U "Knjazu" ne pristaju na otkaze

Aranđelovac -- Samostalni sindikat u kompaniji "Knjaz Miloš" u Aranđelovcu neće dozvoliti otpuštanje 73 radnika, kako je najavio poslodavac.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. @ marko
  Cist bezobrazluk je to sto je vecinski, kako ga Vi nazivate od odlicne vode napravio djubre od vode. To je razlog sto prodaja opada. I zbog toga sto za velike pare prodaje djubre od vode moze i da ima profit i da placa radnike.
  (cica, 27. april 2011 16:43)

  # Link komentara

 2. Vasa firma svakog dana ima sve manji i manji procenat trzista. Prodaja vam opada vec cetvru godinu za redom. Neko vam nudi otpremnine. U medjuvremenu redovno primate platu. Vecinski ocigledno ulaze u firmu i jos i zaradjuje, a vi se nikad niste pitali zasto vasa firma nije tako radila i pre privatizacije. Nikad vam nije palo na pamet, koliko su direktori krali, i zasto se niste bunili. Kad pogledam sve ovo gore navedeno, jedino sto mogu da zakljucim, da vi proleteri imate debeli problem sa shvatanjem realnosti. Realno gledano i pravo receno, cist bezobrazluk.
  (marko, 27. april 2011 09:37)

  # Link komentara

 3. Ovde se većinom javljaju razljućeni "vlasnici" koji štite svoja "prava" a sindikat im je samo slamka koju vetar nosi.Privatizacija isto što i nasilje, nehumanost zamena za ljudsku soldarnost, nerazmišljanje kao dubokoumnost.Napred Srbija!
  (tito, 27. april 2011 08:04)

  # Link komentara

 4. svi bili za privatizaciju,akcije,pare.dobili pare od akcija pa ce sad oni da odlucuju sta ce vlasnik da radi.sad neodgovara privatizacija hocemo drustveno samoupravljanje.e nemoze tako rodjaci,sad lepo na biro
  (darosava, 27. april 2011 01:00)

  # Link komentara

 5. Sve njih na ulicu. Debeloguzi sindikalni trutovi jos ne shvataju da komunizma vise nema. Tko to moze prisiliti poslodavca da posluje sa kronicnim gubitkom?
  (Na ulicu sa sindikalnim lopinama, 27. april 2011 00:35)

  # Link komentara

 6. Moje kolege sindikalci,kako ste dozvolili da radite sa GUBITKOM od 2005 god.
  Ili su vam davali pare da cutite,dok su otpremali toliko radnika a uzeli su
  uspesnu firmu i prirodna dobra!!Ili nesto nije u redu!!To nam OBJASNITE!!!
  Pratimo sve privatizacije(Sartid,luka BG,banke,...)da nije tuzno,bilo bi cak
  smesno!Korupcija,mito,lopovluk,kriminal,prevare,afere,jad,ocaj,beda,STRASNO!
  (narodnisindikatsrbije, 26. april 2011 23:48)

  # Link komentara

 7. alo bre,ne moze da radi on sta hoce,i sta ti pricas kad sindikat bude vlasnik moze da odlucuje,pa da nije sindikata ovi privatnicici bi radili deset puta gore nego sto sad rade,i treba da se buni sindikat,ko je bre taj poslodavac ko sme da se ne pridrzava ugovora,ma treba da se pobuni cela srbija,samo slusamo kako ucenjuju radnike otkazima
  (zoran, 26. april 2011 23:01)

  # Link komentara

 8. 'On je zbog toga najavio "borbu" svim mogućim pravnim i ostalim zakonskim sredstvima, jer, kako je istakao, "nisu radnici krivi što ni posle odlaska 900 zaposlenih i racionalizacije u poslovanju, ’Knjaz Miloš’ posluje s gubitkom još od privatizacije 2005. godine".

  Pa posluje sa gubitkom jer je pokojni Radenko zaposlio pola Aradjelovca i na svako radno mesto je drzao po 4-5 ljudi. Svi ljudi koji su radili due dilligence su se krstili i levom i desnom kada su videli brojke i racunali sve parametre - pozapsolenom radniku.
  Bilo vas je preko 2,000 zaposlenih u fabrici koju moze i treba da opsluzuje max. 400 ljudi. I sve vi to vrlo dobro znate, pa ste samim tim veci licemeri sto se sada pravite blesavi i sve te godine uz Radenka zgodno zaboravljate.

  Jedino za sta vam skidam kapu je da ste se jednog Milana Beka resili dok je tamo glumio GM-a ... a to je malo njih uspelo.
  (Lemi, 26. april 2011 21:59)

  # Link komentara

 9. Objasnite sindikalcima da je KM privatizovan, tj. da se tu sada pita vlasnik, a ne oni!
  (MilosM (iz Arandjelovca), 26. april 2011 21:42)

  # Link komentara

 10. Svašta! Sada je valjda svakom jasno zašto nema investicija u Srbiji i zašto ih neće ni biti. Nema ovde napred, samo nazad!
  (Privatnik, 26. april 2011 20:32)

  # Link komentara

 11. jel su to oni isti sindikalci koji su tukli delegaciju Coca-Cole koja je došla kao potencijalni kupac,a onda lepo otišla i kupila Rosu ,koja od tada,iz godije u godinu povećava tržišni,udeo dok KM posluje sa gubitkom?!
  privatizacija Knjaza je paradigma Srbije - oterana je mrska multinacionalna kompanija koja je,naravno,htela da uništi firmu koju bi prvo debelo platila ; mešetarilo se sa ponudama do duboko u noć ; pola Arandjelovca je dobilo pare koje su potrošili na kupovinu automobila,a na šta bi drugo;...
  jel se seća još neko genijalaca sa Korman Polja...?
  svaka sličnost je slučajna
  (nebeski narod, 26. april 2011 20:01)

  # Link komentara

 12. Kad sindikat bude vlasnik firme onda ce moci da odlucuje o ne odpustanju. Vlasnik odlucuje za svoj novac. Ili da ozivljavamo Lenjina pa sve iz pocetka.
  (AliBaba, 26. april 2011 19:05)

  # Link komentara