1. Pa onda kad leti drmne grom negde u Slavoniji, ovi naši odmah gase struju ili ostavljaju monofazu da radi. A neko se još ni na gradsku vodu ne može priključiti a hoćete ovo iz 21.veka???? Najjadniji narod prepun diskriminacije... samo napred ORAVE ovce!!!!
  (made in Serbia, 30. januar 2019 11:30)

  # Link komentara

 2. Samo da dodam da mi "na papiru" jako perspektivno deluje britanska mlecna ovca koja je plodnost i mlecnost nasledila od istocnofrizijske, a mesnatost od britanskih mesnatih rasa. Po meni, najbolje izbalansirane osobine, ali samo za visokintenzivne sisteme uzgoja.
  (Trovach, 29. januar 2019 18:49)

  # Link komentara

 3. Revolucija, ovaj gospodin je malo zaostao... ja na primer imam ovaj program za ovce,vec skoro 5god. A sad krecem cipovanje,radi lakseg pracenja. Srbi smo mi,samo vidimo ispred nosa ?
  (Бранко, 29. januar 2019 18:24)

  # Link komentara

 4. Rasa il de France je odlicna za intenzivne uslove drzanja ako farmer nema uslove da ovcama obezbedi ispasu, nego da im pod nos stavi svu hranu. Naravno, ispasa pojeftinjuje proizvodnju, ali tada treba izabrati neku drugu rasu. Ako je pasnjak blizu, tada i ova rasa dolazi u obzir. Ne odgovara joj preduga setnja, ali boravak na nekom ispustu je svakako dobar za zdravlje.
  (Trovach, 29. januar 2019 18:14)

  # Link komentara