1. Sada se preteruje. Na kraju će nam sve zabraniti.
  (Vjhjj, 20. septembar 2020 12:11)

  # Link komentara

 2. I treba da bude skuplje, ali tako da "višak" završi kod seljaka koji se bave uzgojem....a ne kod velikih korporacija......
   (Miloje, 20. septembar 2020 08:13)

  # Link komentara

 3. Mleveno meso koje dobijes u mesari je meso III kategorije, uz dodatak soje i aditiva. Zapravo, tu ima najmanje realnog mesa, zato i jeste jeftino. Pravi ljubitelji mesa su oni sto jedu one organske bifteke koje kidaju zubima. Ali na ogromnu zalost, takvo meso je nedostupno prosecnom Balkancu iz dva razloga. Prvo, jer je skupo. Drugo, jer nemaju zube, a i oni koji ih imaju su lenji da zvacu, pa tu tu mleveno meso bas dobro legne, jer ne mora previse da se zvace.
  (chef, 20. septembar 2020 02:40)

  # Link komentara

 4. U nekim zemljama se ljudi zale jer je hrana preskupa, tamo se potpisuju peticije jer je hrana previse jeftina. Boze me sacuvaj
  (srdjanovic, 20. septembar 2020 00:19)

  # Link komentara

 5. Mleko kosta 79 Cent litar, a ovseni napitak Oatly kosta 2,50 evra litar...
  Koji sadrzi 10% ovsenih pahuljica, ostatak je voda. Naravno da ce oni kukati kako je meso jeftino..
  (Kristof Ko, 20. septembar 2020 00:16)

  # Link komentara

 6. Muka mi je od CO2 i globalnog zagrijavanja. Kakve sve gluposti nece smisliti samo da nas ubijede u neku budalastinu.
   (ssss, 19. septembar 2020 21:26)

  # Link komentara

 7. Kako oni najjeftiniji kad gomila ovde uvek kuka kao je u Nemackoj zivot preskup, a u Srbiji dzabe! I jos se kunu (iz Nemacke) kako je bolje u Srbiji 300 evra nego u Nemackoj 3000!
   (dr, 19. septembar 2020 17:28)

  # Link komentara

 8. Ja bih pristao na to da se podigne cena mesa da sigurno znam da je životinja imala dosta mesta za život, jela kvalitetnu hranu i nije kljukana svim tim antibioticima. Naravno, ako bi se ujedno smanjilo i zagađenje ali u prvoj liniji zbog našeg zdravlja! Uostalom nema potrebe da konzumiramo meso svaki dan. Pozdrav
  (mIrKo_, 19. septembar 2020 14:22)

  Ne brini, kod nas se to resava na drugi 100% efektivan nacin...tako sto nemas para za meso svaki dan
   (danilo., 19. septembar 2020 15:46)

  # Link komentara

 9. Ako im je hrana jeftina, neka im smanje plate. To je srpski scenario.
   (Neutralni Felš, 19. septembar 2020 15:02)

  # Link komentara

 10. "Hrana je u Nemačkoj jeftina pa se mnogi pitaju kolika stvarno treba da bude cena?"

  Mnogi koji se pitaju su zapravo zeleni, u suštini preobučeni komunisti koji bi na svaki mogući način da ponovo kontrolišu šta ćete da jedete, te koliko ćete to i da platite. Njima se gadi da pojedinac ima mogućnosti van onih koje mu partija naleže, zato će uvek biti protiv privatnog zdravstva,školstva i u ovom slučaju slobodnog kapitala i uopšte tržišta. Oni se više ne zaustavljaju samo na kontroli visokih cena kako bi ih veštački spustili naniže , sada je došao trenutak kada su i niske cene problem. Naravno iza svega toga uvek stoji neka lepa, prosto humana ideja, koja se posle pokaže većim zlom od one protiv koje se bore. Ne postavlja se više pitanje da li nakon jedne kontrole sledi druga, već da li smo kao društvo spremni da odbranimo slobode koje su krvavo stečene?
  (miki, 19. septembar 2020 14:24)

  # Link komentara

 11. Ja bih pristao na to da se podigne cena mesa da sigurno znam da je životinja imala dosta mesta za život, jela kvalitetnu hranu i nije kljukana svim tim antibioticima. Naravno, ako bi se ujedno smanjilo i zagađenje ali u prvoj liniji zbog našeg zdravlja! Uostalom nema potrebe da konzumiramo meso svaki dan. Pozdrav
   (mIrKo_, 19. septembar 2020 14:22)

  # Link komentara

 12. Sve ovo samo treba sagledati na drugi način. Proizvodnja namirnica životinjskog porekla nebi morala da proizvodi CO2 kada bi recimo krave, same išle na ispašu, a nebi bile zarobljene u šralama. Nebi se trošili energenti za dovoženje hrane, čišćenje štala, kao ni za osvetljenje, grejanje ili hlađenje. Kljukanje antibioticima nebi bilo potrebno jer uzgajane životinje na taj način nebi konstantno stajale ili ležale u sopstvenom izmetu. Taj izmet bi ostajao na pašnjacima i đubrio iste, pa nebi bilo trovanja zemljišta veštačkim đubrivima.
  Isto je sa svim ostalim životinjama koje koristimo za hranu.

  Koliko samo CO2 se oslobađa prevoženjem voća i povrća sa jedne na drugu stranu sveta. Jedemo jagode i grožđe u januaru, grejemo plastenike do besvesti. Proizvodimo voće i povrće kada mu nije sezona.

  Kada bismo se vratili na prirodnu proizvodnju i kada bismo koristili resurse na prihvatljiv način sve bi bilo drugačije.
   (VladaGM, 19. septembar 2020 14:20)

  # Link komentara

 13. Kod nas je sve iz juzne amerike ionako tako da nije ni bitno sta se radi u Nemackoj..
  (Argentinski mesar, 19. septembar 2020 14:09)

  # Link komentara

 14. Ne želim da kupujem zamjenu za pravo mlijeko i ne želim da kupujem soju umjesto pravog mesa. Meso svakako koristim 1-2 sedmično u ishrani, a soja uopšte NIJE zdrava za ljude niti možemo ni blizu da iskoristimo sojin protein kao od životinja. Dakle u konačnici soja izađe isti vrag kao i meso po okolinu, plus nemamo ništa od nje.
   (billy_the_cat, 19. septembar 2020 14:05)

  # Link komentara

 15. Barem nemaju kartel kao mi, ovde nam oderu kozu sa ledja a dobijamo barem duplo gori kvalitet nego u Nemackoj, Nemac ovu nasu hranu ne bi ni psu dao da jede.
  (Petar, 19. septembar 2020 14:01)

  # Link komentara