1. Ta ponuda amerima nista ne znaci. Oni bez monopola ispadaju iz igre. Nemci ce ih samo ucenjivati cenom ruskog gasa, a oni, za razliku od rusa imaju mnogo vece troskove transporta, a i proizvodnje. Eee gde su im ona "lepa" vremena kada rusi malo zvecnu oruzjem pa svi trce kod amera da kupuju naftu i oruzje. Mozda su i rusima davali proviziju za zveckanje.
  (juhu, 17. septembar 2020 14:45)

  # Link komentara

 2. Амери немају разлога са Немцима било шта да се договарају, јер и овако добијају пара од њих колико им треба, а о политици их тек ништа и не питају. Глупи Нмеци су успели да наруше Европу мислећи да ако са Америма раде неке деструкције да ће проћи добро. Нису схватили да је стварање ЕУ било за њих, а да је рушење ЕУ највише против њихових интереса. Но, добро, Немци су само показали да су Немци, па их у скалду са тим треба и третирати при следећој подели карата.
  (mr, 17. septembar 2020 10:47)

  # Link komentara

 3. Ekonomski rat je uobičajena stvar na zemlji i bolje da se vode ti nego klasični. Globalizacija je dovela do toga da se Nemačka ne može potpuno odupreti Americi jer u nemačkom firmama ima mnogo (negde i većinski) američkog novca koji diktira (poslovnu) politiku. Ne bi se Ameri ni protiv ruskih firmi bunili kada bi u najjačim bilo više njihovog novca (ima dosta američkog kapitala u ruskoj industriji ali nedovoljno, po njihovom mišljenju, u ključnim-energetskim). Dokle god, na taj način, Ameri na okupiraju Rusiju i preuzmu primat nad eksploatacijom ruskog istoka (nije samo gas i nafta, tu je mnogo dijamanata, raznih ruda, šume ...) neće se smiriti. Uzgred, proizvodnja nafte i gasa iz škriljaca je toliko devastirajuća za prirodu da bi samo zbog toga trebalo zabraniti u potpunosi ali grabljivom kapitalu to nije ni na kraj pameti (bilo gde u svetu, pogledajte katastrofu u brazilskim prašumama).
  (Persona, 17. septembar 2020 08:55)

  # Link komentara

 4. Severni tok ce biti zavrsen, na ovaj, ili onaj nacin. Budite sigurni u to.
  (Bob, 17. septembar 2020 08:14)

  # Link komentara

 5. Toliko o slobodnom tržištu Zapada
  (Micko, 17. septembar 2020 07:37)

  # Link komentara

 6. Odmah posle ovog predloga koji je trebao da omoguci nastavak gradnje ST2, Amerikanci podvaljuju slucaj Navaljni Rusima. Jednostavno su spremni na sve samo da zaustave taj projekat, neverovatno kakvi pritisci. Cak iako je svima jasno da je to podmetacina, zvanicno moraju da optuzuju Ruse, a sve pod prisilom Amerikanaca!
  (hejjjj, 17. septembar 2020 06:54)

  # Link komentara

 7. Najbolje Amerika da zvizne sankcije Nemačkoj, i jednim udarcem ubije par stotina muva !,dugoročno rešen problem za Američku ekonomiju, Evropsku isto ( cela nemačka privreda će se preseli u istočnu Evropu), ideologija nacizma isečena u korenu, kad je mislila da može sve , Rusi kod kuće, Lukašenko u očaju, Turci u Turskoj sa izbeglicama, Grci na svom, Britanci lako bez tkzv EU, kinezi u kini sa svojim krš proizvodima bez expanzije,Šoroš mortale.!
  Velike prednosti za svetsku Ekonomiju pre svega SAD, i slobodu u Evropi.
  (Kapetan Kuk, 17. septembar 2020 06:08)

  # Link komentara

 8. Neverovatno zaista da jedna zemlja sustinski rukovodi celoj planeti sta i kako sme ili ne sme. Bahati americki gangsteri ti narede od koga ces sta da kupis i za koliko novca. Trebalo je da budem krimininalac izgleda vise se isplati nego posten zivot.
  (Aussie, 17. septembar 2020 00:58)

  # Link komentara

 9. @E moj Milojko, Rusi mogu da završe gasovod, ali nemaju još spreman brod za to. tačnije dva broda. Nisu planirali da će Ameri uvesti sankcije firmama, a Ameri opet hoće da uvedu sankcije svakome ko kupi gas što je po svim međunarodnim pravilima nezakonito. Ne može niko nikome da brani od koga će kupovati neku robu.
  To samo znači da su Ameri sigurno da će Rusi završiti gasovod.
  (rebro, 17. septembar 2020 00:46)

  # Link komentara

 10. neka su nas rusofili uveravali, da ameri sa sankcijama nista ne mogu, da ce rusi to da odrade za par dana do kraja. Ispade da ne mogu rusi da zavrse gasovod...ocito da je amerika jaca. A ni Nemacka ne moze nista da uradi
  Cudno je da su angazovali svajcarsku firmu da radi taj gasovod, umesto da daju pare svojim kompanijama
  A mozda nemaju takve kompanije
  (E moj Milojko, 16. septembar 2020 23:32)

  # Link komentara

 11. Аууу што сте сад јаки пред Америком... Навикли да се иживљавате над слабијима.
  (Apolo, 16. septembar 2020 19:46)

  # Link komentara