1. Nema potrebe da nam pacijenti daju poklone jer primamo platu za posao kojim se bavimo, koliko god taj posao bio specifican. Radim u Domu zdravlja, trudim se da radim profesionalno i da uvek budem ljubazan prema pacijentima, ali za to ne ocekujem nikakav poklon. Najdrazi "poklon" koji mogu da dobijem je kada mi neko dete nesto nacrta kuci i donese u ordinaciju... Za ostalim poklonima zaista nema potrebe.
  (Zdravstveni radnik, 20. april 2019 15:47)

  Bravo, svaka cast. Ali ti si u manjini na zalost. Eno, imas komentar gde tvoj kolega misli da je bog jer je doktor. I prima samo 68000 dinara. Slazem se da je to "samo",ali na zalost takva je situacija u drzavi. Kom ne valja plata, pravac Nemacka, podrzavam. Ali izdizati sebe i svoju profesiju iznad svih je malogradjanski.
  Opet, tebi svaka cast, voleo bih da su 99% lekara sa tvojim stavom.
   (mr.wolf, 21. april 2019 09:48)

  # Link komentara

 2. lekari su nosioci posla u zdravstvu.i drzava je izracunala da nema para da plati celo zdravstvo.zato se pribeglo ozakonjenju mita da lekari ne bi otisli van.stvar je jasna.ato se tice srednjeg strucnog kadra, stancovanjem istog lako ga je nadoknaditi...nemojte zaboraviti da se u srbiji godisnje skoluje oko 10000 srednjeg medicinskog kadra.sto je mnogo, mnogo je.
   (dr mr, 21. april 2019 07:54)

  # Link komentara

 3. Bravo za državu. Korupcija na legalan način. Postaće državno zdravstvo skuplje od privatnog.
   (rezervista, 21. april 2019 07:50)

  # Link komentara

 4. A ko ce da vodi evidenciju koliko je ko dobio?
   (mire, 21. april 2019 07:40)

  # Link komentara

 5. Ne sme ni banku da primi.Vec dobija platu za to sto nista ne radi.Kakve su to gluposti .Pa tek ce da peljese narod.Moja doktorka nije htela,ni na moju sugestiju, da mi pogleda grlo i poslusa pluca.
   (beba, 21. april 2019 07:26)

  # Link komentara

 6. Ozakonjeno znači, pa nisu doktori krivi,nego narod koji misli da će se doktor polomiti oko njega ili njegovog nekoga sto da više.
  Kad država ne može da plati,plaća narod.
  Dobrih i davesnih doktora nikad dosta,oni su pravi heroji svaki dan.
   (Miki, 21. april 2019 06:08)

  # Link komentara

 7. Njima je dato pravo da rade i privatno. Zašto onda poklone ne mogu da dobijaju inspektori, sudije, tužioci, radnici u JKP-ovima, policajci, vojna lica... odnosno svi koji su u javnom sektoru!
  (www, 20. april 2019 15:10)

  Zato majstore sto na sve načine pokušavaju da nas zadrže,al jok ne ide....plata 68hilhada,soecijalizacije ni na vidiku,7 godina sluzbe.....i da me provlače takvi kao ti po ustima,ENDE.
   (Nik '79., 20. april 2019 23:58)

  # Link komentara

 8. Drzava naopako stvorena, naopako postavljena ima i naopake obicaje pa i zakone. Lekare treba platiti u skladu sa obrazovanjem, stepenom odgovornosti i visestruko stimulisati za pozrtvovanost, odricanja, nocni rad kao i svuda u civilizovanom svetu. U takvim okolnostima kome onda padne napamet da trazi pa i najmanju naknadu od bolesnika, ili prima poklon osuditi i moralno i krivicno. Nije taj posao svuda u normalnom svetu bez veze puno placen i nije onda ni cudno sto narod u takvim zemljama ne nosi flase po bolnicima. Probajte da donesete americkom hirurgu flasu rakije koju ste pekli ili svajcarskom stomatologu neki slican poklon. Ovako naopaka drzava namerno mizerno placa lekara kako bi onda bolestan narod valjda "morao" da kompenzuje nekakvim parama, brljama, kafama ili bilo cim ono sto ta drzava nije ucinila. Drzava Srbija placa vrhuskog neurohirurga mesecno u vrednosti krecenja nekog cumeza ili 24h dezurstvo kao desetominutnu voznju taksijem do aerodroma. Sramota od drzave pokazuje jos jednim primerom sta misli o svom narodu i koliko brine o njegovom zdravlju i buducnosti. Odnos kako prema lekarima tako i prema bolesnicima ostao sramotan a ovakvim predlogom dodatno osramocuje i lekare i njihove drage bolesnike. Nas narod ima izbor pa treba i da misli. Da li zeli dobro placene ucitelje i lekare ili da ima bogate politicare. Dobre plate zadrzace dobre lekare a bolesnicima omoguciti dobro zdravlje.
  (Marko, 20. april 2019 23:52)

  # Link komentara

 9. Izvinite, ali meni kvalitetni doktori jesu mala božanstva. I kada mi dete živo i zdravo preživi operaciju, ne postoji taj poklon kojim mogu da mu se zahvalim. Nikada nisam srela podmitljivog lekara, lošeg jesam. Budite ljudi!
  (Ivana, 20. april 2019 22:55)

  # Link komentara

 10. E svasta! Bas ne razumem nikako.
   (Desa, 20. april 2019 22:46)

  # Link komentara

 11. 1 gram zlata je 37 evra, znaci nemojte da dajete vise od 15 gr.
  (peki, 20. april 2019 20:47)

  # Link komentara

 12. Otvorili su pandorinu kutiju!
   (Jeremija, 20. april 2019 20:46)

  # Link komentara

 13. nema nama pomoci
   (hm, 20. april 2019 20:35)

  # Link komentara

 14. A kako bi bilo da doktori pocnu da vracaju poklone a narod prestane da daje? Narod ne mora da se brine hoce li doktor da odradi posao kako treba ali i da isprati pacijenta posle a doktori ne moraju da se osecaju kao pevaljke kojima se daje baksis i problem resen...
   (ali stvarno...., 20. april 2019 18:08)

  # Link komentara

 15. Zakon postoji baš zbog tih nemoralnih koji primaju mito. Izjava besmislenija od zakona.
   (Čupko, 20. april 2019 18:02)

  # Link komentara

 16. problem je sto ce posle doktora svi da traze,ustvari oni vec i traze.
   (neko, 20. april 2019 18:01)

  # Link komentara

 17. U malograđanskim sredinama , kao što je naša, doktori su bogovi a medicinske sestre anđeli s' neba. I, onda dobiješ ovakav skandalozan zakon, koji kao da je prepisan sa sajta njuz neta.
  A, lekarska komora mudro ćuti.
  (jadno, 20. april 2019 17:44)

  # Link komentara

 18. Hehe polako ali sigurno legalizuju mito i korupciju :) doktor prima platu za to sto uradi, konobar i taksista (na primer) takodje, i nikakvi "pokloni", "baksisi" niti ostala cascavanja niti treba da se ocekuju po nekom "kodeksu ponasanja", niti da se dozvoljavaju zakonom. Da li neko casti arhitektu kad zavrsi dizajn zgrade? Da li neko castiracunovodju kada zavrsi papire? Radis, primas platu i to je. A posle ako neko hoce neka te odvede na kafu, neka se sprijatelji sa tobom pa neka ti kao prijatelj pokloni sta god zeli :) poprimamo zapadnjacka "pravila ponasanja" koja su iskrivljena do besvesti. Trebalo bi se malo okrenuti Japanu na primer, tamo se "baksis" smatra uvredom! Doktor za operacije koje radi svaki mesec na racun dobije platu, ne radi on to volonterski, konobar za svaku donetu kafu dobija platu i tako dalje. Ako zelite nekom da se zahvalite pozovite ga u kucu na veceru, neka ga ugosti vasa porodica i zahvali mu se na taj nacin. Poklonite mu prijateljstvo a ne novac ili matetijalne stvari.
  (Deki, 20. april 2019 17:09)

  # Link komentara

 19. I oni rade za platu !
   (BG, 20. april 2019 16:27)

  # Link komentara

 20. Nema potrebe da nam pacijenti daju poklone jer primamo platu za posao kojim se bavimo, koliko god taj posao bio specifican. Radim u Domu zdravlja, trudim se da radim profesionalno i da uvek budem ljubazan prema pacijentima, ali za to ne ocekujem nikakav poklon. Najdrazi "poklon" koji mogu da dobijem je kada mi neko dete nesto nacrta kuci i donese u ordinaciju... Za ostalim poklonima zaista nema potrebe.
  (Zdravstveni radnik, 20. april 2019 15:47)

  # Link komentara

 21. Dokle favorizacija medicinskih radnika? Njima je dato pravo da rade i privatno. Zašto onda poklone ne mogu da dobijaju inspektori, sudije, tužioci, radnici u JKP-ovima, policajci, vojna lica... odnosno svi koji su u javnom sektoru!
   (www, 20. april 2019 15:10)

  # Link komentara

 22. Doktori nisu konobari da rade za bakšiš, poklon nego im treba povećati plate i omogućiti privatnu praksu i naplatu usluga.
   (Car Radovan, 20. april 2019 15:06)

  # Link komentara

 23. Шта је са другим државним службеницима?Полицајцима,наставницима...
  (Србин, 20. april 2019 14:54)

  # Link komentara

 24. Auuuuu, ne valja ovo nikako.
  (wal, 20. april 2019 14:37)

  # Link komentara

 25. Ako se vec pozivaju na to da u narodu to "postoji" kao obicaj onda je red da se taj "obicaj" narodu i izbije iz glave. Uostalom, tko ce to i kako da vodi ? Tko ce da odlucuje o tome kolika je vrednost primljenog poklona ? Hoce li da se placa i porez na "poklon" ? Samo su legalizovali korupciju i tko nas...
  (hm, 20. april 2019 14:13)

  # Link komentara

 26. Operisala karcinom, izborila se za život. Doktoru sam uz poklon napisala posvetu, sa imenom i prezimenom, mojim i njegovim. Primio je poklon uz reči da mu nikad niko nije "poklonio" ono što je tada dobio od mene. Reči zahvalnosti, napisane i potpisane i da mu to više vredi od svega što je dobio. Sam moj poklon nije vredeo više od 100 eura. Meni je uredu dati poklon zahvalnosti. Samo ima raznih ljudi. Neki poklonu "u zube gledaju".
   (Veki, 20. april 2019 14:01)

  # Link komentara