1. Хвала претходним коментаторима на објашњењима. Више је него јасно да је берза заправо кладионица и да вредност акција има мало везе са стварним пероформансама фирме у питању. Отуда и толики финансијски балон који је потпуно одвојен од реалне економије. Но, доклегод има довољно новца за таква улагања, нема бриге за либерални капетализам.
  (Hrundi V. Bakshi, 14. jun 2021 19:29)

  # Link komentara

 2. Vec 7 dana su ogromni prometi na ContextLogic Inc. Platformi za trgovanje mnogima poznatoj kao WISH. Recimo da su do prosle nedelje prosecni prometi bili oko 9m a onda su krenuli sa volstrita i nabili cifre cak i preko 300 miliona dnevno. Naravno cilj je zarada i da se nateraju da kupe po visokoj ceni oni koji su se kladili na pad cene. Takozvani kratki trgovci koji nemaju akcije vec ih pozajme od banaka. Odma ih prodaju jer se nadaju da ce akcija pasti, da je kupe jeftinije i da im ostane zarada. Medjutim zveri sa volstrita WSB su namirisale krv i uz male kupce sa Reddita koji su im se pridruzili pokusavaju da dignu cenu i smanje broj dostupnih akcija. Kad uskoro budu morali da vrate akcije, kratki trgovci ce biti peisiljeni da dizu cenu kako bi mogli da kupe. Tu ih cekaju svi. Tako nastaju oni skokovi cene akcija sa na primer 10 do 70 dolara a na oko se nista nije desilo da podstakne rast cena. Sjajna prilika za zaradu. Pozeli zelju, kupi akciju WISH (koju su kratki oborili duplo ispod realne cene) i sacekaj ih kad im zagusti da moraju da vrate. Nije nikakva nuklearna fizika.
  (Pravda za WISH, 14. jun 2021 16:24)

  # Link komentara

 3. Wish je trenutno pod velikim pritiskom kratkih prodavaca. Zato su se zveri sa Volstrita udružile sa Reditt i malim trgovcima sa berzi kao klasična kaznena ekspedicija. Borba traje već drugu nedelju. Ako uspeju kratki trgovci će platiti ogromnu cenu. Računa se da će WISH sa 10.2$ skočiti na 20 do čak 30$ kad kratki budu morali da otkupe pozajmljene akcije. Lep stisak i odlična prilika za zaradu.
  (Mandrak sa Nasdaqa, 14. jun 2021 15:43)

  # Link komentara

 4. amc moze do 500$ da ode..
  ceka se momenat kada ce oni sto su isli protiv,poceti da kupuju,jer stize naplata.
  valjda sam uspeo ukratko da objasnim :d
  uzeo pre 2 nedelje,
  topla preporuka,ako imate viska para :d
  (belgrado, 14. jun 2021 11:28)

  # Link komentara