Biz - B92.net

Država plaća privatno obezbeđenje

Beograd -- Država Srbija godišnje izdvaja 85 miliona dinara za usluge obezbeđenja koje privatne kompanije obavljaju u objektima republičkih organa koje ne ćuva policija.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. @ alex

  Mozda radnici obezbedjenja primaju manje nego policajci, ali zar si ti toliko naivan da mislis da drzavu privatno obezbedjenje kosta manje od milicije. Upravo ta razlika izmedju cene koju ispostavi firma za obezbedjenje i onoga sto isplati radnicima je razlog angazovanja privatnog obezbedjenja. Sta mislis gde ta razlika zavrsava. Nemoj da si toliko naivan.
  (Vladan R, 5. oktobar 2009 01:53)

  # Link komentara

 2. Možda radnici ne zarađuju po tim firmama, ali gazde i te kako skidaju kajmak. Onda tu ima dosta i za razne "dilove".
  Eto posla za agenciju protiv korupcije
  (ALeksandar, 4. oktobar 2009 20:00)

  # Link komentara

 3. Ima se moze se...
  (Dzoni, 4. oktobar 2009 08:47)

  # Link komentara

 4. Privatno obezbedjenje je veliki biznis. Neka se kaze glasno i jasno koje firme su angazovane i za koje pare. Privatne firme za obezbedjenje imaju i do 60 neoporezovanog prihoda a skoro da i ne daju nista klijentu. Velike firme za obezbedjenje imaju prosecnu starost zaposlenih preko 50 godina. Placaju radnike 87 dinara po satu. Nema placenog prevoza, nocnog rada.... Da bi covek nagurao 20 000 din platu treba da radi 250 sati
  Na primer: Firma u kojoj radim angazovala je za posao obezbedjenja tri coveka. Bruto placa oko 20 000 din po radniku. Sklopila je ugovor sa komintentom na oko 1 500 evra. To je oko 600 evra za troskove radne snage. 1500-600=900 evra.
  Osim placanja radnika ta firma skoro i da nema nikakve dodatne troskove za poslove obezbedjenja tog objekta. Nema daljinskog nadzora, protivpozarne zastite... Neka se vidi kakvi se ugovori sklapaju sa takvim privatnim kompanijama. Ono sto rade takve firme je monopsko ponasanje zahvaljujuci stranackim i kojekakvim "koliko sam ja tu dobar" vezama.
  (Peki, 3. oktobar 2009 23:42)

  # Link komentara

 5. Vi, politicari i UPRAVO, pored nase, u celo ih ljubim, MILICIJE i VOJSKE i SPECIJALACA i CIVILNE VOJSKE placate penzionere iz nekih privatnih organizacija???

  PA sto se ja cudim kada znam, licno videh racune, da GSP placa 150000e mesecno pranje vozila, jel te privatnoj kompaniji koja koristi njihovu struju, vodu i linije za pranje, sto me sada ovo cudi.

  Odo da se udaram u glavu da oteram bol...
  (CEK CEK, 3. oktobar 2009 20:53)

  # Link komentara

 6. HAHAHA
  POJEDINE FIRME SU MI VEOMA POZNATE KAO "USPESNE" ...
  kAD ONI DAJU OBEZBEDJENJE KRADJA KOLIKO HOCES!!
  KAKO I NE BI BILO KAD NJIHOV RADNIK U OBEZBEDJENJU IMA 20.000,00-25.000,00 DIN PLATU..
  PA NIKO NORMALAN ZA TE PARE NECE STRPATI GLAVU U TORBU...
  (Miki, 3. oktobar 2009 20:14)

  # Link komentara

 7. Gle, gle - privatno obezbedjenje, ciji je vlasnik amer i bivsi ambasador, cuva nase finansiske institucije. Zivela demokratska i nezavisna srbija.
  (j, 3. oktobar 2009 18:39)

  # Link komentara

 8. Podrzavam privatno obezbedjenje.
  Radnici koji rade u privatnim firmama zaradjuju manje od policajaca iz MUP-a i time manje kostaju poreske obveznike, pritom su efikasniji u radu, u proseku duze i bolje rade. Kada drzavi vise ne budu potrebne takve usluge ona prekine ugovor i ne mora da placa socijalni program, a zaposleni se ne zaposljavaju preko veze i partijskih funkcionera.
  Kada MUP bude mogao da ponudi jeftiniju uslugu, samo napred neka oni dobiju ugovor!
  (alex, 3. oktobar 2009 18:29)

  # Link komentara