Petak, 24.09.2021.

09:13

Dobio "zanimljivo" objašnjenje: Kupio patike za 17.000 RSD, ubrzo postale neupotrebljive

Ko nepravilno hoda, sam je kriv ako se na patikama pojavi bilo kakvo oštećenje nakon nekoliko meseci korišćenja i nema pravo da se žali na kvalitet!

Izvor: Novosti

Dobio "zanimljivo" objašnjenje: Kupio patike za 17.000 RSD, ubrzo postale neupotrebljive IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

El Doctore

pre 2 godine

Jugoinspekt bukvalno ima dil za uvoznicima.. znam i ja primere za odbijene reklamacije, da ne ponavljavam price kao ostali komentatori. Ono sto bih dodao je moje iskustvo- mama ide kod nekog fensi frizera u crown plazi, i tamo valjda ima i neka radnja sa kao fensi stvarima, i jedan dan dosla sine kupila ti mama majice da te obraduje.. ja inace to ne volim jer niko ne ume da mi kupi ono sto mi se dopada, imam svoj neki ukus, i u startu sam se smorio. Ali ona zelela da me obraduje kao mama kupila sinu. Ja uzeo da vidim one majice- ono neka fejkara dsquared2.. pomislim ajde da je ne razocaram uzecu i iskuliracu, ok nisu napadne majice mogu da prodju da ih obucem nekad bzvz, sigirno ih i nije platila mnogo jer su fejk. Pitam koliko je platila kaze preko sto evra po majici… ja se smorio. Pogledam etiketu vidim Jugoinspekt deklaraciju, sve regularno kao da su prave. Ali onakve modele dsq2 nikad nije napravio, a i vidi se po kvalitetu materijala i izrade.. Na sve to dokaz nad dokazima je to sto kad sam je obukao, posle par sato vidim nesto teget na ramenima, ispostavi se da je ispustala boju.. znaci do se ne desava ni na najobicnijim majicama od 1000din.. Zakljicak je def da Jugoinspekt nije nikakav inspekt kvaliteta koji sluzi da zastiti kupce vec mehanizam koji pomaze prodavcima da prevare kupce

Miki

pre 2 godine

Kupio sam 2009 u nekoj online radnji iz Los Anđelesa, preko interneta, Air max Force Charles Barkley duboke patike za basket. Platio ih sa svim dažbinama 140 eur, nosio do pre 3 godine aktivno, po svakakvom vremenu i nevremenu (više ovo drugo) i tek prošle godine mi je pukao vazdušni đon koji, kao kod legendarne četvorke, pokriva celu petu. Patke su još žive, nosim ih kad kosim travljnjak! Hahaha...
Zaključak, u Srbiji kupujemo ko zna koji klasu robe, I plaćamo skuplje nego na Zapadu!!!

lion

pre 2 godine

Kupio par starki kod nas u zvaničnoj radnji. Letos odem na odmor preko i nadjem starke bež boje kojih kod nas nema. Domaće su kineske, ove iz inostranstva ne znam tačno (mrzi me da idem do ormana) neka Azija svakako. Razlika pod rukom i na nozi je bar klasu u korist ovih od preko.

Obućar

pre 2 godine

Kupi silikon u tubi i ubrizgaj, eto ti sir đon, tako je moj drug 90-ih popravljao klincima pucarošima max2, prodao im priču da je uvezao mašinu iz Austrije i 10 DM po paru. Inače, patike na srpskim tržištu su Druge klase, baš tako se i uvoze.

Zoran

pre 2 godine

Preko fejsa i instagrama. Maximalno 2500 do 3000. Pa i kad puknu nije mi zao. Ovi nasi prevaranti kupuju na veliko za 15e,a prodaju za 150 do 200e. Ćao, zdravo.

Jsmn

pre 2 godine

Stvar je u tome da u Srbiji nema laboratorije koja akreditovanom metodom moze da dokaze kako je nastalo oatecenje. To znaci Vasa rec i njihova (Jugoinspekt BG) ima istu tezinu...

che

pre 2 godine

@more su kocke
3 modela air max 2 nosio i nukad mi nije pukao va, dusni. Po minimum 3 godine sam ih nosao svaki dan, cak i zimi po snegu.
Imam jos jedne bele koje su zive. Nosim ih ponekad.

ANALiticar

pre 2 godine

Kupim neke turske no name letos za 2000.raspadnu se posle 2 meseca, odem kod obucara, popravi za 1500. Jos traju. Sto li vam ovo pisem...

kornjaca rade

pre 2 godine

Meni u Austriji se posle 11 meseci izduvao djon na airmax 720...nazvao nike...oni mi poslali barkod za paket...ja poslao patike i 3 dana kasnije dobio novac nazad. U drugoj situaciji mi posle 6 meseci dosadilo da se borim sa kocnicom (razlog neobican djon patika) opet se obratio nike-u...opet ista prica dobio pare nazad...kupio lepo pegasus 3 i to je to....poenta price u srbiji zakoni koji bi zastitili potrosaca ili ne postoje ili nisu jasno definisani ili postoje ali se ne postuju (sto uvek prolazi bez posledica za prodavca).

more su koke

pre 2 godine

Adidas zx750 kupljene pre pet godina, tek sada su krenule malo da se ostecuju, a presle kilometara i kilometara. Ove najk patike su za decu da mogu da nose dok im noga ne preraste.
(kukuruz kokicar, 24. septembar 2021 12:19)

Odlicne patike i za air max su pojam udobnosti i kvaliteta!

fejkovi svuda oko nas

pre 2 godine

Treba da se provjeri da li je roba orginal ili kopija. Ko izdaje dozvole, ko provjerava orginalnost? Uvozna mafija radi svašta a građani plaćaju svašta. Zato sa Balkana bjezi svako ko može.

koko

pre 2 godine

da, to im je sad nova fora - okrive ergonomske parametre kupca za ostecenje.
bukvalno isto mi se desilo letos, kupila u * ****** ipanema japanke, bukvalno posle jednog celodnevnog nosenja im se izduvao djon.
odgovor na reklamaciju posle "vestacenja"-ergonomske karakteristike kupca.
dzabe pitanja otkud njima moji ergonomski podaci da bi mogli tako nesto da vestace, i primedba da u deklaraciji tog proizvoda ergonomske karakteristike kupca nisu navedene kao kriterijum od vaznosti za koriscenje obuce.
ne trzaju se ni na pretnje medijima ni organizacijama za zastitu potrosaca. pritom ni zakon decidno nije na njihovoj strani. ali dzabe, beli medvedi izgleda.
nije ih briga ni za reputaciju, ni za zadovoljstvo kupaca...
pritom sam japanke platila 1.700 din, sto je nista za njih...

Vlad

pre 2 godine

Pa dobro, ovo je prava kontra reklama za problematičnu prodavnicu. Ja sigurno tamo neću kupovati nikakvu robu, a verovatno neće ni svako ko ja pročitao ovaj tekst...

mare

pre 2 godine

iskreno najk sam prestao da kupujem pre deset godina i pre mesec dana sam kupio dve majice. na jednoj se oparao rukav posle dva pranja, a pre toga su mi se javljale rupice u tekstilu i pucanje savova. Postali su preskup krs.

Stefan

pre 2 godine

Neko je u komentarima pomenuo Foot Locker . Kod njih sam kupio jedne Nike patike pre 5 godina u Švedskoj , uzgred iste bile skuplje u Srbiji , još uvek su cele i udobne . Ubedljivo vremenski najduze patike koje sam nosio u zivotu . Uglavnom u Srbiji sta sam kupovao trajalo je najduze godinu i po dana .

more su koke

pre 2 godine

Imao sam dva para kupljena u USA, jedan par kupljen u Austriji kao i 2-3 para kupljena kod nas. O air max patikama pisem. I na svakim je puko taj vazdusni djon. Jednostavno je tako nekvalitetno napravljeno. Sad da li je na nekima pukao pre ili kasnije, toga se tacno ne secam ali otprilike ni jedan par nije izdrzao da je godinu dana bio citav. Tako da nema neke velike sanse da ce vam duze trajati patika sa zapada ako pricamo o maxarama. Smece tamo smece ovde. Promenis model ili proizvodjaca i resis problem.

Aleks

pre 2 godine

Nedavno sam kupio u LC Waikiki patike za 1100 dinara. Lepe, bele patike, nešto stegla kriza pa dok sačeka omiljeni Adidas.
Ne lezi vraže, dosta prijatno i pozitivno sam se iznenadio kvalitetom patika, nisu nigde pukle, raspale se itd nakon 2 meseca nošenja.
Da, cena je 9 evra.

Bokius

pre 2 godine

Evo sta kaze Nike:

Whether you shop on Nike.com, in any of the Nike apps, or at a Nike store, we give you 60 days to take your Nike and Converse purchases for a trial run, confidently knowing you can return items (some exceptions apply) for any reason within those 60 days.

Mirzino jato svraka

pre 2 godine

Nike...hahaha...radim već 2 decenije sa sportskom opremom i Imam neka znanja...ovako anonimno mogu da kažem....dalje od Nike, Adidas, Puma... sa druge strane br 1 je ASICS, New Balance....pričam o kvalitetu a ne o trendu naravno.

Zarko

pre 2 godine

I ja imam ovaj problem. Nepravilno hodam i djon na jednom delu pete mi ode tako za pola godine. Na više različitih patika i cipela mi se desilo isto. Ne samtram da to problem proizvođača. Znam da sam ja problem i pomirio sam se sa time.

Zedd

pre 2 godine

Zapeo klinac da ide u McDonalds, i mi ga odvedemo. Pojeo jedva onaj "mil", pa kaže: Dobro, i to smo probali. Ajde sad da idemo negde da jedemo.
Zna se šta se od patika kupuje, i to zadnjih 40 godina.

Posmatrac

pre 2 godine

Sta je ovde sporno? Nosio je patike nekoliko meseci i probusi je vazdusni djon na jednoj. To se redovno desava jer zgazis na na nesto sto je dovoljno ostro da prodje kroz djon.Evo i meni se probusil aguma na kolima jer je na kolovozu bio sraf i sada bi trebao da se zalim Cont*****lu da mi posalje novu gumu?!

NikolaC

pre 2 godine

Kupio patike na pijac za 2.000 u Niš
Radio kao prodavac.
Nismo ih svaki dan na posao dve godine.

Posle 2 godine nađem isti model u radnji na akciji 5.000, uz priču da je najnoviji model.

Bilo bi smešno da nije žalosno
Živa istina!

Nikad u životu nisam dao za patike preko 5.000.
A ko ima para za bacanje, neka kupuje šta hoće i neka veruje u šta hoće.

Ako hoće da se hvali neka zalepi 100 na patiku i teraj brate.

kukuruz kokicar

pre 2 godine

Adidas zx750 kupljene pre pet godina, tek sada su krenule malo da se ostecuju, a presle kilometara i kilometara. Ove najk patike su za decu da mogu da nose dok im noga ne preraste.

WillyWonka

pre 2 godine

Nike je najprecjenjenija marka patika, a u stvari od svega imaju kvalitetnu samo reklamu. Imao sam nekoliko modela, uvijek problemi, loš kvalitet. S druge strane, prezadovoljan sam adidas patikama, te mi budu po nekoliko godina.

realno

pre 2 godine

Sta ovaj hoce, da mu patike placene samo 17.300rsd traju citave godine?! Za te pare ne moze ako hoce da mu se patike ne raspadnu mora da ih plati 30.000.
(Nova doktrina, 24. septembar 2021 10:40)
није тачно.
Патике које сам платио много више од 30000 почеле су да се одлепљују после 6 месеци.
Нема правила.Буквално зависи од модела до модела а не од цене или бренда.

aca

pre 2 godine

patike vec godinama preko 15 mislim kupujem u samo jednoj prodavnici samo jedna marka pocinje sa Ad... i nikada problem. jednom kupio sebi par dana kasnije dosao deci da kupim a u medjuvremenu uspeo da iskidam pertlu na poslu, ovaj me skontao i dao mi nove pertle besplatno, ni trazio ni pitao. eto ima i toga. raspitajte se kod poznanika prijatelja da ne bi gubili vreme kasnije.

Boki

pre 2 godine

Mislim da su Nike u Srbiji najveca prevara.Raspad u rekordnom roku.Pre nekoliko godina sam doneo deci dva para iz Engleske, nose ih i danas.

fenomen

pre 2 godine

Kako vi razlikujete original od falša? Zivim u Beču i patike mi traju godinama jer ih valjda zato što imam više pari cesto menjam. Uglavnom ih kupujem u hervisu i omiljene su mi asics mada imam i od drugih marki ali to je nebitno. Kako da bude original kad na kutijama i na samim patikama piše made in Vijetnam, Kambodza, Indonezija, Kina. Ali u hervisu i nema da na nekima piše Nemacka, SAD. I nikad nisam platio patike vise od 100eura, uglavnom od 30 do 70 eura. Kad je neko snizenje mada trgovci lažu pa rasturaju. Kad mi se neke svidjaju kupim ih a neke kad ih stvarno snize.

baba luuu

pre 2 godine

Meni su rekli za sandale kad sam odneo da reklamiram zato sto su se odlepile nakon mesec dana "zasto ih nosis po suncu", rekoh nista onda, avgust je dajte mi cizme, jer ocigledno sandale nisu za leto...
(johnny, 24. septembar 2021 10:55)

😂 😂 😂 🤣 🤣 🤣
Zašto sandale nosiš po suncu? Ovo je vrh eskivaža pokvarenih trgovaca.

Milence

pre 2 godine

Ko veruje da tamo taj Jugoinspekt gleda patike je u velikoj zabludi. Bio sam u prilici jednom pre 10 godina da posetim to mesto. Tamo preliva od tih reklamacija i fizički nije moguće da se detaljno proveri svaka rekalamacija nego ide vizuelno, napišu nalaz, lupe pečat i ćao. Njih plaćaju uvoznici tako da saberite dva i dva.

Miro

pre 2 godine

Meni se sa Reebok patika sprala boja posle prve kiše. Posle reklamacije koja je trajala mesec dana dobio sam patike nazad uz objasnjenje da patike nisu za mokro vreme. Imao sam opciju da platim još 5000 da šalju u laboratoriju da provere da li su patike neispravno ofarbane. Cena novih je bila 6000, tako da sam se kiselo zahvalio i bacio patike u kantu u radnji.

Toliko o pravima potrosaca

u sve se razume raja, osim kako da zaradi 400+ evra :)

pre 2 godine

Samo hiking obuca. La Sportiva, Salomon, Lowa, Salewa, Asolo...
Ove turbo vazdusare (u kojima izgledate kao svercer benzina ili krezavi sibicar devedesetih) su smejurija.

ja, 90210

pre 2 godine

prošla su vremena Najka. Asics i Mizuno. A imaš i Hoka. Kakva farsa, da nepravilno hoda. pa zato imaš kod Japaca tip pronacije. Dali si supinator ili pronator ili normalan. Za sada meni najviše odgovara Mizuno i Asics, a Nike jedva stavim jer su druga liga.

Uzgred, u USA maratonke su uglavnom na Asicsu, a Nike je samo $$$ da dobije reklamu.

novosadaniiin gass

pre 2 godine

Sad ce svi da pisu bolje da si kupio neke za 2000 na pijageru duze bi ti izdrzale itd., jednostavno desi se greska svima pa i najboljima mene nisu izdale nijedne vec par godina. Jedan je NIKE!

Deus

pre 2 godine

Ma kakav original.Jurite poreklo robe.Zato nema garancije.A cena je naduvana zbog kirije
(Nikola, 24. septembar 2021 10:40)
---
Originali su to da tuga bude veca. Kvalitet pojedinih brandova je otisao u bunar, i to ne juce.

ex

pre 2 godine

A da se prevareni covek, ponavljam prevareni covek, obrati direktno predstavnistvu najkija za Evropu (ili slicnom telu) i natenane objasni kakvim prevarama se uvoznika najkija skuzi u Srbiji, sve sa molbom da se proveri autenticnost patika.
Jer, ne bi bilo ni prvi ni poslednji put da “zastupnici” prodali kineske ili turske ili vec neke trece falsifikate, koje nabavljaju negde za smesne novce.
Podseticu da je pre nekoliko godina jedna renomirana firma u Srbiji uhvacena sa gomilom falsifikovanih naocara koje je prodavala kao originale po astronomskim cenama.
Vec sama cinjenica o “mrtvim” telefonima i nedostupnim menadzerima govori dovoljno o uvozniku.
Moram da primetim da je zastita kupaca sve losija sto se uvode “kvalitetniji” mehanizmi zastite.
Ovaj slucaj to odlicno pokazuje i dokazuje.

Бата

pre 2 godine

Толики новац за пар патика. Пала је још једна жртва моде. Али није жртва зато што му нису прихватили рекламацију, него зато што је уопште купио. Па још и "ваздушни ђон", еееј деведесете, блам !

mile ekser

pre 2 godine

mozda cemo morati da dokazujemo i da smo odrzavali nokte na pristojnoj duzini i da duzina noktiju nije prouzrokovala ostecenje obuce...

stef

pre 2 godine

Brat i ja kupili isti model patika, mislim da su bile po 19000 din. Nosili mozda mesec dana, i kod mene i kod njega pocele da se pojavljuju rupe. Odneli da reklamiramo, oni samo napisali neadekvatno nosenje i bez nekih vecih vidljivih ostecenja. Na tome se i zavrsilo, jer nemamo vremena da se vucemo po sudovima.
Ovi iz zastite potrosaca mogu samo ovako da pisu, u stvarnosti, oni nemaju hrabrosti nista da urade protiv vecih kompanija. Mogu samo da jure ove sitne ribe po fejsbuju kao na vestima od juce

Mislilac

pre 2 godine

Nikad nisam kupovao preskupe patike (5-8 hiljada maksimum) i po običaju nikada nisu izdržale više od godinu dana. Odem kod kumova za doček 2019 u Beču, u Foot Lockeru kupim neke airmax na popustu - 3 godine kasnije ih i dalje nosim a nosio sam ih i po snegovima i po kišama i po sunčanom vremenu.

Met

pre 2 godine

Zena kupi najjeftinije puma patike i nosi ih 5 godina.
Ja kupim kozne puma za 10k. Nosim ih dva meseca, iznutra se iskidaju, pocnu plastike da kidaju carape, dobijem zuljeve i na kraju ih bacim....

star wars

pre 2 godine

Prvo patika se pogleda iz koje zemlje dolaze. Kodnas su u glavnom Kineski proizvodi(inače za zapadno tržište je odličnog kvaliteta). Kodnas jedino kolko tolko valjaju patike koje dolaze iz Tajvana,Indonezija ,Vijetnam i nekada Honkog. Delta sport kad je postojao oni su uzimali kvalitetnu robu. Inače ko ima prilike neka ide do Beča tamo ima stalno rasprodaje i kvalitetnije.

s mile

pre 2 godine

Zaštita potrošača, sramota, i da je gazio na jednu stranu, tako skupe = kvalitetne patike bi trebale da izdrže puno više hodanja. Sramota za brend

Zoran

pre 2 godine

Kupujem samo u prodavnicama gde ne prave problem kod reklamacije.Godinama na istom mestu.Vratio tri puta i dobio nove ili novac nazad.Zato sam kupio bar 15 pari do sada.Svi zadovoljni!Guglajte da ne reklamiram sad.

Rkoma

pre 2 godine

Iskreno, I sam kupujem od njih skupe patike godinama i nikad nisam imao problem. Izdrze godinu do dve, zavisi od modela. Ali znam da se ljudi cesto zale da im pukne nesto, pocepa se nesto na patici. Mozda ljudi nose jedan par svaki dan ne znam..........

True

pre 2 godine

Taj proizvodjac nema distributera u Srbiji sto se vidi i na sajtu proizvodjaca. Kopije se javno prodaju po piznatim i nepoznatim prodavnicama i drustvenim mrezama. Svi ti znamo pa i organi koji treba da znaju i reaguju. Medjutim, to se ne desava. Zasto? Mislim da svi znamo i taj odgovor.

Nova doktrina

pre 2 godine

Sta ovaj hoce, da mu patike placene samo 17.300rsd traju citave godine?! Za te pare ne moze ako hoce da mu se patike ne raspadnu mora da ih plati 30.000.

Grof Irac

pre 2 godine

isto su meni napravili, pre jedno 10+ godina... syalno to pišu, prolazi im. niko da istraži i uoči da su oni povezani sa tim buticima, tj plaćeni da ne odobre reklamacije...

sitni glodar

pre 2 godine

Pa kad sav svetski škart poznatih proizvođača(u globalu)završava u banana državama kao što smo mi.Od sportske opreme,hrane,tehnike...mi im dođemo kao kanta za smeće i pride im platimo.

Razocarani kupac

pre 2 godine

Sličan problem sam imala sa ****-om.Naime,kupila patike-obula ih jednom-do posla,i kuci se vratila sa zuljevima.Spakujem ih i odnesem u radnju,uz objasnjenje da su me nazuljale i da zelim da zamenim za drugi model uz doplatu ako bude trebalo.Naravno-otkacili su me s obrazlozenjem da je trebalo da ih nosim PO KUCI da bi ih isprobala i videla da li mi odgovaraju. Ne znam da li je potrebno reci da u ****-u vise ne kupujem,niti u isti ulazim.

Milija

pre 2 godine

svi veliki trgovci igraju na kartu neefikasnosti institucija i sudova pa svesno rade ovakve stvari. Ja sam prevaru imao sa operaterom telefonije i to sa Digitalnim servisima koje oni naplacuju apsolutno mimo zakona, jos me ubedjuju da sam ja lud. Ako koga interesuje, mogu da mu ispricam. Veoma je interesantno

Misa

pre 2 godine

e pa ko ti je kriv burazeru kad dajes 150e za patike. ja lepo odem na buvljak kod brace roma koji donose robu iz GER i kupim originale za nemacko trziste za 500 din do 20e...top kvalitet. Leskovacki buvljak, svake subote ludilo od ponude...patike nove ili minimalno koriscene..a da im ostavim 18000 din hahahah znas kad - NIKAD

DROGBA11

pre 2 godine

Imao sam ko zna koliko air max patika, imam ih i sada... Vise manje na svim pukne vazdusni jastuk na 6-9 meseci jer stavljaju 2mm gume na djon, niko ne gazi kako oni zamisljaju i 1 mm od ta 2 ode vec u prvih par koriscenja... Sa druge stranw ima patika istog brenda za 5,6,7 hiljada koje su mnogo kvalitetnije i izdrzljivije uradjene, ali nisu toliko atraktivne.

johnny

pre 2 godine

Meni su rekli za sandale kad sam odneo da reklamiram zato sto su se odlepile nakon mesec dana "zasto ih nosis po suncu", rekoh nista onda, avgust je dajte mi cizme, jer ocigledno sandale nisu za leto...

ex

pre 2 godine

A da se prevareni covek, ponavljam prevareni covek, obrati direktno predstavnistvu najkija za Evropu (ili slicnom telu) i natenane objasni kakvim prevarama se uvoznika najkija skuzi u Srbiji, sve sa molbom da se proveri autenticnost patika.
Jer, ne bi bilo ni prvi ni poslednji put da “zastupnici” prodali kineske ili turske ili vec neke trece falsifikate, koje nabavljaju negde za smesne novce.
Podseticu da je pre nekoliko godina jedna renomirana firma u Srbiji uhvacena sa gomilom falsifikovanih naocara koje je prodavala kao originale po astronomskim cenama.
Vec sama cinjenica o “mrtvim” telefonima i nedostupnim menadzerima govori dovoljno o uvozniku.
Moram da primetim da je zastita kupaca sve losija sto se uvode “kvalitetniji” mehanizmi zastite.
Ovaj slucaj to odlicno pokazuje i dokazuje.

johnny

pre 2 godine

Meni su rekli za sandale kad sam odneo da reklamiram zato sto su se odlepile nakon mesec dana "zasto ih nosis po suncu", rekoh nista onda, avgust je dajte mi cizme, jer ocigledno sandale nisu za leto...

stef

pre 2 godine

Brat i ja kupili isti model patika, mislim da su bile po 19000 din. Nosili mozda mesec dana, i kod mene i kod njega pocele da se pojavljuju rupe. Odneli da reklamiramo, oni samo napisali neadekvatno nosenje i bez nekih vecih vidljivih ostecenja. Na tome se i zavrsilo, jer nemamo vremena da se vucemo po sudovima.
Ovi iz zastite potrosaca mogu samo ovako da pisu, u stvarnosti, oni nemaju hrabrosti nista da urade protiv vecih kompanija. Mogu samo da jure ove sitne ribe po fejsbuju kao na vestima od juce

Milence

pre 2 godine

Ko veruje da tamo taj Jugoinspekt gleda patike je u velikoj zabludi. Bio sam u prilici jednom pre 10 godina da posetim to mesto. Tamo preliva od tih reklamacija i fizički nije moguće da se detaljno proveri svaka rekalamacija nego ide vizuelno, napišu nalaz, lupe pečat i ćao. Njih plaćaju uvoznici tako da saberite dva i dva.

sitni glodar

pre 2 godine

Pa kad sav svetski škart poznatih proizvođača(u globalu)završava u banana državama kao što smo mi.Od sportske opreme,hrane,tehnike...mi im dođemo kao kanta za smeće i pride im platimo.

Miro

pre 2 godine

Meni se sa Reebok patika sprala boja posle prve kiše. Posle reklamacije koja je trajala mesec dana dobio sam patike nazad uz objasnjenje da patike nisu za mokro vreme. Imao sam opciju da platim još 5000 da šalju u laboratoriju da provere da li su patike neispravno ofarbane. Cena novih je bila 6000, tako da sam se kiselo zahvalio i bacio patike u kantu u radnji.

Toliko o pravima potrosaca

True

pre 2 godine

Taj proizvodjac nema distributera u Srbiji sto se vidi i na sajtu proizvodjaca. Kopije se javno prodaju po piznatim i nepoznatim prodavnicama i drustvenim mrezama. Svi ti znamo pa i organi koji treba da znaju i reaguju. Medjutim, to se ne desava. Zasto? Mislim da svi znamo i taj odgovor.

u sve se razume raja, osim kako da zaradi 400+ evra :)

pre 2 godine

Samo hiking obuca. La Sportiva, Salomon, Lowa, Salewa, Asolo...
Ove turbo vazdusare (u kojima izgledate kao svercer benzina ili krezavi sibicar devedesetih) su smejurija.

Mislilac

pre 2 godine

Nikad nisam kupovao preskupe patike (5-8 hiljada maksimum) i po običaju nikada nisu izdržale više od godinu dana. Odem kod kumova za doček 2019 u Beču, u Foot Lockeru kupim neke airmax na popustu - 3 godine kasnije ih i dalje nosim a nosio sam ih i po snegovima i po kišama i po sunčanom vremenu.

Met

pre 2 godine

Zena kupi najjeftinije puma patike i nosi ih 5 godina.
Ja kupim kozne puma za 10k. Nosim ih dva meseca, iznutra se iskidaju, pocnu plastike da kidaju carape, dobijem zuljeve i na kraju ih bacim....

s mile

pre 2 godine

Zaštita potrošača, sramota, i da je gazio na jednu stranu, tako skupe = kvalitetne patike bi trebale da izdrže puno više hodanja. Sramota za brend

Mirzino jato svraka

pre 2 godine

Nike...hahaha...radim već 2 decenije sa sportskom opremom i Imam neka znanja...ovako anonimno mogu da kažem....dalje od Nike, Adidas, Puma... sa druge strane br 1 je ASICS, New Balance....pričam o kvalitetu a ne o trendu naravno.

DROGBA11

pre 2 godine

Imao sam ko zna koliko air max patika, imam ih i sada... Vise manje na svim pukne vazdusni jastuk na 6-9 meseci jer stavljaju 2mm gume na djon, niko ne gazi kako oni zamisljaju i 1 mm od ta 2 ode vec u prvih par koriscenja... Sa druge stranw ima patika istog brenda za 5,6,7 hiljada koje su mnogo kvalitetnije i izdrzljivije uradjene, ali nisu toliko atraktivne.

Milija

pre 2 godine

svi veliki trgovci igraju na kartu neefikasnosti institucija i sudova pa svesno rade ovakve stvari. Ja sam prevaru imao sa operaterom telefonije i to sa Digitalnim servisima koje oni naplacuju apsolutno mimo zakona, jos me ubedjuju da sam ja lud. Ako koga interesuje, mogu da mu ispricam. Veoma je interesantno

Zoran

pre 2 godine

Kupujem samo u prodavnicama gde ne prave problem kod reklamacije.Godinama na istom mestu.Vratio tri puta i dobio nove ili novac nazad.Zato sam kupio bar 15 pari do sada.Svi zadovoljni!Guglajte da ne reklamiram sad.

fejkovi svuda oko nas

pre 2 godine

Treba da se provjeri da li je roba orginal ili kopija. Ko izdaje dozvole, ko provjerava orginalnost? Uvozna mafija radi svašta a građani plaćaju svašta. Zato sa Balkana bjezi svako ko može.

kornjaca rade

pre 2 godine

Meni u Austriji se posle 11 meseci izduvao djon na airmax 720...nazvao nike...oni mi poslali barkod za paket...ja poslao patike i 3 dana kasnije dobio novac nazad. U drugoj situaciji mi posle 6 meseci dosadilo da se borim sa kocnicom (razlog neobican djon patika) opet se obratio nike-u...opet ista prica dobio pare nazad...kupio lepo pegasus 3 i to je to....poenta price u srbiji zakoni koji bi zastitili potrosaca ili ne postoje ili nisu jasno definisani ili postoje ali se ne postuju (sto uvek prolazi bez posledica za prodavca).

mile ekser

pre 2 godine

mozda cemo morati da dokazujemo i da smo odrzavali nokte na pristojnoj duzini i da duzina noktiju nije prouzrokovala ostecenje obuce...

Aleks

pre 2 godine

Nedavno sam kupio u LC Waikiki patike za 1100 dinara. Lepe, bele patike, nešto stegla kriza pa dok sačeka omiljeni Adidas.
Ne lezi vraže, dosta prijatno i pozitivno sam se iznenadio kvalitetom patika, nisu nigde pukle, raspale se itd nakon 2 meseca nošenja.
Da, cena je 9 evra.

Бата

pre 2 godine

Толики новац за пар патика. Пала је још једна жртва моде. Али није жртва зато што му нису прихватили рекламацију, него зато што је уопште купио. Па још и "ваздушни ђон", еееј деведесете, блам !

baba luuu

pre 2 godine

Meni su rekli za sandale kad sam odneo da reklamiram zato sto su se odlepile nakon mesec dana "zasto ih nosis po suncu", rekoh nista onda, avgust je dajte mi cizme, jer ocigledno sandale nisu za leto...
(johnny, 24. septembar 2021 10:55)

😂 😂 😂 🤣 🤣 🤣
Zašto sandale nosiš po suncu? Ovo je vrh eskivaža pokvarenih trgovaca.

Vlad

pre 2 godine

Pa dobro, ovo je prava kontra reklama za problematičnu prodavnicu. Ja sigurno tamo neću kupovati nikakvu robu, a verovatno neće ni svako ko ja pročitao ovaj tekst...

Grof Irac

pre 2 godine

isto su meni napravili, pre jedno 10+ godina... syalno to pišu, prolazi im. niko da istraži i uoči da su oni povezani sa tim buticima, tj plaćeni da ne odobre reklamacije...

Zoran

pre 2 godine

Preko fejsa i instagrama. Maximalno 2500 do 3000. Pa i kad puknu nije mi zao. Ovi nasi prevaranti kupuju na veliko za 15e,a prodaju za 150 do 200e. Ćao, zdravo.

Miki

pre 2 godine

Kupio sam 2009 u nekoj online radnji iz Los Anđelesa, preko interneta, Air max Force Charles Barkley duboke patike za basket. Platio ih sa svim dažbinama 140 eur, nosio do pre 3 godine aktivno, po svakakvom vremenu i nevremenu (više ovo drugo) i tek prošle godine mi je pukao vazdušni đon koji, kao kod legendarne četvorke, pokriva celu petu. Patke su još žive, nosim ih kad kosim travljnjak! Hahaha...
Zaključak, u Srbiji kupujemo ko zna koji klasu robe, I plaćamo skuplje nego na Zapadu!!!

Zedd

pre 2 godine

Zapeo klinac da ide u McDonalds, i mi ga odvedemo. Pojeo jedva onaj "mil", pa kaže: Dobro, i to smo probali. Ajde sad da idemo negde da jedemo.
Zna se šta se od patika kupuje, i to zadnjih 40 godina.

star wars

pre 2 godine

Prvo patika se pogleda iz koje zemlje dolaze. Kodnas su u glavnom Kineski proizvodi(inače za zapadno tržište je odličnog kvaliteta). Kodnas jedino kolko tolko valjaju patike koje dolaze iz Tajvana,Indonezija ,Vijetnam i nekada Honkog. Delta sport kad je postojao oni su uzimali kvalitetnu robu. Inače ko ima prilike neka ide do Beča tamo ima stalno rasprodaje i kvalitetnije.

ja, 90210

pre 2 godine

prošla su vremena Najka. Asics i Mizuno. A imaš i Hoka. Kakva farsa, da nepravilno hoda. pa zato imaš kod Japaca tip pronacije. Dali si supinator ili pronator ili normalan. Za sada meni najviše odgovara Mizuno i Asics, a Nike jedva stavim jer su druga liga.

Uzgred, u USA maratonke su uglavnom na Asicsu, a Nike je samo $$$ da dobije reklamu.

Obućar

pre 2 godine

Kupi silikon u tubi i ubrizgaj, eto ti sir đon, tako je moj drug 90-ih popravljao klincima pucarošima max2, prodao im priču da je uvezao mašinu iz Austrije i 10 DM po paru. Inače, patike na srpskim tržištu su Druge klase, baš tako se i uvoze.

fenomen

pre 2 godine

Kako vi razlikujete original od falša? Zivim u Beču i patike mi traju godinama jer ih valjda zato što imam više pari cesto menjam. Uglavnom ih kupujem u hervisu i omiljene su mi asics mada imam i od drugih marki ali to je nebitno. Kako da bude original kad na kutijama i na samim patikama piše made in Vijetnam, Kambodza, Indonezija, Kina. Ali u hervisu i nema da na nekima piše Nemacka, SAD. I nikad nisam platio patike vise od 100eura, uglavnom od 30 do 70 eura. Kad je neko snizenje mada trgovci lažu pa rasturaju. Kad mi se neke svidjaju kupim ih a neke kad ih stvarno snize.

more su koke

pre 2 godine

Imao sam dva para kupljena u USA, jedan par kupljen u Austriji kao i 2-3 para kupljena kod nas. O air max patikama pisem. I na svakim je puko taj vazdusni djon. Jednostavno je tako nekvalitetno napravljeno. Sad da li je na nekima pukao pre ili kasnije, toga se tacno ne secam ali otprilike ni jedan par nije izdrzao da je godinu dana bio citav. Tako da nema neke velike sanse da ce vam duze trajati patika sa zapada ako pricamo o maxarama. Smece tamo smece ovde. Promenis model ili proizvodjaca i resis problem.

mare

pre 2 godine

iskreno najk sam prestao da kupujem pre deset godina i pre mesec dana sam kupio dve majice. na jednoj se oparao rukav posle dva pranja, a pre toga su mi se javljale rupice u tekstilu i pucanje savova. Postali su preskup krs.

Razocarani kupac

pre 2 godine

Sličan problem sam imala sa ****-om.Naime,kupila patike-obula ih jednom-do posla,i kuci se vratila sa zuljevima.Spakujem ih i odnesem u radnju,uz objasnjenje da su me nazuljale i da zelim da zamenim za drugi model uz doplatu ako bude trebalo.Naravno-otkacili su me s obrazlozenjem da je trebalo da ih nosim PO KUCI da bi ih isprobala i videla da li mi odgovaraju. Ne znam da li je potrebno reci da u ****-u vise ne kupujem,niti u isti ulazim.

WillyWonka

pre 2 godine

Nike je najprecjenjenija marka patika, a u stvari od svega imaju kvalitetnu samo reklamu. Imao sam nekoliko modela, uvijek problemi, loš kvalitet. S druge strane, prezadovoljan sam adidas patikama, te mi budu po nekoliko godina.

Boki

pre 2 godine

Mislim da su Nike u Srbiji najveca prevara.Raspad u rekordnom roku.Pre nekoliko godina sam doneo deci dva para iz Engleske, nose ih i danas.

Jsmn

pre 2 godine

Stvar je u tome da u Srbiji nema laboratorije koja akreditovanom metodom moze da dokaze kako je nastalo oatecenje. To znaci Vasa rec i njihova (Jugoinspekt BG) ima istu tezinu...

lion

pre 2 godine

Kupio par starki kod nas u zvaničnoj radnji. Letos odem na odmor preko i nadjem starke bež boje kojih kod nas nema. Domaće su kineske, ove iz inostranstva ne znam tačno (mrzi me da idem do ormana) neka Azija svakako. Razlika pod rukom i na nozi je bar klasu u korist ovih od preko.

NikolaC

pre 2 godine

Kupio patike na pijac za 2.000 u Niš
Radio kao prodavac.
Nismo ih svaki dan na posao dve godine.

Posle 2 godine nađem isti model u radnji na akciji 5.000, uz priču da je najnoviji model.

Bilo bi smešno da nije žalosno
Živa istina!

Nikad u životu nisam dao za patike preko 5.000.
A ko ima para za bacanje, neka kupuje šta hoće i neka veruje u šta hoće.

Ako hoće da se hvali neka zalepi 100 na patiku i teraj brate.

Nova doktrina

pre 2 godine

Sta ovaj hoce, da mu patike placene samo 17.300rsd traju citave godine?! Za te pare ne moze ako hoce da mu se patike ne raspadnu mora da ih plati 30.000.

koko

pre 2 godine

da, to im je sad nova fora - okrive ergonomske parametre kupca za ostecenje.
bukvalno isto mi se desilo letos, kupila u * ****** ipanema japanke, bukvalno posle jednog celodnevnog nosenja im se izduvao djon.
odgovor na reklamaciju posle "vestacenja"-ergonomske karakteristike kupca.
dzabe pitanja otkud njima moji ergonomski podaci da bi mogli tako nesto da vestace, i primedba da u deklaraciji tog proizvoda ergonomske karakteristike kupca nisu navedene kao kriterijum od vaznosti za koriscenje obuce.
ne trzaju se ni na pretnje medijima ni organizacijama za zastitu potrosaca. pritom ni zakon decidno nije na njihovoj strani. ali dzabe, beli medvedi izgleda.
nije ih briga ni za reputaciju, ni za zadovoljstvo kupaca...
pritom sam japanke platila 1.700 din, sto je nista za njih...

more su koke

pre 2 godine

Adidas zx750 kupljene pre pet godina, tek sada su krenule malo da se ostecuju, a presle kilometara i kilometara. Ove najk patike su za decu da mogu da nose dok im noga ne preraste.
(kukuruz kokicar, 24. septembar 2021 12:19)

Odlicne patike i za air max su pojam udobnosti i kvaliteta!

ANALiticar

pre 2 godine

Kupim neke turske no name letos za 2000.raspadnu se posle 2 meseca, odem kod obucara, popravi za 1500. Jos traju. Sto li vam ovo pisem...

realno

pre 2 godine

Sta ovaj hoce, da mu patike placene samo 17.300rsd traju citave godine?! Za te pare ne moze ako hoce da mu se patike ne raspadnu mora da ih plati 30.000.
(Nova doktrina, 24. septembar 2021 10:40)
није тачно.
Патике које сам платио много више од 30000 почеле су да се одлепљују после 6 месеци.
Нема правила.Буквално зависи од модела до модела а не од цене или бренда.

Deus

pre 2 godine

Ma kakav original.Jurite poreklo robe.Zato nema garancije.A cena je naduvana zbog kirije
(Nikola, 24. septembar 2021 10:40)
---
Originali su to da tuga bude veca. Kvalitet pojedinih brandova je otisao u bunar, i to ne juce.

Misa

pre 2 godine

e pa ko ti je kriv burazeru kad dajes 150e za patike. ja lepo odem na buvljak kod brace roma koji donose robu iz GER i kupim originale za nemacko trziste za 500 din do 20e...top kvalitet. Leskovacki buvljak, svake subote ludilo od ponude...patike nove ili minimalno koriscene..a da im ostavim 18000 din hahahah znas kad - NIKAD

Stefan

pre 2 godine

Neko je u komentarima pomenuo Foot Locker . Kod njih sam kupio jedne Nike patike pre 5 godina u Švedskoj , uzgred iste bile skuplje u Srbiji , još uvek su cele i udobne . Ubedljivo vremenski najduze patike koje sam nosio u zivotu . Uglavnom u Srbiji sta sam kupovao trajalo je najduze godinu i po dana .

El Doctore

pre 2 godine

Jugoinspekt bukvalno ima dil za uvoznicima.. znam i ja primere za odbijene reklamacije, da ne ponavljavam price kao ostali komentatori. Ono sto bih dodao je moje iskustvo- mama ide kod nekog fensi frizera u crown plazi, i tamo valjda ima i neka radnja sa kao fensi stvarima, i jedan dan dosla sine kupila ti mama majice da te obraduje.. ja inace to ne volim jer niko ne ume da mi kupi ono sto mi se dopada, imam svoj neki ukus, i u startu sam se smorio. Ali ona zelela da me obraduje kao mama kupila sinu. Ja uzeo da vidim one majice- ono neka fejkara dsquared2.. pomislim ajde da je ne razocaram uzecu i iskuliracu, ok nisu napadne majice mogu da prodju da ih obucem nekad bzvz, sigirno ih i nije platila mnogo jer su fejk. Pitam koliko je platila kaze preko sto evra po majici… ja se smorio. Pogledam etiketu vidim Jugoinspekt deklaraciju, sve regularno kao da su prave. Ali onakve modele dsq2 nikad nije napravio, a i vidi se po kvalitetu materijala i izrade.. Na sve to dokaz nad dokazima je to sto kad sam je obukao, posle par sato vidim nesto teget na ramenima, ispostavi se da je ispustala boju.. znaci do se ne desava ni na najobicnijim majicama od 1000din.. Zakljicak je def da Jugoinspekt nije nikakav inspekt kvaliteta koji sluzi da zastiti kupce vec mehanizam koji pomaze prodavcima da prevare kupce

Bokius

pre 2 godine

Evo sta kaze Nike:

Whether you shop on Nike.com, in any of the Nike apps, or at a Nike store, we give you 60 days to take your Nike and Converse purchases for a trial run, confidently knowing you can return items (some exceptions apply) for any reason within those 60 days.

kukuruz kokicar

pre 2 godine

Adidas zx750 kupljene pre pet godina, tek sada su krenule malo da se ostecuju, a presle kilometara i kilometara. Ove najk patike su za decu da mogu da nose dok im noga ne preraste.

aca

pre 2 godine

patike vec godinama preko 15 mislim kupujem u samo jednoj prodavnici samo jedna marka pocinje sa Ad... i nikada problem. jednom kupio sebi par dana kasnije dosao deci da kupim a u medjuvremenu uspeo da iskidam pertlu na poslu, ovaj me skontao i dao mi nove pertle besplatno, ni trazio ni pitao. eto ima i toga. raspitajte se kod poznanika prijatelja da ne bi gubili vreme kasnije.

Zarko

pre 2 godine

I ja imam ovaj problem. Nepravilno hodam i djon na jednom delu pete mi ode tako za pola godine. Na više različitih patika i cipela mi se desilo isto. Ne samtram da to problem proizvođača. Znam da sam ja problem i pomirio sam se sa time.

che

pre 2 godine

@more su kocke
3 modela air max 2 nosio i nukad mi nije pukao va, dusni. Po minimum 3 godine sam ih nosao svaki dan, cak i zimi po snegu.
Imam jos jedne bele koje su zive. Nosim ih ponekad.

Posmatrac

pre 2 godine

Sta je ovde sporno? Nosio je patike nekoliko meseci i probusi je vazdusni djon na jednoj. To se redovno desava jer zgazis na na nesto sto je dovoljno ostro da prodje kroz djon.Evo i meni se probusil aguma na kolima jer je na kolovozu bio sraf i sada bi trebao da se zalim Cont*****lu da mi posalje novu gumu?!

novosadaniiin gass

pre 2 godine

Sad ce svi da pisu bolje da si kupio neke za 2000 na pijageru duze bi ti izdrzale itd., jednostavno desi se greska svima pa i najboljima mene nisu izdale nijedne vec par godina. Jedan je NIKE!

Rkoma

pre 2 godine

Iskreno, I sam kupujem od njih skupe patike godinama i nikad nisam imao problem. Izdrze godinu do dve, zavisi od modela. Ali znam da se ljudi cesto zale da im pukne nesto, pocepa se nesto na patici. Mozda ljudi nose jedan par svaki dan ne znam..........

Misa

pre 2 godine

e pa ko ti je kriv burazeru kad dajes 150e za patike. ja lepo odem na buvljak kod brace roma koji donose robu iz GER i kupim originale za nemacko trziste za 500 din do 20e...top kvalitet. Leskovacki buvljak, svake subote ludilo od ponude...patike nove ili minimalno koriscene..a da im ostavim 18000 din hahahah znas kad - NIKAD

novosadaniiin gass

pre 2 godine

Sad ce svi da pisu bolje da si kupio neke za 2000 na pijageru duze bi ti izdrzale itd., jednostavno desi se greska svima pa i najboljima mene nisu izdale nijedne vec par godina. Jedan je NIKE!

Rkoma

pre 2 godine

Iskreno, I sam kupujem od njih skupe patike godinama i nikad nisam imao problem. Izdrze godinu do dve, zavisi od modela. Ali znam da se ljudi cesto zale da im pukne nesto, pocepa se nesto na patici. Mozda ljudi nose jedan par svaki dan ne znam..........

Nova doktrina

pre 2 godine

Sta ovaj hoce, da mu patike placene samo 17.300rsd traju citave godine?! Za te pare ne moze ako hoce da mu se patike ne raspadnu mora da ih plati 30.000.

Posmatrac

pre 2 godine

Sta je ovde sporno? Nosio je patike nekoliko meseci i probusi je vazdusni djon na jednoj. To se redovno desava jer zgazis na na nesto sto je dovoljno ostro da prodje kroz djon.Evo i meni se probusil aguma na kolima jer je na kolovozu bio sraf i sada bi trebao da se zalim Cont*****lu da mi posalje novu gumu?!

Razocarani kupac

pre 2 godine

Sličan problem sam imala sa ****-om.Naime,kupila patike-obula ih jednom-do posla,i kuci se vratila sa zuljevima.Spakujem ih i odnesem u radnju,uz objasnjenje da su me nazuljale i da zelim da zamenim za drugi model uz doplatu ako bude trebalo.Naravno-otkacili su me s obrazlozenjem da je trebalo da ih nosim PO KUCI da bi ih isprobala i videla da li mi odgovaraju. Ne znam da li je potrebno reci da u ****-u vise ne kupujem,niti u isti ulazim.

fenomen

pre 2 godine

Kako vi razlikujete original od falša? Zivim u Beču i patike mi traju godinama jer ih valjda zato što imam više pari cesto menjam. Uglavnom ih kupujem u hervisu i omiljene su mi asics mada imam i od drugih marki ali to je nebitno. Kako da bude original kad na kutijama i na samim patikama piše made in Vijetnam, Kambodza, Indonezija, Kina. Ali u hervisu i nema da na nekima piše Nemacka, SAD. I nikad nisam platio patike vise od 100eura, uglavnom od 30 do 70 eura. Kad je neko snizenje mada trgovci lažu pa rasturaju. Kad mi se neke svidjaju kupim ih a neke kad ih stvarno snize.

Бата

pre 2 godine

Толики новац за пар патика. Пала је још једна жртва моде. Али није жртва зато што му нису прихватили рекламацију, него зато што је уопште купио. Па још и "ваздушни ђон", еееј деведесете, блам !

u sve se razume raja, osim kako da zaradi 400+ evra :)

pre 2 godine

Samo hiking obuca. La Sportiva, Salomon, Lowa, Salewa, Asolo...
Ove turbo vazdusare (u kojima izgledate kao svercer benzina ili krezavi sibicar devedesetih) su smejurija.

Zarko

pre 2 godine

I ja imam ovaj problem. Nepravilno hodam i djon na jednom delu pete mi ode tako za pola godine. Na više različitih patika i cipela mi se desilo isto. Ne samtram da to problem proizvođača. Znam da sam ja problem i pomirio sam se sa time.

star wars

pre 2 godine

Prvo patika se pogleda iz koje zemlje dolaze. Kodnas su u glavnom Kineski proizvodi(inače za zapadno tržište je odličnog kvaliteta). Kodnas jedino kolko tolko valjaju patike koje dolaze iz Tajvana,Indonezija ,Vijetnam i nekada Honkog. Delta sport kad je postojao oni su uzimali kvalitetnu robu. Inače ko ima prilike neka ide do Beča tamo ima stalno rasprodaje i kvalitetnije.

Zoran

pre 2 godine

Preko fejsa i instagrama. Maximalno 2500 do 3000. Pa i kad puknu nije mi zao. Ovi nasi prevaranti kupuju na veliko za 15e,a prodaju za 150 do 200e. Ćao, zdravo.

Zedd

pre 2 godine

Zapeo klinac da ide u McDonalds, i mi ga odvedemo. Pojeo jedva onaj "mil", pa kaže: Dobro, i to smo probali. Ajde sad da idemo negde da jedemo.
Zna se šta se od patika kupuje, i to zadnjih 40 godina.

more su koke

pre 2 godine

Adidas zx750 kupljene pre pet godina, tek sada su krenule malo da se ostecuju, a presle kilometara i kilometara. Ove najk patike su za decu da mogu da nose dok im noga ne preraste.
(kukuruz kokicar, 24. septembar 2021 12:19)

Odlicne patike i za air max su pojam udobnosti i kvaliteta!

realno

pre 2 godine

Sta ovaj hoce, da mu patike placene samo 17.300rsd traju citave godine?! Za te pare ne moze ako hoce da mu se patike ne raspadnu mora da ih plati 30.000.
(Nova doktrina, 24. septembar 2021 10:40)
није тачно.
Патике које сам платио много више од 30000 почеле су да се одлепљују после 6 месеци.
Нема правила.Буквално зависи од модела до модела а не од цене или бренда.

ANALiticar

pre 2 godine

Kupim neke turske no name letos za 2000.raspadnu se posle 2 meseca, odem kod obucara, popravi za 1500. Jos traju. Sto li vam ovo pisem...

Mirzino jato svraka

pre 2 godine

Nike...hahaha...radim već 2 decenije sa sportskom opremom i Imam neka znanja...ovako anonimno mogu da kažem....dalje od Nike, Adidas, Puma... sa druge strane br 1 je ASICS, New Balance....pričam o kvalitetu a ne o trendu naravno.

stef

pre 2 godine

Brat i ja kupili isti model patika, mislim da su bile po 19000 din. Nosili mozda mesec dana, i kod mene i kod njega pocele da se pojavljuju rupe. Odneli da reklamiramo, oni samo napisali neadekvatno nosenje i bez nekih vecih vidljivih ostecenja. Na tome se i zavrsilo, jer nemamo vremena da se vucemo po sudovima.
Ovi iz zastite potrosaca mogu samo ovako da pisu, u stvarnosti, oni nemaju hrabrosti nista da urade protiv vecih kompanija. Mogu samo da jure ove sitne ribe po fejsbuju kao na vestima od juce

Zoran

pre 2 godine

Kupujem samo u prodavnicama gde ne prave problem kod reklamacije.Godinama na istom mestu.Vratio tri puta i dobio nove ili novac nazad.Zato sam kupio bar 15 pari do sada.Svi zadovoljni!Guglajte da ne reklamiram sad.

NikolaC

pre 2 godine

Kupio patike na pijac za 2.000 u Niš
Radio kao prodavac.
Nismo ih svaki dan na posao dve godine.

Posle 2 godine nađem isti model u radnji na akciji 5.000, uz priču da je najnoviji model.

Bilo bi smešno da nije žalosno
Živa istina!

Nikad u životu nisam dao za patike preko 5.000.
A ko ima para za bacanje, neka kupuje šta hoće i neka veruje u šta hoće.

Ako hoće da se hvali neka zalepi 100 na patiku i teraj brate.

Mislilac

pre 2 godine

Nikad nisam kupovao preskupe patike (5-8 hiljada maksimum) i po običaju nikada nisu izdržale više od godinu dana. Odem kod kumova za doček 2019 u Beču, u Foot Lockeru kupim neke airmax na popustu - 3 godine kasnije ih i dalje nosim a nosio sam ih i po snegovima i po kišama i po sunčanom vremenu.

ja, 90210

pre 2 godine

prošla su vremena Najka. Asics i Mizuno. A imaš i Hoka. Kakva farsa, da nepravilno hoda. pa zato imaš kod Japaca tip pronacije. Dali si supinator ili pronator ili normalan. Za sada meni najviše odgovara Mizuno i Asics, a Nike jedva stavim jer su druga liga.

Uzgred, u USA maratonke su uglavnom na Asicsu, a Nike je samo $$$ da dobije reklamu.

DROGBA11

pre 2 godine

Imao sam ko zna koliko air max patika, imam ih i sada... Vise manje na svim pukne vazdusni jastuk na 6-9 meseci jer stavljaju 2mm gume na djon, niko ne gazi kako oni zamisljaju i 1 mm od ta 2 ode vec u prvih par koriscenja... Sa druge stranw ima patika istog brenda za 5,6,7 hiljada koje su mnogo kvalitetnije i izdrzljivije uradjene, ali nisu toliko atraktivne.

Met

pre 2 godine

Zena kupi najjeftinije puma patike i nosi ih 5 godina.
Ja kupim kozne puma za 10k. Nosim ih dva meseca, iznutra se iskidaju, pocnu plastike da kidaju carape, dobijem zuljeve i na kraju ih bacim....

fejkovi svuda oko nas

pre 2 godine

Treba da se provjeri da li je roba orginal ili kopija. Ko izdaje dozvole, ko provjerava orginalnost? Uvozna mafija radi svašta a građani plaćaju svašta. Zato sa Balkana bjezi svako ko može.

che

pre 2 godine

@more su kocke
3 modela air max 2 nosio i nukad mi nije pukao va, dusni. Po minimum 3 godine sam ih nosao svaki dan, cak i zimi po snegu.
Imam jos jedne bele koje su zive. Nosim ih ponekad.

more su koke

pre 2 godine

Imao sam dva para kupljena u USA, jedan par kupljen u Austriji kao i 2-3 para kupljena kod nas. O air max patikama pisem. I na svakim je puko taj vazdusni djon. Jednostavno je tako nekvalitetno napravljeno. Sad da li je na nekima pukao pre ili kasnije, toga se tacno ne secam ali otprilike ni jedan par nije izdrzao da je godinu dana bio citav. Tako da nema neke velike sanse da ce vam duze trajati patika sa zapada ako pricamo o maxarama. Smece tamo smece ovde. Promenis model ili proizvodjaca i resis problem.

kornjaca rade

pre 2 godine

Meni u Austriji se posle 11 meseci izduvao djon na airmax 720...nazvao nike...oni mi poslali barkod za paket...ja poslao patike i 3 dana kasnije dobio novac nazad. U drugoj situaciji mi posle 6 meseci dosadilo da se borim sa kocnicom (razlog neobican djon patika) opet se obratio nike-u...opet ista prica dobio pare nazad...kupio lepo pegasus 3 i to je to....poenta price u srbiji zakoni koji bi zastitili potrosaca ili ne postoje ili nisu jasno definisani ili postoje ali se ne postuju (sto uvek prolazi bez posledica za prodavca).

sitni glodar

pre 2 godine

Pa kad sav svetski škart poznatih proizvođača(u globalu)završava u banana državama kao što smo mi.Od sportske opreme,hrane,tehnike...mi im dođemo kao kanta za smeće i pride im platimo.

True

pre 2 godine

Taj proizvodjac nema distributera u Srbiji sto se vidi i na sajtu proizvodjaca. Kopije se javno prodaju po piznatim i nepoznatim prodavnicama i drustvenim mrezama. Svi ti znamo pa i organi koji treba da znaju i reaguju. Medjutim, to se ne desava. Zasto? Mislim da svi znamo i taj odgovor.

Aleks

pre 2 godine

Nedavno sam kupio u LC Waikiki patike za 1100 dinara. Lepe, bele patike, nešto stegla kriza pa dok sačeka omiljeni Adidas.
Ne lezi vraže, dosta prijatno i pozitivno sam se iznenadio kvalitetom patika, nisu nigde pukle, raspale se itd nakon 2 meseca nošenja.
Da, cena je 9 evra.

Stefan

pre 2 godine

Neko je u komentarima pomenuo Foot Locker . Kod njih sam kupio jedne Nike patike pre 5 godina u Švedskoj , uzgred iste bile skuplje u Srbiji , još uvek su cele i udobne . Ubedljivo vremenski najduze patike koje sam nosio u zivotu . Uglavnom u Srbiji sta sam kupovao trajalo je najduze godinu i po dana .

Miro

pre 2 godine

Meni se sa Reebok patika sprala boja posle prve kiše. Posle reklamacije koja je trajala mesec dana dobio sam patike nazad uz objasnjenje da patike nisu za mokro vreme. Imao sam opciju da platim još 5000 da šalju u laboratoriju da provere da li su patike neispravno ofarbane. Cena novih je bila 6000, tako da sam se kiselo zahvalio i bacio patike u kantu u radnji.

Toliko o pravima potrosaca

Boki

pre 2 godine

Mislim da su Nike u Srbiji najveca prevara.Raspad u rekordnom roku.Pre nekoliko godina sam doneo deci dva para iz Engleske, nose ih i danas.

Miki

pre 2 godine

Kupio sam 2009 u nekoj online radnji iz Los Anđelesa, preko interneta, Air max Force Charles Barkley duboke patike za basket. Platio ih sa svim dažbinama 140 eur, nosio do pre 3 godine aktivno, po svakakvom vremenu i nevremenu (više ovo drugo) i tek prošle godine mi je pukao vazdušni đon koji, kao kod legendarne četvorke, pokriva celu petu. Patke su još žive, nosim ih kad kosim travljnjak! Hahaha...
Zaključak, u Srbiji kupujemo ko zna koji klasu robe, I plaćamo skuplje nego na Zapadu!!!

Grof Irac

pre 2 godine

isto su meni napravili, pre jedno 10+ godina... syalno to pišu, prolazi im. niko da istraži i uoči da su oni povezani sa tim buticima, tj plaćeni da ne odobre reklamacije...

ex

pre 2 godine

A da se prevareni covek, ponavljam prevareni covek, obrati direktno predstavnistvu najkija za Evropu (ili slicnom telu) i natenane objasni kakvim prevarama se uvoznika najkija skuzi u Srbiji, sve sa molbom da se proveri autenticnost patika.
Jer, ne bi bilo ni prvi ni poslednji put da “zastupnici” prodali kineske ili turske ili vec neke trece falsifikate, koje nabavljaju negde za smesne novce.
Podseticu da je pre nekoliko godina jedna renomirana firma u Srbiji uhvacena sa gomilom falsifikovanih naocara koje je prodavala kao originale po astronomskim cenama.
Vec sama cinjenica o “mrtvim” telefonima i nedostupnim menadzerima govori dovoljno o uvozniku.
Moram da primetim da je zastita kupaca sve losija sto se uvode “kvalitetniji” mehanizmi zastite.
Ovaj slucaj to odlicno pokazuje i dokazuje.

mile ekser

pre 2 godine

mozda cemo morati da dokazujemo i da smo odrzavali nokte na pristojnoj duzini i da duzina noktiju nije prouzrokovala ostecenje obuce...

WillyWonka

pre 2 godine

Nike je najprecjenjenija marka patika, a u stvari od svega imaju kvalitetnu samo reklamu. Imao sam nekoliko modela, uvijek problemi, loš kvalitet. S druge strane, prezadovoljan sam adidas patikama, te mi budu po nekoliko godina.

kukuruz kokicar

pre 2 godine

Adidas zx750 kupljene pre pet godina, tek sada su krenule malo da se ostecuju, a presle kilometara i kilometara. Ove najk patike su za decu da mogu da nose dok im noga ne preraste.

mare

pre 2 godine

iskreno najk sam prestao da kupujem pre deset godina i pre mesec dana sam kupio dve majice. na jednoj se oparao rukav posle dva pranja, a pre toga su mi se javljale rupice u tekstilu i pucanje savova. Postali su preskup krs.

s mile

pre 2 godine

Zaštita potrošača, sramota, i da je gazio na jednu stranu, tako skupe = kvalitetne patike bi trebale da izdrže puno više hodanja. Sramota za brend

johnny

pre 2 godine

Meni su rekli za sandale kad sam odneo da reklamiram zato sto su se odlepile nakon mesec dana "zasto ih nosis po suncu", rekoh nista onda, avgust je dajte mi cizme, jer ocigledno sandale nisu za leto...

koko

pre 2 godine

da, to im je sad nova fora - okrive ergonomske parametre kupca za ostecenje.
bukvalno isto mi se desilo letos, kupila u * ****** ipanema japanke, bukvalno posle jednog celodnevnog nosenja im se izduvao djon.
odgovor na reklamaciju posle "vestacenja"-ergonomske karakteristike kupca.
dzabe pitanja otkud njima moji ergonomski podaci da bi mogli tako nesto da vestace, i primedba da u deklaraciji tog proizvoda ergonomske karakteristike kupca nisu navedene kao kriterijum od vaznosti za koriscenje obuce.
ne trzaju se ni na pretnje medijima ni organizacijama za zastitu potrosaca. pritom ni zakon decidno nije na njihovoj strani. ali dzabe, beli medvedi izgleda.
nije ih briga ni za reputaciju, ni za zadovoljstvo kupaca...
pritom sam japanke platila 1.700 din, sto je nista za njih...

Bokius

pre 2 godine

Evo sta kaze Nike:

Whether you shop on Nike.com, in any of the Nike apps, or at a Nike store, we give you 60 days to take your Nike and Converse purchases for a trial run, confidently knowing you can return items (some exceptions apply) for any reason within those 60 days.

Vlad

pre 2 godine

Pa dobro, ovo je prava kontra reklama za problematičnu prodavnicu. Ja sigurno tamo neću kupovati nikakvu robu, a verovatno neće ni svako ko ja pročitao ovaj tekst...

El Doctore

pre 2 godine

Jugoinspekt bukvalno ima dil za uvoznicima.. znam i ja primere za odbijene reklamacije, da ne ponavljavam price kao ostali komentatori. Ono sto bih dodao je moje iskustvo- mama ide kod nekog fensi frizera u crown plazi, i tamo valjda ima i neka radnja sa kao fensi stvarima, i jedan dan dosla sine kupila ti mama majice da te obraduje.. ja inace to ne volim jer niko ne ume da mi kupi ono sto mi se dopada, imam svoj neki ukus, i u startu sam se smorio. Ali ona zelela da me obraduje kao mama kupila sinu. Ja uzeo da vidim one majice- ono neka fejkara dsquared2.. pomislim ajde da je ne razocaram uzecu i iskuliracu, ok nisu napadne majice mogu da prodju da ih obucem nekad bzvz, sigirno ih i nije platila mnogo jer su fejk. Pitam koliko je platila kaze preko sto evra po majici… ja se smorio. Pogledam etiketu vidim Jugoinspekt deklaraciju, sve regularno kao da su prave. Ali onakve modele dsq2 nikad nije napravio, a i vidi se po kvalitetu materijala i izrade.. Na sve to dokaz nad dokazima je to sto kad sam je obukao, posle par sato vidim nesto teget na ramenima, ispostavi se da je ispustala boju.. znaci do se ne desava ni na najobicnijim majicama od 1000din.. Zakljicak je def da Jugoinspekt nije nikakav inspekt kvaliteta koji sluzi da zastiti kupce vec mehanizam koji pomaze prodavcima da prevare kupce

Milija

pre 2 godine

svi veliki trgovci igraju na kartu neefikasnosti institucija i sudova pa svesno rade ovakve stvari. Ja sam prevaru imao sa operaterom telefonije i to sa Digitalnim servisima koje oni naplacuju apsolutno mimo zakona, jos me ubedjuju da sam ja lud. Ako koga interesuje, mogu da mu ispricam. Veoma je interesantno

Milence

pre 2 godine

Ko veruje da tamo taj Jugoinspekt gleda patike je u velikoj zabludi. Bio sam u prilici jednom pre 10 godina da posetim to mesto. Tamo preliva od tih reklamacija i fizički nije moguće da se detaljno proveri svaka rekalamacija nego ide vizuelno, napišu nalaz, lupe pečat i ćao. Njih plaćaju uvoznici tako da saberite dva i dva.

baba luuu

pre 2 godine

Meni su rekli za sandale kad sam odneo da reklamiram zato sto su se odlepile nakon mesec dana "zasto ih nosis po suncu", rekoh nista onda, avgust je dajte mi cizme, jer ocigledno sandale nisu za leto...
(johnny, 24. septembar 2021 10:55)

😂 😂 😂 🤣 🤣 🤣
Zašto sandale nosiš po suncu? Ovo je vrh eskivaža pokvarenih trgovaca.

Jsmn

pre 2 godine

Stvar je u tome da u Srbiji nema laboratorije koja akreditovanom metodom moze da dokaze kako je nastalo oatecenje. To znaci Vasa rec i njihova (Jugoinspekt BG) ima istu tezinu...

Obućar

pre 2 godine

Kupi silikon u tubi i ubrizgaj, eto ti sir đon, tako je moj drug 90-ih popravljao klincima pucarošima max2, prodao im priču da je uvezao mašinu iz Austrije i 10 DM po paru. Inače, patike na srpskim tržištu su Druge klase, baš tako se i uvoze.

lion

pre 2 godine

Kupio par starki kod nas u zvaničnoj radnji. Letos odem na odmor preko i nadjem starke bež boje kojih kod nas nema. Domaće su kineske, ove iz inostranstva ne znam tačno (mrzi me da idem do ormana) neka Azija svakako. Razlika pod rukom i na nozi je bar klasu u korist ovih od preko.

aca

pre 2 godine

patike vec godinama preko 15 mislim kupujem u samo jednoj prodavnici samo jedna marka pocinje sa Ad... i nikada problem. jednom kupio sebi par dana kasnije dosao deci da kupim a u medjuvremenu uspeo da iskidam pertlu na poslu, ovaj me skontao i dao mi nove pertle besplatno, ni trazio ni pitao. eto ima i toga. raspitajte se kod poznanika prijatelja da ne bi gubili vreme kasnije.

Deus

pre 2 godine

Ma kakav original.Jurite poreklo robe.Zato nema garancije.A cena je naduvana zbog kirije
(Nikola, 24. septembar 2021 10:40)
---
Originali su to da tuga bude veca. Kvalitet pojedinih brandova je otisao u bunar, i to ne juce.