Četvrtak, 21.10.2010.

19:47

Pravosuđe odbija “40% veće plate“

Sekretar Sindikata zaposlenih u pravosudnim organima Slađanka Milošević kaže da je za sindikat neprihvatljiv najnoviji predlog Vlade i Ministarstva pravde.

Izvor: B92

Pravosuðe odbija “40% veæe plate“ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

Jovan Mitrovic

pre 13 godina

Uvodjenjem platnih razreda u drzavi, resi bi se problem strajkova i pritidsaka. Za isti rad, sa istom strucnom spremom u svakoj drzavnoj instituciji bile bi iste plate.
Onda niko ni u koga ne bi mogao da upire prste.
Drugo, ja kao poreski obveznik, od koga se isplacuju plate ovim cinovnicima odbijam povecanje koje bi bilo vece od 10 %, znaci nesto malo vise od inflacije. Cak i vise od penzionera.
Zasto bi oni bili iznad ostalih.
Ako su im plate tako male u odnosu na ostale drzavne sluzbenike neka se izjednace.
Ponavljam, samo platni razredi resavaju ove probleme.

Poreski obveznik

pre 13 godina

Moj porez za stan je od 2007 do 2010 porastao za 150% ! Bas me interesuje resenje za 2011. Nema veze, mogu i ja da prodam bubreg da bi se nekome povecala plata. Ali kada mi ne ostane nista vise..? Bice bez'te noge !

rebro

pre 13 godina

Cekaj bre, zar plate u javnom sektoru nisu zamrznute? Kako sad njima povecanje a penzionerima nista? Jel se to pare od Telekoma vec dele za potrosnju?

jovan

pre 13 godina

ministarka rece mnogi bi radili i za 18000. a zasto ne obezbede posao za te mnoge ? zasto ministarka ne podje prvo od sebe ako je vec kriza pa svoju platu od 200000 ne smanji eto npr za 40 posto .. dosta lazi, dosta licemerja. ne samo pravosudje i drugi, svi treba da strajkuju. nemamo sto zivota !

DOSTOJNOST

pre 13 godina

Neka on sebii poveca platu 40% na osnovicu od 16.000 ,pa nek ponese kucu.Sramota, mi se ne bavimo politikom,mi hocemo da radimo i da zaradimo, da mozemo DOSTOJNO da zivimo.Neka objavi koliko on prima mesecno,upravni odbori,dnevnice,putni troskovi,prekovremeni rad, aktivno dezurstvo,pasivno dezurstvo ,naknada za odvojen zivot i ko zna sta vec.

Stefan_Nis

pre 13 godina

Postujem i podrzavam svaku borbu sa ovom lopovskom vlascu, ali moram da postavim nekoliko pitanja, koliko bi oni hteli da im se poveca plata?
Ako sam dobro shvatio njihova plata bi trebalo da bude oko 28 hiljada dinara, da li je to malo?
Mislim mnogi i nemaju nikakva primanja, a i oni koji imaju su mizerna, daleko ispod 28000, recimo moji rade kao crnci, a plata im je ukupno 38 hiljada?! Cetvoroclana porodica, ja bih bio presrecan da moji primaju po 28 crvenih...
Mislim da treba da se zaustave sa zahtevima za naknadu i da se posvete onim bitnijim, a to je "sikterisanje" losih, korumpiranih i jadnih sudija!

Српски интелектуалац

pre 13 godina

Браво Слађанка и СиндикатЕ радника запослених у правосуђу!Не попуштајте пред непристојним понудама кабадахаија. Остварићете своје право на зараду достојну човека.Жути су постали мало нервозни. Најављује се реконструкција владе, читај смена министра правде и државног секретара. А шта је са председницом ВКС Натом Месааровић. Она је на челу судске власти. Запослени у судству штрајкују, а од ње ни трага ни гласа. Само је знала себи и својим сатрапима да повећа плате. У којој држави ми то живимо! Председниче Тадићу, због Ваших катастрофалних процена и кадровских решења у правосуђу, ГОТОВИ СТЕ!

Old Nick in the nick of time

pre 13 godina

Treba imati u vidu da je ovaj najduži štrajk pravosuđa (ne znam za neki duži) nužna posledica aljkave tzv. "reforme" pravosuđa, koji su mnogi čitaoci i predvideli. Uskoro će stići izveštaj EK o napretku Srbije na dugom putu u EU. Biće reči i o nedostacima tzv. "reforme" pravosuđa koju sprovode 10 meseci. Podsetimo se šta su u toj Evropi mislili o "reformi" još januara 2010. „Proces reizbora sudija je sproveo VSS, organ čiji je sastav neregularan… Ceo proces “zamene” sudija i tužilaca bio je sproveden bez ikakvog merljivog kriterijuma u vezi sa načinom obavljanja sudijske funkcije i stručnosti, vođen je u tajnosti i bez obrazloženja i obaveštavanja onih kojih se dotični proces ticao… Direkcija Udruženja sudija i tužilaca, izražava najdublje zaljenje svojih članova i javno iskazuje solidarnost sa svim svojim kolegama koji su na ovaj način oštećeni i u isto vreme osuđuje ovakvo nelegalno postupanje, uz napomenu da će učiniti sve što je u njenoj moći da ovakva situacija bude promenjena i da prevladaju principi pravne države” – stoji u pismu Direkcija Udruženja sudija i tužilaca (Portugal). “Takvo postupanje sa nosiocima pravosudne funkcije ne uliva sudijama i tužiocima drugih evropskih zemalja poverenje, neophodno da bi se razvijala saradnja, između ostalog, u oblasti borbe protiv korupcije i međunarodnog kriminaliteta. Naprotiv, ono izaziva najgore sumnje. Ova situacija izgleda kao ogromno nazadovanje na planu demokratije” – stoji u protestnoj noti francuskog sindikata sudija upućenoj ambasodoru Srbije u Francuskoj . “Sudska vlast zbog svega ovoga sudijama i tužiocima iz drugih zemalja ne može uliti dovoljno poverenja koje je potrebno za razvoj međunarodne pravne saradnje u cilju borbe protiv najvećih zala koja ugrožavaju savremeno društvo, korupcije i organizovanog kriminala. Upravo obratno, budi najgore sumnje. Ova situacija predstavlja korak unazad u procesu konstituisanja demokratske i pravne države u Srbiji. Zbog toga, ove odluke treba da budu poništene u cilju poštovanja principa i vrednosti Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, koje Srbija deli sa ostatkom država članica Saveta Evrope, i koje treba da razvije u budućnosti zajedno sa državama članicama Evropske unije” – stoji u protestnoj noti španskog udruženja sudija upućenom ambasadoru Srbije u Madridu. TO ISTO, ove "lepe" ocene, BIĆE I U NOVEMBARSKOM GODIŠNJEM IZVEŠTAJU EK.

Ana

pre 13 godina

Bravo za sindikat.Oterali su sudije da bi zaposlili sudije po stranačkoj pripadnosti a sada hoće da oteraju i preostale radnike iz administracije da bi se primali "nekvalifikovani radnici po stranačkoj pripadnosti za početnu platu od 86.000 dinara". NAJVEĆA SRAMOTA OVE VLASTI JE MINISTARSTVO PRAVDE.

bane

pre 13 godina

Štrajkom do pobede!Bivši ''OTPORAŠ'' Homen je očigledno zaboravio šta je on radio u svoje vreme...Borio se protiv korumpirane vlasti, da bi stvorio još korumpiraniju!

izvrnuta torta

pre 13 godina

I kad bi Malovićka sve otpustila. I zaposlila nove ljude, i ti novi ljudi bi posle 3 meseca tražili veće plate. I sve tako u krug.
Shvtite jednom da su 90 ratovi i sankcije prošle.
Narod hoće samo dostojno da živi. Neće biti valjda da sam je kriv što su preduzeća propala. Propala takko što su namerno uništavana i radnici otpuštani. Dok novo-pečeni vlasnici dobijaju zemljište i opremu deset puta vredniju nego kad su ih preuzeli sa nekim tkzv nagomilanim dugovima.

Nikola

pre 13 godina

Lazovi u vlasti. Nisu odbili povecanje, nego su odbili obecanje. Verovatno bi prihvatili i 20% ako bi im neko to potpisao, ali takvog nema.

Nebojša

pre 13 godina

Bravo za Slađanku i Sindikat! Još jedan pokušaj obmane od strane Homena. Sram vas bilo *****, kako vas nije sramota da se nazivate predstavnicima ministarstva PRAVDE? Nikad više neću glasati za stranku čiji se glasnogovornici služe ovakvim lažima, podmetačinama, ucenama. Istrajmo do ispunjenja naših zahteva!

Nebojša

pre 13 godina

Bravo za Slađanku i Sindikat! Još jedan pokušaj obmane od strane Homena. Sram vas bilo *****, kako vas nije sramota da se nazivate predstavnicima ministarstva PRAVDE? Nikad više neću glasati za stranku čiji se glasnogovornici služe ovakvim lažima, podmetačinama, ucenama. Istrajmo do ispunjenja naših zahteva!

Nikola

pre 13 godina

Lazovi u vlasti. Nisu odbili povecanje, nego su odbili obecanje. Verovatno bi prihvatili i 20% ako bi im neko to potpisao, ali takvog nema.

bane

pre 13 godina

Štrajkom do pobede!Bivši ''OTPORAŠ'' Homen je očigledno zaboravio šta je on radio u svoje vreme...Borio se protiv korumpirane vlasti, da bi stvorio još korumpiraniju!

Old Nick in the nick of time

pre 13 godina

Treba imati u vidu da je ovaj najduži štrajk pravosuđa (ne znam za neki duži) nužna posledica aljkave tzv. "reforme" pravosuđa, koji su mnogi čitaoci i predvideli. Uskoro će stići izveštaj EK o napretku Srbije na dugom putu u EU. Biće reči i o nedostacima tzv. "reforme" pravosuđa koju sprovode 10 meseci. Podsetimo se šta su u toj Evropi mislili o "reformi" još januara 2010. „Proces reizbora sudija je sproveo VSS, organ čiji je sastav neregularan… Ceo proces “zamene” sudija i tužilaca bio je sproveden bez ikakvog merljivog kriterijuma u vezi sa načinom obavljanja sudijske funkcije i stručnosti, vođen je u tajnosti i bez obrazloženja i obaveštavanja onih kojih se dotični proces ticao… Direkcija Udruženja sudija i tužilaca, izražava najdublje zaljenje svojih članova i javno iskazuje solidarnost sa svim svojim kolegama koji su na ovaj način oštećeni i u isto vreme osuđuje ovakvo nelegalno postupanje, uz napomenu da će učiniti sve što je u njenoj moći da ovakva situacija bude promenjena i da prevladaju principi pravne države” – stoji u pismu Direkcija Udruženja sudija i tužilaca (Portugal). “Takvo postupanje sa nosiocima pravosudne funkcije ne uliva sudijama i tužiocima drugih evropskih zemalja poverenje, neophodno da bi se razvijala saradnja, između ostalog, u oblasti borbe protiv korupcije i međunarodnog kriminaliteta. Naprotiv, ono izaziva najgore sumnje. Ova situacija izgleda kao ogromno nazadovanje na planu demokratije” – stoji u protestnoj noti francuskog sindikata sudija upućenoj ambasodoru Srbije u Francuskoj . “Sudska vlast zbog svega ovoga sudijama i tužiocima iz drugih zemalja ne može uliti dovoljno poverenja koje je potrebno za razvoj međunarodne pravne saradnje u cilju borbe protiv najvećih zala koja ugrožavaju savremeno društvo, korupcije i organizovanog kriminala. Upravo obratno, budi najgore sumnje. Ova situacija predstavlja korak unazad u procesu konstituisanja demokratske i pravne države u Srbiji. Zbog toga, ove odluke treba da budu poništene u cilju poštovanja principa i vrednosti Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, koje Srbija deli sa ostatkom država članica Saveta Evrope, i koje treba da razvije u budućnosti zajedno sa državama članicama Evropske unije” – stoji u protestnoj noti španskog udruženja sudija upućenom ambasadoru Srbije u Madridu. TO ISTO, ove "lepe" ocene, BIĆE I U NOVEMBARSKOM GODIŠNJEM IZVEŠTAJU EK.

jovan

pre 13 godina

ministarka rece mnogi bi radili i za 18000. a zasto ne obezbede posao za te mnoge ? zasto ministarka ne podje prvo od sebe ako je vec kriza pa svoju platu od 200000 ne smanji eto npr za 40 posto .. dosta lazi, dosta licemerja. ne samo pravosudje i drugi, svi treba da strajkuju. nemamo sto zivota !

Ana

pre 13 godina

Bravo za sindikat.Oterali su sudije da bi zaposlili sudije po stranačkoj pripadnosti a sada hoće da oteraju i preostale radnike iz administracije da bi se primali "nekvalifikovani radnici po stranačkoj pripadnosti za početnu platu od 86.000 dinara". NAJVEĆA SRAMOTA OVE VLASTI JE MINISTARSTVO PRAVDE.

DOSTOJNOST

pre 13 godina

Neka on sebii poveca platu 40% na osnovicu od 16.000 ,pa nek ponese kucu.Sramota, mi se ne bavimo politikom,mi hocemo da radimo i da zaradimo, da mozemo DOSTOJNO da zivimo.Neka objavi koliko on prima mesecno,upravni odbori,dnevnice,putni troskovi,prekovremeni rad, aktivno dezurstvo,pasivno dezurstvo ,naknada za odvojen zivot i ko zna sta vec.

izvrnuta torta

pre 13 godina

I kad bi Malovićka sve otpustila. I zaposlila nove ljude, i ti novi ljudi bi posle 3 meseca tražili veće plate. I sve tako u krug.
Shvtite jednom da su 90 ratovi i sankcije prošle.
Narod hoće samo dostojno da živi. Neće biti valjda da sam je kriv što su preduzeća propala. Propala takko što su namerno uništavana i radnici otpuštani. Dok novo-pečeni vlasnici dobijaju zemljište i opremu deset puta vredniju nego kad su ih preuzeli sa nekim tkzv nagomilanim dugovima.

Српски интелектуалац

pre 13 godina

Браво Слађанка и СиндикатЕ радника запослених у правосуђу!Не попуштајте пред непристојним понудама кабадахаија. Остварићете своје право на зараду достојну човека.Жути су постали мало нервозни. Најављује се реконструкција владе, читај смена министра правде и државног секретара. А шта је са председницом ВКС Натом Месааровић. Она је на челу судске власти. Запослени у судству штрајкују, а од ње ни трага ни гласа. Само је знала себи и својим сатрапима да повећа плате. У којој држави ми то живимо! Председниче Тадићу, због Ваших катастрофалних процена и кадровских решења у правосуђу, ГОТОВИ СТЕ!

Jovan Mitrovic

pre 13 godina

Uvodjenjem platnih razreda u drzavi, resi bi se problem strajkova i pritidsaka. Za isti rad, sa istom strucnom spremom u svakoj drzavnoj instituciji bile bi iste plate.
Onda niko ni u koga ne bi mogao da upire prste.
Drugo, ja kao poreski obveznik, od koga se isplacuju plate ovim cinovnicima odbijam povecanje koje bi bilo vece od 10 %, znaci nesto malo vise od inflacije. Cak i vise od penzionera.
Zasto bi oni bili iznad ostalih.
Ako su im plate tako male u odnosu na ostale drzavne sluzbenike neka se izjednace.
Ponavljam, samo platni razredi resavaju ove probleme.

Stefan_Nis

pre 13 godina

Postujem i podrzavam svaku borbu sa ovom lopovskom vlascu, ali moram da postavim nekoliko pitanja, koliko bi oni hteli da im se poveca plata?
Ako sam dobro shvatio njihova plata bi trebalo da bude oko 28 hiljada dinara, da li je to malo?
Mislim mnogi i nemaju nikakva primanja, a i oni koji imaju su mizerna, daleko ispod 28000, recimo moji rade kao crnci, a plata im je ukupno 38 hiljada?! Cetvoroclana porodica, ja bih bio presrecan da moji primaju po 28 crvenih...
Mislim da treba da se zaustave sa zahtevima za naknadu i da se posvete onim bitnijim, a to je "sikterisanje" losih, korumpiranih i jadnih sudija!

Poreski obveznik

pre 13 godina

Moj porez za stan je od 2007 do 2010 porastao za 150% ! Bas me interesuje resenje za 2011. Nema veze, mogu i ja da prodam bubreg da bi se nekome povecala plata. Ali kada mi ne ostane nista vise..? Bice bez'te noge !

rebro

pre 13 godina

Cekaj bre, zar plate u javnom sektoru nisu zamrznute? Kako sad njima povecanje a penzionerima nista? Jel se to pare od Telekoma vec dele za potrosnju?

Stefan_Nis

pre 13 godina

Postujem i podrzavam svaku borbu sa ovom lopovskom vlascu, ali moram da postavim nekoliko pitanja, koliko bi oni hteli da im se poveca plata?
Ako sam dobro shvatio njihova plata bi trebalo da bude oko 28 hiljada dinara, da li je to malo?
Mislim mnogi i nemaju nikakva primanja, a i oni koji imaju su mizerna, daleko ispod 28000, recimo moji rade kao crnci, a plata im je ukupno 38 hiljada?! Cetvoroclana porodica, ja bih bio presrecan da moji primaju po 28 crvenih...
Mislim da treba da se zaustave sa zahtevima za naknadu i da se posvete onim bitnijim, a to je "sikterisanje" losih, korumpiranih i jadnih sudija!

Nebojša

pre 13 godina

Bravo za Slađanku i Sindikat! Još jedan pokušaj obmane od strane Homena. Sram vas bilo *****, kako vas nije sramota da se nazivate predstavnicima ministarstva PRAVDE? Nikad više neću glasati za stranku čiji se glasnogovornici služe ovakvim lažima, podmetačinama, ucenama. Istrajmo do ispunjenja naših zahteva!

izvrnuta torta

pre 13 godina

I kad bi Malovićka sve otpustila. I zaposlila nove ljude, i ti novi ljudi bi posle 3 meseca tražili veće plate. I sve tako u krug.
Shvtite jednom da su 90 ratovi i sankcije prošle.
Narod hoće samo dostojno da živi. Neće biti valjda da sam je kriv što su preduzeća propala. Propala takko što su namerno uništavana i radnici otpuštani. Dok novo-pečeni vlasnici dobijaju zemljište i opremu deset puta vredniju nego kad su ih preuzeli sa nekim tkzv nagomilanim dugovima.

Ana

pre 13 godina

Bravo za sindikat.Oterali su sudije da bi zaposlili sudije po stranačkoj pripadnosti a sada hoće da oteraju i preostale radnike iz administracije da bi se primali "nekvalifikovani radnici po stranačkoj pripadnosti za početnu platu od 86.000 dinara". NAJVEĆA SRAMOTA OVE VLASTI JE MINISTARSTVO PRAVDE.

bane

pre 13 godina

Štrajkom do pobede!Bivši ''OTPORAŠ'' Homen je očigledno zaboravio šta je on radio u svoje vreme...Borio se protiv korumpirane vlasti, da bi stvorio još korumpiraniju!

Nikola

pre 13 godina

Lazovi u vlasti. Nisu odbili povecanje, nego su odbili obecanje. Verovatno bi prihvatili i 20% ako bi im neko to potpisao, ali takvog nema.

Српски интелектуалац

pre 13 godina

Браво Слађанка и СиндикатЕ радника запослених у правосуђу!Не попуштајте пред непристојним понудама кабадахаија. Остварићете своје право на зараду достојну човека.Жути су постали мало нервозни. Најављује се реконструкција владе, читај смена министра правде и државног секретара. А шта је са председницом ВКС Натом Месааровић. Она је на челу судске власти. Запослени у судству штрајкују, а од ње ни трага ни гласа. Само је знала себи и својим сатрапима да повећа плате. У којој држави ми то живимо! Председниче Тадићу, због Ваших катастрофалних процена и кадровских решења у правосуђу, ГОТОВИ СТЕ!

Old Nick in the nick of time

pre 13 godina

Treba imati u vidu da je ovaj najduži štrajk pravosuđa (ne znam za neki duži) nužna posledica aljkave tzv. "reforme" pravosuđa, koji su mnogi čitaoci i predvideli. Uskoro će stići izveštaj EK o napretku Srbije na dugom putu u EU. Biće reči i o nedostacima tzv. "reforme" pravosuđa koju sprovode 10 meseci. Podsetimo se šta su u toj Evropi mislili o "reformi" još januara 2010. „Proces reizbora sudija je sproveo VSS, organ čiji je sastav neregularan… Ceo proces “zamene” sudija i tužilaca bio je sproveden bez ikakvog merljivog kriterijuma u vezi sa načinom obavljanja sudijske funkcije i stručnosti, vođen je u tajnosti i bez obrazloženja i obaveštavanja onih kojih se dotični proces ticao… Direkcija Udruženja sudija i tužilaca, izražava najdublje zaljenje svojih članova i javno iskazuje solidarnost sa svim svojim kolegama koji su na ovaj način oštećeni i u isto vreme osuđuje ovakvo nelegalno postupanje, uz napomenu da će učiniti sve što je u njenoj moći da ovakva situacija bude promenjena i da prevladaju principi pravne države” – stoji u pismu Direkcija Udruženja sudija i tužilaca (Portugal). “Takvo postupanje sa nosiocima pravosudne funkcije ne uliva sudijama i tužiocima drugih evropskih zemalja poverenje, neophodno da bi se razvijala saradnja, između ostalog, u oblasti borbe protiv korupcije i međunarodnog kriminaliteta. Naprotiv, ono izaziva najgore sumnje. Ova situacija izgleda kao ogromno nazadovanje na planu demokratije” – stoji u protestnoj noti francuskog sindikata sudija upućenoj ambasodoru Srbije u Francuskoj . “Sudska vlast zbog svega ovoga sudijama i tužiocima iz drugih zemalja ne može uliti dovoljno poverenja koje je potrebno za razvoj međunarodne pravne saradnje u cilju borbe protiv najvećih zala koja ugrožavaju savremeno društvo, korupcije i organizovanog kriminala. Upravo obratno, budi najgore sumnje. Ova situacija predstavlja korak unazad u procesu konstituisanja demokratske i pravne države u Srbiji. Zbog toga, ove odluke treba da budu poništene u cilju poštovanja principa i vrednosti Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, koje Srbija deli sa ostatkom država članica Saveta Evrope, i koje treba da razvije u budućnosti zajedno sa državama članicama Evropske unije” – stoji u protestnoj noti španskog udruženja sudija upućenom ambasadoru Srbije u Madridu. TO ISTO, ove "lepe" ocene, BIĆE I U NOVEMBARSKOM GODIŠNJEM IZVEŠTAJU EK.

DOSTOJNOST

pre 13 godina

Neka on sebii poveca platu 40% na osnovicu od 16.000 ,pa nek ponese kucu.Sramota, mi se ne bavimo politikom,mi hocemo da radimo i da zaradimo, da mozemo DOSTOJNO da zivimo.Neka objavi koliko on prima mesecno,upravni odbori,dnevnice,putni troskovi,prekovremeni rad, aktivno dezurstvo,pasivno dezurstvo ,naknada za odvojen zivot i ko zna sta vec.

jovan

pre 13 godina

ministarka rece mnogi bi radili i za 18000. a zasto ne obezbede posao za te mnoge ? zasto ministarka ne podje prvo od sebe ako je vec kriza pa svoju platu od 200000 ne smanji eto npr za 40 posto .. dosta lazi, dosta licemerja. ne samo pravosudje i drugi, svi treba da strajkuju. nemamo sto zivota !

Poreski obveznik

pre 13 godina

Moj porez za stan je od 2007 do 2010 porastao za 150% ! Bas me interesuje resenje za 2011. Nema veze, mogu i ja da prodam bubreg da bi se nekome povecala plata. Ali kada mi ne ostane nista vise..? Bice bez'te noge !

rebro

pre 13 godina

Cekaj bre, zar plate u javnom sektoru nisu zamrznute? Kako sad njima povecanje a penzionerima nista? Jel se to pare od Telekoma vec dele za potrosnju?

Jovan Mitrovic

pre 13 godina

Uvodjenjem platnih razreda u drzavi, resi bi se problem strajkova i pritidsaka. Za isti rad, sa istom strucnom spremom u svakoj drzavnoj instituciji bile bi iste plate.
Onda niko ni u koga ne bi mogao da upire prste.
Drugo, ja kao poreski obveznik, od koga se isplacuju plate ovim cinovnicima odbijam povecanje koje bi bilo vece od 10 %, znaci nesto malo vise od inflacije. Cak i vise od penzionera.
Zasto bi oni bili iznad ostalih.
Ako su im plate tako male u odnosu na ostale drzavne sluzbenike neka se izjednace.
Ponavljam, samo platni razredi resavaju ove probleme.