Biz - B92.net
 1. Kamo sreće da je meso samo, sve je otišlo. Prvo krenula građ.materijal o gorivo a onda hrana. Ogroman skok cena, ne valja.
  (Gišonja, 25. novembar 2021 11:23)

  # Link komentara

 2. cene rastu svuda i ne kukajte. srbi samo kukaju. smanjite potrošnju skupih stvari i biće para za sve.
  (Dragan, 24. novembar 2021 23:36)

  # Link komentara

 3. (Aa, 24. novembar 2021 22:32)

  Govori o rastu cene mesa (jedna stvar) i rastu opšteg nivoa cena (inflaciji, druga stvar).
  Rast cene mesa zavisi, razume se, i od inflacije, ali nije njen jedini generator.
  Trgovinski lanci koriste priliku da cene dodatno podignu i to rade stoga što tehnički čine oligopol u državi, u različitim delovima države veći lanci (koji su isti na celoj teritoriji) i manji lanci (regionalni i lokalni) formiraju cene u dogovoru: ili po direktnom dogovoru ili po principu gde svi prate prepoznatog lidera u branši i po njegovim cenama uspostavljaju svoje.
  Doduše, ovo zajedničko generisanje cena nije nikakva novina, ali je novina da to rade u uslovima podivljale inflacije diljem sveta, pa potrošači plaćaju veću cenu barem po dva napred pomenuta osnova, i svaki od njih podiže granično cenu u određenom procentu.
  (expat, 24. novembar 2021 23:19)

  # Link komentara

 4. Cene mesa i hrane skocile, a cena svinja ziva vaga ista kao i pre korone. Jos te gledaju kao da ti cine uslugu... Samo polako, kad bude nestalo, okrenuce se oni seljaku, ako nas do tada bude i imalo.
  (Koko Bill, 24. novembar 2021 23:11)

  # Link komentara

 5. “ Ne može cena da raste na bezobrazluku trgovinskih lanaca.”—a posle kaže da su svi štampati novac, pa cene narasle. Pa jel štampanje novca ili “bezobrazluk” lanaca? Kad rastu cene, onda ne valja. A kad padaju, onda opet ne valja jer se žale poljoprivrednici na niske cene.
  (Aa, 24. novembar 2021 22:32)

  # Link komentara

 6. Neka predsednik nađe načina da interveniše u kafanama i kafićima. Ugostitelji su podivljali sa cenama, naročito u Beogradu, gde očekuju da građani nadoknade njihov manjak jer im je država onemogućavala da rade...
  (Nikola, 24. novembar 2021 19:43)

  Pa resenje je veoma jednostavno. Ne ides u kafice i kafane pa neka se slikaju. Mogu oni za kafu da traze i 1000 RSD ali tebe niko ne tera da ides kod njih!!!!
  (Gradjanin, 24. novembar 2021 19:59)

  # Link komentara

 7. Neka predsednik nađe načina da interveniše u kafanama i kafićima. Ugostitelji su podivljali sa cenama, naročito u Beogradu, gde očekuju da građani nadoknade njihov manjak jer im je država onemogućavala da rade...
  (Nikola, 24. novembar 2021 19:43)

  # Link komentara