1. ne palite ljude sa ovakvim textovima jer norveska je zemlja apsurda potpunih gde se jedni enormno bogate na racun onih drugih.
  napisite i ovo:
  da ako hocete da se resite EV-a jednog dana morate da platite nesto preko 4000e da ga otpad preuzme,
  osim toga struja ide polako gore polako ali sigurno ali ceh placaju svi ne samo vlasnici EV.
  u toku zime norveska uvozi struju jel ste to znali? i cena je ne pitaj.
  (norge, 25. januar 2021 15:10)

  # Link komentara

 2. A struje sada imamo za izvoz, a naftu uvozimo.
  (karburator, 25. januar 2021 10:02)
  Ni to nije tačno, to je mit iz nekih prethodnih vremena. Tačno je da struju i izvozimo, struja je energent koji se ne skladišti, ali u konačnom bilansu (na primer godišnjem) već odavno više struje uvozimo nego što izvozimo. Tačnije, od kako Elektrokosovo nije u sastavu EPS, Srbija svake godine ima negativan bilans. Apsurd nad apsurdima je što je Srbija bila prinuđena da uvozi struju (najviše od Bugarske), a po rezoluciji 1244 morala da isporučuje (praktično poklanja) Kosovu. Takva situacija je najviše odgovarala Hamoviću koji praktično ima monopol na uvoz struje u Srbiju.

  Naftu sada uvozimo 100% jer i domaća proizvodnja i akcije NIS-a u inostranstvu (Angola) su poklonjene Rusima takozvanom "privatizacijom NIS-a". Sada tako uvozimo i naftu iz Srbije jer je u vlasništvu Gazproma.

  I niko zbog obe grandiozne pljačke nije ni u zatvoru.
  (Duki, 25. januar 2021 12:34)

  # Link komentara

 3. Norvežani će prodati naftu i kupiti struju.
  (kockar, 25. januar 2021 10:20)

  # Link komentara

 4. Zaista je i zadovoljstvo i lakoća vožnje EV.
  Start iz mesta sa neverovatnim ubrzanjem.
  Pritom... tišina,
  samo se čuje zuj motora.
  Uz to:
  nema kvačila, nema plivajućeg zamajca, menjača, SUS mašinerije, goriva, maziva, vrelih gasova, otrovnog ugljen monoksida, proganjanog ugljen dioksida, strašnih azotnih oksida, čađi, brundanja... itditd.
  I još samo da se reše 2 stvari: rasprostranjenost punjača i pojeftinjenje vozila, što je izvesno da će se rešiti za kraće vreme nego što mislimo, i EV će prevladati.
  (karburator, 25. januar 2021 10:08)

  # Link komentara

 5. Promišljenom politikom (što kažu Hrvati: gospodarstvenom, a što mi Srbi malkice teže razumevamo), pokazuje se da treba svega 16% više instalacione snage el.energetskog sistema kada bi sva susv bila zamenjena sa ev. A struje sada imamo za izvoz, a naftu uvozimo.
  (karburator, 25. januar 2021 10:02)

  # Link komentara

 6. Одакле струја за толике аутомобиле?
  (Александар, 25. januar 2021 09:04)

  # Link komentara