hoce PROMENU koja ce se dogoditi za njih, ne samo za uske partijske cinovnike, amebe i veste kradljivce...a st kazete za beneton, lep je doci na gotovo...mnogo su vam nadobudni mnogi i mngo ocajni mnogi...a traktori na ulici umesto u njivi, mora da su za to takodje drugi rivi...eto i rimuje se!

Milos

pre 12 godina

Predsednik Tadić i njegova stranka na sledećim izborima odlaze u Istoriju, aja molim boga da se pojavi konačno neko normalan, vredan i realan da vodi ovu našu opustelu, poniženu i opljačkanu staricu Srbiju.

Laloš

pre 12 godina

Finansijski poredak??? - Kako lepa reč za beskupulozno isisavanje para iz lokalnih zajednica širom Srbije... Šta će centralna vlast kad opštine i gradovi totalno kolabiraju???
Zaduživati se ne može, dostila je 30% BND-a.. a, paaaa ima tata Boris svoje partijske aparatčike po Srbiji pa će zadužiti i opštine i gradove...

živi bili pa vid'li

ex demokrata 1

pre 12 godina

Ne razumem sta znaci finansijski poredak ? Osim ako se ne misli da je to pravilo da se zna ko kome treba pare da daje,ali i inace prvi put u zivotu cujem za takav pojam !?

Марко

pre 12 godina

Камо среће да сте кречили — скидате и малтер и цигле, где год стигнете.

бата Мићко

pre 12 godina

U prevodu poruka upućena zahuktalom Mlađi - URS-u je - da malo oladi! Sve je to Mlađo lepo, možeš i neku pesmicu da napišeš, pošto si silno inspirisan URS-om, ali zna se ko je ovom horu dirigent. Za sada si poslat na uvežbavanje tonaliteta, jer falširaš.
Ali, ako je Mlađa ubeđen da lepo peva, a da ga dirigent kinji i izbacuje iz hora takav slavujev glas, mogao bi Mlađa - URS da se u taj hor više i ne vraća i da sve ptice njegove vrste, svi slavuji, napuste ove kolibre koji su umislili da su bolji pevači.
Tako će i melodija tog disharmoničnog hora da umine, slušaoci da odmore uši, jer oni pre svega imaju pravo da sa slušaju pravo i kvalitetno pojanje.

deda mraz ne postoji

pre 12 godina

decentralizacija je simptom koji pokazuje da u bazi nema vise para, videcete...bice jos gore kada pare budu morale da se zarade.

******

Zlatko U

pre 12 godina

Gospodine Tadicu, ako ste, konacno, shvatili da je sav dosadasni rad, Vas i Vase stranke, dzaba krecenje, ipak je to neki napredak.

Nole

pre 12 godina

"Ostvariti više procenata na sledećim izborima, a da pri tom srušimo finansijski poredak u zemlji - ja ne znam zašto smo onda krečili"

Kako ga nije sramota da prica o procentima kada su razvalili Srbiju...
Kolubara, Putevi Srbije, Luka Beograd, TC Usce, Ceca, Satelit, Kovacevic, Dulic i Milosavljevic - sajtovi, neustavni kosovski dodatak, sramotne akcize, najnize plate, najskuplje gorivo... nema kraja...
Samo mi nije jasno ko glasa ****...

sasa

pre 12 godina

Ja bih rekao da smo mi vec odavno dzaba krecili. O cemu prica ovaj covek? Srusiti finansijski sistem? Pa sednite i napravite te promene na nacin da se ne srusi finansijski sistem. A ako ne znate kako to da uradite onda se sklonite vec jednom i dajte nekom drugom da to uradi kad vi ne znate. Ovako, na osnovu ove izjave ispada da kada bi se Tadic pitao, ni 1990 godine ne bi doslo do uvodjenja visestranacja jer "kako zaboga uvesti visestranacje a ne srusiti politicki sistem"? Ja ne mogu da verujem da ovaj covek odvaljuje ovakve gluposti a predstavlja se kao privrzen promenama i modernizaciji Srbije. Iz ove izjave se vidi da on nista nije bolji od Milosevica, da je najbolje da SVE ostane kako jeste, nemojmo NISTA da menjamo jer cemo nesto upropastiti. Ovom izjavom je prakticno i anulirao sve Djindjiceve reformatorske pokusaje i sve sto je pokusano da se u ovoj zemlji promeni. NEVEROVATAN LIK koji sto pre treba da se skloni da bi svanulo ovoj zemlji. Ovaj lik sve vise i vise upropascava te ideje i ide u ko zna kom pravcu, svakako ne u pravcu boljitka Srbije.

Мегаум

pre 12 godina

Откуд сад то? Ето они се међусобно уцењују и тргују, а ова земља испашта.

Ivan

pre 12 godina

Мислиш, да не буде да си ти џаба кречио? Ајде Боро трчи на снимање "Село гори, а баба се чешља", помињи Новака што више и труди се да и даље имитираш Обаму, добићеш још који промил!

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Tadić je poručio da političari u Srbiji moraju da budu odgovorni i da ne izlaze u javnost samo sa lepim željama.

******
Pa vi gospodine to gore napisano radite već 6 godina svaki bogovetni dan.Neko u Srbiji ima spržen mozak, ili narod ili vlast na čelu sa vama.

Strašno

pre 12 godina

Svakom izjavom, svakog dana, on sebe prevaziđe! I kad se nadam da je tu kraj, nema dalje, on iznedri mudrost koja ulazi direktno u anale knjige super-mudrosti koje prosto zrače. Neverovatno. Ali neverovatno...

D.

pre 12 godina

Pa, Demokratska stranka i Boris Tadić od početka svog mandata do danas izlaze samo sa spiskom lepih želja i neispunjavanjem nijedne od njih. Tadić je džaba krečio, a u to će se uveriti na predstojećim izborima.

Оrdinis

pre 12 godina

То слушам већ 11. годину за редом. Ово ко цртани о Штрумфовима.Оно, води их Велики Ш. а они питају, колико још, каже он, још мало и тако цирка десет минута цртаног. Не знам што ми ово паде на памет али може да користи.

mitar

pre 12 godina

Svaka čast, kralju! Jel to rečnik političara? Još malo pa ćeš krenuti sve oko sebe da nazivaš "brate"...

Što se tiče svega ostalog što je izneto - mlaćenje prazne slame.

Kao i uvek.

moler

pre 12 godina

".... da ne bude da smo dzabe krecili"
Ziveo jedan covek sa jako lenjom zenom koja nista nije radila vec je po ceo dan lezala. "Ustani Maro, obuci se, umi se barem Maro"- govorio bi covek zeni. Nista nije vredelo. Razmisljao on, razmisljao sta bi je nateralo da ustane i barem malo sredi kucu i sebe pa se doseti:" Ustani Maro, umi se, dolaze nam gosti", a ona mu odgovori: " A sta ako gosti ne dodju?".

Шумадинац

pre 12 godina

Понело га хапшење генерала Младића па је добио осећај свемоћи и због тога прича да ће доћи боље време, биће пара, чак је рекао да ТРАЖИ (замислите да Тадић сме да каже Унији то) од Уније да изађе са понудом због хапшења, хвали предлоге политичара...ма човек је на седмом небу.
Али ипак су из Владе причали да је тешко Србији, али биће боље(за њих).
Они кажу "ви не живите добро". Не знам, нисам видео да они не живе добро.

Predrag

pre 12 godina

Jedini finansijski poredak koji vi branite:
sve vise uzimate od od sve veceg broja siromasnih i dajete kriminalnoj i bogatoj eliti.

nikolica

pre 12 godina

bolje bi bilo da primenite postojeće zakone i propise. kod nas se zakoni donose iz populizma a ne da bi se primenjivali. postojećim rešenjima je regulisano kolika sredstva odlaze "lokalnoj samoupravi" - primenite to a nemojte da "kraduckate". neka svaki gradonačelnik analizira i vagne "za i protiv" inicijative G17+ (pogledajte analizu Užica). razmislite još jednom čija je to inicijativa ili ista grupacija može ponovo da vas prevari pa da se posle "izvinjava"

djolle

pre 12 godina

nadam se da cete prvo da uradite denacionalizaciju, pa tek onda da razmisljate o decentralizaciji - sem ako ne mislite da prenosom vlasnistva drzavne imovine na lokalne samouprave jos vise iskomplikujete problem restitucije nacionalizovane imovine ... i da nam opet pricate kako je to skupo, nemoguce, kako ce to da urusi finansijski sistem zemlje ... a zemlja siromasna, ogranicenih plateznih mogucnosti ...

Moleraj

pre 12 godina

Odavno u Srbiji dzabe krece
.
Setimo se nekadasnje hit reci PRIVATIZACIJA i kako se ona u velikoj vecini slucajeva veoma lose(i po radnikie i po gradove) zavrsila
.
Pre nekoliko godina odredjen broj mesta(Nis, Kragujevac, ...) je dobio status grada pa je u njima izvrsena i dencentralizacija i regionalizacija na vise opstina Rezultat? Povecana budzetska administracija, privreda jos slabija, standard jos manji, ...
.
Srbiji je dosta krecenja! Srbiji su potrebni ozbiljnije promene od krecenja!

неокречен

pre 12 godina

Зашто барем нисте започели са кречењем ове силне године колико владате?