Telenor tuži Ratel zbog visoke cene

Beograd -- Telenor je tužio Upravnom sudu tužbu Ratel zbog diskriminatorske i previsoke naknade za pozive iz mobilne mreže te kompanije u fiksnu mrežu Telekoma Srbije.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Žalosno je kako je ova vest stavljena u ćošak i ostala ne primećena.Igrom slučajnosti sam naišao na ovu vest.
  Objavite ponovo uvu vest i stavite je kao udarnu.
  Ova vlada je izgubila sve "kompase".Ona više ne zna gde se nalaiz ni gde ide.A osnovane angencije pune nestručnih i ne obrazovanih ljudi.
  (alo molim lepo, 8. jul 2010 08:55)

  # Link komentara

 2. Prema clanu 68. stav 1. novog Zakona o elektronskim komunikacijama, koji danas ili sutra stupa na snagu, obaveza kontrole cena i primene troskovnog racunovodastva odnosi se na primenu propisanog mehanizma za naknadu troskova i kontrolu cena operatora sa SZT (znacajnom trzisnom snagom), ukljucujuci obavezu troskovne zasnovane cene i primene troskovnog racunovodstva, u vezi sa uslugama MEDJUPOVEZIVANJA i PRISTUPA. (I tako dalje, i tome slicno, u stilu birokratskog izrazavanja: dosta napisano, ali bez smisla).
  (Dejan R. Popovic, dipl. inz., 8. jul 2010 08:11)

  # Link komentara

 3. Ma šta vam je ljudi Norvežani su beda i sirotinja pa je kod njih 4 puta jefitnije ,mi smo puni ko brodovi zato imamo najskupuplje usluge od mobilne telefonije ,adsl i ostalog ,ova država se ponaša kao da u Srbiji su svi milijarderi pa su zacepili sa cenama telekomunikacijskih usluga
  (Matrix, 7. jul 2010 23:32)

  # Link komentara

 4. ..i treba da ih tuze!,..Da su bili pametni pa da nikada nisu ni dolazili u Srbiju.
  (M, 7. jul 2010 23:10)

  # Link komentara

 5. Srpska posla. Aj mi uzmemo pare strancima i damo im da udju ovde, a onda cemo da ih deremo, a i nase gradjane, a oni posto su glupi se nece buniti. Malo su se zeznuli. Tako isto firmi u kojoj radim da bi telekom uveo telefoni trazio je da platimo 20 eur za nabavku telefonskog kabla. E onda su rekli ok sad vi napravite kanale i sahtove od glavnog voda do vase zgrade. E onda morate od firmi koje mi kazemo da kupite i dodatnu opremu i na kraju da potpisete da je to sada Telekomov kabl i da on sa njim moze da radi sta god hoce. U tom trenutku nam je trebalo 8 parica za telefonske linije i kazemo ok za ubuduce imamo jos 20 kad nam budu trebali telefonske linije prilikom prosirenja. A ne nemate ih jer cemo ih mi sada odmah iskoristiti za neke druge firme, a vama kad bude trebalo jos linija morate da postavljate nov kabl. Ko je ovde lud. Imamo jednu od najskupljih mobilnih mreza u svetu bez ikakvih pogodnosti, poklona i popusta kakve imaju na zapadu. Telenoru su tako dali i licencu za fiksnu telefoniju i adsl, a onda ce da ih zezaju na sve moguce nacine i da se pitaju zasto investirori ne dolaze. Isti slucaj i sa kablovskim operaterima, al to je druga prica. Ovo je Srbija
  (Iceman, 7. jul 2010 21:13)

  # Link komentara

 6. Kao i sve u ovoj zemlji "udri dok moze!"... A na zalost, niko da predvidi dogadjaje, pa da sve osmisle unapred, vec, u stvari kako kaze ona narodna "udri magare, dok su mu noge jos u blatu"... Igrale se delije :))
  (mili, 7. jul 2010 19:39)

  # Link komentara

 7. Zašto niko ne piše o tzv. "last mile" problemu?
  Svi smo prilikom "uvođenja" telefona bili prinuđeni da PTT odnosno Telekomu kasnije platimo za paricu čime smo postali vlasnici "last mile" od parice do našeg aparata. Sad će Telekom za iznajmljivati "last mile" Telenoru i naplaćivati to???
  (Saša, 7. jul 2010 17:31)

  # Link komentara

 8. Toliko o "slobodnom trzistu" i "zastiti konkurencije". Da je drzava htela slobodnu trzisnu utakmicu, morala je da obezbedi jednake usklove za sve tj. morala je prvo da izdvoji komunikacionu infrastrukturu iz telekoma (kablove, telefonske stubove i sl.) i da osnuje javno preduzece koje ce ovim resursom upravljati i davati u zakup POD JEDNAKIM USLOVIMA! Ovako telekom koristi infrastrukuturu koju je svako od nas platio prilikom uvodjenja fiksnog telefona kako bi zadrzao monopolsku poziciju na trzistu i ostvario exstraprofit preko nasih ledja.
  (Pedja, 7. jul 2010 16:36)

  # Link komentara

 9. neka se vrate kuci i ostave nas da namiru koracamo putem evropskih integracija
  (plavi zucko, 7. jul 2010 15:30)

  # Link komentara

 10. Pa kad vidim koliko malo troskova imaju oko pozivanja izmedju mreza i cenu koju mi placamo u konacnom zbiru lepo se tu zaradi!
  (ws, 7. jul 2010 15:18)

  # Link komentara