Utorak, 10.05.2011.

13:05

Telekom naš, a impulsi ipak skuplji

Cene lokalnih poziva u fiksnoj telefoniji u Srbiji poskupeće za dva meseca, najavio je direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije Milan Janković.

Izvor: Beta

Telekom naš, a impulsi ipak skuplji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Logičar

pre 12 godina

Izgleda da se DS-ovo tumačenje pojmova "moje", "tvoje", "naše", "vaše" pomalo razlikuju od normalnog:
Za njih važi "Ono što je tvoje, to je i moje, Ono što je moje - to je SAMO moje!"

Prevodilac

pre 12 godina

DS u prevodu: Niste nam dali da prodamo Telekom budzašto, e sad ćete da vidite da je bilo bolje da ste ćutali i pustili nas da obezbedimo sebi pare za izbore. Evo vam je onda skuplja veza.
Bez veze!

Потрошач

pre 12 godina

У овој земљи свако има право да липше од глади. Једино је важно да се власт намири и ту нема компромиса!

dobri

pre 12 godina

Dokle ce vise sve da poskupljuje?
Zasto lepo ne kazete koliko vam novca treba?
Mozda vam pomognu vasi, iz EU!
Mi novca vise nemamo!

sandra

pre 12 godina

Pa morale su nekako da se izmuzu pare od Telekoma!
Sad, posto ga nisu prodali, poskupljuju impulsi!
Nisam nista drugo ni ocekivala!

maki

pre 12 godina

Uskoro ce i vazduh da naplacuju!
Pustite ih, skuplja se novac za kampanju!
Izbori su sve blizi, a posle toga mocicemo da odahnemo!

Bez bilo kakvog obrazlozenja

pre 12 godina

'Cena lokalnog poziva na sadasnjem nivou ne može da se zadrži i mora da se poveća'
.
Zbog cega mora?
.
Da li zato sto:
- Telekom posluje sa gubitcima
- se cene svemu povecavaju pa hajde i za fiksnu telefoniju
- su potrebne dodatne pare za budzet
- fiksan telefon treba da postane nepotreban i nedostupan "obicnom" narodu(radnicima, penzionerima, nezaposlenima, ...)
- cemo na taj nacin: povecati standard ljudi, smanjiti nezaposlenost, brze dobiti kandidaturu za clanstvo u Evropskoj uniji
- ...

racun

pre 12 godina

Evo ovako stoje stvari sa Telekomom u mojoj kuci...Racun za fiksni danas stigao,a u njemu stoji sledece: "ostvareni saobracaj...12,65 din.","Umanjenje za besplatni saobracaj...-12,65 din.", ZNACI 0..........NISTA NIJE POTROSENO! "Ukupno za uplatu...546 din." Drugim recima, 546 dinara treba da platim NI ZA STA! 546 dinara danas kosta da imas fiksni broj i da znas ko te zove(tj.imas identifikaciju poziva). Eto,toliko o Telekomu! Toliko o Srbiji!

2008.-60 din, 2011-600 din. !!!

pre 12 godina

Ko je ono rekao
„Koliko god me razbesni poskupljenje toliko me nasmeje obrazloženje“. ?
Ako je istina da je pretplata otisla na 600 din. i moj fiksni ce da krene da se seli na jos nepoznatu lokaciju. 600 din. za reket ne dam !

core

pre 12 godina

Fiksna telefonija kao takva je zastarela tehnologija, cudi me kako B 92 jos nije pisao o tome, to je industrijska grana koja odumire s pocetka 2000 tih i ocekuje se njeno potpuno nestajanje u narednim decenijama, barem u zapadnom svetu. Istu ce zameniti VoIP sto je ustvari nova generacija fiksne telefonije i mobilna telefonija. Ovime sto pokusavaju da povecaju cenu impulsa pored povecane cene pretplate samo unistavaju sami sebe.

Evo samo jedan link koji sam nasao na brzinu koji pokazuje pravo stanje stvari:
http://profitmd.net/economics/2010-was-the-third-consecutive-year-when-the-fixed-telephony-market-was-subject-to-the-tendency-of-diminishing-in-value-against-the-background-of-increasing-number-of-subs

Telekom Srbija izgleda ipak nevredi toliko mnogo para.

Petar

pre 12 godina

Sta to znaci Telekom 'nas'? Ko ste to 'vi'? Moj sigurno nije, niti ikada bio, jedno preduzece u drzavnom vlasnistvu - monopolista koji za bedan kvalitet usluge dere potrosace. I sluzi za udomljavanje partijskih cinovnika, njihovih clanova porodice i ostalih 'strucnjaka'.
Ali nije bitno, gradjani to vole, nek nam deru kozu, al da su nasi Srbi, nase bre sve to...

P.S. Sta to behu flat-tarife?

Pozdrav Srbi, dobrodosli u 20.vek

TeRaToM

pre 12 godina

Pa posto smo uspesno odbranili Telekom, red je da zaposleni u Telekomu dobiju neku kintu da proslave sto ce i dalje moci da rade sta hoce...

Zivela Srbija,komunizam i samoupravljanje!

Marko

pre 12 godina

"Cena lokalnog poziva na sadasnjem nivou ne može da se zadrži i mora da se poveća"

Pa neko ovde laze: Ovaj iz RATEL-a ili oni sto su sastavljali onu analizu od juce u kojoj se kaze da Telekom bolje posluje i od Dojce Telekoma i od Telekoma Austria.
U svakom slucaju treba pozvati bivsu ministarku telekomunikacija koja je lagala ljude da ce u slucaju privatizacije cene pretplate skociti, jer su cene skocile iako nije privatizovan Telekom.

Ivan

pre 12 godina

Ja iz holandije sa mobilnim telefonom zovem sve fiksne telefone u srbiji za samo 9 centi minut,kako ih bre nije sramota,a hrvatsku za 4 centa

dusan

pre 12 godina

Po dolasku Dojce telekoma u crnu goru poskupela je pretplata na 5 eura i poskupeo je impuls
A sto se tice ovog poskupljenja u srbiji imam osecaj da vas kaznjavaju oni koji nisu uzeli proviziju za prodaju telekoma eto kao bilo bi bolje da smo ga prodali

PROCITAJ PAZLJIVO

pre 12 godina

Telekom je na upravnom odboru 18.aprila odbio da podigne cene, a RATEL i Vlada im prete jer su pod pritiskom Trlenora i Oriona. Ovi ne pristaju da rade po niskim cenama kao Telekom. Telekom se zasada opire, a Cvetkovic hoce da smeni Radujka zbog toga jer je Cvetkovic obecao Norvezanima vece cene kad im je prodao licencu. Pouzdano!

DZoniKG

pre 12 godina

Nek se zna kad su ovo dolazili na vlast 2008 godine( i mene prevarili da glasam za njih) pretplata je bila 100 dinara a svi pozivi posle 9 su bili 1 impuls ,od 5-7 popodne kao i ceo dan nedeljom.Oni su grobari Srbije.

Dejan R. Popovic, dipl. inz.

pre 12 godina

Jedno od osnovnih prava potrosaca (krajnjeg korisnika, pretplatnika) jeste pravo na na izbor - mogucnost izbora izmedju vise javno dostupnih telefonskih i drugih elektronskih komunikacionih usluga kao usluga od opsteg ekonomskog interesa po prihvatljivim cenama i uz garanciju kvaliteta (clan 2. tacka 5. Zakona o zastiti potrosaca - ZZP).

Pored navedenog osnovnog prava, potrosac ima pravo na uredno i neprekidno snabdevanje javno dostupnim elektronskim komunikacionim uslugama odgovarajuceg kvaliteta i po pristupacnoj ceni (clan 83. stav 1. ZZP).

U postupku prikljucenja potrosaca na javnu telefonsku ili drugu elektronsku komunikacionu ili distributivnu mrezu , operator (trgovac) je duzan, izmedju ostalog, da cenu obracunava prema stvarnim troskovima pruzenih javno dostupnih telefonskih i drugih elektronskih komunikacionih usluga (clan 83. stav 2. ZZP).

S obzirom na navedene zakonske odredbe, s jedne strane, i ponasanje operatora u praksi, s druge Agencija i drugi nadlezni organi trebalo bi da informisu javnost da li se prihvatljive ili pristupacne cene telefonskih, kablovskih distributivnih, internet i drugih javno dostupnih elektronskih komunikacionh usluga zasnivaju, obracunavaju i obrazuju prema stvarnim troskovima "Telekoma Srbija" i drugih operatora?

dex

pre 12 godina

da bi se usedelica sto pre i bolje udala,mora miraz da bude vredniji. A ko ce to da plati??? Mi,naravno P.S. Eto vam ga NAS TELEKOM...

moje

pre 12 godina

nek dizu , meni je postalo sve jedno osim predplate ne dam im dinara Sve ostalo ide preko skype,Za 10 evra sit se ispricam preko ovog programa i briga me za telekom! A ako budu povecali i predplatu i to se da resiti ima wifi provajdera pa cu lepo kod njih preci i reci papa telekom! A da cekam da se vratim imovina koja je oduzeta tj da moje dvoriste opet bude moje pa da udarim predplatu ja telekomu jer ima kablove u mom dvoristu na dubini manjoj od metra a to je moje pa ce da vide kako ja umem da razrezem cenu po duznom metru !I svako njihovo dizanje cena ce biti i moje tj koliko oni meni, vama toliko ja njima!

nije teško proveriti šta je neko govorio, ako znaš da koristiš bilo koji ozbiljniji pretraživač

pre 12 godina

@ Liberal;

Još da zanš da je bivši ministar telekomunikacija Aleksandra Smiljanić, govorila da je pretplata od 600 din neopravdana. Da se zalagala za dalju izgradnju infrastrukture i da je to sve stalo. Onda bi shvatio i znao da si ispao glup u eri inerneta, jer sve to možeš da proveriš na netu. Još da znaš da je Telekom i bio u rukama stranaca. Znao bi još i to da smo tad imali najgore uslove korišćenja telefonskih usluga fiksne i mobilne telefonije i interneta. Još da znaš da je Telekom nije povratio Đinđić, ADSL bi kasnijo još par godina.
Ipak vi LIBERALI ste indeks za glupost. To je Đinđić ukapirao na vreme i od sebe odstranio tog vašeg vođu po imenu Čeda Jovanović.

YUG

pre 12 godina

BEZOBRAZLUK! Samo procitajte na njihovom sajtu (telekom.rs) vest "Novi rekord u poslovanju Telekoma Srbija" gde se jos oni hvale:
"Telekom Srbija Grupa, u okviru koje posluju Telekom Srbija a.d, Telekom Srpske i mtel Crna Gora, ostvarila je u 2010. godini neto dobit od 17 milijardi dinara, što predstavlja rast od 27,6% u odnosu na 2009. godinu."

Sa jedne strane se Telekom hvali kako rekordno zaradjuje, a sa druge strane neko pokusava da nas ubedi kako su impulsi prejeftini??? Kao sto rekose skoro svi - umesto za ovu cenu pretplate da pricamo dzabe po celoj Srbiji i jos da na to dobijemo dzabe pozive u okviru njihovih kompanija u BiH i Crnoj Gori, njima je malo i ovo....

Da zivimo u normalnoj drzavi, mnogi bi samo zbog ove informacije isli na robiju! SRAMOTA!

kako su vas navukli

pre 12 godina

tako vam i treba glupi narode.ne shvatate da su protiv prodaje bili paraziti zaposleni preko veze i vodili kampanju protiv toga.ne shvatate da ima mali milion privatnih firmi u dilu sa Telekomom,preko veze i oni su vodili kampanju plašeći se za sebične interese.
umesto austrijskog kvaliteta i milijardu eura u budzetu,čekajte po sat vremena da vam se jave iz internet podrške he he he auuuu kako ste naivni to je za psihijatriju:))

pa tako vas i Sloba vodao žeden preko vode auu šta vam rade..ali tako je to ...treba imati mozga i pored fakulteta..

Mila

pre 12 godina

U poseti sam porodici u Americi. Evo kako kod njihovog operatera stoje stvari: moji placaju pretplatu za internet, a uz to dobijaju 1.000 (i slovima: HILJADU) BESPLATNIH minuta za razgovore sa inostranstvom. Tako svakodnevno mogu da zivkam prijatelje koji nemaju internet, tj. nisu na Skajpu. Sa ovim sto nas, pardon NJIHOV Telekom radi, nije ni cudo sto belezi toliko profit. Sramota!!!

bendower

pre 12 godina

Pre nego sto usmerite bes ka Telekomu, odluku o povecanju cene impulsa je donela vlada (tj. DS). Ovo je tovljenje praseta pred novi pokusaj prodaje, sto su cene vise to je Telekom atraktivniji stranom kupcu.

andrej

pre 12 godina

o mafijaskoj firmi telekom srbiji koja drzi MTEL u RS imam samo naj gore reci koje sajt ne dozvoljava da iskazem.ta monopolska ***** naplacuje 12KM ili 6e samo pretplatu mesecno sto je van svake pameti,pa oni bi trebali meni da plate sto koristim njihov ugovor koji hvala bogu istice ove godine.a o cenama impulsa da i ne pricamo,ista kompanija a izmedju RS i Srbije dodje skuplje nego sa drugima u regionu.plus da navedem kad daju popuste i razne pakete tipa manje plati vise pricaj daju sve zemlje sem Srbije i CG toliko o bratstvu!o internet lopovluku da i ne pricamo koliko se krade za mizerne brzine.sto se mene tice mozete propasti sutra jer niste zasluzili bolje!

Ha, ha, ha

pre 12 godina

Sto bi rekli nadrealisti: "Zaiskali ste - eto vam ga". Posle tolike kuknjave da se Telekom ne proda, jedino je logicno da oni nastave svoj "profitabilni biznis" kako jedino umeju - koriscenjem monopilisticke pozicije da "deru" korisnike... Zato je trenutno cena poziva iz Kanade za Hrvatsku 2.5c/min, a za Srbiju 9.9c/min. Srecom, Telenor ce uskoro imati svoju infrastrukturu, pa ce onda krenuti obaranje cena zbog konkurencije, a onda ce da krene Telekom da bankrotira, pa ce opet da krene kuknjava. Samo ce tada da bude na temu "sto ga nisu prodali Austrijancima"...

Nenad

pre 12 godina

Prvo objave kako imaju ogromnu dobit a sad da moraju da podizu cene, valjda da bi imali jos vecu dobit na racun nas koji nemamo izbora nego da koristimo njihove usluge.

Ivana

pre 12 godina

Poskupilo nam je sve, što da ne i Telefon.Telefon mora da prati vladin trend.nesposobni su da reše bilo kakve probleme.Podnesite ostavke,raspišite izbore pod hitno.Od vašeg harača ne možemo da živimo imamo Evropske cene a nemamo Evropske plate.Izborimo se za promene.

brooklyn

pre 12 godina

mislim da ovim svakodnevnim poskupljenjima ova nesposobna i nezajazljiva vlada sebi sece granu na kojoj sedi,i da direktno radi protiv svojih interesa na sledecim izborima!gradjani ova poskupljenja i tezak zivot moraju da kazne na izborima

Babin_zub

pre 12 godina

U toku pokusaja privatizacije jedan od razloga "protiv privatizacije" bilo je i povecanje cene impulsa na mnoooogo visi nivo.Posto se u narodu i iz tog razloga podigao glas protiv prodaje,vlast je odlucila da ovaj put na vreme pocne pripremu prodaje Telekoma.Podicice cene impulsa toliko da ce narod sam traziti privatizaciju.Nemojte biti naivni,vlast sve ovo radi smisljeno.

reade

pre 12 godina

Samo nek podizu cene svega i svacega,to ce se odraziti na sledecim izborima.svaka podignuta cena je nekoliko procenata manje za vladajucu koaliciju na izborima

posmatrac

pre 12 godina

E neka je vala!

Ja sam pre godinu dana odjavio fiksni broj, pa nisam LUD da im placam pretplatu od skoro 500 dinara sto mu dodje opterecenje za kucni buzdet od 6.000 rsd godisnje a imam 3 mobilna telefona!

Fiksni gotovo da nisam ni koristio a primecujem u mojoj okolini da se mnogi odlucuju na taj korak...

duana

pre 12 godina

sad kad nisu uspeli da namaknu pare za izbore prodajom telekoma,setili se da podignu cenu impulsa i tako popune prazne stranacke fondove.ovim potezima samo smanjuju svoj procenat na sledecim izborima

srdjan

pre 12 godina

Ja godinu dana nemam fiksni broj i nije mi zatrebao ni jednom. Odjavio sam ga na neodredjeno vreme uz zadržavanje broja, ako mi baš bude trebao nekad (tražite "preseljenje na nepoznatu adresu"). Imam najjeftiniji postpaid mobilni, kao i internet 30 dana za 300 din. Znači samo za cenu fiksne pretplate imam i telefon i SMS i internet. Za besplatan razgovor sa inostranstvom koristim Skype.

Liberal

pre 12 godina

Aleksandra Smiljanić:

"PRODAJA TELEKOMA JE NESHVATLJIV POTEZ. Ovim potezom gubi se važna poluga vlasti kojom može da se podstakne privreda i stvore nova radna mesta, poluga kojom može da se utiče na cene telekomunikacionih usluga tako da budu prihvatljive za naše građanstvo"

„Protiv sam privatizacije ‘Telekoma Srbije’, sad ili bilo kad, jer će kompanija koja kupi to javno preduzeće imati monopol na srpskom tržištu, pa će moći proizvoljno da otpušta radnike i diže cene, a država nema mehanizme da to spreči“

Zašto neko ne pozove ovu genijalku da je podseti na gluposti koje je odvaljivala tokom zadnjih par meseci?

Нино Белов

pre 12 godina

РРА и Агенција за електронске комуникације, траже поскупљење због друга 2 оператера фиксне телефоније Ориона и Теленора, јер им ове цене економски нису исплативе и врше притисак на ове агенције. Телеком Србија не мора да прихвати ово повећање, као што га није прихватио ни 2009 године.
Могу само да замислим да је Телеком Србија којим случајем продат, колика би онда била енормна повећања цена под притиском Телеком Аустрија или Дојче Телекома била.
То су урадили и у Хрватској, Македонији Црној Гори и на свим другим местима где су постали власници тих државних телекомуникационих компанија, а ништа нису заузврат побољшали квалитет услуга (осим декларативних образложења и обећања датих на папиру), а тако вишеструко увећану зараду добијену на основу поскупљења услуга, наплатили од домаћег становништва и изнели у Немачку, Аустрију...
То је нео-либерални капитализам, боље речену нео-колонијализам. Ако не може да те потчини оружјем моћи ће економски уз помоћ домаћих партнера које ће увек наћи у слабим, морално унакаженим банана државама.

ImAm

pre 12 godina

Pa da li ste vi normalni da redovno povecavate cene impulsa kada znate da zivimo u eri interneta?! Krajnje je vreme da svi polako prestanemo da koristimo fiksne telefone! A vidim da nam vi i dajete podrsku.

Skretnicar

pre 12 godina

Pa mi nismo podigli cene jos od Cara Dusana a imali smo pravo.
Monopolista moze da radi sta hoce a drzava je nesposobna sem za dve stvari da krade ( politicari) i da vicu kako inflacija rastee.Sva poskupljenja : gorivo-svakodnevno,hrana -redovno, stuja po odluci itd utice na inflaciju prema merenju Vlade na 0.01% zanemarljivo a mi, narod nemozemo da prezivimo.
Ako se neko razumeu ove racune neka objasni ili objavi naucni raad mozda dobije Nobela za ekonomiju.

voja

pre 12 godina

"Baš lepo"... 2009. povećali cene 33%, a plate i penzije su povećane preko 2% (a u maju, još 5,5%).
ALI CENE IMPULSA I TAKO "NE UTIČU NA POVEĆANJE INFLACIJE" (takvo će biti obrazloženje), pa će ukupna inflacija na kraju 2011. iznositi 4,5%???

xox

pre 12 godina

Telekom naš, a impulsi ipak skuplji -> ne damo naš dragulj, naš telekom.... jes' da skoro celi svet pretplatom pokriva i unutardržavne impulse fiksne telefonije + internet + neko vreme sa mobilnim operatorima, jes' da nigde u svetu ne postoje dvojnici sem u srbiji, jes' da imaju kvarno visoke cene za internet a sada i za fiksnu telefoniju, ali, to je naš dragulj, NAŠ telekom.

gde ima vune tu ima i makaza, ono što zaprepašćuje je količina vune koja se valja srbijom. kada telekom izađe na berzu, videćete da ceo ne vredi 1.5 milijardi, kamo li polovina.

da li vi osećate inpuls naroda?

pre 12 godina

DS stvarno misli da može da pređe cenzus.

- RTS otimačina
- porez na imovinu
- nenormalno visoke akcize za najloše gorivo na svetu
- povećanje cene struje
- pvećanje cena svih proizvoda, a naručito hrane
- i sad NA namet od 600 din, poaćvevate cenu impulsa. Pri čemu bi razgovori u celoj Srbiji trebali da budu besplatni pri ovako velikoj fiksnoj pretplati.

Niste prodali Telekom rupe u budžetu krpite na sirotinji. Tako što je namećete velike namete koje neće moći da plati. Krenućete da otimate ličnu imovinu kako bi napaltili vaše nesposobnosti.

P.S
Kad je Toma štrajkovao žeđu, ja sam na ovom sajtu ja i i drugi forumaši zbijali smo najgrublje šale na Tomin račun. Verujtemi kad se narod digne neće sa vama zbijati nikave šale. Još će da vam naplate i peti oktobar, zbog toga što ste sve izneverili.

besan ker

pre 12 godina

Ovi samo gledaju gde će da iscedi još malo životnog soka iz ovog napaćenog naroda. Turci haračlije, vratite se, sve vam je oprošteno!

dr

pre 12 godina

Raspustite ovaj odbor RATELA koji je duboko u alhoholisanom stanju. Umesto zabrane točenja alhohola posle 22h, bolje bi bili da se zabrani točenje alhohola u državnim agencijama.
Čime oni pravdaju poskupljenja? Mogao bi da sad nabrajam ali neću. Ovaj Ratel je doneo i povećanje fiksne pretplate na 600 din kako bi se postigla bolja cena pri prodaji Telekoma. Cene usluga su kod nas skupe i preskupe. Pijano udruženje u RATELU se ponaša baš onako kao svaki pijandura ispovraća se na svakom mestu gde stigne i nevidi štetu koji je napravio. Pa cene telefonskih usluga u Srbiju su skupe i preskupe i one trebaju da padaju. A pijani ljudi zaduženi da uspostave normalno i unaprede funkcionisanje fiksne, mobilne telefonije i interneta bave se, da odobre krađu kako bi mogli da kupe još jednu BRLjU. Jer sve što su radili sve su zabrljali. Umesto da za 600 din možeš besplatno da pričaš sa celom Srbijom oni će još jedanput da naplate lopovluk.
Telekomunikacione kompanjie su jedna velika mafija, kojoje se ničega nelibe. Pa je tako i EU morala da stane naput samovolji tim kompanijama određenim zakonima. Međutim pijani odbor RATELA podupire samovolju jedne a i ostalih kompanija koje sa bave telekomuniokaciskim poslom. Šta su uradil da nateraju Telekom da poveća brzine interneta. Pijani odbor RATELA verovatno ima besplatni internet i hiljade minuta bespaltnih minuta u mob mreži kod svih kompanija.

sale

pre 12 godina

prvo, docice stranci pa ce da podignu cene???
drugo, dokle vise da se poskupljenje pravda cenama u inostranstvu??
zasto ne bi na primer ministar ili ko vec izasao i rekao, u dubaiju je cena benzina 50 dinara za litar i zbog toga treba da padne cena benzina u srbiji?

voja

pre 12 godina

"Baš lepo"... 2009. povećali cene 33%, a plate i penzije su povećane preko 2% (a u maju, još 5,5%).
ALI CENE IMPULSA I TAKO "NE UTIČU NA POVEĆANJE INFLACIJE" (takvo će biti obrazloženje), pa će ukupna inflacija na kraju 2011. iznositi 4,5%???

da li vi osećate inpuls naroda?

pre 12 godina

DS stvarno misli da može da pređe cenzus.

- RTS otimačina
- porez na imovinu
- nenormalno visoke akcize za najloše gorivo na svetu
- povećanje cene struje
- pvećanje cena svih proizvoda, a naručito hrane
- i sad NA namet od 600 din, poaćvevate cenu impulsa. Pri čemu bi razgovori u celoj Srbiji trebali da budu besplatni pri ovako velikoj fiksnoj pretplati.

Niste prodali Telekom rupe u budžetu krpite na sirotinji. Tako što je namećete velike namete koje neće moći da plati. Krenućete da otimate ličnu imovinu kako bi napaltili vaše nesposobnosti.

P.S
Kad je Toma štrajkovao žeđu, ja sam na ovom sajtu ja i i drugi forumaši zbijali smo najgrublje šale na Tomin račun. Verujtemi kad se narod digne neće sa vama zbijati nikave šale. Još će da vam naplate i peti oktobar, zbog toga što ste sve izneverili.

ImAm

pre 12 godina

Pa da li ste vi normalni da redovno povecavate cene impulsa kada znate da zivimo u eri interneta?! Krajnje je vreme da svi polako prestanemo da koristimo fiksne telefone! A vidim da nam vi i dajete podrsku.

sale

pre 12 godina

prvo, docice stranci pa ce da podignu cene???
drugo, dokle vise da se poskupljenje pravda cenama u inostranstvu??
zasto ne bi na primer ministar ili ko vec izasao i rekao, u dubaiju je cena benzina 50 dinara za litar i zbog toga treba da padne cena benzina u srbiji?

besan ker

pre 12 godina

Ovi samo gledaju gde će da iscedi još malo životnog soka iz ovog napaćenog naroda. Turci haračlije, vratite se, sve vam je oprošteno!

dr

pre 12 godina

Raspustite ovaj odbor RATELA koji je duboko u alhoholisanom stanju. Umesto zabrane točenja alhohola posle 22h, bolje bi bili da se zabrani točenje alhohola u državnim agencijama.
Čime oni pravdaju poskupljenja? Mogao bi da sad nabrajam ali neću. Ovaj Ratel je doneo i povećanje fiksne pretplate na 600 din kako bi se postigla bolja cena pri prodaji Telekoma. Cene usluga su kod nas skupe i preskupe. Pijano udruženje u RATELU se ponaša baš onako kao svaki pijandura ispovraća se na svakom mestu gde stigne i nevidi štetu koji je napravio. Pa cene telefonskih usluga u Srbiju su skupe i preskupe i one trebaju da padaju. A pijani ljudi zaduženi da uspostave normalno i unaprede funkcionisanje fiksne, mobilne telefonije i interneta bave se, da odobre krađu kako bi mogli da kupe još jednu BRLjU. Jer sve što su radili sve su zabrljali. Umesto da za 600 din možeš besplatno da pričaš sa celom Srbijom oni će još jedanput da naplate lopovluk.
Telekomunikacione kompanjie su jedna velika mafija, kojoje se ničega nelibe. Pa je tako i EU morala da stane naput samovolji tim kompanijama određenim zakonima. Međutim pijani odbor RATELA podupire samovolju jedne a i ostalih kompanija koje sa bave telekomuniokaciskim poslom. Šta su uradil da nateraju Telekom da poveća brzine interneta. Pijani odbor RATELA verovatno ima besplatni internet i hiljade minuta bespaltnih minuta u mob mreži kod svih kompanija.

DZoniKG

pre 12 godina

Nek se zna kad su ovo dolazili na vlast 2008 godine( i mene prevarili da glasam za njih) pretplata je bila 100 dinara a svi pozivi posle 9 su bili 1 impuls ,od 5-7 popodne kao i ceo dan nedeljom.Oni su grobari Srbije.

Skretnicar

pre 12 godina

Pa mi nismo podigli cene jos od Cara Dusana a imali smo pravo.
Monopolista moze da radi sta hoce a drzava je nesposobna sem za dve stvari da krade ( politicari) i da vicu kako inflacija rastee.Sva poskupljenja : gorivo-svakodnevno,hrana -redovno, stuja po odluci itd utice na inflaciju prema merenju Vlade na 0.01% zanemarljivo a mi, narod nemozemo da prezivimo.
Ako se neko razumeu ove racune neka objasni ili objavi naucni raad mozda dobije Nobela za ekonomiju.

kako su vas navukli

pre 12 godina

tako vam i treba glupi narode.ne shvatate da su protiv prodaje bili paraziti zaposleni preko veze i vodili kampanju protiv toga.ne shvatate da ima mali milion privatnih firmi u dilu sa Telekomom,preko veze i oni su vodili kampanju plašeći se za sebične interese.
umesto austrijskog kvaliteta i milijardu eura u budzetu,čekajte po sat vremena da vam se jave iz internet podrške he he he auuuu kako ste naivni to je za psihijatriju:))

pa tako vas i Sloba vodao žeden preko vode auu šta vam rade..ali tako je to ...treba imati mozga i pored fakulteta..

nije teško proveriti šta je neko govorio, ako znaš da koristiš bilo koji ozbiljniji pretraživač

pre 12 godina

@ Liberal;

Još da zanš da je bivši ministar telekomunikacija Aleksandra Smiljanić, govorila da je pretplata od 600 din neopravdana. Da se zalagala za dalju izgradnju infrastrukture i da je to sve stalo. Onda bi shvatio i znao da si ispao glup u eri inerneta, jer sve to možeš da proveriš na netu. Još da znaš da je Telekom i bio u rukama stranaca. Znao bi još i to da smo tad imali najgore uslove korišćenja telefonskih usluga fiksne i mobilne telefonije i interneta. Još da znaš da je Telekom nije povratio Đinđić, ADSL bi kasnijo još par godina.
Ipak vi LIBERALI ste indeks za glupost. To je Đinđić ukapirao na vreme i od sebe odstranio tog vašeg vođu po imenu Čeda Jovanović.

YUG

pre 12 godina

BEZOBRAZLUK! Samo procitajte na njihovom sajtu (telekom.rs) vest "Novi rekord u poslovanju Telekoma Srbija" gde se jos oni hvale:
"Telekom Srbija Grupa, u okviru koje posluju Telekom Srbija a.d, Telekom Srpske i mtel Crna Gora, ostvarila je u 2010. godini neto dobit od 17 milijardi dinara, što predstavlja rast od 27,6% u odnosu na 2009. godinu."

Sa jedne strane se Telekom hvali kako rekordno zaradjuje, a sa druge strane neko pokusava da nas ubedi kako su impulsi prejeftini??? Kao sto rekose skoro svi - umesto za ovu cenu pretplate da pricamo dzabe po celoj Srbiji i jos da na to dobijemo dzabe pozive u okviru njihovih kompanija u BiH i Crnoj Gori, njima je malo i ovo....

Da zivimo u normalnoj drzavi, mnogi bi samo zbog ove informacije isli na robiju! SRAMOTA!

Liberal

pre 12 godina

Aleksandra Smiljanić:

"PRODAJA TELEKOMA JE NESHVATLJIV POTEZ. Ovim potezom gubi se važna poluga vlasti kojom može da se podstakne privreda i stvore nova radna mesta, poluga kojom može da se utiče na cene telekomunikacionih usluga tako da budu prihvatljive za naše građanstvo"

„Protiv sam privatizacije ‘Telekoma Srbije’, sad ili bilo kad, jer će kompanija koja kupi to javno preduzeće imati monopol na srpskom tržištu, pa će moći proizvoljno da otpušta radnike i diže cene, a država nema mehanizme da to spreči“

Zašto neko ne pozove ovu genijalku da je podseti na gluposti koje je odvaljivala tokom zadnjih par meseci?

bendower

pre 12 godina

Pre nego sto usmerite bes ka Telekomu, odluku o povecanju cene impulsa je donela vlada (tj. DS). Ovo je tovljenje praseta pred novi pokusaj prodaje, sto su cene vise to je Telekom atraktivniji stranom kupcu.

xox

pre 12 godina

Telekom naš, a impulsi ipak skuplji -> ne damo naš dragulj, naš telekom.... jes' da skoro celi svet pretplatom pokriva i unutardržavne impulse fiksne telefonije + internet + neko vreme sa mobilnim operatorima, jes' da nigde u svetu ne postoje dvojnici sem u srbiji, jes' da imaju kvarno visoke cene za internet a sada i za fiksnu telefoniju, ali, to je naš dragulj, NAŠ telekom.

gde ima vune tu ima i makaza, ono što zaprepašćuje je količina vune koja se valja srbijom. kada telekom izađe na berzu, videćete da ceo ne vredi 1.5 milijardi, kamo li polovina.

Нино Белов

pre 12 godina

РРА и Агенција за електронске комуникације, траже поскупљење због друга 2 оператера фиксне телефоније Ориона и Теленора, јер им ове цене економски нису исплативе и врше притисак на ове агенције. Телеком Србија не мора да прихвати ово повећање, као што га није прихватио ни 2009 године.
Могу само да замислим да је Телеком Србија којим случајем продат, колика би онда била енормна повећања цена под притиском Телеком Аустрија или Дојче Телекома била.
То су урадили и у Хрватској, Македонији Црној Гори и на свим другим местима где су постали власници тих државних телекомуникационих компанија, а ништа нису заузврат побољшали квалитет услуга (осим декларативних образложења и обећања датих на папиру), а тако вишеструко увећану зараду добијену на основу поскупљења услуга, наплатили од домаћег становништва и изнели у Немачку, Аустрију...
То је нео-либерални капитализам, боље речену нео-колонијализам. Ако не може да те потчини оружјем моћи ће економски уз помоћ домаћих партнера које ће увек наћи у слабим, морално унакаженим банана државама.

TeRaToM

pre 12 godina

Pa posto smo uspesno odbranili Telekom, red je da zaposleni u Telekomu dobiju neku kintu da proslave sto ce i dalje moci da rade sta hoce...

Zivela Srbija,komunizam i samoupravljanje!

Babin_zub

pre 12 godina

U toku pokusaja privatizacije jedan od razloga "protiv privatizacije" bilo je i povecanje cene impulsa na mnoooogo visi nivo.Posto se u narodu i iz tog razloga podigao glas protiv prodaje,vlast je odlucila da ovaj put na vreme pocne pripremu prodaje Telekoma.Podicice cene impulsa toliko da ce narod sam traziti privatizaciju.Nemojte biti naivni,vlast sve ovo radi smisljeno.

Nenad

pre 12 godina

Prvo objave kako imaju ogromnu dobit a sad da moraju da podizu cene, valjda da bi imali jos vecu dobit na racun nas koji nemamo izbora nego da koristimo njihove usluge.

dex

pre 12 godina

da bi se usedelica sto pre i bolje udala,mora miraz da bude vredniji. A ko ce to da plati??? Mi,naravno P.S. Eto vam ga NAS TELEKOM...

Mila

pre 12 godina

U poseti sam porodici u Americi. Evo kako kod njihovog operatera stoje stvari: moji placaju pretplatu za internet, a uz to dobijaju 1.000 (i slovima: HILJADU) BESPLATNIH minuta za razgovore sa inostranstvom. Tako svakodnevno mogu da zivkam prijatelje koji nemaju internet, tj. nisu na Skajpu. Sa ovim sto nas, pardon NJIHOV Telekom radi, nije ni cudo sto belezi toliko profit. Sramota!!!

andrej

pre 12 godina

o mafijaskoj firmi telekom srbiji koja drzi MTEL u RS imam samo naj gore reci koje sajt ne dozvoljava da iskazem.ta monopolska ***** naplacuje 12KM ili 6e samo pretplatu mesecno sto je van svake pameti,pa oni bi trebali meni da plate sto koristim njihov ugovor koji hvala bogu istice ove godine.a o cenama impulsa da i ne pricamo,ista kompanija a izmedju RS i Srbije dodje skuplje nego sa drugima u regionu.plus da navedem kad daju popuste i razne pakete tipa manje plati vise pricaj daju sve zemlje sem Srbije i CG toliko o bratstvu!o internet lopovluku da i ne pricamo koliko se krade za mizerne brzine.sto se mene tice mozete propasti sutra jer niste zasluzili bolje!

Ha, ha, ha

pre 12 godina

Sto bi rekli nadrealisti: "Zaiskali ste - eto vam ga". Posle tolike kuknjave da se Telekom ne proda, jedino je logicno da oni nastave svoj "profitabilni biznis" kako jedino umeju - koriscenjem monopilisticke pozicije da "deru" korisnike... Zato je trenutno cena poziva iz Kanade za Hrvatsku 2.5c/min, a za Srbiju 9.9c/min. Srecom, Telenor ce uskoro imati svoju infrastrukturu, pa ce onda krenuti obaranje cena zbog konkurencije, a onda ce da krene Telekom da bankrotira, pa ce opet da krene kuknjava. Samo ce tada da bude na temu "sto ga nisu prodali Austrijancima"...

Ivan

pre 12 godina

Ja iz holandije sa mobilnim telefonom zovem sve fiksne telefone u srbiji za samo 9 centi minut,kako ih bre nije sramota,a hrvatsku za 4 centa

srdjan

pre 12 godina

Ja godinu dana nemam fiksni broj i nije mi zatrebao ni jednom. Odjavio sam ga na neodredjeno vreme uz zadržavanje broja, ako mi baš bude trebao nekad (tražite "preseljenje na nepoznatu adresu"). Imam najjeftiniji postpaid mobilni, kao i internet 30 dana za 300 din. Znači samo za cenu fiksne pretplate imam i telefon i SMS i internet. Za besplatan razgovor sa inostranstvom koristim Skype.

Marko

pre 12 godina

"Cena lokalnog poziva na sadasnjem nivou ne može da se zadrži i mora da se poveća"

Pa neko ovde laze: Ovaj iz RATEL-a ili oni sto su sastavljali onu analizu od juce u kojoj se kaze da Telekom bolje posluje i od Dojce Telekoma i od Telekoma Austria.
U svakom slucaju treba pozvati bivsu ministarku telekomunikacija koja je lagala ljude da ce u slucaju privatizacije cene pretplate skociti, jer su cene skocile iako nije privatizovan Telekom.

moje

pre 12 godina

nek dizu , meni je postalo sve jedno osim predplate ne dam im dinara Sve ostalo ide preko skype,Za 10 evra sit se ispricam preko ovog programa i briga me za telekom! A ako budu povecali i predplatu i to se da resiti ima wifi provajdera pa cu lepo kod njih preci i reci papa telekom! A da cekam da se vratim imovina koja je oduzeta tj da moje dvoriste opet bude moje pa da udarim predplatu ja telekomu jer ima kablove u mom dvoristu na dubini manjoj od metra a to je moje pa ce da vide kako ja umem da razrezem cenu po duznom metru !I svako njihovo dizanje cena ce biti i moje tj koliko oni meni, vama toliko ja njima!

reade

pre 12 godina

Samo nek podizu cene svega i svacega,to ce se odraziti na sledecim izborima.svaka podignuta cena je nekoliko procenata manje za vladajucu koaliciju na izborima

posmatrac

pre 12 godina

E neka je vala!

Ja sam pre godinu dana odjavio fiksni broj, pa nisam LUD da im placam pretplatu od skoro 500 dinara sto mu dodje opterecenje za kucni buzdet od 6.000 rsd godisnje a imam 3 mobilna telefona!

Fiksni gotovo da nisam ni koristio a primecujem u mojoj okolini da se mnogi odlucuju na taj korak...

duana

pre 12 godina

sad kad nisu uspeli da namaknu pare za izbore prodajom telekoma,setili se da podignu cenu impulsa i tako popune prazne stranacke fondove.ovim potezima samo smanjuju svoj procenat na sledecim izborima

PROCITAJ PAZLJIVO

pre 12 godina

Telekom je na upravnom odboru 18.aprila odbio da podigne cene, a RATEL i Vlada im prete jer su pod pritiskom Trlenora i Oriona. Ovi ne pristaju da rade po niskim cenama kao Telekom. Telekom se zasada opire, a Cvetkovic hoce da smeni Radujka zbog toga jer je Cvetkovic obecao Norvezanima vece cene kad im je prodao licencu. Pouzdano!

Ivana

pre 12 godina

Poskupilo nam je sve, što da ne i Telefon.Telefon mora da prati vladin trend.nesposobni su da reše bilo kakve probleme.Podnesite ostavke,raspišite izbore pod hitno.Od vašeg harača ne možemo da živimo imamo Evropske cene a nemamo Evropske plate.Izborimo se za promene.

brooklyn

pre 12 godina

mislim da ovim svakodnevnim poskupljenjima ova nesposobna i nezajazljiva vlada sebi sece granu na kojoj sedi,i da direktno radi protiv svojih interesa na sledecim izborima!gradjani ova poskupljenja i tezak zivot moraju da kazne na izborima

Dejan R. Popovic, dipl. inz.

pre 12 godina

Jedno od osnovnih prava potrosaca (krajnjeg korisnika, pretplatnika) jeste pravo na na izbor - mogucnost izbora izmedju vise javno dostupnih telefonskih i drugih elektronskih komunikacionih usluga kao usluga od opsteg ekonomskog interesa po prihvatljivim cenama i uz garanciju kvaliteta (clan 2. tacka 5. Zakona o zastiti potrosaca - ZZP).

Pored navedenog osnovnog prava, potrosac ima pravo na uredno i neprekidno snabdevanje javno dostupnim elektronskim komunikacionim uslugama odgovarajuceg kvaliteta i po pristupacnoj ceni (clan 83. stav 1. ZZP).

U postupku prikljucenja potrosaca na javnu telefonsku ili drugu elektronsku komunikacionu ili distributivnu mrezu , operator (trgovac) je duzan, izmedju ostalog, da cenu obracunava prema stvarnim troskovima pruzenih javno dostupnih telefonskih i drugih elektronskih komunikacionih usluga (clan 83. stav 2. ZZP).

S obzirom na navedene zakonske odredbe, s jedne strane, i ponasanje operatora u praksi, s druge Agencija i drugi nadlezni organi trebalo bi da informisu javnost da li se prihvatljive ili pristupacne cene telefonskih, kablovskih distributivnih, internet i drugih javno dostupnih elektronskih komunikacionh usluga zasnivaju, obracunavaju i obrazuju prema stvarnim troskovima "Telekoma Srbija" i drugih operatora?

Petar

pre 12 godina

Sta to znaci Telekom 'nas'? Ko ste to 'vi'? Moj sigurno nije, niti ikada bio, jedno preduzece u drzavnom vlasnistvu - monopolista koji za bedan kvalitet usluge dere potrosace. I sluzi za udomljavanje partijskih cinovnika, njihovih clanova porodice i ostalih 'strucnjaka'.
Ali nije bitno, gradjani to vole, nek nam deru kozu, al da su nasi Srbi, nase bre sve to...

P.S. Sta to behu flat-tarife?

Pozdrav Srbi, dobrodosli u 20.vek

dusan

pre 12 godina

Po dolasku Dojce telekoma u crnu goru poskupela je pretplata na 5 eura i poskupeo je impuls
A sto se tice ovog poskupljenja u srbiji imam osecaj da vas kaznjavaju oni koji nisu uzeli proviziju za prodaju telekoma eto kao bilo bi bolje da smo ga prodali

core

pre 12 godina

Fiksna telefonija kao takva je zastarela tehnologija, cudi me kako B 92 jos nije pisao o tome, to je industrijska grana koja odumire s pocetka 2000 tih i ocekuje se njeno potpuno nestajanje u narednim decenijama, barem u zapadnom svetu. Istu ce zameniti VoIP sto je ustvari nova generacija fiksne telefonije i mobilna telefonija. Ovime sto pokusavaju da povecaju cenu impulsa pored povecane cene pretplate samo unistavaju sami sebe.

Evo samo jedan link koji sam nasao na brzinu koji pokazuje pravo stanje stvari:
http://profitmd.net/economics/2010-was-the-third-consecutive-year-when-the-fixed-telephony-market-was-subject-to-the-tendency-of-diminishing-in-value-against-the-background-of-increasing-number-of-subs

Telekom Srbija izgleda ipak nevredi toliko mnogo para.

2008.-60 din, 2011-600 din. !!!

pre 12 godina

Ko je ono rekao
„Koliko god me razbesni poskupljenje toliko me nasmeje obrazloženje“. ?
Ako je istina da je pretplata otisla na 600 din. i moj fiksni ce da krene da se seli na jos nepoznatu lokaciju. 600 din. za reket ne dam !

racun

pre 12 godina

Evo ovako stoje stvari sa Telekomom u mojoj kuci...Racun za fiksni danas stigao,a u njemu stoji sledece: "ostvareni saobracaj...12,65 din.","Umanjenje za besplatni saobracaj...-12,65 din.", ZNACI 0..........NISTA NIJE POTROSENO! "Ukupno za uplatu...546 din." Drugim recima, 546 dinara treba da platim NI ZA STA! 546 dinara danas kosta da imas fiksni broj i da znas ko te zove(tj.imas identifikaciju poziva). Eto,toliko o Telekomu! Toliko o Srbiji!

Bez bilo kakvog obrazlozenja

pre 12 godina

'Cena lokalnog poziva na sadasnjem nivou ne može da se zadrži i mora da se poveća'
.
Zbog cega mora?
.
Da li zato sto:
- Telekom posluje sa gubitcima
- se cene svemu povecavaju pa hajde i za fiksnu telefoniju
- su potrebne dodatne pare za budzet
- fiksan telefon treba da postane nepotreban i nedostupan "obicnom" narodu(radnicima, penzionerima, nezaposlenima, ...)
- cemo na taj nacin: povecati standard ljudi, smanjiti nezaposlenost, brze dobiti kandidaturu za clanstvo u Evropskoj uniji
- ...

sandra

pre 12 godina

Pa morale su nekako da se izmuzu pare od Telekoma!
Sad, posto ga nisu prodali, poskupljuju impulsi!
Nisam nista drugo ni ocekivala!

maki

pre 12 godina

Uskoro ce i vazduh da naplacuju!
Pustite ih, skuplja se novac za kampanju!
Izbori su sve blizi, a posle toga mocicemo da odahnemo!

dobri

pre 12 godina

Dokle ce vise sve da poskupljuje?
Zasto lepo ne kazete koliko vam novca treba?
Mozda vam pomognu vasi, iz EU!
Mi novca vise nemamo!

Prevodilac

pre 12 godina

DS u prevodu: Niste nam dali da prodamo Telekom budzašto, e sad ćete da vidite da je bilo bolje da ste ćutali i pustili nas da obezbedimo sebi pare za izbore. Evo vam je onda skuplja veza.
Bez veze!

Потрошач

pre 12 godina

У овој земљи свако има право да липше од глади. Једино је важно да се власт намири и ту нема компромиса!

Logičar

pre 12 godina

Izgleda da se DS-ovo tumačenje pojmova "moje", "tvoje", "naše", "vaše" pomalo razlikuju od normalnog:
Za njih važi "Ono što je tvoje, to je i moje, Ono što je moje - to je SAMO moje!"

Liberal

pre 12 godina

Aleksandra Smiljanić:

"PRODAJA TELEKOMA JE NESHVATLJIV POTEZ. Ovim potezom gubi se važna poluga vlasti kojom može da se podstakne privreda i stvore nova radna mesta, poluga kojom može da se utiče na cene telekomunikacionih usluga tako da budu prihvatljive za naše građanstvo"

„Protiv sam privatizacije ‘Telekoma Srbije’, sad ili bilo kad, jer će kompanija koja kupi to javno preduzeće imati monopol na srpskom tržištu, pa će moći proizvoljno da otpušta radnike i diže cene, a država nema mehanizme da to spreči“

Zašto neko ne pozove ovu genijalku da je podseti na gluposti koje je odvaljivala tokom zadnjih par meseci?

PROCITAJ PAZLJIVO

pre 12 godina

Telekom je na upravnom odboru 18.aprila odbio da podigne cene, a RATEL i Vlada im prete jer su pod pritiskom Trlenora i Oriona. Ovi ne pristaju da rade po niskim cenama kao Telekom. Telekom se zasada opire, a Cvetkovic hoce da smeni Radujka zbog toga jer je Cvetkovic obecao Norvezanima vece cene kad im je prodao licencu. Pouzdano!

kako su vas navukli

pre 12 godina

tako vam i treba glupi narode.ne shvatate da su protiv prodaje bili paraziti zaposleni preko veze i vodili kampanju protiv toga.ne shvatate da ima mali milion privatnih firmi u dilu sa Telekomom,preko veze i oni su vodili kampanju plašeći se za sebične interese.
umesto austrijskog kvaliteta i milijardu eura u budzetu,čekajte po sat vremena da vam se jave iz internet podrške he he he auuuu kako ste naivni to je za psihijatriju:))

pa tako vas i Sloba vodao žeden preko vode auu šta vam rade..ali tako je to ...treba imati mozga i pored fakulteta..

nije teško proveriti šta je neko govorio, ako znaš da koristiš bilo koji ozbiljniji pretraživač

pre 12 godina

@ Liberal;

Još da zanš da je bivši ministar telekomunikacija Aleksandra Smiljanić, govorila da je pretplata od 600 din neopravdana. Da se zalagala za dalju izgradnju infrastrukture i da je to sve stalo. Onda bi shvatio i znao da si ispao glup u eri inerneta, jer sve to možeš da proveriš na netu. Još da znaš da je Telekom i bio u rukama stranaca. Znao bi još i to da smo tad imali najgore uslove korišćenja telefonskih usluga fiksne i mobilne telefonije i interneta. Još da znaš da je Telekom nije povratio Đinđić, ADSL bi kasnijo još par godina.
Ipak vi LIBERALI ste indeks za glupost. To je Đinđić ukapirao na vreme i od sebe odstranio tog vašeg vođu po imenu Čeda Jovanović.

Нино Белов

pre 12 godina

РРА и Агенција за електронске комуникације, траже поскупљење због друга 2 оператера фиксне телефоније Ориона и Теленора, јер им ове цене економски нису исплативе и врше притисак на ове агенције. Телеком Србија не мора да прихвати ово повећање, као што га није прихватио ни 2009 године.
Могу само да замислим да је Телеком Србија којим случајем продат, колика би онда била енормна повећања цена под притиском Телеком Аустрија или Дојче Телекома била.
То су урадили и у Хрватској, Македонији Црној Гори и на свим другим местима где су постали власници тих државних телекомуникационих компанија, а ништа нису заузврат побољшали квалитет услуга (осим декларативних образложења и обећања датих на папиру), а тако вишеструко увећану зараду добијену на основу поскупљења услуга, наплатили од домаћег становништва и изнели у Немачку, Аустрију...
То је нео-либерални капитализам, боље речену нео-колонијализам. Ако не може да те потчини оружјем моћи ће економски уз помоћ домаћих партнера које ће увек наћи у слабим, морално унакаженим банана државама.

bendower

pre 12 godina

Pre nego sto usmerite bes ka Telekomu, odluku o povecanju cene impulsa je donela vlada (tj. DS). Ovo je tovljenje praseta pred novi pokusaj prodaje, sto su cene vise to je Telekom atraktivniji stranom kupcu.

da li vi osećate inpuls naroda?

pre 12 godina

DS stvarno misli da može da pređe cenzus.

- RTS otimačina
- porez na imovinu
- nenormalno visoke akcize za najloše gorivo na svetu
- povećanje cene struje
- pvećanje cena svih proizvoda, a naručito hrane
- i sad NA namet od 600 din, poaćvevate cenu impulsa. Pri čemu bi razgovori u celoj Srbiji trebali da budu besplatni pri ovako velikoj fiksnoj pretplati.

Niste prodali Telekom rupe u budžetu krpite na sirotinji. Tako što je namećete velike namete koje neće moći da plati. Krenućete da otimate ličnu imovinu kako bi napaltili vaše nesposobnosti.

P.S
Kad je Toma štrajkovao žeđu, ja sam na ovom sajtu ja i i drugi forumaši zbijali smo najgrublje šale na Tomin račun. Verujtemi kad se narod digne neće sa vama zbijati nikave šale. Još će da vam naplate i peti oktobar, zbog toga što ste sve izneverili.

Babin_zub

pre 12 godina

U toku pokusaja privatizacije jedan od razloga "protiv privatizacije" bilo je i povecanje cene impulsa na mnoooogo visi nivo.Posto se u narodu i iz tog razloga podigao glas protiv prodaje,vlast je odlucila da ovaj put na vreme pocne pripremu prodaje Telekoma.Podicice cene impulsa toliko da ce narod sam traziti privatizaciju.Nemojte biti naivni,vlast sve ovo radi smisljeno.

Ha, ha, ha

pre 12 godina

Sto bi rekli nadrealisti: "Zaiskali ste - eto vam ga". Posle tolike kuknjave da se Telekom ne proda, jedino je logicno da oni nastave svoj "profitabilni biznis" kako jedino umeju - koriscenjem monopilisticke pozicije da "deru" korisnike... Zato je trenutno cena poziva iz Kanade za Hrvatsku 2.5c/min, a za Srbiju 9.9c/min. Srecom, Telenor ce uskoro imati svoju infrastrukturu, pa ce onda krenuti obaranje cena zbog konkurencije, a onda ce da krene Telekom da bankrotira, pa ce opet da krene kuknjava. Samo ce tada da bude na temu "sto ga nisu prodali Austrijancima"...

xox

pre 12 godina

Telekom naš, a impulsi ipak skuplji -> ne damo naš dragulj, naš telekom.... jes' da skoro celi svet pretplatom pokriva i unutardržavne impulse fiksne telefonije + internet + neko vreme sa mobilnim operatorima, jes' da nigde u svetu ne postoje dvojnici sem u srbiji, jes' da imaju kvarno visoke cene za internet a sada i za fiksnu telefoniju, ali, to je naš dragulj, NAŠ telekom.

gde ima vune tu ima i makaza, ono što zaprepašćuje je količina vune koja se valja srbijom. kada telekom izađe na berzu, videćete da ceo ne vredi 1.5 milijardi, kamo li polovina.

dex

pre 12 godina

da bi se usedelica sto pre i bolje udala,mora miraz da bude vredniji. A ko ce to da plati??? Mi,naravno P.S. Eto vam ga NAS TELEKOM...

DZoniKG

pre 12 godina

Nek se zna kad su ovo dolazili na vlast 2008 godine( i mene prevarili da glasam za njih) pretplata je bila 100 dinara a svi pozivi posle 9 su bili 1 impuls ,od 5-7 popodne kao i ceo dan nedeljom.Oni su grobari Srbije.

besan ker

pre 12 godina

Ovi samo gledaju gde će da iscedi još malo životnog soka iz ovog napaćenog naroda. Turci haračlije, vratite se, sve vam je oprošteno!

Ivana

pre 12 godina

Poskupilo nam je sve, što da ne i Telefon.Telefon mora da prati vladin trend.nesposobni su da reše bilo kakve probleme.Podnesite ostavke,raspišite izbore pod hitno.Od vašeg harača ne možemo da živimo imamo Evropske cene a nemamo Evropske plate.Izborimo se za promene.

Nenad

pre 12 godina

Prvo objave kako imaju ogromnu dobit a sad da moraju da podizu cene, valjda da bi imali jos vecu dobit na racun nas koji nemamo izbora nego da koristimo njihove usluge.

reade

pre 12 godina

Samo nek podizu cene svega i svacega,to ce se odraziti na sledecim izborima.svaka podignuta cena je nekoliko procenata manje za vladajucu koaliciju na izborima

TeRaToM

pre 12 godina

Pa posto smo uspesno odbranili Telekom, red je da zaposleni u Telekomu dobiju neku kintu da proslave sto ce i dalje moci da rade sta hoce...

Zivela Srbija,komunizam i samoupravljanje!

Ivan

pre 12 godina

Ja iz holandije sa mobilnim telefonom zovem sve fiksne telefone u srbiji za samo 9 centi minut,kako ih bre nije sramota,a hrvatsku za 4 centa

ImAm

pre 12 godina

Pa da li ste vi normalni da redovno povecavate cene impulsa kada znate da zivimo u eri interneta?! Krajnje je vreme da svi polako prestanemo da koristimo fiksne telefone! A vidim da nam vi i dajete podrsku.

voja

pre 12 godina

"Baš lepo"... 2009. povećali cene 33%, a plate i penzije su povećane preko 2% (a u maju, još 5,5%).
ALI CENE IMPULSA I TAKO "NE UTIČU NA POVEĆANJE INFLACIJE" (takvo će biti obrazloženje), pa će ukupna inflacija na kraju 2011. iznositi 4,5%???

andrej

pre 12 godina

o mafijaskoj firmi telekom srbiji koja drzi MTEL u RS imam samo naj gore reci koje sajt ne dozvoljava da iskazem.ta monopolska ***** naplacuje 12KM ili 6e samo pretplatu mesecno sto je van svake pameti,pa oni bi trebali meni da plate sto koristim njihov ugovor koji hvala bogu istice ove godine.a o cenama impulsa da i ne pricamo,ista kompanija a izmedju RS i Srbije dodje skuplje nego sa drugima u regionu.plus da navedem kad daju popuste i razne pakete tipa manje plati vise pricaj daju sve zemlje sem Srbije i CG toliko o bratstvu!o internet lopovluku da i ne pricamo koliko se krade za mizerne brzine.sto se mene tice mozete propasti sutra jer niste zasluzili bolje!

Dejan R. Popovic, dipl. inz.

pre 12 godina

Jedno od osnovnih prava potrosaca (krajnjeg korisnika, pretplatnika) jeste pravo na na izbor - mogucnost izbora izmedju vise javno dostupnih telefonskih i drugih elektronskih komunikacionih usluga kao usluga od opsteg ekonomskog interesa po prihvatljivim cenama i uz garanciju kvaliteta (clan 2. tacka 5. Zakona o zastiti potrosaca - ZZP).

Pored navedenog osnovnog prava, potrosac ima pravo na uredno i neprekidno snabdevanje javno dostupnim elektronskim komunikacionim uslugama odgovarajuceg kvaliteta i po pristupacnoj ceni (clan 83. stav 1. ZZP).

U postupku prikljucenja potrosaca na javnu telefonsku ili drugu elektronsku komunikacionu ili distributivnu mrezu , operator (trgovac) je duzan, izmedju ostalog, da cenu obracunava prema stvarnim troskovima pruzenih javno dostupnih telefonskih i drugih elektronskih komunikacionih usluga (clan 83. stav 2. ZZP).

S obzirom na navedene zakonske odredbe, s jedne strane, i ponasanje operatora u praksi, s druge Agencija i drugi nadlezni organi trebalo bi da informisu javnost da li se prihvatljive ili pristupacne cene telefonskih, kablovskih distributivnih, internet i drugih javno dostupnih elektronskih komunikacionh usluga zasnivaju, obracunavaju i obrazuju prema stvarnim troskovima "Telekoma Srbija" i drugih operatora?

Потрошач

pre 12 godina

У овој земљи свако има право да липше од глади. Једино је важно да се власт намири и ту нема компромиса!

Logičar

pre 12 godina

Izgleda da se DS-ovo tumačenje pojmova "moje", "tvoje", "naše", "vaše" pomalo razlikuju od normalnog:
Za njih važi "Ono što je tvoje, to je i moje, Ono što je moje - to je SAMO moje!"

Marko

pre 12 godina

"Cena lokalnog poziva na sadasnjem nivou ne može da se zadrži i mora da se poveća"

Pa neko ovde laze: Ovaj iz RATEL-a ili oni sto su sastavljali onu analizu od juce u kojoj se kaze da Telekom bolje posluje i od Dojce Telekoma i od Telekoma Austria.
U svakom slucaju treba pozvati bivsu ministarku telekomunikacija koja je lagala ljude da ce u slucaju privatizacije cene pretplate skociti, jer su cene skocile iako nije privatizovan Telekom.

dusan

pre 12 godina

Po dolasku Dojce telekoma u crnu goru poskupela je pretplata na 5 eura i poskupeo je impuls
A sto se tice ovog poskupljenja u srbiji imam osecaj da vas kaznjavaju oni koji nisu uzeli proviziju za prodaju telekoma eto kao bilo bi bolje da smo ga prodali

Petar

pre 12 godina

Sta to znaci Telekom 'nas'? Ko ste to 'vi'? Moj sigurno nije, niti ikada bio, jedno preduzece u drzavnom vlasnistvu - monopolista koji za bedan kvalitet usluge dere potrosace. I sluzi za udomljavanje partijskih cinovnika, njihovih clanova porodice i ostalih 'strucnjaka'.
Ali nije bitno, gradjani to vole, nek nam deru kozu, al da su nasi Srbi, nase bre sve to...

P.S. Sta to behu flat-tarife?

Pozdrav Srbi, dobrodosli u 20.vek

maki

pre 12 godina

Uskoro ce i vazduh da naplacuju!
Pustite ih, skuplja se novac za kampanju!
Izbori su sve blizi, a posle toga mocicemo da odahnemo!

dobri

pre 12 godina

Dokle ce vise sve da poskupljuje?
Zasto lepo ne kazete koliko vam novca treba?
Mozda vam pomognu vasi, iz EU!
Mi novca vise nemamo!

Prevodilac

pre 12 godina

DS u prevodu: Niste nam dali da prodamo Telekom budzašto, e sad ćete da vidite da je bilo bolje da ste ćutali i pustili nas da obezbedimo sebi pare za izbore. Evo vam je onda skuplja veza.
Bez veze!

sale

pre 12 godina

prvo, docice stranci pa ce da podignu cene???
drugo, dokle vise da se poskupljenje pravda cenama u inostranstvu??
zasto ne bi na primer ministar ili ko vec izasao i rekao, u dubaiju je cena benzina 50 dinara za litar i zbog toga treba da padne cena benzina u srbiji?

dr

pre 12 godina

Raspustite ovaj odbor RATELA koji je duboko u alhoholisanom stanju. Umesto zabrane točenja alhohola posle 22h, bolje bi bili da se zabrani točenje alhohola u državnim agencijama.
Čime oni pravdaju poskupljenja? Mogao bi da sad nabrajam ali neću. Ovaj Ratel je doneo i povećanje fiksne pretplate na 600 din kako bi se postigla bolja cena pri prodaji Telekoma. Cene usluga su kod nas skupe i preskupe. Pijano udruženje u RATELU se ponaša baš onako kao svaki pijandura ispovraća se na svakom mestu gde stigne i nevidi štetu koji je napravio. Pa cene telefonskih usluga u Srbiju su skupe i preskupe i one trebaju da padaju. A pijani ljudi zaduženi da uspostave normalno i unaprede funkcionisanje fiksne, mobilne telefonije i interneta bave se, da odobre krađu kako bi mogli da kupe još jednu BRLjU. Jer sve što su radili sve su zabrljali. Umesto da za 600 din možeš besplatno da pričaš sa celom Srbijom oni će još jedanput da naplate lopovluk.
Telekomunikacione kompanjie su jedna velika mafija, kojoje se ničega nelibe. Pa je tako i EU morala da stane naput samovolji tim kompanijama određenim zakonima. Međutim pijani odbor RATELA podupire samovolju jedne a i ostalih kompanija koje sa bave telekomuniokaciskim poslom. Šta su uradil da nateraju Telekom da poveća brzine interneta. Pijani odbor RATELA verovatno ima besplatni internet i hiljade minuta bespaltnih minuta u mob mreži kod svih kompanija.

Skretnicar

pre 12 godina

Pa mi nismo podigli cene jos od Cara Dusana a imali smo pravo.
Monopolista moze da radi sta hoce a drzava je nesposobna sem za dve stvari da krade ( politicari) i da vicu kako inflacija rastee.Sva poskupljenja : gorivo-svakodnevno,hrana -redovno, stuja po odluci itd utice na inflaciju prema merenju Vlade na 0.01% zanemarljivo a mi, narod nemozemo da prezivimo.
Ako se neko razumeu ove racune neka objasni ili objavi naucni raad mozda dobije Nobela za ekonomiju.

srdjan

pre 12 godina

Ja godinu dana nemam fiksni broj i nije mi zatrebao ni jednom. Odjavio sam ga na neodredjeno vreme uz zadržavanje broja, ako mi baš bude trebao nekad (tražite "preseljenje na nepoznatu adresu"). Imam najjeftiniji postpaid mobilni, kao i internet 30 dana za 300 din. Znači samo za cenu fiksne pretplate imam i telefon i SMS i internet. Za besplatan razgovor sa inostranstvom koristim Skype.

posmatrac

pre 12 godina

E neka je vala!

Ja sam pre godinu dana odjavio fiksni broj, pa nisam LUD da im placam pretplatu od skoro 500 dinara sto mu dodje opterecenje za kucni buzdet od 6.000 rsd godisnje a imam 3 mobilna telefona!

Fiksni gotovo da nisam ni koristio a primecujem u mojoj okolini da se mnogi odlucuju na taj korak...

duana

pre 12 godina

sad kad nisu uspeli da namaknu pare za izbore prodajom telekoma,setili se da podignu cenu impulsa i tako popune prazne stranacke fondove.ovim potezima samo smanjuju svoj procenat na sledecim izborima

brooklyn

pre 12 godina

mislim da ovim svakodnevnim poskupljenjima ova nesposobna i nezajazljiva vlada sebi sece granu na kojoj sedi,i da direktno radi protiv svojih interesa na sledecim izborima!gradjani ova poskupljenja i tezak zivot moraju da kazne na izborima

Mila

pre 12 godina

U poseti sam porodici u Americi. Evo kako kod njihovog operatera stoje stvari: moji placaju pretplatu za internet, a uz to dobijaju 1.000 (i slovima: HILJADU) BESPLATNIH minuta za razgovore sa inostranstvom. Tako svakodnevno mogu da zivkam prijatelje koji nemaju internet, tj. nisu na Skajpu. Sa ovim sto nas, pardon NJIHOV Telekom radi, nije ni cudo sto belezi toliko profit. Sramota!!!

moje

pre 12 godina

nek dizu , meni je postalo sve jedno osim predplate ne dam im dinara Sve ostalo ide preko skype,Za 10 evra sit se ispricam preko ovog programa i briga me za telekom! A ako budu povecali i predplatu i to se da resiti ima wifi provajdera pa cu lepo kod njih preci i reci papa telekom! A da cekam da se vratim imovina koja je oduzeta tj da moje dvoriste opet bude moje pa da udarim predplatu ja telekomu jer ima kablove u mom dvoristu na dubini manjoj od metra a to je moje pa ce da vide kako ja umem da razrezem cenu po duznom metru !I svako njihovo dizanje cena ce biti i moje tj koliko oni meni, vama toliko ja njima!

YUG

pre 12 godina

BEZOBRAZLUK! Samo procitajte na njihovom sajtu (telekom.rs) vest "Novi rekord u poslovanju Telekoma Srbija" gde se jos oni hvale:
"Telekom Srbija Grupa, u okviru koje posluju Telekom Srbija a.d, Telekom Srpske i mtel Crna Gora, ostvarila je u 2010. godini neto dobit od 17 milijardi dinara, što predstavlja rast od 27,6% u odnosu na 2009. godinu."

Sa jedne strane se Telekom hvali kako rekordno zaradjuje, a sa druge strane neko pokusava da nas ubedi kako su impulsi prejeftini??? Kao sto rekose skoro svi - umesto za ovu cenu pretplate da pricamo dzabe po celoj Srbiji i jos da na to dobijemo dzabe pozive u okviru njihovih kompanija u BiH i Crnoj Gori, njima je malo i ovo....

Da zivimo u normalnoj drzavi, mnogi bi samo zbog ove informacije isli na robiju! SRAMOTA!

core

pre 12 godina

Fiksna telefonija kao takva je zastarela tehnologija, cudi me kako B 92 jos nije pisao o tome, to je industrijska grana koja odumire s pocetka 2000 tih i ocekuje se njeno potpuno nestajanje u narednim decenijama, barem u zapadnom svetu. Istu ce zameniti VoIP sto je ustvari nova generacija fiksne telefonije i mobilna telefonija. Ovime sto pokusavaju da povecaju cenu impulsa pored povecane cene pretplate samo unistavaju sami sebe.

Evo samo jedan link koji sam nasao na brzinu koji pokazuje pravo stanje stvari:
http://profitmd.net/economics/2010-was-the-third-consecutive-year-when-the-fixed-telephony-market-was-subject-to-the-tendency-of-diminishing-in-value-against-the-background-of-increasing-number-of-subs

Telekom Srbija izgleda ipak nevredi toliko mnogo para.

2008.-60 din, 2011-600 din. !!!

pre 12 godina

Ko je ono rekao
„Koliko god me razbesni poskupljenje toliko me nasmeje obrazloženje“. ?
Ako je istina da je pretplata otisla na 600 din. i moj fiksni ce da krene da se seli na jos nepoznatu lokaciju. 600 din. za reket ne dam !

racun

pre 12 godina

Evo ovako stoje stvari sa Telekomom u mojoj kuci...Racun za fiksni danas stigao,a u njemu stoji sledece: "ostvareni saobracaj...12,65 din.","Umanjenje za besplatni saobracaj...-12,65 din.", ZNACI 0..........NISTA NIJE POTROSENO! "Ukupno za uplatu...546 din." Drugim recima, 546 dinara treba da platim NI ZA STA! 546 dinara danas kosta da imas fiksni broj i da znas ko te zove(tj.imas identifikaciju poziva). Eto,toliko o Telekomu! Toliko o Srbiji!

Bez bilo kakvog obrazlozenja

pre 12 godina

'Cena lokalnog poziva na sadasnjem nivou ne može da se zadrži i mora da se poveća'
.
Zbog cega mora?
.
Da li zato sto:
- Telekom posluje sa gubitcima
- se cene svemu povecavaju pa hajde i za fiksnu telefoniju
- su potrebne dodatne pare za budzet
- fiksan telefon treba da postane nepotreban i nedostupan "obicnom" narodu(radnicima, penzionerima, nezaposlenima, ...)
- cemo na taj nacin: povecati standard ljudi, smanjiti nezaposlenost, brze dobiti kandidaturu za clanstvo u Evropskoj uniji
- ...

sandra

pre 12 godina

Pa morale su nekako da se izmuzu pare od Telekoma!
Sad, posto ga nisu prodali, poskupljuju impulsi!
Nisam nista drugo ni ocekivala!