Dinkić: Potpisi za decentralizaciju

Subotica -- Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić rekao je da je peticiju za decentralizaciju Srbije do sada potpisalo više od 250.000 građana.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Pa ovi sto ponavljaju " ceo svet ide ka globalizaciji, a mi suprotno" sto ih je najvise medju komentarima, ti isti pojma nemaju! Pa zar jedna Nema;ka nije podeljena na regione (Bavarska, Westfalia, itd...) zar nemaju isti ti Regioni svoje parlamente? Isto je u Italiji, Francuskoj itd. Cak je i EU Unija regiona a ne drzava, to je mozda manje poznato, ali je tako. Cak i ovo: Zar nije Kraljevina Jugoslavija, bila podeljena na Banovine, koje su imale svoje Skupstine? A to sto je Dinkic ozbiljno "zagrizao", sto nisu drugi koji sad kazu: "Da, to je dobro, ali ( u stvari jedina mana po njima je sto oni nisu to predlozili). A vojska, policija itd, pa PDV ostaje Republici! Da li se sada razumemo?
  (sashko, 2. maj 2011 18:04)

  # Link komentara

 2. Nije bas tako, Sinisa!
  Uvek deo novca mora da ode u republicku kasu, bas za VOjsku, Policiju, zdravstvo i prosvetu. A ostatak ostaje opstini. Do sad je bilo: sve Republici a Republika vraca sto ona misli da treba. To nije normalno. Ali ce sada Republika morati da smanji broj onih koji primaju platu od nje jer nece imati bas toliko para. A opstine/regioni ce raspolagati sa svojim parama kako zele. I na izborima ce se resavati sve u opstini/regionu a ne u Beogradu. I moci ce da se desi da se prave koalicije na regionu nezavisno od koalicija u Republici. Moci ce da se desi da 'Pera' koji je postovan u opstini bude u koaliciji sa "Zikom' koji je takodje postovan ali nisu iz stranaka koje u Republici imaju dogovor, sto bi se do sada desavalo ali nije moglo (retko gde) jer centrale nisu dozvoljavale.
  Takodje se desavalo da stranka formira lokalnu koaliciju sa lopovima (svi znamo da su lopovi, pa cak i neki osudjeni) samo jer centrale naredjuju da se ulazi u koaliciju sa njima!!!!Poznato?!
  (mc, 1. maj 2011 14:51)

  # Link komentara

 3. Je l ti i to za decentralizaciju Tadic rekao? Koliko evra od BESPLATNIH (dakle po 0EUR) akcija, toliko i decentralizacije. Da se kladimo?
  (budimo realni, iako smo Srbi, 1. maj 2011 14:04)

  # Link komentara

 4. Kada vam neko (Dinkić) postavi pitanje: da li ste za to da vam ostane više para...pa samo budala nije...a da im dodatno kaže, ali onda nema odkale da se isplaćuje 1.600.000 penzija, pa plate prosvetnim radicima, zdravstvenim radnicima...Pa da im objasni da ćemo po njegovom ,,maestralnom'' planu imati još 5 Parlamenata, pa još 5 Vlada, pa sekretari, administracija...što znači: opštinska vlast, regionalna vlast, republička vlast...sve dok se i poslednji član partije ne zaposli, a mi budale ćemo da plaćamo tu silnu administraciju...pa mi ne znamo šta ćemo i sa ovom silnom administracijom, on nam nameće još uvećanje...Drugo, kaže da sami građani biraju svoje predstavnike, gradonačelnike, a ne da im iz Beograda određuju, onda ukinite stranke, a drugo, pa i do sada je tako bilo, na lokalu svi znamo ko su kandidati i tako glasamo, ali bi trebalo da gradonačelnika da ona stranka, iz vladajuće koalicijie, koja je dobila najviše glasova, a ne da male stranke ucenjuju i nude svog kandidata koji je osvojio nekoliko procenata. Ja imam jedan dobar predlog za gospodina Dinkića, pa da na svom primeru pokaže decentralizaciju, neka on sedište svoje stranke preseli u Zaječar ili Loznicu, da se lepo skloni iz Beograda i ode malo u unutrašnjost Srbije...a ne da iz Beograda govori o decentralizaciji. Ako to uradi, glasaću za njega, pošto neće, onda ništa... neće preći cenzus i konačno ćemo se osloboditi napasti, štetočine...
  (Siniša, 1. maj 2011 02:23)

  # Link komentara

 5. To što ceo svet ide ka globalizaciji, ne znači da je to dobro: dokaz - ekonomska kriza. Većina je bila za Slobu, ali nije bila u pravu. Širok put vodi u propast.
  Ideja decentralizacije je odlična, svi to znaju, samo im je, posebno žutima, krivo što je to pokrenuo Dinkić. Još više im je krivo što više ne želi da dozvoli da se DS kiti njegovim perjem.
  Veliki pozdrav za URS iz Vlasotince.
  (Vesna, 1. maj 2011 01:11)

  # Link komentara

 6. Gdine Dinkiću, evo 10 „gradjanskih zapovesti“, koje će isterati na čistac sve stranke, a pre svega one koje štite privilegije i AUTONOMNOST Vojvodine :

  1. Da zakon bude isti za sve (RAVNOPRAVNOST), a ne da se u odnosu na Vojvodinu svi osecamo građanima drugoga reda.
  2. Da se pored DECENTRALIZACIJE izvrši i REGIONALIZACIJA tj da se Srbija podeli na 5 sličnih regiona, ali BEZ DRŽAVNE AUTONOMIJE i atributa (a KOSMET specijalni status, z4,).
  3. Da se centri regiona umreže prugama i autoputevima i da se na lokalu uvede i opštinska imovina, pored državne i privatne.
  4. Da 30 najbogatije opštine (+ 2 regiona) izdvajaju po 5 posto iz svog budžeta , za 30 najsiromasnije opštine.

  5. Da minimalna cena za najprostiji rad bude 1 €/sat neto, a prekovremeno i nedeljom i praznicima 1.50 €/sat.
  6. Da se PDV za robu za decu, bolesne i školovanje smanji na 5% , za ostalu robu 10% , a za luksuz i robu iz uvoza 20%.
  7. Da se uvek prvo raspiše tender za DOMAĆE firme.

  8. Da se UHAPSI JEDAN TAJKUN , da svi shvate da NIKO NIJE IZNADA Srbije i naroda.
  9. Da se donese zakon i izvrši RESTITUCIJA imovine i da se vise ne rasprodaje državna imovina.
  10. Da se podigne nivo obrazovanja, kulture i tolerancije među mladima i na RTS 1
  (RAVNOPRAVNO i RAVNOMERNO, 30. april 2011 23:40)

  # Link komentara

 7. Samo ti radi Mlađo,pusto ove miševe neka kukaju za evrićima.A šta su im sve obećavali njihovi:švedski standard,brze pruge,plate 1000 €,to su zaboravili.Pa nisi im ti prodao NIS nego Voja,Velja,Boris,Mrka patriote.
   (MILORAD, 30. april 2011 22:57)

  # Link komentara

 8. Ovaj kad bi rekao da je biber ljut niko normalan mu ne bi poverovao!
  (Loznicanin, 30. april 2011 21:24)

  # Link komentara

 9. al brate smaras! gde si bio, sta si radio zadnjih godina?
  tebi bi samo potpisao da se pokrene dobra istraga o tebi i tvom radu. I nista drugo
  (dejan-minhen, 30. april 2011 20:53)

  # Link komentara

 10. Lepo zna ovaj covek da prica...i uvek hoce da radi u interesu naroda ...samo kad do toga dodje...corak.Nema od vas poznatih nista,sve sto se obecava od raznoraznih vec poznatih likova koji su glavni i odgovorni krivci nagomilavanja mafije koja je glavni uzrok stradanja drustva jesu dobro smisljeni i dogovoreni trikovi u cilju prevare naroda i nastavak vasih pljacki i otimanja od naroda.Svi su veoma interesantni kada su na vlasti ne bune se i sve im odgovara a kada se blize izbori oni se ne slazu,kritikuju ukazuju na probleme,drugi su krivci...zasto nisu do sada nista preduzeli i uradili,ko im je branio.Znaci sve su to prevare da oni zabune narod i posle se uhvate opet u kolo svi zajedno i isisavaju dalje.Srbiji ne trebaju vise poznati likovi vec nova lica,ako se zeli napredovati i bolje ziveti.
  (deni, 30. april 2011 20:47)

  # Link komentara

 11. ako se izvrsi regionalizacija ko ce da pokrivca minuse siromasnih regiona? Beograd je najbogatiji, nama verovatno najvise odgovara da svako ima svoje pare ali sta sa siromasnima?
  (Tihi, 30. april 2011 19:44)

  # Link komentara

 12. Svaka opstina ce dobiti xy vise para ako se decentralizuje. to jest ako mladjan ostane na vlasti.xe xe xe to isto bilo sa 1k evra od akcija prosli put.Obecanje pusto radovanje.
   (gost, 30. april 2011 18:20)

  # Link komentara

 13. ceo svet se ukrupnjava,a mi se usitnjavamo,a sa jos jednom administracijom,a bogami i policijom,ni sitno necemo imati
  (vojvodjanin, 30. april 2011 18:03)

  # Link komentara

 14. Ceo svet ide ka globalizaciji a mi u Srbiji vučemo svako na svoju stranu
  (Mala plava, 30. april 2011 17:56)

  # Link komentara

 15. A zašto ne skupljaš potpise za po 1000 evra koje si obećao i zaboravio na obećanje. Ovako novi izbori i nove laži za naivne.
  (Branko, 30. april 2011 17:43)

  # Link komentara