1. Još 15 godina do penzije, a pokušaću ranije. Trošimo 50% prihoda živeći veoma skromno, a drugu polovinu štedimo u nadi da za 7,5 godina možemo u penziju.
  (Dragan, 16. maj 2021 16:44)

  # Link komentara

 2. Imam 36 god radim privatno i nemam firmu,ne uplacujem porez i staz radim na crno a svaki mesec uplatim nesta na racun koji ne diram bar 50e mesecno a znam nekad i 200 da upatim (tako od 2005god) ovim tempom do 60-te cu moci da prestanem sa radom a sa akomuliranim sredstvima cu moci na miru da docekam starost,da ulzem ili sta vec a ne daj boze da ne dozivim te godine moji mogu sa tim novcem sta hoce..
  (boki, 16. maj 2021 16:22)

  # Link komentara

 3. Od 23 godine staža (što ne malo za moje godine) pola sam bio zvanično na minimalcu a gazde davali ostatak na ruke. Nije moglo da se bira. Radilo se i dosta skroz na crno devedesetih. Gde je bila država da obezbedi uslove rada i života građanima? Baš smo se namučili i moji i ja. Sa hroničnim bolestima koje sam razvio kao posledica nervoze i stresova već u srednjem dobu teško da ću da doživim da duže primam i tu buduću bednu penziju.
  (Pera Kojot, 16. maj 2021 16:11)

  # Link komentara

 4. Suludo je uopste uzimati godine starosti za penziju. Penziju dobijas jer si radio a ne zbog toga sto si ostario. Ali nema para ....
  (Dara, 16. maj 2021 16:02)

  # Link komentara

 5. Ne moze biti isto za nekog ko je ceo svoj zivor sedeo u drzavnoj firmi, u toploj kancelariji, svaki vikend slobodan, svaki praznik, 30 i kusur dana godisnjeg odmora,u toplom, leti sa klimom, i neko ko ceo zivot radi kod privatnika, gde ne zna za vikend, gde radi u teskim uslovima, u prasini, sa gomilom prekovremenih sati, i cesto bez prava na godisnji.
  (Bob, 16. maj 2021 15:59)

  # Link komentara

 6. Standard građana veoma utiče na radnu sposobnost,a takođe i politička stabilnost države.Japanci mogu i u osamdesetoj da idu u penziju .Nemaju stresova , nemaju strah od gladovanja.Mi u Srbiji jedva izdržim i 58 zbog toga što nam M.Z priređuje.Pitresi i stresovi koje doživljavamo, remete nam stabilnost organizma ,a kad na to dodamo i stresove zbog društva i porodice jasno je koliko možemo bite zdravstveno stabilni.A sve ovo traje godinama plus Sadašnje korone.
  (Mija, 16. maj 2021 15:21)

  # Link komentara

 7. Isplaćujte bruto plate onima koji sad kreću sa poslom,pa nek sami uplaćuju sebi i penziono i zdravstveno. Za 40 godina će se sve raščistiti.
  (Realno, 16. maj 2021 15:08)

  # Link komentara

 8. Nema ko da naradi za te penzije. A da malo pretumbate trenutne penzionere, šta bi sve tamo našli?
  Ja sad imam 50 godina, znači dočekaću je za 17 ili 19 godina (ne sumnjam da ćemo se ugledati na Nemce). Pa nema teorije! Najbolje da to izbijemo sebi iz glave, pa da idemo na bruto platu. A posle, kom opanci, kom obojci. Neko će odvajati, neko će deci na grbaču, a ostali neka odvrnu plin ili nek se strmeknu sa mosta... Šta ćemo kad je unazad šurnajst generacija naučeno da ne treba rađati decu.
  (Zema, 16. maj 2021 14:47)

  # Link komentara

 9. Neki od beneficiranih penzionera su duze u penziji nego sto su radili.Neki koji su radili pun radni staz imaju manje penzije od socijale.Malo je drzava u kojima je narod izmrcvaren ratovima,inflaci-
  jom i beznadjem kao u bivsoj Jugoslaviji.Tako da produzavanje radnog veka bolje nazvati ukidanjem penzija ili dozivotnim radom,nego nekom revolucionarnom ekonomskom merom.Ima para dovoljno samo je pitanje kako se raspodeljuju.A tek poreska politika gde je stan u blokovima vise oporezovan nego pola Starog grada i Vracara.Naravno ove stvari nisu tema nijednih izbora.Trideset godina guslamo o Kosovu i ugrozenosti Srba sirom sveta.Sazaljevamo Jokica da li ce biti MVP i Djokovica da li ce se odmoriti dovoljno jer ga organiza-
  tori turnira mrze zbog toga sto mu je tata Srbin.Srecan smo mi narod.Treba na poslu kada dolazimo da nam prirede i "toplog zeca".A sindikalne vodje ubi holesterol i grcko sunce.
  (Ranko, 16. maj 2021 14:37)

  # Link komentara

 10. A sta ce sirotinji penzija? Samo "elita" moze da putuje, uziva... Molim vas, samo da snosi drzava troskove sahrane jer sirotinja nece imati. Privatnici i ovako placaju minimalac sto nije dovoljno, malo su nam i popovi alavi.Ja sam domacica a muz radi. Ne bojim se zivota jer ga nemam, bojim se bolesti i smrti.
  (Mumi, 16. maj 2021 14:33)

  # Link komentara

 11. Ovo nije problem ukoliko me ne teraju da plaćam penzijskom fondu svaki mesec. Ostavite mi moje pare, a ja neću očekivati da dobijam penziju. Sve drugo je krađa neopevana. Bruto plata rešava probleme - treba dozvoliti svakome da bira da li hoće da ima penzijsko i zdravstveno osiguranje. Da platimo poreze, od toga da se finansira osnovno zdravstveno i osnovno penzijsko osiguranje za sve jednako (i one koji su nezaposleni, pa ne plaćaju porez). Ostalo je krađa, bar na način na koji se to u Srbiji radi. Sve plaćam, a kada mi treba lekar - moram da idem privatno. Ili dođe budala i prepolovi ti penziju jer on misli da tako treba. Ludilo.
  (brdski, 16. maj 2021 14:04)

  # Link komentara

 12. podici starosnu granicu na 75 god kao u japanu ali samo za drzavne sluzbenike koji nista ne rade
  (bednik, 16. maj 2021 13:51)

  # Link komentara

 13. Zašto im onda uzmate ceo radni vek za tu penziju koju pola neće ni doživeti.Feudalizam savremenog doba.Proleteri budi te se dok nebude kasno.
  (Banks, 16. maj 2021 13:50)

  # Link komentara

 14. Normalno da će da podignu granicu kada je broj koji ode penziju veći nego oni koji počinju da rade. Isto tako i životni vek im je sve duži. Uskoro će i kod nas da se podigne ta granica, MMF će nas na to naterati. U Srbiji je stanje mnogo gore jer imamo 1,7 miliona penzionera a svega tri miliona ljudi u radnom odnosu. Tu dodaj još 1,5 miliona maloletnika i realnih 700 000 nezaposlenih, i situacija ispada mnogo gora. Znači oni koji rade su u manjini.
  (Aron, 16. maj 2021 13:48)

  # Link komentara