1. Nevenka - Trihineloza je bolest koja se dobije konzumiranjem zarazenog dimljenog i potom na promaji i mrazu susenog - ili sasvim sirovog mesa ! Pecenje i kuvanje unistavaju T.S. - domace svinje zaista imaju malu sansu da se zaraze ako se pravilno hrane - mogucnost postoji zato sto se inficirani glodar moze naci u svinjcu ili se moze naci ostatak od samlevenog glodara u stocnoj hrani ! Ipak - meso divlje svinje je najcesci faktor u kobasicarskim vratolomijama ! Pregled na zimskom klanju je svakako potreban !
  (Alisa u zemlji cuda, 26. decembar 2018 22:40)

  # Link komentara

 2. Pa dobro oce li neko da objasni kako se svinja zarazi trihinelom?
  (dobarlosmao, 26. decembar 2018 12:55)

  Zbog nečistoće i lošeg održavanja svinjca. Ako se ne čisti dobro i redovno, ostaci hrane privlače zaražene poljske i šumske miševe koje svinja pojede pa se i ona zarazi. E sad, ne znam kako troma svinja može da iznenadi i ulovi tako brzu životinjicu kao što je miš, ali možda ga ni ne lovi nego miš crkne od trihineloze, a svinja ga samo pokupi...
  (Ursa Minor, 26. decembar 2018 15:40)

  # Link komentara

 3. Novinari, informišite se preko nego što nešto napišete. Svinje su prenosioci trihine, crva koji izaziva kod ljudi oboljenje poznati kao trihineloza. I to nije retkost. Većina divljih svinja su zaražene i prenosioci su trihine. Znači meso domaćih svinja mora obavezno da se kontroliše pre upotrebe.
   (Mile, 26. decembar 2018 13:47)

  # Link komentara

 4. Pa dobro oce li neko da objasni kako se svinja zarazi trihinelom?
   (dobarlosmao, 26. decembar 2018 12:55)

  # Link komentara

 5. Koliko ih ja samo znam kojima ne pada na pamet da pregledaju svinje. Uvek kažu "ma, to je moja domaća iz dvorišta, to je sve čisto". Ne postoji sila da ih ubedi, da 200 din za pregled može da im spase živote. Zato nigde ne jedem pečenje, osim tamo gde znam da pregledaju. Zarad 5 minuta užitka u hrani uopšte nemam želju da ugrozim svoje zdravlje. A oni neka jedu.
  (Nevenka, 26. decembar 2018 12:22)

  # Link komentara

 6. Trihineloza ili ti "Osveta zaklane svinje"...
   (Tirion od Laniste, 26. decembar 2018 11:51)

  # Link komentara