ComTrade Group u potrazi za berzom

Da li će srpska informatička kompanija ComTrade da ide na Londonsku, Varšavsku, Bečku ili neku četvrtu evropsku berzu, trebalo bi da bude poznato za nekoliko meseci. Ako se proceni da bi akcije ComTrade-a trebalo da se kotiraju u Londonu, biće to na delu Londonske berze, poznatom kao „AIM“

Suzana Bojadić, Ekonomist magazin
Pošaljite komentar
 1. A sto vi stalno forsirate ComTrade??
  (Marko, 22. januar 2007 10:47)

  # Link komentara

 2. Pa zato što CT plaća reklamu. Zašto te to čudi?
  (Srdjan, 22. januar 2007 14:24)

  # Link komentara

 3. Lepo je to videti, a da li se iko pita kako je nastala ova firma i da li treba proveriti odakle toliki kapital i kako je zaradjen. Koliko je drzava ostecena i da li je? Kao uostalom i sve racunarske firme. Kako je uopste moguce da su se one toliko razvle i obogatile za vreme sankcija. Ko im je to dozvolio i ko je odgovoran za to.
  (Miroslav, 22. januar 2007 14:33)

  # Link komentara

 4. Mislim da bi se bolje proslo na Bg. berzi. Svestan sam problema koji postoje oko IPO-a ali isto tako smatram sledece.
  Iznosi traznje vec sada prevazilaze moc absorpcije berze. Samim tim izlazak Comtrade-a bi bio bukvalno jedino osvezenje i kao takav bi bio vise nego interesantan institucionalnim i individualnim investitorima.
  Da ne spominjem koliko bi to imalo uticaja da dalji razvoj trzista u Srbiji..
  (Zvezdan, 22. januar 2007 14:48)

  # Link komentara

 5. Lupetanje isključivo radi reklame. Neko mu je rekao da je sada moderno izaći na berzu, ali da verovatno nije dovoljno "in" na beogradsku. Pa dve trećine investitora na Beogradskoj berzi su stranci, para ima za ozbiljne firme a ne prodavce magle. Svi u branši, a i koji malo duže pamte znaju da je gospodin jedino samoreklamer. Od svih nebuloznih hvalisanja, kao recimo večita tema razvoj softvera i zapošljavanje 1.000 inženjera-programera (od kojih naravno nikad nije zaposlen nijedan), jedina istina je dodvoravanje svakom režimu i neviđena pljačka Srbije ogromnim uvozničkim provizijama. Pa samo uporedite cene koje mi plaćamo sa svetskim ili cenama u regionu. I ako su novinari već spremni da za sitnu korist bilo šta napišu i bilo koga reklamiraju, makar Vi budite kritičniji kada prenosite tuđe tekstove.
  (brapol, 22. januar 2007 15:00)

  # Link komentara