Milosavljevića brine odlazak lekara

Beograd -- Ministar zdravlja Tomica Milosavljević zabrinut je zbog odlaska lekara iz Srbije i tvrdi da najbolji i ovde mogu da zarade više od njega.

Izvor: Novosti
Pošaljite komentar
 1. Kada vidim ministra, dodje mi da se ubijem o svom trosku...
  (Zare, 30. decembar 2010 00:05)

  # Link komentara

 2. Mene brine da bi on mogao da ode za ambasadora, umesto za čuvara zatvorske ambulante u Zabeli.
  Mene brine da bi on mogao da se izvuče ispod 10 godina strogog nadzora.
  Mene brine što neki ne odoše sa dužnosti i slobode mnogo ranije, već im je omogućeno da razore sistem pa onda odu.
  Nećeš nam valjda ti potvrditi razložnost ovih briga majstore???
  (Kosovka, 29. decembar 2010 19:57)

  # Link komentara

 3. Niti njega brine odlazak lekara ,niti mogu od njega ovde bolje zaraditi, jer Dr Torba ne veruje svojim lekarima ,pa kad ga vec operisu neka to bude u Finskoj ili Nemackoj
  (Boskovic Dr Krsto, 29. decembar 2010 19:56)

  # Link komentara

 4. Ali narod ne bi zabrinuo NJEGOV ODLAZAK, po mogucstvu sto pre!!!
  (on, 29. decembar 2010 16:50)

  # Link komentara

 5. Lekari odlaze is Srbije zato što ovde nemaju perspektivu. Posle završene medicine, ako ti tata i mama nisu doktori ili ako nemaš G17+ člansku kartu možeš samo da sediš i čekaš na birou rada. Ne možeš nige da se zaposliš. Najveći apsurd je to što ne možeš ni da odradiš željenu specijalizaciju o svom trošku, jer to mogu samo odabrani ZAPOSLENI doktori. Ministre, napravili ste začarani krug koji se nikako ne može rasplesti. A danas već nedostaje na stotine specijalista, plus što će mladi doktori odlaziti u inostranstvo da rade, jer ovde nemaju šansu. I tako će za pet do deset godina Srbija morati da uvozi lekare specijaliste jer svojih neće imati.
  (antap, 29. decembar 2010 14:59)

  # Link komentara

 6. Samo mala probrana grupa lekara zivi udobno i to prvo, lekari radnici medicinskih fakulteta (profesori, docenti..)koji vec imaju dve plate, rade najvise privatno gde zaradjuju enormno. Njima se mogu pridruziti i lekari ministri, drzavni sekretari, direktori, funkcioneri, koji zaradjuju od tendera, lekova, gaza, klompi i zaposljavanja preko veze uz novac naravno. Treca grupa lekara koja zaradjuje jesu oni koji uzimaju novac od pacijenata i na prvi pogled su losiji od prve grupe, koja na fin nacin primorava pacijente da odlaze kod njih privatno (jer su neuhvatljivi na radnom mestu). Vecina od preko 90% lekara, radi za platu i ceka 1. u narednom mesecu. Srbija ce tek ostati bez lekara, samo da se jos malo otvore granice i za one prosecne.
  (Dr Dzej, 29. decembar 2010 14:11)

  # Link komentara

 7. To što odlaze lekari nije najveći problem našega zdravstva.
  Odlaze stručnjaci svih profila sve zvoni.
  Problem je što je do lekara nemoguće doći. Dotični ministr ih je načinio nedostupnima.
  Kod lekara opšte prakse pregledi su zakazani nekoliko nedelja unapred, sve hronični bolesnici, a kod specijaliste par meseci. Da ne pričam o malo složenijoj dijagnostici skener, magnetna rezonanca gde je još gore.
  Nemar o pacijentima nikad nije bio veći.
  Generalno radi se malo, ali radi se loše (čast izuzecima). Odgovornost nikakva. Većina lekara radi i privatno (pregledi su do 3000din), gde se prebacuje deo posla koji je mogao biti urađen pre podne.
  To je slika našega zdravstva.
  NE MOŽE se očekivati da plate u zdravstvu budu 150.000 dim kad u privredi nisu ni 30.000.
  Generalno smo jako loši, a zdravstvo je samo jedan segment društva, ali nas nažalost dočeka kad smo bespomoćni tj. bolesni.
  (pacijent, 29. decembar 2010 13:43)

  # Link komentara

 8. Ma nečuveno...bilo bi me u najmanju ruku stamota da bilo
  šta kažem na tvom mestu...
  Ako je išta nekada bilo za primer i funkcionisalo primereno
  narodnim mogućnostima i socijali, to je bilo zdravstvo
  ovo sada je neoliberalni koncept, gori od bilo kakve(viski/kafa) korupcije i moderne organizacije.Upropastio si elementarno, ono što čime smo se i razlikovali od drugih.
  G17 je očigledno, sumirajući rezultate, najveći štetočina na ovim napaćenim prostorima.
  (Salle, 29. decembar 2010 13:39)

  # Link komentara

 9. Jeste, brine ga to, zato je ministar i isao van zemlje kada je radio intervenciju na svom telu. Verovatno je trazio nase lekare po svetu..
  (mlad lekar, 29. decembar 2010 13:29)

  # Link komentara

 10. Uff, kakve gluposti rece ovaj covek.

  Milosavljevicu, ja posle 6 godina mucenja, ponizavanja od strane profesora, asistenata i slicnih jer nisam imao vezu moram sa nadprosecnim prosekom (9,1) da cekam pre ljudi koji imaju vezu i koji su mahom iz Crne Gore da se zaposlim i to ne za stalno vec za staz i to ne gde zelim vec gde me god prime da mi zivot ne bi prosao pred ocima.

  Pored toga je jos komplikovanije kasnije naci stalno zaposlenje i izabrati zeljenu specijalizaciju.

  O bednim platama da ne govorimo jer je to ipak struka kojoj se ceo zivot posvecuje.

  I onda otkrijem da se u Nemackoj nude cak i za nas iz Srbije mnogo bolji uslovi. Laka nostrifikacija, obezbedjeno radno mesto, specijalizacija, visoke plate, odgovorna drzava, bolje opremljene ustanove, civilizovaniji svet.

  I sta posle toga bilo ko od doktora da trazi ovde i to pogotovo u ministartvu koje je pod tvojom nadleznoscu?


  ps Zasto nam nisi rekao Milosavljevicu kako si protiv naloga iz EU a zarad slivanja para u budzet unistio dosta toga u zdravstvu, pocev od Medicine Rada, koja je jedna od bitnijih grana u zemljama EU, pa do toga kakav si dogovor napravio sa klinikom u Turskoj!!!
  (Petar, 29. decembar 2010 13:28)

  # Link komentara

 11. A sta treba da rade kada ne das da te operisu?!
   (BrankoX, 29. decembar 2010 13:24)

  # Link komentara

 12. Moja drugarica je zavrsila medicinu sa prosekom 9,80 i vec tri godine ne moze da nadje posao. A pristaje da ide bilo gde od Subotice do Vranja. O cemu ovaj covek prica? Danas lekar moze da se zaposli samo ako su mu tata i mama lekari pa da ga ubace.
  (Alex, 29. decembar 2010 13:09)

  # Link komentara

 13. Оставка, бре! Још је таст Чеде Јовановића почео да уништава Фонд здравства. Па су следећи наставили други, министар се лечи у иностранству, нема газе, побогу човече!
  Држави лекари пре подне раде у држанвном , поподне у приватним клиникама(одређеним), а већина приватних лекара и стоматолога су уништени.
  Из ове земље се бежи више него икада!
  Здравстбо је уништено, само политички лекари раде, странчари се, намештају тендери, ово је хаос.
  (Шумадинац, 29. decembar 2010 12:45)

  # Link komentara

 14. Nemaju lekari koji rade care vecu platu od tebe,partijski klanovi G17,DS i SPS zaradjuju milione sedeci u upravnim odborima Torlaka,bolnica,klinika,radeci na privatnim klinikama odmarajuci u drzavnim,dobijajuci za nocne i dopunski rad hiljade evra za vreme kupanja u Grckoj,mito i korupcija i tenderska rekonstrukcija dodatno vam pune dzepove,...Da pojasnimo,zaradjuje mala grupa porodica vise nego lekari u Norveskoj i Nemackoj,a pametni beze od vas koji ste uspeli da dr Bojica za dekana postavite.
  (Djordje, 29. decembar 2010 12:36)

  # Link komentara