Sreda, 12.01.2011.

00:12

SPS produžio monopol NIS-a

Socijalistička partija Srbije progurala je amandman kojim je srušila slobodno tržište derivata pre nego što je i uspostavljeno i omogućila dalji monopol NIS-a.

Izvor: Beta

SPS produžio monopol NIS-a IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

vladimir

pre 13 godina

Da trazimo od amera jednu bombu sto vecu pa da prekinemo ovu agoniju dugu dvadeset godina.Ne zasluzuju da zive ni oni koji nas vode poslednje dve decenije a ni mi koji sve to trpimo.

Dragan

pre 13 godina

Ja znam jedno. Moj glas nece dobiti i svakog dana potvrdjuju moju odluku. Jednostavno necu glasati jer nemam za koga. Umesto zaposlenja koje su obecali, pojeftinjenja goriva itd. oni teraju mlade ljude u inostranstvo, zdusno brane monopoliste NIS, Miskovic, Telekom... Prosto nemogu da verujem.

Radoslav

pre 13 godina

Kad dođe vreme, svi vi koji sada pljujete sve redom ćete izaći na izbore. Nije bitno za koga ćete glasati, bitno je da će neko dobiti vaš glas. Jedva čekam da vas sve vidim kako lepo izlazite, željni promena, pa onda onako iz sve snage ponovo zavrtite točak kad vas izađe 70% na izbore. Show must go on!

Pametan smo mi narod. Samo sporo kapiramo.

SPDSNSRS...

pre 13 godina

SPS je voljom DS-a dosao na vlast tako da je naslov besmislen. DS je produzio monopol NIS-a sto je razumljivo. Da to nisu ucinili Rusi bi obelodanili kakvu je kradju DS sprovodio dok je upravljao NIS-om.

Nikola

pre 13 godina

Nista novo, rusi platili nekome u nasoj vlasti da dobiju povlasceni polozaj. Isto kao sto je fiat platio i dobio subvencionisanje njegovih automobila. I telekom se prodaje sa monopolom, daje se i infrastruktura a zakon o promeni operatera a da se zadrzi postojeci broj je odlozen za neodredjeno.

Lignjoslav Pipak

pre 13 godina

Ministarstvo energetike koje vodi SPS daje predlod vladi za povecanje dazbina i akciza a konacnu odluku o tome donosi sama vlada kojom rukovodi DS.

Heh

pre 13 godina

Pazi ovo. Jos im i pomazemo da nas truju nekvalitetnom naftom. Jesu oni uopste ispunili sve iz ugovora ? Koliko se ja secam, oni su trebali modernizovati rafinerije i biti spremni za ukidanje monopola. Zato su i imali pravo na monopol do 2011. Aj' da vas vidim i uzmite Rujama rafinerije, jer nisu ispostovale na sto su se obavezale.

JosJednaPrevara

pre 13 godina

kako se trose tj kradu te pare od akciza.
Da se koriste posteno za Srbiju i narod ne bi mi bilo zao ali kad se pokradu i iznesu iz zemlje preko firmi sa kipra e to mi je problem tj vise za robijanje

Caki

pre 13 godina

Kakva naslov "SPS produzio monopol NIS-a" , a sto ga ostali u skupstini podrzase i to skoro jednoglasno. Nemoj samo da je DS tu nesto "kriv" za poskupljenje.

Mnogo Ste Isti

pre 13 godina

Koliko nebuloza pocevsi od naslova, SPS nije nikako mogao sam da progura amandman bez podrske ostalih iz koalicije na vlasti. Drugo izjava Kolundzije da je NIS domaca kompanija jer posluje u Srbiji i zaposljava nase gradjane. Pa valjada se gleda u cijem je vlasnistvu kompanija gospodjo Kolundzija!? Da li onda po istom tom kriterijumu mozemo da smatramo da su sve strane kompanije tj. predstavnistva koja posluju u Srbiji domace kompanije?! Gospodjo Kolundzija vasom izjavom da cete menjati ovaj zakon ako EU bude reagovala pokazali ste da vas uopste ne interesuje sta gradjani (BIRACI) misle o zakonu i amandmanima sto dokazuje da ste izgubili kompas i veze sa realnoscu i narodom. Ali idu izbori a samim tim i treznjenje zuto-crvene koalicije (citaj korumpirane bande). Samo tako nastavite necete jos dugo. Istrosili ste kredite i kod naroda i kod EU. Sram vas bilo!

nt

pre 13 godina

e pa polako ljudi... gde ste svi vi bili 2008. kada su kostunica i velja poklanjali NIS i celokupan monopol na uvoz i promet naftom i derivatima rusiji??? tada ste svi likovali i uzvikivali to su nasa braca rusi!
i sta smo dobili od brace rusa:
- od gasovoda nema ni traga ni glasa...
-najgore i najskuplje gorivo u evropi
-ogromni (najveci) trgovinski deficit sa rusijom jer nemamo mogucnost da se preorijentisemo na naftu iz neke druge zemlje...
-mogucnost da ti isti rusi nama kroje sudbinu...
mislite o tome, pa ako vam se vise svidja rusija od srbije - idite tamo!

srdjan

pre 13 godina

Kada bi država povećala akcize na sve strane robe da li bi onda naši proizvodi bolje prolazili na našem tržištu,i da li bi se povećala domaća proizvodnja.A kada za dve godine bude počela proizvodnja evrodizela u našoj rafineriji na novim postrojenjima ova akciza će imati smisla jer će se taj evrodizel tretirati kao domaći a samim tim i boljitak za državu.Ne treba biti toliko politički ostrašćen pa ne razmišljati svojom glavom.Ne dobijaju ovim samo Rusi nego i država gde će da se sliva veliki novac a time i rast standarda u Srbiji.Da podsetim država i akcionari su vlasnici 49 posto akcije NIS-a.Mislite malo i o tome.

wlado

pre 13 godina

ne dirajte komuniste, to je kao da ja kazem- kostunica je dao kosovo, nikad vise ne glasam a LDP??? kakve veze imaju komunisti sa ovom vescu?

čovek

pre 13 godina

Imam pomešan osećaj besa, poniženosti i nemoći da bilo šta promenim pored ove ODVRATNE CRVENKASTO-ŽUĆKASTE DRUŽINE koja sebe naziva Vladom Srbije.
Sa kakvim bestidnim prevarantima mi imamo posla pa to istorija ne pamti.

Eto tražili smo, gledajmo!

The Blue

pre 13 godina

Nije SPS produžio NIS-ov monopol već VLADA REPUBLIKE SRBIJE, sa glavnim stožerom, DEMOKRATSKOM STRANKOM.
Borise, nemaš pojma kako neću da izađem na iduće izbore, sramota me je što sam glasao za vas!

MUKNAVI

pre 13 godina

Eno vam milosevica u toj ruskoj grupaciji koja mulja i sa NIS-om.Zar pre neki dan ne zovnu "ruzu" markovic miru mrkonjic u prisustvu novinara i cestita joj novu godinu,a ona na poternici policije na cijem celu je ivica tasnica.Cime se bavi brat slobodana milosevica bivsi ambasador u Rusiji koji zavrta usi po vladi pred prodaju NIS-a ,a`?Pa oni su deo vlasnika NIS-a bere.Eno u Svajcarskoj se nalazi centrala ,pa ako je neko od Novinara "dokon" neka to pogleda..ccc,Srbija je prcija mafijoze i njihovih klanova koji se posakrivase u stranke i njihove celnike koje Narod rotira u vlasti i nikako da skapira da ima posla sa bagretinom koja ga delje,eksploatise a kad se spuste zavese..smeju mu se svi skupa u lice!Dokle bre?E to zavisi stvarno ,od Nas.Ako nastavimo da psujemo po coskovima ,jahace nas dok smo na ovoj strani planete.

Зоран

pre 13 godina

Што САДА кукате на Русе!? Апсолутно немате разлчога да да њих кукате. Људи би сав колач за себе, као и сви. Проблем је у нашој власти, није у Русима.

Beogradjanin

pre 13 godina

Hteli ste da imate posla sa ruskom drzavom? Sad uzivajte!

Nije nam potreban Wikileaks da znamo da je cela ruska drzava mafijaska diktatura!

vlajko

pre 13 godina

Sta nam vredi od izbora...Jedni odu drugi dodju...,stari DOS obecavao,obecavao kule i gradove...sloba zasrao kazu....prodje 10god cene gore plate dole.....Lupaju akcize i poreze umesto privredu da ozive...uaaa politicari svi.

Igor

pre 13 godina

"Podstičemo domaću proizvodnju." NIS je sinonim za firmu koja ima para i u kojoj bi svi voleli da rade. To je poslednja, ali poslednja firma kojoj treba podsticaj. Ne razumem šta se dešava sa DS-om, zar je moguće da su toliko slepi? Ja me bih imao ništa protiv da LDP preuzme vlast, ali bojim se da je realnija jedna druga opcija.

magnifique

pre 13 godina

stara dobra oprobana strategija sps-a ... i neverovatno jednom su bili vec pocisceni sa politicke i privredne scene upravo zbog ovakvih stvari ali ne njima to nista nije znacilo nikakve pouke nisu izvukli nego napred idemo sad kada smo ponovo uzjahali sve po starom.
zapravo to je takav kadar da oni i ne umeju drugacije da se takmice na slobodnom trzistu sa konkurencijom, vec samo daj taj monopolski polozaj pa da vidite koliko smo sposobni....
nemam reci uzas, sram vas bilo ds i ostale koji ste dozvolili da se barabe povampire. samo gledajte sta ce vam se desiti na izborima zuti izdali ste srbiju. dr djindjic se okrece u grobu dok se tadic i ivica ljube u usta!

Djura

pre 13 godina

Carinjenje je postupak kojim se roba stranog porekla prevodi u robu domaceg porekla. Dakle, placanjem carine, roba stranog porekla postaje domaca roba i mora imati isti tretman kao i svaka druga roba. Razlicito tretiranje domace robe je krsenje svih zakona i pravila. Predlazem uvoznicima da hitno podnesu tuzbe svim domacim i stranim sudovima.

Amos

pre 13 godina

NIS NIJE domaća firma! Pogledajte sumu isplaćenih zarada - bruto, neto, bonuse, kako god hoćete...
Nagradno pitanje za malog Mirka: u koju državu odlazi najveći deo tih novaca?
U onu iz koje stižu stručnjaci sa dnevnicama od 1000 eur.

gen

pre 13 godina

totalno ludilo, ovo je nevidjeno! izgleda da ovi na vlasti misle da mogu da jashu ovaj narod kako hoce zato sto taj narod cuti i ne izlazi na ulice da im pokaze sta misli o njima. Potpuno sam siguran da je to samo privid i kad u jednom trenutku ovde pukne zivac narodu i rumunski scenario ce biti blag, a ja jedva cekam taj dan, sve je blizi!

rango

pre 13 godina

Извините, како је СПС могао да прогура тај амадман? Ко је гласао за тај амадман, молио бих мало детаљније вести, а не оно СПС ПРОГУРАО. Па није амадман колица, па да се прогурају.
(Зоран, 12. januar 2011 04:31)

# Link komentara
Preporučujem (+130)
Ne preporučujem (-3)
Šta je ovo
"Amandman su podržale i sve vladajuće stranke. Šef poslaničke grupe „Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je da je procenjeno da će to biti u interesu Srbije. "Sa stanovišta interesa Srbije mi smo procenili da je taj amandman prihvatljiv.""

Ne znam... mislio sam da napišem psovku, al' sam jednostavno ostao bez ikakvog teksta. Ovo je prosto neverovatno...
(Ovca, 12. januar 2011 03:26)
DVA najbolja komentara!!!
stvarno ovi nas za...vaju ili misle da smo mi budale...ne ,izgleda da oni znju da smo mi budale!!!...dss je onomad govorio da kupovinom nisa od strane rusa ce mo imati najevtiniji benzin...ajde sada da objasni Voja..sta se desava!!!

bane

pre 13 godina

Ne mogu da verujem koliko se srozala Demokratska Stranka. Za samo par godina nakon ubistva Zorana Đinđića, postali su jednojajčani blizanci Miloševićevom SPS-u.
Ponekada mi se čini da su funkcioneri DS veće komunjare i od Dačića i Mrkonjića.
Eto, postali smo najzad ruski sateliti. Taj stari san srbijanskih komunista se ostvario ne za vreme Miloševića nego Borisa Tadića.
Narod je tako hteo.

Babin_zub

pre 13 godina

"Posledice te odluke već su vidljive i na pumpama, gde, recimo, uvozni i kvalitetniji evropremijum zbog akcize od 49,50 dinara košta 134 dinara, dok je cena BMB 95, za koji je akciza 45 dinara, 119,40 dinara."

49,5-45=4,5
134-119,4=14,6

Moze li mi neko objasniti ovu matematiku?Ako je razlika u akcizi 4,5 dinara,zasto i razlika u ukupnoj ceni nije 4,5 nego je tri puta veca???

Bez obzira na cenu,sipacu uvozno gorivo jer cu sa njim preci vecu kilometrazu i manje habati auto,sto opet ispadne jeftinije nego "jeftinije" gorivo iz ruske rafinerije.

Sasa

pre 13 godina

Ruske firme ulazu samo tamo gde moze da se muva, potplacije, korumpira... Ruske firme su u vlasnistvu tamosnjih tajkuna koji su se takodje obogatili preko noci. Sta mislite dali je neko od NISa (sada Ruske firme) dobio neki dinar da proturi taj amandman. Jedna deo para , koji cemo svi mi dati preko akciza otisao nekom za predizbornu kampanju. Srbiji ce biti bolje kad srbi ne vladaju a to ce biti onda kada udjemo u EU, mada svi na politickoj sceni to onemogucavaju.

lood

pre 13 godina

Razlika u akcizama je 4,5 din.,a u ceni 15 din.!Ko je ovde lud???Prica je realna,neko je uzeo pare od NIS-a,ali sa druge strane mi odgovara da sipam benzin za 119 din,umesto za 135!!!Kvalitet?Koga briga,ceo zivot vozim na NIS-ovom,zasto bih menjao?Text forsiraju pumpadzije,koje su jedva docekale da umesto 5 din/litru,zarade 50din!

živela demagogija

pre 13 godina

Ma sve je ovde jasno,samo ne znamo koliko su se rusi ispružili za ovaj amadman, milion, dva tri, deset!?Ko se omastio to znamo,sveta trojka na vlasti DS-SPS-G17.

Ivan

pre 13 godina

Ovo je srpski model ukidanja monopola i otvaranja tržišta.
Ovako nešto je nezapamćeno ni u teoriji ni u praksi, ali mi smo uvek bili inovatori.

Milos

pre 13 godina

Eh dragi zemljaci,skoro da poverovah da u Srbiji nema gradjana trece klase kad pre par dana sa povratka iz Srbije za Italiju uspese da me ubede ovi novi BOGATASI proizvedeni posle oktobarskih izbora neke davne 2000g.Sveje verovatno ovo sto primecujem i malo povezano sa gorivom.a kako? pa evo odgovora.Cekamo mi tako u koloni na granici sa Hrvatskom,ona duga par km kad nelezi vraze da nebi trosili gorivo u koloni odredjena BG gospoda sa skupim dzipovima i limuzinama i skijama na krovu zustavnom trakom obilaze nas obicne gradjane i pred granicom policajac mesto da ih kazni on gleda u blokcic sa brojevima tablica koje je zapisao na tel poziv primljen od svog sefa maloga Slobe Dacica i njemu bliskih saradnika.Oni odose a mi gledamo koja pravda.Obidjo ceo svet mnoge granice i nigde ovo nevidoh, cak i kad je Sloba komandovao.Sramota ova banda sto vlada da to dopusta,kultura novih bogatasa da zovu da ih neko prevede preko reda,nemaju ni kulture a ni respekta prema drugima.Uzgred svesam ih obisao do Slovenije a bilo ih je u grupi bar 15 vozila malo podeljeni.LEPELI DEMOKRATIJE U NASOJ SRRBIJI da mi se smucila,a doticni ustedeli na potrosnji goriva mozda je i to primer kako drzava moze da ustedi,i daje u interesu drzave. Pozdrav citaocima,taocima ove vlasti.

QQQ

pre 13 godina

E ljudi ,da rokne neko atomku po sred zgrade vlade,ovi bi posle eksplozike samo izsetali iz rusevina i otresli prasinu sa odela.
Ovo prvo nisu ljudi,pa nisu ni politicari,pa nisu ni gradjani Srbije.

OVO SU MUTANTI !!!

QQQ

pre 13 godina

Cuo se Mrka sa Mirom Markovic neki dan telefonom,pa mu se Mira zali da joj Rusi non /stop povecavaju "stanarinu" i prete izbacivanjem iz Rusije ako ne plati.
Evo sad su sve ovce na broju opet.Nis(Rusi) opet ima naj nizu cenu,ali kako u tekstu objasnjava ova prirodna pojava sa neba u zenskom obliku, ta niza akciza na rusko pardon nase gorivo NECE uticati na slobodan uvoz goriva!?#$%^Jedino sto moze da se desi,jeste da ga niko ne uvozi jel nema racun,ali dobro posle cemo o sitnicama.

Sta reci a ne zaplakati.

Jos se pozivaju na to da su u NIS/u zaposleni nasi gardjani pa je to onda srpaska firma!?

A koja strana firma u Srbiji zaposljava strance i sta je to strana a sta domaca firma u Srbiji.Kada bi u vladi postavili samo ova dva pitanja dobili bi ne dva nego 16 razlicitih odgovora i svi bi bili hitovi.toliko njih bi odmah pitalo: A koliki je moj deo ako odgovorim tacno.

Bitno je da je drzava spasila radnike NIS/a od ne znam cega,i pri tom osudila sve gradjane Srbije na jos visu cenu goriva,ali to je za nase dobro samo mi to OPET ne razumemo.

Tekst je pravi hit Srede.Preporucujem da ga svi procitaju.Steta sto nece biti hit Nedelje,jer nase pcelice vec marlivo spremaju nove izvestaje za stampu i vec koliko veceras ili sutra objavice se neki novi tekst koji ima jos jace dokaze da je zemlja okrugla ali da je Srbija na tepsiji.

rodja

pre 13 godina

Problem ove vlasti a i svih predhodnih je što sve radi selektivno. Zašto ne poignete onda akcize na sve uvozne proizvode i tako zaštitite domaću proizvodnju i napunite državnu kasu? Ili zašto ne liberalizujete celu privredu i omogućite svima iste uslove poslovanja? Odlučite se već jednom. Radite samo ono gde vam se lični interesi poklapaju sa tajkunskim interesima.
Ovaj narod nemože dobiti šansu za ravnopravno poslovanje i ravnopravan život sa ostatkom sveta nažalost.

pop

pre 13 godina

Pa nama niko nije kriv da se ovo desava u grckoj ili francuskoj svi bi izasli na ulice pocev od prevoznika, takstista i poljoprivrednika... Ovako smo fino izdresirani u predhodnim godinama da moze da mude i 500din litar a da se nista ne desi !

qq lele

pre 13 godina

Sledeća vest:
"Vlada angažovala drumske razbojnike - stotine opljačkanih"

gđa ministarka:
"Ovim činom smo obezbedili priliv od 5 milijardi dinara u budžet"

Aleks37

pre 13 godina

NIS je domaca kompanija posto zaposljava nase ljude i radi u Srbiji... Hahahahahahahahaha.... Pa sve kompanije sa vise od 10 zaposlenih u Srbiji imaju vecinu domace radne snage! Svuda u svetu krupan biznis kontrolise (podmicuje) ljude na vlasti... Tuzno za Srbiju je sto se ljudi sa vlasti utrkuju da se prodaju (da nas prodaju) za sitnis posto razmisljaju da ako se prodaju oni prodace se prvi sledeci... Ali sto da nas ne jasu kad se mi ne bunimo... Poskupelo gorivo, ali Ekrem vata Vendi na Farmi...

profesor Kosmosic

pre 13 godina

neka, ne kupujem na NIS-u iz principa. inace, masna laz je da gorivo ne moze da bude jeftinije, jer ova nazovi drzava uzima 50rsd po litru po osnovu akciza i jos 25rsd po osnovu PDV-a. Ako je marza 10-ak rsd, vidi se da litar goriva kosta 40-45rsd, a prodaje se od 120-135rsd!

borislav

pre 13 godina

Ovakvo ponasanje vlastodrzaca mi govori samo jedno: oni su sigurni da vladati dalje nece i sada beskrupulozno pune dzepove. Nemojte se uopte iznenaditi kad za par godina budete citali kako su vec sada u ovoj fazi, obezbedjivali sebi vize i racune u inostranstvu.
Ovakvog lopovluka i javasluka nije bilo za vreme Milosevica.

jedan_od_nas

pre 13 godina

Pratim ovu vest od kada je objavljena pre par dana i beše mi pre neki dan fantastično kada sam pročitao nešto tipa „ovaj amandman je Vlada odbila jer je u suprotnosti sa zakonom o akcizama, ali jbg neki tamo poslanici sa Marsa ga usvojiše i ... šta sad tu jadna Vlada da radi ...“. Dakle, i zvanično su počeli da se ponašaju u maniru „ima li ko ođe jači“, što bi svojevremeno rekli crnogorski đilkoši po Studenjaku, više im uopšte nije bitno ni da li su odluke koje donose u skladu sa zakonima koje sami donose.
A ja tamo neke 1996. počeo da studiram i posle mesec dana – bup na ulicu – hajde da demonstriramo protiv Miloševića, pokrao čovek lokalne izbore, maltretira jadnu demokratsku opoziciju. Izgubih celu tu godinu u za...banciji, i sada 15 godina kasnije, što bi rekao Tijanić – „sami nam uši fale pa da i zvanično postanemo magarci“.
Ali najgore je ustvari to što više i nemaš za koga da glasaš, mada meni sve češće pada na pamet Šešelj i radikali – sa njima makar znaš na čemu si, nisu ljudi normalni i gotova stvar, nema tu iznenađenja . A ovako, gajili smo guju u njedrima i ko nam je kriv ... jedno je sigurno - vidimo se na pumpi. A na izborima ... videćemo ...

Ma nemoguce

pre 13 godina

Vidimo se na izborima.... Jedva cekam...
(Amarus, 12. januar 2011 01:26)

A ti to mislis da cemo imati za koga da glasamo?
Ako cemo ponovo da biramo mejdu ovim je biram da ne glasam.

Flea

pre 13 godina

"On kaže da ovakva „podela" omogućava dodatne prihode u budžetu od 2,3 milijarde dinara. Predloženom strukturom akciza obezbeđuje se da liberalizacija tržišta benzina u 2011. godini ne bude sprovedena isključivo na štetu spoljnotrgovinskog bilansa zemlje. To može imati pozitivne posledice i na stabilizaciju opšteg nivoa cena", AHAHAHAHAHAHA, LJUDI, IZGLEDA DA SU SAMO BUNIKE POJEFTINILE I DA SE DELE I ŠAKOM I KAPOM! Na stabilizaciju povoljno utiče skuplje gorivo-koji idiotizam. A da liberalizacija ne bude ISKLJUČIVO NA ŠTETU BUDŽETA ZEMLJE, NEGO DA IDE NA ŠTETU GRAĐANA?!?!?!? PA SOMOVI, SVE MERE TREBA DA SE DONOSE U INTERESU GRAĐANA!!!

Nada Furundžija izjavila je da je procenjeno da će to biti u interesu Srbije. Pa, hoće! Lošije domaće gorivo, jeftinije, veća zagađenja, stariji ljudi, penzioneri se potruju izduvnim gasovima, i eto smanjenja budžetskog troška PIO!!!
BOLESNICI NAS VODE, LJUDI!!!
A i oni što čekaju u redu da nas vode nisu ništa bolji :(((

Jada

pre 13 godina

Srbija uz BiH je jedina zemlja u Evropi u kojoj se koristi za zdravlje steno gorivo. Sve ostale zemlje imaju benzine koji po kvalitetu odgovaraju standardima EU i sadrze manje stetnih sastojaka. Ovde se postavlja pitanje odgovornosti onih koji su svesno omogucili dalje povecano razboljevanje stanovnistva od respiratornih oboljenja i karcinoma pluca kao direktne posledice udisanja stetnih sastojaka iz vazduha, a poreklom iz motornih benzina. Odgovorni su oni koji su to dozvolili, poslanici Narodne skupstine RS koji su izglasali takav zakon i Predsenik RS Boris Tadic koji pomenuti zakon odobrio svojim potpisom. Pokrenimo postupak pred sudom, pokusajmo bar nesto da ucinimo kad je zdravlje u pitanju, sto je mnogo vazniji razlog od monopola ili zarada pojedinaca ili kompanija koje se bave proizvodnjom i distribucijom goriva.

KG

pre 13 godina

Smesni ste sa naslovom.Izgleda da su sve blize izbore pa morate da opet pevate "evropsku" pesmu.Za taj amadman su glasale i svi do jednog iz G17 i DS-a tako da je vlast "progurala" a ne samo jedna stranka.Smesno je uopste misliti da se oni pre toga nisu dogovorili oko toga.Srbija je postala banana zemlja najgore moguce vrste,vlada radi za interese stranih zemalja sto zapadnih sto rusa a i za interes svog dzepa.

ruki

pre 13 godina

A čuli ste našeg ministra energetike pre Nove godine, kako je rekao da će gorivo pojeftiniti u 2011.! Možda za odredjeni sloj gradjana ali za NAROD NE!!! Svaka čast...samo tako dalje...Sve dalje smo od EU!!! AU...AU...

Zvezdan

pre 13 godina

Eh dragi moji Srbi,tako funkcioniše ruski lobi sa svojim eksponentima u obliku SPS-A.Sramota,o kakvoj demokratiji mi pričamo,o kakvoj liberalizaciji tržišta govorimo?!Proruski vazali drmaju Srbijom nakon ubistva Zorana Đinđića, i zato nam i ide ovako!

Milos

pre 13 godina

Citiram: "NIS je domaća kompanija u smislu da zapošljava naše ljude i posluje u Srbiji. Mi smo se o svemu konsultovali sa Ministarstvom finansija, a prema našim analizama, to je pozitivno po budžet", objasnila je Kolundžija.

Ovo je tipican odgovor politcara, nit' smrdi nit' mirise. Dosta mi je vise tih "nacionalnih interesa".. svi ti nacionalni interesi idu po mom dzepu. Nju bas briga, ona sa poslanickom platom (+ koji honorar od upravnih odbora) moze da izdrzi i poskupljenje benzina 100%. A da ne pricam da svi koriste drzavni vozni park u privatne/stranacke svrhe. Opet po mom dzepu!!! grrrr...

smesko

pre 13 godina

I sad cemo opet da iznalupamo tastature i da odemo da vozimo automobile... Znate, meni se cini da je nama najpametnije da unajmimo Grke jedno 10-tak dana da za nas odrade posao, posto sami ocigledno nismo sposobni!

Jovan

pre 13 godina

Naslov je tendenciozno izabran da ocrni SPS, dok se ne istice da je najvise glasova za taj amandman poteklo od DSa (sto je i logicno obzirom da su najveci), a takodje ni da SPS sigurno ne bi poturio taj amandman bez znanja DSa (sto se u textu insuinira).

Elem, nema mnogo razlike izmedju DSa, SPSa, a i ostalih...

Svi nas podjednako prave vevericama :(

PS Dokle god se svi mi nerviramo, a i dalje cutimo i pricamo o tome po stanovima/kucama, promene nema. Javni mirni protest na ulicama nam nedostaje!!!

aaaa

pre 13 godina

nema sanse da ovo sve nije izrezirano...al sanse nema...da mi se gade ovi na vlasti..ali evo bukvalno mi muka sad kad pomislim..al isto tako mi muka I od ovih u opoziciji. da covek lepo na kraju sam sebi kaze ,bolje da mi je na vlasti neki stranac amer,kinez,nemac,englez nego da me ovaj moj ovoliko zaj.....i krade.. nema sanse da je slucajno..mora da se neko igrao po mozgovima planirano

Rukavima

pre 13 godina

Dobro za budzet? To je osnovni razlog? Pa u tom slucaju udarite najvece poreze i eto blagostanja za budzet. Ne znam samo sta ce biti sa gradjanima. Da li jos uvek ima zivih u Srbiji? Jel ovo zemlja zombija? Pa digla se kuka i motika za vreme gej parade. Gde je sad ta "nezadovoljna omladina"? Jel oni ne koriste racunare, ne piju mleko, ne koriste gorivo(direktno i indirektno)? Zasto cekate izbore? Ne moramo srusiti skuptinu, ali pokazimo da je barem malo zivota ostalo u nama.

kalimero9

pre 13 godina

Obavezno da se uvede kod nas da svaki kupac prilikom kupovine goriva bude obavezan da kupi i tri "jeftinog" ulja, kako bi aktivirali domacu privredu.

"Demokratski" predlog.

baba Djona

pre 13 godina

A da vam slucajno nije palo na pamet da stvorite uslove za poslovanje i da sredite trziste experti sem da besumucno dizete namete..vasa nesposobnost je dokazana, pa nek dodje Toma, mozda covek zna, ovi sigurno ne znaju..nekada OTPOR

Jovan

pre 13 godina

Ne znam zasto mi Tadic lici na Causeskua... a i Dacic, na momente, onako iz profila... a i Dinkic, a bogami i Skundric ... ustvari, kad malo bolje pogledam, mnogi iz vrha drzave lice mi na Causeskua. Sve vise.

Marina Tucakovic

pre 13 godina

Sta se cudimo.Pa zar ih nismo gledali 10 godina.Sipali smo svercovano gorivo iz kanti,preprodavci cucali po coskovima.To su oni i mi moramo za sve ovo danas,to sto se ponavljaju da zahvalimo nasem najlepsem predsedniku Tadicu.I eto imamo to sto imamo,imamo coveka koji je iskljucivao struju Kolubari da bi vojska i policija mogli da deluju u mraku na mestu predesdnika upravnog odbora EPS a ,Sta treba da ocekujemo od njih.JOs gore i sve gore.Setite se samo devedesetih

zolelole

pre 13 godina

Posle recimo ovakvih amandmana,bilo bi logicno da padne vlada,ili da ministar za energetiku da ostavku,kao moralan cin,koga bre vise stitite?Elem u principu mi nije zao tih para,ali mi je zao sto ih ovi lopovi trose i trpaju u svoje dzepove,i izdrzavaju ovu alu od drzavne administracije i lezilebovica po javnim preduzecima.Sto pre propadnu to bolje,kraca ce biti agonija.

paor

pre 13 godina

Moj komentar nema bas veze sa ovim clankom ali citajuci ga prelila mi se casa ... vreme je da se pakujem i idem negde gde ce biti bolje , bilo kud samo sto dalje odavde , od ovakvih muvadzija , prostaka , ubica turista , nesposobnih politicara .....Jednostavno vise ne mogu !

Зоран

pre 13 godina

Извините, како је СПС могао да прогура тај амадман? Ко је гласао за тај амадман, молио бих мало детаљније вести, а не оно СПС ПРОГУРАО. Па није амадман колица, па да се прогурају.

Зоран

pre 13 godina

Сада ће Тома да дође па ће да буде боље?

ЈОШ МОРА ДА СЕ ПРОПАДА.

Живи били па видели.

Зоран

pre 13 godina

"Amandman su podržale i sve vladajuće stranke."

Није лепо ставити овакав наслов кад и владајућа странка подржала. То није паметно, а ни поштено.

Било би добро да сте написали да ја ОВА ВЛАСТ убацила амадман којим НИС и даље има монопол.

НИЈЕ ЛЕПО.

Ovca

pre 13 godina

"Amandman su podržale i sve vladajuće stranke. Šef poslaničke grupe „Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je da je procenjeno da će to biti u interesu Srbije. "Sa stanovišta interesa Srbije mi smo procenili da je taj amandman prihvatljiv.""

Ne znam... mislio sam da napišem psovku, al' sam jednostavno ostao bez ikakvog teksta. Ovo je prosto neverovatno...

Alfa

pre 13 godina

@(sasa jokic, 12. januar 2011 01:29)

Borise? Ivice?


@pumpadzije
samo vi uvezite 100 oktana bezolovni, ima ljudi koji bi dali i 150din/l nije sporno :-)

belly

pre 13 godina

"NIS je domaća kompanija u smislu da zapošljava naše ljude i posluje u Srbiji"

Pa ko je ovde lud?! Pre ce biti da zaposljava necije dzepove na stetu svih ostalih

Vladan R

pre 13 godina

Akciza je veca za 5 dinara a cena BMB za 15. Da li se samo meni cini da tu nesto nije u redu. Izgleda da bi i kada bi akcize bile iste, dugo najavljivano kvalitetnije a kobajagi jeftinije uvozno gorivo, bilo upravo suprotno bar sto se cene tice, tj skuplje za 10 dinara. posel ovoga nisma siguran ni u kvalitete uvoznog goriva. Suma sumarum, imam utisak da je bilo bolje dok je bilo monopola, jer em su akcize bile manje, em je cena na koju su dodavane akcize bila manja.

igorpl

pre 13 godina

Kako smo mi interesantan narod. Najbolji deo priče je na kraju ovog članka koji kaže "AKO EU BUDE REAGOVALA MENJAĆE SE ZAKON" znači nas građane jedino EU može da spasi i od LOPOVLUKA vlastite države tj lopovluka svih koji se bave politikom, Jedva čekam dan kada će i ako će osvanuti kada budemo slavili novu godinu sa ulaskom u EU. Ne zato što će mo da imamo kao šatro veće plate, standard... To se vereovatno neće ni dogoditi, nego će tada zvanično prestati DRŽAVNA pljačka ovog neukog naroda! i živećemo u jednom uređenijem društvu nadam se. Isto tako se nadam da sa ovakvim ponašanjem nijedan političar neće moći da bude na vlasti kada uđemo u tu famoznu EU!
Kažu podstičemo domaću industriju, Pitao bih vladajuću bratiju na osnovu ovoga koju to industriju BOSANCI postiču a imaju jeftinije gorivo i uvoze na sve strane gorivo iz EU?
Ne ova zemalja će valjda biti bolja i u momentu kada sa valsti nestanu likovi poput TOMICE MILOSAVLJEVIĆA, ŠKUNDRIĆA, DINKIĆA, SLBODANA MILOSAVLJEVIĆA, CVETKOVIĆA, MRKONJIĆA.
Mislim da su ovo najnesposobniji ministri ikada, žalosno je jedino to što su svi isti i nema zamene adekvatne. Ne ilazite na izbore!
E moj glupi narode!

dad

pre 13 godina

Sps je vec poznat da je dobijao kofercice da bi nesto progurao dok su bili u onoj vlasti. Mozda su sada rusi dali koji dinar da im se srede povlastice.

shomy

pre 13 godina

Ko misli da je ovoj vladi ovo poslednji mandat? Neverovatno je da nista ne mogu da sprovedu, cak ni liberalizacija trzista je na "domaci" nacin da se zastiti domaca ruska kompanija, mislim stvarno, koliko duboko mogu da potonu...

sasa jokic

pre 13 godina

Da nije neko stvarno naseo na pricu o reformisanom SPS-u?! Rusi Srbiju drze u saci, to im je omogucio Kostunica, a i Oni njemu da dodje na vlast!

Ovca

pre 13 godina

"Amandman su podržale i sve vladajuće stranke. Šef poslaničke grupe „Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je da je procenjeno da će to biti u interesu Srbije. "Sa stanovišta interesa Srbije mi smo procenili da je taj amandman prihvatljiv.""

Ne znam... mislio sam da napišem psovku, al' sam jednostavno ostao bez ikakvog teksta. Ovo je prosto neverovatno...

igorpl

pre 13 godina

Kako smo mi interesantan narod. Najbolji deo priče je na kraju ovog članka koji kaže "AKO EU BUDE REAGOVALA MENJAĆE SE ZAKON" znači nas građane jedino EU može da spasi i od LOPOVLUKA vlastite države tj lopovluka svih koji se bave politikom, Jedva čekam dan kada će i ako će osvanuti kada budemo slavili novu godinu sa ulaskom u EU. Ne zato što će mo da imamo kao šatro veće plate, standard... To se vereovatno neće ni dogoditi, nego će tada zvanično prestati DRŽAVNA pljačka ovog neukog naroda! i živećemo u jednom uređenijem društvu nadam se. Isto tako se nadam da sa ovakvim ponašanjem nijedan političar neće moći da bude na vlasti kada uđemo u tu famoznu EU!
Kažu podstičemo domaću industriju, Pitao bih vladajuću bratiju na osnovu ovoga koju to industriju BOSANCI postiču a imaju jeftinije gorivo i uvoze na sve strane gorivo iz EU?
Ne ova zemalja će valjda biti bolja i u momentu kada sa valsti nestanu likovi poput TOMICE MILOSAVLJEVIĆA, ŠKUNDRIĆA, DINKIĆA, SLBODANA MILOSAVLJEVIĆA, CVETKOVIĆA, MRKONJIĆA.
Mislim da su ovo najnesposobniji ministri ikada, žalosno je jedino to što su svi isti i nema zamene adekvatne. Ne ilazite na izbore!
E moj glupi narode!

Зоран

pre 13 godina

Извините, како је СПС могао да прогура тај амадман? Ко је гласао за тај амадман, молио бих мало детаљније вести, а не оно СПС ПРОГУРАО. Па није амадман колица, па да се прогурају.

dad

pre 13 godina

Sps je vec poznat da je dobijao kofercice da bi nesto progurao dok su bili u onoj vlasti. Mozda su sada rusi dali koji dinar da im se srede povlastice.

sasa jokic

pre 13 godina

Da nije neko stvarno naseo na pricu o reformisanom SPS-u?! Rusi Srbiju drze u saci, to im je omogucio Kostunica, a i Oni njemu da dodje na vlast!

Зоран

pre 13 godina

"Amandman su podržale i sve vladajuće stranke."

Није лепо ставити овакав наслов кад и владајућа странка подржала. То није паметно, а ни поштено.

Било би добро да сте написали да ја ОВА ВЛАСТ убацила амадман којим НИС и даље има монопол.

НИЈЕ ЛЕПО.

belly

pre 13 godina

"NIS je domaća kompanija u smislu da zapošljava naše ljude i posluje u Srbiji"

Pa ko je ovde lud?! Pre ce biti da zaposljava necije dzepove na stetu svih ostalih

shomy

pre 13 godina

Ko misli da je ovoj vladi ovo poslednji mandat? Neverovatno je da nista ne mogu da sprovedu, cak ni liberalizacija trzista je na "domaci" nacin da se zastiti domaca ruska kompanija, mislim stvarno, koliko duboko mogu da potonu...

Зоран

pre 13 godina

Сада ће Тома да дође па ће да буде боље?

ЈОШ МОРА ДА СЕ ПРОПАДА.

Живи били па видели.

bane

pre 13 godina

Ne mogu da verujem koliko se srozala Demokratska Stranka. Za samo par godina nakon ubistva Zorana Đinđića, postali su jednojajčani blizanci Miloševićevom SPS-u.
Ponekada mi se čini da su funkcioneri DS veće komunjare i od Dačića i Mrkonjića.
Eto, postali smo najzad ruski sateliti. Taj stari san srbijanskih komunista se ostvario ne za vreme Miloševića nego Borisa Tadića.
Narod je tako hteo.

qq lele

pre 13 godina

Sledeća vest:
"Vlada angažovala drumske razbojnike - stotine opljačkanih"

gđa ministarka:
"Ovim činom smo obezbedili priliv od 5 milijardi dinara u budžet"

Marina Tucakovic

pre 13 godina

Sta se cudimo.Pa zar ih nismo gledali 10 godina.Sipali smo svercovano gorivo iz kanti,preprodavci cucali po coskovima.To su oni i mi moramo za sve ovo danas,to sto se ponavljaju da zahvalimo nasem najlepsem predsedniku Tadicu.I eto imamo to sto imamo,imamo coveka koji je iskljucivao struju Kolubari da bi vojska i policija mogli da deluju u mraku na mestu predesdnika upravnog odbora EPS a ,Sta treba da ocekujemo od njih.JOs gore i sve gore.Setite se samo devedesetih

Jovan

pre 13 godina

Ne znam zasto mi Tadic lici na Causeskua... a i Dacic, na momente, onako iz profila... a i Dinkic, a bogami i Skundric ... ustvari, kad malo bolje pogledam, mnogi iz vrha drzave lice mi na Causeskua. Sve vise.

Flea

pre 13 godina

"On kaže da ovakva „podela" omogućava dodatne prihode u budžetu od 2,3 milijarde dinara. Predloženom strukturom akciza obezbeđuje se da liberalizacija tržišta benzina u 2011. godini ne bude sprovedena isključivo na štetu spoljnotrgovinskog bilansa zemlje. To može imati pozitivne posledice i na stabilizaciju opšteg nivoa cena", AHAHAHAHAHAHA, LJUDI, IZGLEDA DA SU SAMO BUNIKE POJEFTINILE I DA SE DELE I ŠAKOM I KAPOM! Na stabilizaciju povoljno utiče skuplje gorivo-koji idiotizam. A da liberalizacija ne bude ISKLJUČIVO NA ŠTETU BUDŽETA ZEMLJE, NEGO DA IDE NA ŠTETU GRAĐANA?!?!?!? PA SOMOVI, SVE MERE TREBA DA SE DONOSE U INTERESU GRAĐANA!!!

Nada Furundžija izjavila je da je procenjeno da će to biti u interesu Srbije. Pa, hoće! Lošije domaće gorivo, jeftinije, veća zagađenja, stariji ljudi, penzioneri se potruju izduvnim gasovima, i eto smanjenja budžetskog troška PIO!!!
BOLESNICI NAS VODE, LJUDI!!!
A i oni što čekaju u redu da nas vode nisu ništa bolji :(((

Alfa

pre 13 godina

@(sasa jokic, 12. januar 2011 01:29)

Borise? Ivice?


@pumpadzije
samo vi uvezite 100 oktana bezolovni, ima ljudi koji bi dali i 150din/l nije sporno :-)

Rukavima

pre 13 godina

Dobro za budzet? To je osnovni razlog? Pa u tom slucaju udarite najvece poreze i eto blagostanja za budzet. Ne znam samo sta ce biti sa gradjanima. Da li jos uvek ima zivih u Srbiji? Jel ovo zemlja zombija? Pa digla se kuka i motika za vreme gej parade. Gde je sad ta "nezadovoljna omladina"? Jel oni ne koriste racunare, ne piju mleko, ne koriste gorivo(direktno i indirektno)? Zasto cekate izbore? Ne moramo srusiti skuptinu, ali pokazimo da je barem malo zivota ostalo u nama.

Beogradjanin

pre 13 godina

Hteli ste da imate posla sa ruskom drzavom? Sad uzivajte!

Nije nam potreban Wikileaks da znamo da je cela ruska drzava mafijaska diktatura!

smesko

pre 13 godina

I sad cemo opet da iznalupamo tastature i da odemo da vozimo automobile... Znate, meni se cini da je nama najpametnije da unajmimo Grke jedno 10-tak dana da za nas odrade posao, posto sami ocigledno nismo sposobni!

Ivan

pre 13 godina

Ovo je srpski model ukidanja monopola i otvaranja tržišta.
Ovako nešto je nezapamćeno ni u teoriji ni u praksi, ali mi smo uvek bili inovatori.

jedan_od_nas

pre 13 godina

Pratim ovu vest od kada je objavljena pre par dana i beše mi pre neki dan fantastično kada sam pročitao nešto tipa „ovaj amandman je Vlada odbila jer je u suprotnosti sa zakonom o akcizama, ali jbg neki tamo poslanici sa Marsa ga usvojiše i ... šta sad tu jadna Vlada da radi ...“. Dakle, i zvanično su počeli da se ponašaju u maniru „ima li ko ođe jači“, što bi svojevremeno rekli crnogorski đilkoši po Studenjaku, više im uopšte nije bitno ni da li su odluke koje donose u skladu sa zakonima koje sami donose.
A ja tamo neke 1996. počeo da studiram i posle mesec dana – bup na ulicu – hajde da demonstriramo protiv Miloševića, pokrao čovek lokalne izbore, maltretira jadnu demokratsku opoziciju. Izgubih celu tu godinu u za...banciji, i sada 15 godina kasnije, što bi rekao Tijanić – „sami nam uši fale pa da i zvanično postanemo magarci“.
Ali najgore je ustvari to što više i nemaš za koga da glasaš, mada meni sve češće pada na pamet Šešelj i radikali – sa njima makar znaš na čemu si, nisu ljudi normalni i gotova stvar, nema tu iznenađenja . A ovako, gajili smo guju u njedrima i ko nam je kriv ... jedno je sigurno - vidimo se na pumpi. A na izborima ... videćemo ...

Ma nemoguce

pre 13 godina

Vidimo se na izborima.... Jedva cekam...
(Amarus, 12. januar 2011 01:26)

A ti to mislis da cemo imati za koga da glasamo?
Ako cemo ponovo da biramo mejdu ovim je biram da ne glasam.

profesor Kosmosic

pre 13 godina

neka, ne kupujem na NIS-u iz principa. inace, masna laz je da gorivo ne moze da bude jeftinije, jer ova nazovi drzava uzima 50rsd po litru po osnovu akciza i jos 25rsd po osnovu PDV-a. Ako je marza 10-ak rsd, vidi se da litar goriva kosta 40-45rsd, a prodaje se od 120-135rsd!

magnifique

pre 13 godina

stara dobra oprobana strategija sps-a ... i neverovatno jednom su bili vec pocisceni sa politicke i privredne scene upravo zbog ovakvih stvari ali ne njima to nista nije znacilo nikakve pouke nisu izvukli nego napred idemo sad kada smo ponovo uzjahali sve po starom.
zapravo to je takav kadar da oni i ne umeju drugacije da se takmice na slobodnom trzistu sa konkurencijom, vec samo daj taj monopolski polozaj pa da vidite koliko smo sposobni....
nemam reci uzas, sram vas bilo ds i ostale koji ste dozvolili da se barabe povampire. samo gledajte sta ce vam se desiti na izborima zuti izdali ste srbiju. dr djindjic se okrece u grobu dok se tadic i ivica ljube u usta!

Milos

pre 13 godina

Citiram: "NIS je domaća kompanija u smislu da zapošljava naše ljude i posluje u Srbiji. Mi smo se o svemu konsultovali sa Ministarstvom finansija, a prema našim analizama, to je pozitivno po budžet", objasnila je Kolundžija.

Ovo je tipican odgovor politcara, nit' smrdi nit' mirise. Dosta mi je vise tih "nacionalnih interesa".. svi ti nacionalni interesi idu po mom dzepu. Nju bas briga, ona sa poslanickom platom (+ koji honorar od upravnih odbora) moze da izdrzi i poskupljenje benzina 100%. A da ne pricam da svi koriste drzavni vozni park u privatne/stranacke svrhe. Opet po mom dzepu!!! grrrr...

Zvezdan

pre 13 godina

Eh dragi moji Srbi,tako funkcioniše ruski lobi sa svojim eksponentima u obliku SPS-A.Sramota,o kakvoj demokratiji mi pričamo,o kakvoj liberalizaciji tržišta govorimo?!Proruski vazali drmaju Srbijom nakon ubistva Zorana Đinđića, i zato nam i ide ovako!

KG

pre 13 godina

Smesni ste sa naslovom.Izgleda da su sve blize izbore pa morate da opet pevate "evropsku" pesmu.Za taj amadman su glasale i svi do jednog iz G17 i DS-a tako da je vlast "progurala" a ne samo jedna stranka.Smesno je uopste misliti da se oni pre toga nisu dogovorili oko toga.Srbija je postala banana zemlja najgore moguce vrste,vlada radi za interese stranih zemalja sto zapadnih sto rusa a i za interes svog dzepa.

rango

pre 13 godina

Извините, како је СПС могао да прогура тај амадман? Ко је гласао за тај амадман, молио бих мало детаљније вести, а не оно СПС ПРОГУРАО. Па није амадман колица, па да се прогурају.
(Зоран, 12. januar 2011 04:31)

# Link komentara
Preporučujem (+130)
Ne preporučujem (-3)
Šta je ovo
"Amandman su podržale i sve vladajuće stranke. Šef poslaničke grupe „Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je da je procenjeno da će to biti u interesu Srbije. "Sa stanovišta interesa Srbije mi smo procenili da je taj amandman prihvatljiv.""

Ne znam... mislio sam da napišem psovku, al' sam jednostavno ostao bez ikakvog teksta. Ovo je prosto neverovatno...
(Ovca, 12. januar 2011 03:26)
DVA najbolja komentara!!!
stvarno ovi nas za...vaju ili misle da smo mi budale...ne ,izgleda da oni znju da smo mi budale!!!...dss je onomad govorio da kupovinom nisa od strane rusa ce mo imati najevtiniji benzin...ajde sada da objasni Voja..sta se desava!!!

Jovan

pre 13 godina

Naslov je tendenciozno izabran da ocrni SPS, dok se ne istice da je najvise glasova za taj amandman poteklo od DSa (sto je i logicno obzirom da su najveci), a takodje ni da SPS sigurno ne bi poturio taj amandman bez znanja DSa (sto se u textu insuinira).

Elem, nema mnogo razlike izmedju DSa, SPSa, a i ostalih...

Svi nas podjednako prave vevericama :(

PS Dokle god se svi mi nerviramo, a i dalje cutimo i pricamo o tome po stanovima/kucama, promene nema. Javni mirni protest na ulicama nam nedostaje!!!

pop

pre 13 godina

Pa nama niko nije kriv da se ovo desava u grckoj ili francuskoj svi bi izasli na ulice pocev od prevoznika, takstista i poljoprivrednika... Ovako smo fino izdresirani u predhodnim godinama da moze da mude i 500din litar a da se nista ne desi !

kalimero9

pre 13 godina

Obavezno da se uvede kod nas da svaki kupac prilikom kupovine goriva bude obavezan da kupi i tri "jeftinog" ulja, kako bi aktivirali domacu privredu.

"Demokratski" predlog.

vlajko

pre 13 godina

Sta nam vredi od izbora...Jedni odu drugi dodju...,stari DOS obecavao,obecavao kule i gradove...sloba zasrao kazu....prodje 10god cene gore plate dole.....Lupaju akcize i poreze umesto privredu da ozive...uaaa politicari svi.

borislav

pre 13 godina

Ovakvo ponasanje vlastodrzaca mi govori samo jedno: oni su sigurni da vladati dalje nece i sada beskrupulozno pune dzepove. Nemojte se uopte iznenaditi kad za par godina budete citali kako su vec sada u ovoj fazi, obezbedjivali sebi vize i racune u inostranstvu.
Ovakvog lopovluka i javasluka nije bilo za vreme Milosevica.

Igor

pre 13 godina

"Podstičemo domaću proizvodnju." NIS je sinonim za firmu koja ima para i u kojoj bi svi voleli da rade. To je poslednja, ali poslednja firma kojoj treba podsticaj. Ne razumem šta se dešava sa DS-om, zar je moguće da su toliko slepi? Ja me bih imao ništa protiv da LDP preuzme vlast, ali bojim se da je realnija jedna druga opcija.

aaaa

pre 13 godina

nema sanse da ovo sve nije izrezirano...al sanse nema...da mi se gade ovi na vlasti..ali evo bukvalno mi muka sad kad pomislim..al isto tako mi muka I od ovih u opoziciji. da covek lepo na kraju sam sebi kaze ,bolje da mi je na vlasti neki stranac amer,kinez,nemac,englez nego da me ovaj moj ovoliko zaj.....i krade.. nema sanse da je slucajno..mora da se neko igrao po mozgovima planirano

Aleks37

pre 13 godina

NIS je domaca kompanija posto zaposljava nase ljude i radi u Srbiji... Hahahahahahahahaha.... Pa sve kompanije sa vise od 10 zaposlenih u Srbiji imaju vecinu domace radne snage! Svuda u svetu krupan biznis kontrolise (podmicuje) ljude na vlasti... Tuzno za Srbiju je sto se ljudi sa vlasti utrkuju da se prodaju (da nas prodaju) za sitnis posto razmisljaju da ako se prodaju oni prodace se prvi sledeci... Ali sto da nas ne jasu kad se mi ne bunimo... Poskupelo gorivo, ali Ekrem vata Vendi na Farmi...

QQQ

pre 13 godina

Cuo se Mrka sa Mirom Markovic neki dan telefonom,pa mu se Mira zali da joj Rusi non /stop povecavaju "stanarinu" i prete izbacivanjem iz Rusije ako ne plati.
Evo sad su sve ovce na broju opet.Nis(Rusi) opet ima naj nizu cenu,ali kako u tekstu objasnjava ova prirodna pojava sa neba u zenskom obliku, ta niza akciza na rusko pardon nase gorivo NECE uticati na slobodan uvoz goriva!?#$%^Jedino sto moze da se desi,jeste da ga niko ne uvozi jel nema racun,ali dobro posle cemo o sitnicama.

Sta reci a ne zaplakati.

Jos se pozivaju na to da su u NIS/u zaposleni nasi gardjani pa je to onda srpaska firma!?

A koja strana firma u Srbiji zaposljava strance i sta je to strana a sta domaca firma u Srbiji.Kada bi u vladi postavili samo ova dva pitanja dobili bi ne dva nego 16 razlicitih odgovora i svi bi bili hitovi.toliko njih bi odmah pitalo: A koliki je moj deo ako odgovorim tacno.

Bitno je da je drzava spasila radnike NIS/a od ne znam cega,i pri tom osudila sve gradjane Srbije na jos visu cenu goriva,ali to je za nase dobro samo mi to OPET ne razumemo.

Tekst je pravi hit Srede.Preporucujem da ga svi procitaju.Steta sto nece biti hit Nedelje,jer nase pcelice vec marlivo spremaju nove izvestaje za stampu i vec koliko veceras ili sutra objavice se neki novi tekst koji ima jos jace dokaze da je zemlja okrugla ali da je Srbija na tepsiji.

Jada

pre 13 godina

Srbija uz BiH je jedina zemlja u Evropi u kojoj se koristi za zdravlje steno gorivo. Sve ostale zemlje imaju benzine koji po kvalitetu odgovaraju standardima EU i sadrze manje stetnih sastojaka. Ovde se postavlja pitanje odgovornosti onih koji su svesno omogucili dalje povecano razboljevanje stanovnistva od respiratornih oboljenja i karcinoma pluca kao direktne posledice udisanja stetnih sastojaka iz vazduha, a poreklom iz motornih benzina. Odgovorni su oni koji su to dozvolili, poslanici Narodne skupstine RS koji su izglasali takav zakon i Predsenik RS Boris Tadic koji pomenuti zakon odobrio svojim potpisom. Pokrenimo postupak pred sudom, pokusajmo bar nesto da ucinimo kad je zdravlje u pitanju, sto je mnogo vazniji razlog od monopola ili zarada pojedinaca ili kompanija koje se bave proizvodnjom i distribucijom goriva.

Djura

pre 13 godina

Carinjenje je postupak kojim se roba stranog porekla prevodi u robu domaceg porekla. Dakle, placanjem carine, roba stranog porekla postaje domaca roba i mora imati isti tretman kao i svaka druga roba. Razlicito tretiranje domace robe je krsenje svih zakona i pravila. Predlazem uvoznicima da hitno podnesu tuzbe svim domacim i stranim sudovima.

paor

pre 13 godina

Moj komentar nema bas veze sa ovim clankom ali citajuci ga prelila mi se casa ... vreme je da se pakujem i idem negde gde ce biti bolje , bilo kud samo sto dalje odavde , od ovakvih muvadzija , prostaka , ubica turista , nesposobnih politicara .....Jednostavno vise ne mogu !

Amos

pre 13 godina

NIS NIJE domaća firma! Pogledajte sumu isplaćenih zarada - bruto, neto, bonuse, kako god hoćete...
Nagradno pitanje za malog Mirka: u koju državu odlazi najveći deo tih novaca?
U onu iz koje stižu stručnjaci sa dnevnicama od 1000 eur.

Babin_zub

pre 13 godina

"Posledice te odluke već su vidljive i na pumpama, gde, recimo, uvozni i kvalitetniji evropremijum zbog akcize od 49,50 dinara košta 134 dinara, dok je cena BMB 95, za koji je akciza 45 dinara, 119,40 dinara."

49,5-45=4,5
134-119,4=14,6

Moze li mi neko objasniti ovu matematiku?Ako je razlika u akcizi 4,5 dinara,zasto i razlika u ukupnoj ceni nije 4,5 nego je tri puta veca???

Bez obzira na cenu,sipacu uvozno gorivo jer cu sa njim preci vecu kilometrazu i manje habati auto,sto opet ispadne jeftinije nego "jeftinije" gorivo iz ruske rafinerije.

QQQ

pre 13 godina

E ljudi ,da rokne neko atomku po sred zgrade vlade,ovi bi posle eksplozike samo izsetali iz rusevina i otresli prasinu sa odela.
Ovo prvo nisu ljudi,pa nisu ni politicari,pa nisu ni gradjani Srbije.

OVO SU MUTANTI !!!

ruki

pre 13 godina

A čuli ste našeg ministra energetike pre Nove godine, kako je rekao da će gorivo pojeftiniti u 2011.! Možda za odredjeni sloj gradjana ali za NAROD NE!!! Svaka čast...samo tako dalje...Sve dalje smo od EU!!! AU...AU...

Mnogo Ste Isti

pre 13 godina

Koliko nebuloza pocevsi od naslova, SPS nije nikako mogao sam da progura amandman bez podrske ostalih iz koalicije na vlasti. Drugo izjava Kolundzije da je NIS domaca kompanija jer posluje u Srbiji i zaposljava nase gradjane. Pa valjada se gleda u cijem je vlasnistvu kompanija gospodjo Kolundzija!? Da li onda po istom tom kriterijumu mozemo da smatramo da su sve strane kompanije tj. predstavnistva koja posluju u Srbiji domace kompanije?! Gospodjo Kolundzija vasom izjavom da cete menjati ovaj zakon ako EU bude reagovala pokazali ste da vas uopste ne interesuje sta gradjani (BIRACI) misle o zakonu i amandmanima sto dokazuje da ste izgubili kompas i veze sa realnoscu i narodom. Ali idu izbori a samim tim i treznjenje zuto-crvene koalicije (citaj korumpirane bande). Samo tako nastavite necete jos dugo. Istrosili ste kredite i kod naroda i kod EU. Sram vas bilo!

Vladan R

pre 13 godina

Akciza je veca za 5 dinara a cena BMB za 15. Da li se samo meni cini da tu nesto nije u redu. Izgleda da bi i kada bi akcize bile iste, dugo najavljivano kvalitetnije a kobajagi jeftinije uvozno gorivo, bilo upravo suprotno bar sto se cene tice, tj skuplje za 10 dinara. posel ovoga nisma siguran ni u kvalitete uvoznog goriva. Suma sumarum, imam utisak da je bilo bolje dok je bilo monopola, jer em su akcize bile manje, em je cena na koju su dodavane akcize bila manja.

nt

pre 13 godina

e pa polako ljudi... gde ste svi vi bili 2008. kada su kostunica i velja poklanjali NIS i celokupan monopol na uvoz i promet naftom i derivatima rusiji??? tada ste svi likovali i uzvikivali to su nasa braca rusi!
i sta smo dobili od brace rusa:
- od gasovoda nema ni traga ni glasa...
-najgore i najskuplje gorivo u evropi
-ogromni (najveci) trgovinski deficit sa rusijom jer nemamo mogucnost da se preorijentisemo na naftu iz neke druge zemlje...
-mogucnost da ti isti rusi nama kroje sudbinu...
mislite o tome, pa ako vam se vise svidja rusija od srbije - idite tamo!

The Blue

pre 13 godina

Nije SPS produžio NIS-ov monopol već VLADA REPUBLIKE SRBIJE, sa glavnim stožerom, DEMOKRATSKOM STRANKOM.
Borise, nemaš pojma kako neću da izađem na iduće izbore, sramota me je što sam glasao za vas!

Sasa

pre 13 godina

Ruske firme ulazu samo tamo gde moze da se muva, potplacije, korumpira... Ruske firme su u vlasnistvu tamosnjih tajkuna koji su se takodje obogatili preko noci. Sta mislite dali je neko od NISa (sada Ruske firme) dobio neki dinar da proturi taj amandman. Jedna deo para , koji cemo svi mi dati preko akciza otisao nekom za predizbornu kampanju. Srbiji ce biti bolje kad srbi ne vladaju a to ce biti onda kada udjemo u EU, mada svi na politickoj sceni to onemogucavaju.

rodja

pre 13 godina

Problem ove vlasti a i svih predhodnih je što sve radi selektivno. Zašto ne poignete onda akcize na sve uvozne proizvode i tako zaštitite domaću proizvodnju i napunite državnu kasu? Ili zašto ne liberalizujete celu privredu i omogućite svima iste uslove poslovanja? Odlučite se već jednom. Radite samo ono gde vam se lični interesi poklapaju sa tajkunskim interesima.
Ovaj narod nemože dobiti šansu za ravnopravno poslovanje i ravnopravan život sa ostatkom sveta nažalost.

baba Djona

pre 13 godina

A da vam slucajno nije palo na pamet da stvorite uslove za poslovanje i da sredite trziste experti sem da besumucno dizete namete..vasa nesposobnost je dokazana, pa nek dodje Toma, mozda covek zna, ovi sigurno ne znaju..nekada OTPOR

Milos

pre 13 godina

Eh dragi zemljaci,skoro da poverovah da u Srbiji nema gradjana trece klase kad pre par dana sa povratka iz Srbije za Italiju uspese da me ubede ovi novi BOGATASI proizvedeni posle oktobarskih izbora neke davne 2000g.Sveje verovatno ovo sto primecujem i malo povezano sa gorivom.a kako? pa evo odgovora.Cekamo mi tako u koloni na granici sa Hrvatskom,ona duga par km kad nelezi vraze da nebi trosili gorivo u koloni odredjena BG gospoda sa skupim dzipovima i limuzinama i skijama na krovu zustavnom trakom obilaze nas obicne gradjane i pred granicom policajac mesto da ih kazni on gleda u blokcic sa brojevima tablica koje je zapisao na tel poziv primljen od svog sefa maloga Slobe Dacica i njemu bliskih saradnika.Oni odose a mi gledamo koja pravda.Obidjo ceo svet mnoge granice i nigde ovo nevidoh, cak i kad je Sloba komandovao.Sramota ova banda sto vlada da to dopusta,kultura novih bogatasa da zovu da ih neko prevede preko reda,nemaju ni kulture a ni respekta prema drugima.Uzgred svesam ih obisao do Slovenije a bilo ih je u grupi bar 15 vozila malo podeljeni.LEPELI DEMOKRATIJE U NASOJ SRRBIJI da mi se smucila,a doticni ustedeli na potrosnji goriva mozda je i to primer kako drzava moze da ustedi,i daje u interesu drzave. Pozdrav citaocima,taocima ove vlasti.

gen

pre 13 godina

totalno ludilo, ovo je nevidjeno! izgleda da ovi na vlasti misle da mogu da jashu ovaj narod kako hoce zato sto taj narod cuti i ne izlazi na ulice da im pokaze sta misli o njima. Potpuno sam siguran da je to samo privid i kad u jednom trenutku ovde pukne zivac narodu i rumunski scenario ce biti blag, a ja jedva cekam taj dan, sve je blizi!

zolelole

pre 13 godina

Posle recimo ovakvih amandmana,bilo bi logicno da padne vlada,ili da ministar za energetiku da ostavku,kao moralan cin,koga bre vise stitite?Elem u principu mi nije zao tih para,ali mi je zao sto ih ovi lopovi trose i trpaju u svoje dzepove,i izdrzavaju ovu alu od drzavne administracije i lezilebovica po javnim preduzecima.Sto pre propadnu to bolje,kraca ce biti agonija.

živela demagogija

pre 13 godina

Ma sve je ovde jasno,samo ne znamo koliko su se rusi ispružili za ovaj amadman, milion, dva tri, deset!?Ko se omastio to znamo,sveta trojka na vlasti DS-SPS-G17.

Зоран

pre 13 godina

Што САДА кукате на Русе!? Апсолутно немате разлчога да да њих кукате. Људи би сав колач за себе, као и сви. Проблем је у нашој власти, није у Русима.

Heh

pre 13 godina

Pazi ovo. Jos im i pomazemo da nas truju nekvalitetnom naftom. Jesu oni uopste ispunili sve iz ugovora ? Koliko se ja secam, oni su trebali modernizovati rafinerije i biti spremni za ukidanje monopola. Zato su i imali pravo na monopol do 2011. Aj' da vas vidim i uzmite Rujama rafinerije, jer nisu ispostovale na sto su se obavezale.

Lignjoslav Pipak

pre 13 godina

Ministarstvo energetike koje vodi SPS daje predlod vladi za povecanje dazbina i akciza a konacnu odluku o tome donosi sama vlada kojom rukovodi DS.

Caki

pre 13 godina

Kakva naslov "SPS produzio monopol NIS-a" , a sto ga ostali u skupstini podrzase i to skoro jednoglasno. Nemoj samo da je DS tu nesto "kriv" za poskupljenje.

MUKNAVI

pre 13 godina

Eno vam milosevica u toj ruskoj grupaciji koja mulja i sa NIS-om.Zar pre neki dan ne zovnu "ruzu" markovic miru mrkonjic u prisustvu novinara i cestita joj novu godinu,a ona na poternici policije na cijem celu je ivica tasnica.Cime se bavi brat slobodana milosevica bivsi ambasador u Rusiji koji zavrta usi po vladi pred prodaju NIS-a ,a`?Pa oni su deo vlasnika NIS-a bere.Eno u Svajcarskoj se nalazi centrala ,pa ako je neko od Novinara "dokon" neka to pogleda..ccc,Srbija je prcija mafijoze i njihovih klanova koji se posakrivase u stranke i njihove celnike koje Narod rotira u vlasti i nikako da skapira da ima posla sa bagretinom koja ga delje,eksploatise a kad se spuste zavese..smeju mu se svi skupa u lice!Dokle bre?E to zavisi stvarno ,od Nas.Ako nastavimo da psujemo po coskovima ,jahace nas dok smo na ovoj strani planete.

lood

pre 13 godina

Razlika u akcizama je 4,5 din.,a u ceni 15 din.!Ko je ovde lud???Prica je realna,neko je uzeo pare od NIS-a,ali sa druge strane mi odgovara da sipam benzin za 119 din,umesto za 135!!!Kvalitet?Koga briga,ceo zivot vozim na NIS-ovom,zasto bih menjao?Text forsiraju pumpadzije,koje su jedva docekale da umesto 5 din/litru,zarade 50din!

JosJednaPrevara

pre 13 godina

kako se trose tj kradu te pare od akciza.
Da se koriste posteno za Srbiju i narod ne bi mi bilo zao ali kad se pokradu i iznesu iz zemlje preko firmi sa kipra e to mi je problem tj vise za robijanje

čovek

pre 13 godina

Imam pomešan osećaj besa, poniženosti i nemoći da bilo šta promenim pored ove ODVRATNE CRVENKASTO-ŽUĆKASTE DRUŽINE koja sebe naziva Vladom Srbije.
Sa kakvim bestidnim prevarantima mi imamo posla pa to istorija ne pamti.

Eto tražili smo, gledajmo!

SPDSNSRS...

pre 13 godina

SPS je voljom DS-a dosao na vlast tako da je naslov besmislen. DS je produzio monopol NIS-a sto je razumljivo. Da to nisu ucinili Rusi bi obelodanili kakvu je kradju DS sprovodio dok je upravljao NIS-om.

wlado

pre 13 godina

ne dirajte komuniste, to je kao da ja kazem- kostunica je dao kosovo, nikad vise ne glasam a LDP??? kakve veze imaju komunisti sa ovom vescu?

srdjan

pre 13 godina

Kada bi država povećala akcize na sve strane robe da li bi onda naši proizvodi bolje prolazili na našem tržištu,i da li bi se povećala domaća proizvodnja.A kada za dve godine bude počela proizvodnja evrodizela u našoj rafineriji na novim postrojenjima ova akciza će imati smisla jer će se taj evrodizel tretirati kao domaći a samim tim i boljitak za državu.Ne treba biti toliko politički ostrašćen pa ne razmišljati svojom glavom.Ne dobijaju ovim samo Rusi nego i država gde će da se sliva veliki novac a time i rast standarda u Srbiji.Da podsetim država i akcionari su vlasnici 49 posto akcije NIS-a.Mislite malo i o tome.

vladimir

pre 13 godina

Da trazimo od amera jednu bombu sto vecu pa da prekinemo ovu agoniju dugu dvadeset godina.Ne zasluzuju da zive ni oni koji nas vode poslednje dve decenije a ni mi koji sve to trpimo.

Dragan

pre 13 godina

Ja znam jedno. Moj glas nece dobiti i svakog dana potvrdjuju moju odluku. Jednostavno necu glasati jer nemam za koga. Umesto zaposlenja koje su obecali, pojeftinjenja goriva itd. oni teraju mlade ljude u inostranstvo, zdusno brane monopoliste NIS, Miskovic, Telekom... Prosto nemogu da verujem.

Radoslav

pre 13 godina

Kad dođe vreme, svi vi koji sada pljujete sve redom ćete izaći na izbore. Nije bitno za koga ćete glasati, bitno je da će neko dobiti vaš glas. Jedva čekam da vas sve vidim kako lepo izlazite, željni promena, pa onda onako iz sve snage ponovo zavrtite točak kad vas izađe 70% na izbore. Show must go on!

Pametan smo mi narod. Samo sporo kapiramo.

Nikola

pre 13 godina

Nista novo, rusi platili nekome u nasoj vlasti da dobiju povlasceni polozaj. Isto kao sto je fiat platio i dobio subvencionisanje njegovih automobila. I telekom se prodaje sa monopolom, daje se i infrastruktura a zakon o promeni operatera a da se zadrzi postojeci broj je odlozen za neodredjeno.

sasa jokic

pre 13 godina

Da nije neko stvarno naseo na pricu o reformisanom SPS-u?! Rusi Srbiju drze u saci, to im je omogucio Kostunica, a i Oni njemu da dodje na vlast!

Зоран

pre 13 godina

Сада ће Тома да дође па ће да буде боље?

ЈОШ МОРА ДА СЕ ПРОПАДА.

Живи били па видели.

srdjan

pre 13 godina

Kada bi država povećala akcize na sve strane robe da li bi onda naši proizvodi bolje prolazili na našem tržištu,i da li bi se povećala domaća proizvodnja.A kada za dve godine bude počela proizvodnja evrodizela u našoj rafineriji na novim postrojenjima ova akciza će imati smisla jer će se taj evrodizel tretirati kao domaći a samim tim i boljitak za državu.Ne treba biti toliko politički ostrašćen pa ne razmišljati svojom glavom.Ne dobijaju ovim samo Rusi nego i država gde će da se sliva veliki novac a time i rast standarda u Srbiji.Da podsetim država i akcionari su vlasnici 49 posto akcije NIS-a.Mislite malo i o tome.

Vladan R

pre 13 godina

Akciza je veca za 5 dinara a cena BMB za 15. Da li se samo meni cini da tu nesto nije u redu. Izgleda da bi i kada bi akcize bile iste, dugo najavljivano kvalitetnije a kobajagi jeftinije uvozno gorivo, bilo upravo suprotno bar sto se cene tice, tj skuplje za 10 dinara. posel ovoga nisma siguran ni u kvalitete uvoznog goriva. Suma sumarum, imam utisak da je bilo bolje dok je bilo monopola, jer em su akcize bile manje, em je cena na koju su dodavane akcize bila manja.

Beogradjanin

pre 13 godina

Hteli ste da imate posla sa ruskom drzavom? Sad uzivajte!

Nije nam potreban Wikileaks da znamo da je cela ruska drzava mafijaska diktatura!

Zvezdan

pre 13 godina

Eh dragi moji Srbi,tako funkcioniše ruski lobi sa svojim eksponentima u obliku SPS-A.Sramota,o kakvoj demokratiji mi pričamo,o kakvoj liberalizaciji tržišta govorimo?!Proruski vazali drmaju Srbijom nakon ubistva Zorana Đinđića, i zato nam i ide ovako!

Alfa

pre 13 godina

@(sasa jokic, 12. januar 2011 01:29)

Borise? Ivice?


@pumpadzije
samo vi uvezite 100 oktana bezolovni, ima ljudi koji bi dali i 150din/l nije sporno :-)

igorpl

pre 13 godina

Kako smo mi interesantan narod. Najbolji deo priče je na kraju ovog članka koji kaže "AKO EU BUDE REAGOVALA MENJAĆE SE ZAKON" znači nas građane jedino EU može da spasi i od LOPOVLUKA vlastite države tj lopovluka svih koji se bave politikom, Jedva čekam dan kada će i ako će osvanuti kada budemo slavili novu godinu sa ulaskom u EU. Ne zato što će mo da imamo kao šatro veće plate, standard... To se vereovatno neće ni dogoditi, nego će tada zvanično prestati DRŽAVNA pljačka ovog neukog naroda! i živećemo u jednom uređenijem društvu nadam se. Isto tako se nadam da sa ovakvim ponašanjem nijedan političar neće moći da bude na vlasti kada uđemo u tu famoznu EU!
Kažu podstičemo domaću industriju, Pitao bih vladajuću bratiju na osnovu ovoga koju to industriju BOSANCI postiču a imaju jeftinije gorivo i uvoze na sve strane gorivo iz EU?
Ne ova zemalja će valjda biti bolja i u momentu kada sa valsti nestanu likovi poput TOMICE MILOSAVLJEVIĆA, ŠKUNDRIĆA, DINKIĆA, SLBODANA MILOSAVLJEVIĆA, CVETKOVIĆA, MRKONJIĆA.
Mislim da su ovo najnesposobniji ministri ikada, žalosno je jedino to što su svi isti i nema zamene adekvatne. Ne ilazite na izbore!
E moj glupi narode!

lood

pre 13 godina

Razlika u akcizama je 4,5 din.,a u ceni 15 din.!Ko je ovde lud???Prica je realna,neko je uzeo pare od NIS-a,ali sa druge strane mi odgovara da sipam benzin za 119 din,umesto za 135!!!Kvalitet?Koga briga,ceo zivot vozim na NIS-ovom,zasto bih menjao?Text forsiraju pumpadzije,koje su jedva docekale da umesto 5 din/litru,zarade 50din!

nt

pre 13 godina

e pa polako ljudi... gde ste svi vi bili 2008. kada su kostunica i velja poklanjali NIS i celokupan monopol na uvoz i promet naftom i derivatima rusiji??? tada ste svi likovali i uzvikivali to su nasa braca rusi!
i sta smo dobili od brace rusa:
- od gasovoda nema ni traga ni glasa...
-najgore i najskuplje gorivo u evropi
-ogromni (najveci) trgovinski deficit sa rusijom jer nemamo mogucnost da se preorijentisemo na naftu iz neke druge zemlje...
-mogucnost da ti isti rusi nama kroje sudbinu...
mislite o tome, pa ako vam se vise svidja rusija od srbije - idite tamo!

baba Djona

pre 13 godina

A da vam slucajno nije palo na pamet da stvorite uslove za poslovanje i da sredite trziste experti sem da besumucno dizete namete..vasa nesposobnost je dokazana, pa nek dodje Toma, mozda covek zna, ovi sigurno ne znaju..nekada OTPOR

rango

pre 13 godina

Извините, како је СПС могао да прогура тај амадман? Ко је гласао за тај амадман, молио бих мало детаљније вести, а не оно СПС ПРОГУРАО. Па није амадман колица, па да се прогурају.
(Зоран, 12. januar 2011 04:31)

# Link komentara
Preporučujem (+130)
Ne preporučujem (-3)
Šta je ovo
"Amandman su podržale i sve vladajuće stranke. Šef poslaničke grupe „Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je da je procenjeno da će to biti u interesu Srbije. "Sa stanovišta interesa Srbije mi smo procenili da je taj amandman prihvatljiv.""

Ne znam... mislio sam da napišem psovku, al' sam jednostavno ostao bez ikakvog teksta. Ovo je prosto neverovatno...
(Ovca, 12. januar 2011 03:26)
DVA najbolja komentara!!!
stvarno ovi nas za...vaju ili misle da smo mi budale...ne ,izgleda da oni znju da smo mi budale!!!...dss je onomad govorio da kupovinom nisa od strane rusa ce mo imati najevtiniji benzin...ajde sada da objasni Voja..sta se desava!!!

Зоран

pre 13 godina

Што САДА кукате на Русе!? Апсолутно немате разлчога да да њих кукате. Људи би сав колач за себе, као и сви. Проблем је у нашој власти, није у Русима.

Зоран

pre 13 godina

Извините, како је СПС могао да прогура тај амадман? Ко је гласао за тај амадман, молио бих мало детаљније вести, а не оно СПС ПРОГУРАО. Па није амадман колица, па да се прогурају.

Igor

pre 13 godina

"Podstičemo domaću proizvodnju." NIS je sinonim za firmu koja ima para i u kojoj bi svi voleli da rade. To je poslednja, ali poslednja firma kojoj treba podsticaj. Ne razumem šta se dešava sa DS-om, zar je moguće da su toliko slepi? Ja me bih imao ništa protiv da LDP preuzme vlast, ali bojim se da je realnija jedna druga opcija.

dad

pre 13 godina

Sps je vec poznat da je dobijao kofercice da bi nesto progurao dok su bili u onoj vlasti. Mozda su sada rusi dali koji dinar da im se srede povlastice.

Milos

pre 13 godina

Citiram: "NIS je domaća kompanija u smislu da zapošljava naše ljude i posluje u Srbiji. Mi smo se o svemu konsultovali sa Ministarstvom finansija, a prema našim analizama, to je pozitivno po budžet", objasnila je Kolundžija.

Ovo je tipican odgovor politcara, nit' smrdi nit' mirise. Dosta mi je vise tih "nacionalnih interesa".. svi ti nacionalni interesi idu po mom dzepu. Nju bas briga, ona sa poslanickom platom (+ koji honorar od upravnih odbora) moze da izdrzi i poskupljenje benzina 100%. A da ne pricam da svi koriste drzavni vozni park u privatne/stranacke svrhe. Opet po mom dzepu!!! grrrr...

profesor Kosmosic

pre 13 godina

neka, ne kupujem na NIS-u iz principa. inace, masna laz je da gorivo ne moze da bude jeftinije, jer ova nazovi drzava uzima 50rsd po litru po osnovu akciza i jos 25rsd po osnovu PDV-a. Ako je marza 10-ak rsd, vidi se da litar goriva kosta 40-45rsd, a prodaje se od 120-135rsd!

Milos

pre 13 godina

Eh dragi zemljaci,skoro da poverovah da u Srbiji nema gradjana trece klase kad pre par dana sa povratka iz Srbije za Italiju uspese da me ubede ovi novi BOGATASI proizvedeni posle oktobarskih izbora neke davne 2000g.Sveje verovatno ovo sto primecujem i malo povezano sa gorivom.a kako? pa evo odgovora.Cekamo mi tako u koloni na granici sa Hrvatskom,ona duga par km kad nelezi vraze da nebi trosili gorivo u koloni odredjena BG gospoda sa skupim dzipovima i limuzinama i skijama na krovu zustavnom trakom obilaze nas obicne gradjane i pred granicom policajac mesto da ih kazni on gleda u blokcic sa brojevima tablica koje je zapisao na tel poziv primljen od svog sefa maloga Slobe Dacica i njemu bliskih saradnika.Oni odose a mi gledamo koja pravda.Obidjo ceo svet mnoge granice i nigde ovo nevidoh, cak i kad je Sloba komandovao.Sramota ova banda sto vlada da to dopusta,kultura novih bogatasa da zovu da ih neko prevede preko reda,nemaju ni kulture a ni respekta prema drugima.Uzgred svesam ih obisao do Slovenije a bilo ih je u grupi bar 15 vozila malo podeljeni.LEPELI DEMOKRATIJE U NASOJ SRRBIJI da mi se smucila,a doticni ustedeli na potrosnji goriva mozda je i to primer kako drzava moze da ustedi,i daje u interesu drzave. Pozdrav citaocima,taocima ove vlasti.

Marina Tucakovic

pre 13 godina

Sta se cudimo.Pa zar ih nismo gledali 10 godina.Sipali smo svercovano gorivo iz kanti,preprodavci cucali po coskovima.To su oni i mi moramo za sve ovo danas,to sto se ponavljaju da zahvalimo nasem najlepsem predsedniku Tadicu.I eto imamo to sto imamo,imamo coveka koji je iskljucivao struju Kolubari da bi vojska i policija mogli da deluju u mraku na mestu predesdnika upravnog odbora EPS a ,Sta treba da ocekujemo od njih.JOs gore i sve gore.Setite se samo devedesetih

aaaa

pre 13 godina

nema sanse da ovo sve nije izrezirano...al sanse nema...da mi se gade ovi na vlasti..ali evo bukvalno mi muka sad kad pomislim..al isto tako mi muka I od ovih u opoziciji. da covek lepo na kraju sam sebi kaze ,bolje da mi je na vlasti neki stranac amer,kinez,nemac,englez nego da me ovaj moj ovoliko zaj.....i krade.. nema sanse da je slucajno..mora da se neko igrao po mozgovima planirano

Ma nemoguce

pre 13 godina

Vidimo se na izborima.... Jedva cekam...
(Amarus, 12. januar 2011 01:26)

A ti to mislis da cemo imati za koga da glasamo?
Ako cemo ponovo da biramo mejdu ovim je biram da ne glasam.

Babin_zub

pre 13 godina

"Posledice te odluke već su vidljive i na pumpama, gde, recimo, uvozni i kvalitetniji evropremijum zbog akcize od 49,50 dinara košta 134 dinara, dok je cena BMB 95, za koji je akciza 45 dinara, 119,40 dinara."

49,5-45=4,5
134-119,4=14,6

Moze li mi neko objasniti ovu matematiku?Ako je razlika u akcizi 4,5 dinara,zasto i razlika u ukupnoj ceni nije 4,5 nego je tri puta veca???

Bez obzira na cenu,sipacu uvozno gorivo jer cu sa njim preci vecu kilometrazu i manje habati auto,sto opet ispadne jeftinije nego "jeftinije" gorivo iz ruske rafinerije.

magnifique

pre 13 godina

stara dobra oprobana strategija sps-a ... i neverovatno jednom su bili vec pocisceni sa politicke i privredne scene upravo zbog ovakvih stvari ali ne njima to nista nije znacilo nikakve pouke nisu izvukli nego napred idemo sad kada smo ponovo uzjahali sve po starom.
zapravo to je takav kadar da oni i ne umeju drugacije da se takmice na slobodnom trzistu sa konkurencijom, vec samo daj taj monopolski polozaj pa da vidite koliko smo sposobni....
nemam reci uzas, sram vas bilo ds i ostale koji ste dozvolili da se barabe povampire. samo gledajte sta ce vam se desiti na izborima zuti izdali ste srbiju. dr djindjic se okrece u grobu dok se tadic i ivica ljube u usta!

shomy

pre 13 godina

Ko misli da je ovoj vladi ovo poslednji mandat? Neverovatno je da nista ne mogu da sprovedu, cak ni liberalizacija trzista je na "domaci" nacin da se zastiti domaca ruska kompanija, mislim stvarno, koliko duboko mogu da potonu...

Зоран

pre 13 godina

"Amandman su podržale i sve vladajuće stranke."

Није лепо ставити овакав наслов кад и владајућа странка подржала. То није паметно, а ни поштено.

Било би добро да сте написали да ја ОВА ВЛАСТ убацила амадман којим НИС и даље има монопол.

НИЈЕ ЛЕПО.

paor

pre 13 godina

Moj komentar nema bas veze sa ovim clankom ali citajuci ga prelila mi se casa ... vreme je da se pakujem i idem negde gde ce biti bolje , bilo kud samo sto dalje odavde , od ovakvih muvadzija , prostaka , ubica turista , nesposobnih politicara .....Jednostavno vise ne mogu !

Rukavima

pre 13 godina

Dobro za budzet? To je osnovni razlog? Pa u tom slucaju udarite najvece poreze i eto blagostanja za budzet. Ne znam samo sta ce biti sa gradjanima. Da li jos uvek ima zivih u Srbiji? Jel ovo zemlja zombija? Pa digla se kuka i motika za vreme gej parade. Gde je sad ta "nezadovoljna omladina"? Jel oni ne koriste racunare, ne piju mleko, ne koriste gorivo(direktno i indirektno)? Zasto cekate izbore? Ne moramo srusiti skuptinu, ali pokazimo da je barem malo zivota ostalo u nama.

borislav

pre 13 godina

Ovakvo ponasanje vlastodrzaca mi govori samo jedno: oni su sigurni da vladati dalje nece i sada beskrupulozno pune dzepove. Nemojte se uopte iznenaditi kad za par godina budete citali kako su vec sada u ovoj fazi, obezbedjivali sebi vize i racune u inostranstvu.
Ovakvog lopovluka i javasluka nije bilo za vreme Milosevica.

Sasa

pre 13 godina

Ruske firme ulazu samo tamo gde moze da se muva, potplacije, korumpira... Ruske firme su u vlasnistvu tamosnjih tajkuna koji su se takodje obogatili preko noci. Sta mislite dali je neko od NISa (sada Ruske firme) dobio neki dinar da proturi taj amandman. Jedna deo para , koji cemo svi mi dati preko akciza otisao nekom za predizbornu kampanju. Srbiji ce biti bolje kad srbi ne vladaju a to ce biti onda kada udjemo u EU, mada svi na politickoj sceni to onemogucavaju.

wlado

pre 13 godina

ne dirajte komuniste, to je kao da ja kazem- kostunica je dao kosovo, nikad vise ne glasam a LDP??? kakve veze imaju komunisti sa ovom vescu?

Caki

pre 13 godina

Kakva naslov "SPS produzio monopol NIS-a" , a sto ga ostali u skupstini podrzase i to skoro jednoglasno. Nemoj samo da je DS tu nesto "kriv" za poskupljenje.

Heh

pre 13 godina

Pazi ovo. Jos im i pomazemo da nas truju nekvalitetnom naftom. Jesu oni uopste ispunili sve iz ugovora ? Koliko se ja secam, oni su trebali modernizovati rafinerije i biti spremni za ukidanje monopola. Zato su i imali pravo na monopol do 2011. Aj' da vas vidim i uzmite Rujama rafinerije, jer nisu ispostovale na sto su se obavezale.

belly

pre 13 godina

"NIS je domaća kompanija u smislu da zapošljava naše ljude i posluje u Srbiji"

Pa ko je ovde lud?! Pre ce biti da zaposljava necije dzepove na stetu svih ostalih

Jovan

pre 13 godina

Naslov je tendenciozno izabran da ocrni SPS, dok se ne istice da je najvise glasova za taj amandman poteklo od DSa (sto je i logicno obzirom da su najveci), a takodje ni da SPS sigurno ne bi poturio taj amandman bez znanja DSa (sto se u textu insuinira).

Elem, nema mnogo razlike izmedju DSa, SPSa, a i ostalih...

Svi nas podjednako prave vevericama :(

PS Dokle god se svi mi nerviramo, a i dalje cutimo i pricamo o tome po stanovima/kucama, promene nema. Javni mirni protest na ulicama nam nedostaje!!!

Flea

pre 13 godina

"On kaže da ovakva „podela" omogućava dodatne prihode u budžetu od 2,3 milijarde dinara. Predloženom strukturom akciza obezbeđuje se da liberalizacija tržišta benzina u 2011. godini ne bude sprovedena isključivo na štetu spoljnotrgovinskog bilansa zemlje. To može imati pozitivne posledice i na stabilizaciju opšteg nivoa cena", AHAHAHAHAHAHA, LJUDI, IZGLEDA DA SU SAMO BUNIKE POJEFTINILE I DA SE DELE I ŠAKOM I KAPOM! Na stabilizaciju povoljno utiče skuplje gorivo-koji idiotizam. A da liberalizacija ne bude ISKLJUČIVO NA ŠTETU BUDŽETA ZEMLJE, NEGO DA IDE NA ŠTETU GRAĐANA?!?!?!? PA SOMOVI, SVE MERE TREBA DA SE DONOSE U INTERESU GRAĐANA!!!

Nada Furundžija izjavila je da je procenjeno da će to biti u interesu Srbije. Pa, hoće! Lošije domaće gorivo, jeftinije, veća zagađenja, stariji ljudi, penzioneri se potruju izduvnim gasovima, i eto smanjenja budžetskog troška PIO!!!
BOLESNICI NAS VODE, LJUDI!!!
A i oni što čekaju u redu da nas vode nisu ništa bolji :(((

Aleks37

pre 13 godina

NIS je domaca kompanija posto zaposljava nase ljude i radi u Srbiji... Hahahahahahahahaha.... Pa sve kompanije sa vise od 10 zaposlenih u Srbiji imaju vecinu domace radne snage! Svuda u svetu krupan biznis kontrolise (podmicuje) ljude na vlasti... Tuzno za Srbiju je sto se ljudi sa vlasti utrkuju da se prodaju (da nas prodaju) za sitnis posto razmisljaju da ako se prodaju oni prodace se prvi sledeci... Ali sto da nas ne jasu kad se mi ne bunimo... Poskupelo gorivo, ali Ekrem vata Vendi na Farmi...

QQQ

pre 13 godina

Cuo se Mrka sa Mirom Markovic neki dan telefonom,pa mu se Mira zali da joj Rusi non /stop povecavaju "stanarinu" i prete izbacivanjem iz Rusije ako ne plati.
Evo sad su sve ovce na broju opet.Nis(Rusi) opet ima naj nizu cenu,ali kako u tekstu objasnjava ova prirodna pojava sa neba u zenskom obliku, ta niza akciza na rusko pardon nase gorivo NECE uticati na slobodan uvoz goriva!?#$%^Jedino sto moze da se desi,jeste da ga niko ne uvozi jel nema racun,ali dobro posle cemo o sitnicama.

Sta reci a ne zaplakati.

Jos se pozivaju na to da su u NIS/u zaposleni nasi gardjani pa je to onda srpaska firma!?

A koja strana firma u Srbiji zaposljava strance i sta je to strana a sta domaca firma u Srbiji.Kada bi u vladi postavili samo ova dva pitanja dobili bi ne dva nego 16 razlicitih odgovora i svi bi bili hitovi.toliko njih bi odmah pitalo: A koliki je moj deo ako odgovorim tacno.

Bitno je da je drzava spasila radnike NIS/a od ne znam cega,i pri tom osudila sve gradjane Srbije na jos visu cenu goriva,ali to je za nase dobro samo mi to OPET ne razumemo.

Tekst je pravi hit Srede.Preporucujem da ga svi procitaju.Steta sto nece biti hit Nedelje,jer nase pcelice vec marlivo spremaju nove izvestaje za stampu i vec koliko veceras ili sutra objavice se neki novi tekst koji ima jos jace dokaze da je zemlja okrugla ali da je Srbija na tepsiji.

bane

pre 13 godina

Ne mogu da verujem koliko se srozala Demokratska Stranka. Za samo par godina nakon ubistva Zorana Đinđića, postali su jednojajčani blizanci Miloševićevom SPS-u.
Ponekada mi se čini da su funkcioneri DS veće komunjare i od Dačića i Mrkonjića.
Eto, postali smo najzad ruski sateliti. Taj stari san srbijanskih komunista se ostvario ne za vreme Miloševića nego Borisa Tadića.
Narod je tako hteo.

Ivan

pre 13 godina

Ovo je srpski model ukidanja monopola i otvaranja tržišta.
Ovako nešto je nezapamćeno ni u teoriji ni u praksi, ali mi smo uvek bili inovatori.

QQQ

pre 13 godina

E ljudi ,da rokne neko atomku po sred zgrade vlade,ovi bi posle eksplozike samo izsetali iz rusevina i otresli prasinu sa odela.
Ovo prvo nisu ljudi,pa nisu ni politicari,pa nisu ni gradjani Srbije.

OVO SU MUTANTI !!!

živela demagogija

pre 13 godina

Ma sve je ovde jasno,samo ne znamo koliko su se rusi ispružili za ovaj amadman, milion, dva tri, deset!?Ko se omastio to znamo,sveta trojka na vlasti DS-SPS-G17.

Amos

pre 13 godina

NIS NIJE domaća firma! Pogledajte sumu isplaćenih zarada - bruto, neto, bonuse, kako god hoćete...
Nagradno pitanje za malog Mirka: u koju državu odlazi najveći deo tih novaca?
U onu iz koje stižu stručnjaci sa dnevnicama od 1000 eur.

Djura

pre 13 godina

Carinjenje je postupak kojim se roba stranog porekla prevodi u robu domaceg porekla. Dakle, placanjem carine, roba stranog porekla postaje domaca roba i mora imati isti tretman kao i svaka druga roba. Razlicito tretiranje domace robe je krsenje svih zakona i pravila. Predlazem uvoznicima da hitno podnesu tuzbe svim domacim i stranim sudovima.

vlajko

pre 13 godina

Sta nam vredi od izbora...Jedni odu drugi dodju...,stari DOS obecavao,obecavao kule i gradove...sloba zasrao kazu....prodje 10god cene gore plate dole.....Lupaju akcize i poreze umesto privredu da ozive...uaaa politicari svi.

MUKNAVI

pre 13 godina

Eno vam milosevica u toj ruskoj grupaciji koja mulja i sa NIS-om.Zar pre neki dan ne zovnu "ruzu" markovic miru mrkonjic u prisustvu novinara i cestita joj novu godinu,a ona na poternici policije na cijem celu je ivica tasnica.Cime se bavi brat slobodana milosevica bivsi ambasador u Rusiji koji zavrta usi po vladi pred prodaju NIS-a ,a`?Pa oni su deo vlasnika NIS-a bere.Eno u Svajcarskoj se nalazi centrala ,pa ako je neko od Novinara "dokon" neka to pogleda..ccc,Srbija je prcija mafijoze i njihovih klanova koji se posakrivase u stranke i njihove celnike koje Narod rotira u vlasti i nikako da skapira da ima posla sa bagretinom koja ga delje,eksploatise a kad se spuste zavese..smeju mu se svi skupa u lice!Dokle bre?E to zavisi stvarno ,od Nas.Ako nastavimo da psujemo po coskovima ,jahace nas dok smo na ovoj strani planete.

Nikola

pre 13 godina

Nista novo, rusi platili nekome u nasoj vlasti da dobiju povlasceni polozaj. Isto kao sto je fiat platio i dobio subvencionisanje njegovih automobila. I telekom se prodaje sa monopolom, daje se i infrastruktura a zakon o promeni operatera a da se zadrzi postojeci broj je odlozen za neodredjeno.

Radoslav

pre 13 godina

Kad dođe vreme, svi vi koji sada pljujete sve redom ćete izaći na izbore. Nije bitno za koga ćete glasati, bitno je da će neko dobiti vaš glas. Jedva čekam da vas sve vidim kako lepo izlazite, željni promena, pa onda onako iz sve snage ponovo zavrtite točak kad vas izađe 70% na izbore. Show must go on!

Pametan smo mi narod. Samo sporo kapiramo.

Dragan

pre 13 godina

Ja znam jedno. Moj glas nece dobiti i svakog dana potvrdjuju moju odluku. Jednostavno necu glasati jer nemam za koga. Umesto zaposlenja koje su obecali, pojeftinjenja goriva itd. oni teraju mlade ljude u inostranstvo, zdusno brane monopoliste NIS, Miskovic, Telekom... Prosto nemogu da verujem.

vladimir

pre 13 godina

Da trazimo od amera jednu bombu sto vecu pa da prekinemo ovu agoniju dugu dvadeset godina.Ne zasluzuju da zive ni oni koji nas vode poslednje dve decenije a ni mi koji sve to trpimo.

Ovca

pre 13 godina

"Amandman su podržale i sve vladajuće stranke. Šef poslaničke grupe „Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je da je procenjeno da će to biti u interesu Srbije. "Sa stanovišta interesa Srbije mi smo procenili da je taj amandman prihvatljiv.""

Ne znam... mislio sam da napišem psovku, al' sam jednostavno ostao bez ikakvog teksta. Ovo je prosto neverovatno...

zolelole

pre 13 godina

Posle recimo ovakvih amandmana,bilo bi logicno da padne vlada,ili da ministar za energetiku da ostavku,kao moralan cin,koga bre vise stitite?Elem u principu mi nije zao tih para,ali mi je zao sto ih ovi lopovi trose i trpaju u svoje dzepove,i izdrzavaju ovu alu od drzavne administracije i lezilebovica po javnim preduzecima.Sto pre propadnu to bolje,kraca ce biti agonija.

smesko

pre 13 godina

I sad cemo opet da iznalupamo tastature i da odemo da vozimo automobile... Znate, meni se cini da je nama najpametnije da unajmimo Grke jedno 10-tak dana da za nas odrade posao, posto sami ocigledno nismo sposobni!

Jada

pre 13 godina

Srbija uz BiH je jedina zemlja u Evropi u kojoj se koristi za zdravlje steno gorivo. Sve ostale zemlje imaju benzine koji po kvalitetu odgovaraju standardima EU i sadrze manje stetnih sastojaka. Ovde se postavlja pitanje odgovornosti onih koji su svesno omogucili dalje povecano razboljevanje stanovnistva od respiratornih oboljenja i karcinoma pluca kao direktne posledice udisanja stetnih sastojaka iz vazduha, a poreklom iz motornih benzina. Odgovorni su oni koji su to dozvolili, poslanici Narodne skupstine RS koji su izglasali takav zakon i Predsenik RS Boris Tadic koji pomenuti zakon odobrio svojim potpisom. Pokrenimo postupak pred sudom, pokusajmo bar nesto da ucinimo kad je zdravlje u pitanju, sto je mnogo vazniji razlog od monopola ili zarada pojedinaca ili kompanija koje se bave proizvodnjom i distribucijom goriva.

KG

pre 13 godina

Smesni ste sa naslovom.Izgleda da su sve blize izbore pa morate da opet pevate "evropsku" pesmu.Za taj amadman su glasale i svi do jednog iz G17 i DS-a tako da je vlast "progurala" a ne samo jedna stranka.Smesno je uopste misliti da se oni pre toga nisu dogovorili oko toga.Srbija je postala banana zemlja najgore moguce vrste,vlada radi za interese stranih zemalja sto zapadnih sto rusa a i za interes svog dzepa.

ruki

pre 13 godina

A čuli ste našeg ministra energetike pre Nove godine, kako je rekao da će gorivo pojeftiniti u 2011.! Možda za odredjeni sloj gradjana ali za NAROD NE!!! Svaka čast...samo tako dalje...Sve dalje smo od EU!!! AU...AU...

Jovan

pre 13 godina

Ne znam zasto mi Tadic lici na Causeskua... a i Dacic, na momente, onako iz profila... a i Dinkic, a bogami i Skundric ... ustvari, kad malo bolje pogledam, mnogi iz vrha drzave lice mi na Causeskua. Sve vise.

kalimero9

pre 13 godina

Obavezno da se uvede kod nas da svaki kupac prilikom kupovine goriva bude obavezan da kupi i tri "jeftinog" ulja, kako bi aktivirali domacu privredu.

"Demokratski" predlog.

jedan_od_nas

pre 13 godina

Pratim ovu vest od kada je objavljena pre par dana i beše mi pre neki dan fantastično kada sam pročitao nešto tipa „ovaj amandman je Vlada odbila jer je u suprotnosti sa zakonom o akcizama, ali jbg neki tamo poslanici sa Marsa ga usvojiše i ... šta sad tu jadna Vlada da radi ...“. Dakle, i zvanično su počeli da se ponašaju u maniru „ima li ko ođe jači“, što bi svojevremeno rekli crnogorski đilkoši po Studenjaku, više im uopšte nije bitno ni da li su odluke koje donose u skladu sa zakonima koje sami donose.
A ja tamo neke 1996. počeo da studiram i posle mesec dana – bup na ulicu – hajde da demonstriramo protiv Miloševića, pokrao čovek lokalne izbore, maltretira jadnu demokratsku opoziciju. Izgubih celu tu godinu u za...banciji, i sada 15 godina kasnije, što bi rekao Tijanić – „sami nam uši fale pa da i zvanično postanemo magarci“.
Ali najgore je ustvari to što više i nemaš za koga da glasaš, mada meni sve češće pada na pamet Šešelj i radikali – sa njima makar znaš na čemu si, nisu ljudi normalni i gotova stvar, nema tu iznenađenja . A ovako, gajili smo guju u njedrima i ko nam je kriv ... jedno je sigurno - vidimo se na pumpi. A na izborima ... videćemo ...

qq lele

pre 13 godina

Sledeća vest:
"Vlada angažovala drumske razbojnike - stotine opljačkanih"

gđa ministarka:
"Ovim činom smo obezbedili priliv od 5 milijardi dinara u budžet"

pop

pre 13 godina

Pa nama niko nije kriv da se ovo desava u grckoj ili francuskoj svi bi izasli na ulice pocev od prevoznika, takstista i poljoprivrednika... Ovako smo fino izdresirani u predhodnim godinama da moze da mude i 500din litar a da se nista ne desi !

rodja

pre 13 godina

Problem ove vlasti a i svih predhodnih je što sve radi selektivno. Zašto ne poignete onda akcize na sve uvozne proizvode i tako zaštitite domaću proizvodnju i napunite državnu kasu? Ili zašto ne liberalizujete celu privredu i omogućite svima iste uslove poslovanja? Odlučite se već jednom. Radite samo ono gde vam se lični interesi poklapaju sa tajkunskim interesima.
Ovaj narod nemože dobiti šansu za ravnopravno poslovanje i ravnopravan život sa ostatkom sveta nažalost.

gen

pre 13 godina

totalno ludilo, ovo je nevidjeno! izgleda da ovi na vlasti misle da mogu da jashu ovaj narod kako hoce zato sto taj narod cuti i ne izlazi na ulice da im pokaze sta misli o njima. Potpuno sam siguran da je to samo privid i kad u jednom trenutku ovde pukne zivac narodu i rumunski scenario ce biti blag, a ja jedva cekam taj dan, sve je blizi!

čovek

pre 13 godina

Imam pomešan osećaj besa, poniženosti i nemoći da bilo šta promenim pored ove ODVRATNE CRVENKASTO-ŽUĆKASTE DRUŽINE koja sebe naziva Vladom Srbije.
Sa kakvim bestidnim prevarantima mi imamo posla pa to istorija ne pamti.

Eto tražili smo, gledajmo!

The Blue

pre 13 godina

Nije SPS produžio NIS-ov monopol već VLADA REPUBLIKE SRBIJE, sa glavnim stožerom, DEMOKRATSKOM STRANKOM.
Borise, nemaš pojma kako neću da izađem na iduće izbore, sramota me je što sam glasao za vas!

Mnogo Ste Isti

pre 13 godina

Koliko nebuloza pocevsi od naslova, SPS nije nikako mogao sam da progura amandman bez podrske ostalih iz koalicije na vlasti. Drugo izjava Kolundzije da je NIS domaca kompanija jer posluje u Srbiji i zaposljava nase gradjane. Pa valjada se gleda u cijem je vlasnistvu kompanija gospodjo Kolundzija!? Da li onda po istom tom kriterijumu mozemo da smatramo da su sve strane kompanije tj. predstavnistva koja posluju u Srbiji domace kompanije?! Gospodjo Kolundzija vasom izjavom da cete menjati ovaj zakon ako EU bude reagovala pokazali ste da vas uopste ne interesuje sta gradjani (BIRACI) misle o zakonu i amandmanima sto dokazuje da ste izgubili kompas i veze sa realnoscu i narodom. Ali idu izbori a samim tim i treznjenje zuto-crvene koalicije (citaj korumpirane bande). Samo tako nastavite necete jos dugo. Istrosili ste kredite i kod naroda i kod EU. Sram vas bilo!

JosJednaPrevara

pre 13 godina

kako se trose tj kradu te pare od akciza.
Da se koriste posteno za Srbiju i narod ne bi mi bilo zao ali kad se pokradu i iznesu iz zemlje preko firmi sa kipra e to mi je problem tj vise za robijanje

Lignjoslav Pipak

pre 13 godina

Ministarstvo energetike koje vodi SPS daje predlod vladi za povecanje dazbina i akciza a konacnu odluku o tome donosi sama vlada kojom rukovodi DS.

SPDSNSRS...

pre 13 godina

SPS je voljom DS-a dosao na vlast tako da je naslov besmislen. DS je produzio monopol NIS-a sto je razumljivo. Da to nisu ucinili Rusi bi obelodanili kakvu je kradju DS sprovodio dok je upravljao NIS-om.